Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość krysztalowaa
witam, mam do sprzedania kilka opakowan yasminelle, gdyz zaczelam brac inne tabletki, kontakt gg: 11779653

Gość krysztalowaa
witam, mam do sprzedania kilka opakowan yasminelle, gdyz zaczelam brac inne tabletki, kontakt gg: 11779653

Gość krysztalowaa

Gość Myha
Dziękuję za odpowiedź:) Ja plastrów nie polecam. Dla mnie to był koszmar. Płakałam po 3 razy dziennie, bóle nie do wytrzymania, ale najgorsze były wahania nastrojów i brak chęci do życia. I libido zerowe...Przeszlam na jaśkę i wszystko się zmieniło, zobaczymy jak będzie dalej. A co do tego palenia to co proponujecie? Dodam, że mam 19 lat

Gość Myha
Dziękuję za odpowiedź:) Ja plastrów nie polecam. Dla mnie to był koszmar. Płakałam po 3 razy dziennie, bóle nie do wytrzymania, ale najgorsze były wahania nastrojów i brak chęci do życia. I libido zerowe...Przeszlam na jaśkę i wszystko się zmieniło, zobaczymy jak będzie dalej. A co do tego palenia to co proponujecie? Dodam, że mam 19 lat

Gość Myha

" A co do tego palenia to co proponujecie? Dodam, że mam 19 lat" Nie palic ? Masz 19 lat i juz trujesz swoje narzady? Na starosc,jezeli dozyjesz to przydadza sie jeszcze.Pozatym jak rzucisz,to i smierdziec przestaniesz.Ale jezeli to Ci nie przeszkadza,ani mloda smierc w wyniku zatorowosci pluc,to pal dalej.

Gość 24-latka
Hej, hej! Ja bralam Yasminelle 16 miesiecy....odstawilam na dniach po skonczeniu blistra.... powiem tak....zauwazylam zarowno pozytywne skutki jak i negatywne. Co do wspanialosci wynikajacych z przyjmowania tych tabletek moge zaliczyc m.in.prawie calkowita bezbolesnosc podczas okresu (gdy nie bralam yasminelle bole miesiaczkowe byly okropne , nie obywalo sie bez ketonalu i wymiotow - teraz najwyzej wezme jeden paracetamol) no i mniejsze krwawienia. W moim przypadku przez ten czas, nie doszlo do wysychania blony sluzowej, wrecz przeciwnie, sluzu bylo wiecej ( z reszta tak tez pisali w artykule dotyczacym tych tabletek - ze zwieksza sie ilosc sluzu stwarzajac dodtakowa bariere plemnikom).Poza tym, moge wymienic juz tylko same negatywy, tzn. bardzo zmienne nastroje, spadek libido prawie do poziomu zerowego ( a zapewniam ze przed braniem byl bardzo bardzo wysoki :))- juz czekam az chemia z tabletek opusci moj organizm i libido powroci:), a co do bolow okresowych, to podejrzewam, ze z brzucha przeszly na glowe - regularnie , 3-4 dni przed okresem mam okropne bole glowy pojawiajace sie nawet 3 dni pod rzad. Na inne rzeczy nie moge narzekac...podejrzewam, ze juz nie bede nigdy stosowac anty. Yasminelle to na pewno jest wygoda i seks bez stresu, ale chyba odradzam przyjmowanie jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych ( ja musialm brac Yas... w skojarzeniu z inna terapia , wlasnie na dniach skonczylam terapie i Yasminelle - wiecej nie chce). Wiem od znajomych, ze po innych tabletkach czuja sie gorzej niz ja, przede wszystkim dokucza im suchosc blon sluzowych i plamienia. Mi podczas regularnego stosowania nigdy sie takie rzeczy nie zdarzyly. Takze ogolnie zle nie wspominam mojej kuracji z Yasminelle....:) Pozdrawiam i zycze jak najmniejszej ilosci skutkow ubocznych

Gość auuu
krwawienie przy yasminelli to normalna rzecz, przewaznie wystepuje, nie denerwujcie sie to nic takiego..

Gość Faalka
Yasminelle mi się akurat sprawdziły. Nie mam przy nich skutków ubocznych, a u mnie akurat plastry gorzej się sprawdziły, wolę tabletki, tylko trzeba o nich pamiętać ;-) No i tabletki wychodzą taniej, nieco ponad 3 dychy za opakowanie w taniej aptece Juventy w CH Manufaktura. Choć Cilest jest jeszcze tańszy bo nieco ponad 10pln kosztuje tam, ale moj ginekolog polecił zostać przy Yasminelle.

Gość ex-mercilka
witajcie ja juz pol roku biore mercilon, ale zmieniam go wlasnie na yasminelle (jeszcze niestety kilka dni:(()poniewaz waga strasznie mi do gory skoczyla z 65 kg przytylam do 72 i widze ze dalej idzie:( szkoda ze tak pozno do lekarza poszlam po nowe tabletki bo szlag mnie trafia jak wchodze na wage. nie jem juz prawie nic:( zadnej czekoladki ani pozno tez nie. zapisalam sie na basen i silownie ale tez nic. masakra. a i seksu tez mi sie nie chce. facet juz w kompleksy mi wpada. mercilon masakra i tyle powiem:((

ex-mercilka ---- bo ludzie mysla,ze jak nic nie beda jesc to beda chudli.Nic bardziej mylnego.Niedostarczajac regularnie pozywienia, spowalnia sie metabolizm,oragnizm magazynuje tluszcz zeby moc czerpac energie.Problemem jest tez zatrzymywanie wody.A w jednym cyklu moze sie jej uzbierac pare kg.Cwiczac na silowni musisz pamietac ,ze tkanka miesniowa wazy wiecej niz tluszczowa.Chcesz spalic kalorie? Aeroby + cwiczenia pod okiem trenera,w celu wyrzezbienia sylwetki. Tabletki same w sobie nie maja kalorii.

Gość Ewa30
młoda położna: Możesz sobie ćwiczyć 5 razy w tygodniu po 2 godziny i nic nie uzyskasz, jeśli problemem jest gromadzenie wody po antykonceptach. Denerwuje mnie takie tłumaczenie, że sama tabletka nie zawiera kalorii i nie powoduje tycia. To sloganowe uproszczenie. Skoro tak, to dlaczego na ulotkach prawie każdych pigułek znajdziesz - przyrost masy ciała? Bo właśnie powodują zatrzymywanie wody albo wściekły apetyt nie do opanowania. Osobiście podczas brania antykoncepcji przytyłam z 54 kg do 70. Fajnie co? Była dietka, był sport, były wszelkie możliwe zabiegi, a waga ani drgnęła. Aktualnie ważę 55 kg. Co pomogło? ODSTAWIENIE PIGUŁEK. Jem co chcę i ile chcę. Nie odmawiam sobie ani ciasteczka, ani pizzuni, ani żadnych innych dobroci - jeśli na to właśnie mam ochotę. Ilości są rozsądne, bo nie mam wściekłego apetytu jak na pigułkach i po prostu szybciej się najadam.

Gość Carmamelle
Ja z kolei na Yasminelle miałam aż jadłowstręt. Schudłam z 8kg, z 63 do 55, 54. Teraz biorę Novynette i nie wiem, czy dzięki temu, czy dzięki mojemu odżywianiu znowu mam apetyt, choć też zależy, kiedy i na co. Żołądek mi się skurczył i jem mało. Z dwojga złego wolę już ten spadek wagi, choć był straszny i wszyscy się dziwili, jak to się stało...

Dziewczyny mam do Was pytanie.Biore Yasminelle od miesiaca(zostala mi 1 tabletka) i od mniej-wiecej polowy zaczelam plamic,a wlasciwie krwawic..moj gin mowi,ze to normalne.Wy tez tak mialyscie?Jesli tak,to kiedy przeszlo?

Ewa30 ---- nad apetytem mozna panowac.To jest tylko i wylacznie nasza wola.A jezeli nie potrafisz, to tabletek nie bierz.Zatrzymywanie wody --- jest cudowny wynalazek,pod postacia lekow moczopednych. Same tabletki nie zwiekszaja tkanki tluszczowej.Moga zwiekszyc apetyt,moga zatrzymywac wode.Nad jednym i drugim da sie zapanowac.

mam do sprzedania yasminelle 60 opakowań po 20 zł orginalne termin waznosci do 09 2013 zapakowane z kalendarzem telefon 510 600 871 warszawa tylko na telefon

Gość Ewa30
młoda położna: 1) Nie zgadzam się, że nad apetytem wywołanym hormonami można zapanować. 2) Stosowanie środków moczopędnych podnosi ryzyko zakrzepicy i innych ciężkich powikłań np. niewydolności nerek, wypłukania składników mineralnych, etc. Wydaje mi się, że troszkę jednak przesadzasz. Producent podaje jako skutek uboczny "przyrost masy", bo widocznie zostało to udowodnione i musi ten fakt upublicznić, nieprawdaż?

Gość Ewa30
młoda położna: Dodatkowo u niektórych kobiet tabletki wywołują hiperprolaktynemię polekową, a wtedy masy ciała nie opanujesz tak łatwo... albo się chudnie, albo się puchnie... różnie... Ja osobiście schudłam na Yasminelli 17 kg do stanu odwodnienia, wycieńczenia, wypłukania z Mg, zaburzenia gospodarki Sód/Potas - więc mi nie mów, co mogę, a czego nie... bo nie jesteś moim lekarzem. Krzepliwość też miałam nieciekawą - a to tylko rok brania... Skończyło się na pogotowiu. NIE POLECAM YASMINELLE i NIE POLECAM STOSOWANIA ŚRODKÓW MOCZOPĘDNYCH (w tym drospirenonu z Yasminelli).

Gość Ewa30
A dokładnie to było tak, że najpierw brałam Yasminelle 2 lata - przytyłam 17 kg... potem pół roku przerwy... lekko spadłam z wagi (5 kg), wróciłam do brania i wtedy się dosłownie wycieńczyłam! Ta sama tabletka, ta sama osoba - a zupełnie przeciwne reakcje.

witam dziewczyny!!! mam pytanie bo mam już trzeci dzień przerwy i jeszcze nie dostałam okresu czy to normalne, zawsze miałam już w drugim dniu przerwy, a żadnej tabletki nie opuściłam...A drugie pytanie trochę głupie bo na pewno odpowiedź jest że tak-brać dalej...-czy nawet jak niedostane okresu to dalej brać normalnie kolejne opakowanie i nie czekać już na okres??? proszę o odpowiedzi i sorki za moje panikowanie

Gość jak sie nie pojawi
krwawienie to zrob test

Gość Basienkaaa
Witam, mam pytanie, od 4 miesięcy biorę yasminellę, wcześniej brałam inne tabletki anty, nie tylko ze względu na antykoncepcję, ale musiałam uregulować sobie cykl, na dzień dzisiejszy wszystko jest ok, okres jak w zegarku, czuję się świetnie :) Teraz chciałabym przestać brać pigułki bo zdecydowaliśmy się z chłopakiem na dziecko :) w związku z tym mam pytanie: czy muszę wziąć zaczęte opakowanie do końca, wtedy dopiero je odstawić i zacząć próbować zajść w ciążę czy mogę odstawić je w każdej chwili, nawet w połowie opakowania?

Gość kaśka19
Witam :) Ja też biorę yasminelle. To moje drugie opakowanie. Wszystko jest ok,tylko piersi mam takie troszkę bolesne,ale nie narzekam. Przy pierwszym blistrze miałam też mdłości,ale już ustały. Piszę,bo mam problem. Wzięłam dziś tabletkę o 20 i kilka minut po tym,niestety dopadła mnie biegunka...nie wiem co zrobić...wziąć następną tabletkę czy nie? Błagam pomóżcie mi...;(

Kaska zdaje sie,ze w ulotce masz opisany taki przyklad. Ja na moje pyt niestety nie dostalam odpowiedzi..

Gość arychlewska86
Witam, mam do sprzedania jedno opakowanie Yasminelle, wykupiłam dwa op. ale niestety kompletnie mi nie odpowiadają i zmieniłam na Cilest. Chętnie odsprzedam taniej i bez kosztów przesyłki, szkoda żeby leżały bezużytecznie. Mój mail: arychlewska86@gmail.com

Gość Frau D.
Anka323, ja też miałam z tym problem, plamienie to normalne zjawisko przy braniu pigułek anty( nie u każdej kobiety musi wystąpić oczywiście). Ja w trakcie pierwszego blistra zaczęlam plamić tak gdzieś na początku, ustało na tydzień, i tuż pod koniec opakowania zno zaczęłam plamić, ale bardziej jak wcześniej...Pożniej był okres i już wiecej żadnego plamienia nie było. Nie wiem, czy normale jest takie nasilenie plamienia przed końcem blistra, zastanawiam się , czy może za mała dawka hormonów powoduje taką reakcję organizmu. Do gina idę dopiero w czerwcu, wię się o to zapytam. Ale skoro Twój lekarz stwierdził, że nie masz się czym martwić- nie panikuj :)

Gość asiulek.mala
Kochane !!! Mam takie male pytanko.ostatnio lekarz powiedzial mi ze mam PCO., i ze bede brala yasminelle a ja zaczelam brac therm line II , narazie przerwalam bo nafaszerowal mnie innynii prochami i na miesiac musze odpuscic;( . Powiedzcie mi czy biorac Yasminelle moge braz akies wspomagacze odchudzajace np. Therm Line II. bardzo mi na tym zalezy bo chcialabym zrzucic ppare kg. przeciez wakacje ida.i nie wiem co robic.. Helllp me!!!

mam do sprzedania yasminelle po 25 zl za opakowanie ssiemek@wp.pl

Gość przerazona!
hej ja biore tabletki 3miesiac bralam je pol roku temu ale przerwałam. jednak nie dawno do nich wrocilam i jestem strasznie zadowolona mi idealnie pasuja nie mam zadnych efektow ubocznych jednak mam problem poniwaz wstrzymalalam sobie okres bo akurat wypadal na majowke . zaczelam kolejne opakowanie bez przerwy i od kilku dni mialam plamienie a teraz mam normlany okres. nie wiem co robic bo nie skonczylam jeszcze opakowania a dostalam miesiaczke nigdy tak nie mialam nie wiem co robic czy to jest spowodowane tym ze wstrzymalalm sobie okres i organizm sie zbutnowal i mimo brania tabl okres sie pojawil nie wiem chce od jutro odstawic tabletki zostal mi ostatni tydzien ich brania ale po co mam dokonczyc skoro mam juz okres a kolejnego opkowania juz nie ebde zaczynac bo rezygnuje z tabl. doradzicie mi prosze !!!