Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość teraz ja pytam.
hm...teoretycznie jeżeli coś takiego się dzieje tylko w jednej nodze to powinnaś tabletki odstawić,ale ja bym Ci radziła pójść z tym do lekarza. i bierz sobie magnez oraz zrób badania na potas,bo niedobór może powodować drętwienie i mrowienie,ale musi być wykazany w badanich niedobór,bo potasu tak o sobie brać nie można.

Gość elizaa25
nie mialam tego po innych tabl a po Jasminelle tak. zaczelo mi sie wczoraj rano i trwa do dzis:( szalalam cala noc na dyskotece ale to chyba nie ma nic wspolnego co?? :)

Gość teraz ja pytam.
AN_998 --> no pewnie,że fajnie wkońcu my kobiety :) od jutra mam znowu pełny skład w biurze,więc takich luzów jak dziś mieć nie będę,ale postaram siętutaj zaglądnąć,a jeżeli nie to po pracy do sąsiada skocze,bo na mieszkaniu nie mam internetu. buziaki:*

Gość AN_ 998
elizaa25----------------------> wlasnie u mnie pojawil sie ten sam problem i jutro wybieram sie na badania krwi. Okaze sie czy to cos powaznego. Ja od 1,5 roku czuje ciezkosc - czasem bol- w lydkach szczegolnie w lewej ale teraz pzry Y sie nasililo. Dobrze sie przebadac a najlepiej zglosic do lekarza i przedstawic problem:)

Gość elizaa25
ale powinnam pojcs do ginekologa czy do jakiegos od ukladu krwionosnego, bo tak szczerze powiem do tej pory zaden ginekolog nie pytal sie mnie nawet czy mnam problemy z krazeniem :(

Gość elizaa25
ja czuje taki dziwny bol, zdretwialosc, twardosc z tylu lewej lydki:( nie wiem co to martwie sie troche :(

Gość elizaa25
nie lewej pomylilam sie, lewa ok, tylko prawa- i te miejsce takie cieple mi sie wydaje :(

Gość AN_ 998
Mnie tez sie nie pytal, a jak sama powiedzialam to gin na to ze my wszystkie mamy takie problewy (ze to choroba cywilizacyjna) i nikt by nie mogl ich zazywac - HORE! Jesli masz fajną gin to ci karze sie przebadac a jak nie to lekarz rodzinny powinien zareagowac.

Gość elizaa25
ale teraz jestem w trakcie opakowania Jasminelle :( mam przerwac czy dokonczyc? dopiero zaczelam to moje pierwsze opakowanie:(

Gość teraz ja pytam.
no wiesz...ja ostatnio zarwałam noc na imprezie,spałam tylko dwie godziny,na imprezie paliłam papierosy (na codzień nie pale,a jeżeli już to może raz na jakiś tydzień jednego) i wracałam na nogach do domu na obcasach,a butki mnie troszkę obtarły...efekt w pracy nogi mnie strasznie rwały,bolały całe,nie mogłam usiedzieć. także w jakimś tam stopniu impreza może wpłynąc na ból nóg,ale ja nie jestem lekarzem,więc się zabardzo nie znam. z drugiej strony trudno rozpoznać ból normalny od bólu spowodowanego tabletkami,bo na ten przykład ja siedze cały dzień za biurkiem i nogi mnie pobolewają,wcześniej pisałam o tym,zę prawa ręka mnie tak jakby pali i drętwieje,tutaj AN_998 zażartowała,że to może od myszki komputerowej,napisałam to na innym forum i dziewczyna napisała,że miała problemy z ręką i jak się okazało miała je od pracy przy komputerze,bo ręka prawie cały czas unieruchomiona...więc się uspokoiłam,bo cały dzień wklepuje liczy do komputera,a ręka jest unieruchomiona,a ja do takiego czegoś przyzwyczajona nie jestem.

Gość teraz ja pytam.
trzymaj jeszcze,niech lekarz zadecyduje co i jak.

Gość elizaa25
ale jedna noga by bolala??? tanczylam na dwoch:W wiec chyba odpada ta wymowka:( martwie sie czy mi przejdzie i wogole

Gość elizaa25
na tej prawej nodze mam tez takiego chyba to zylak czy co :( na lydce juz ponad 2 lata. nie wiem czy od tabsow czy nie :( boje sie myslec a teraz ta noga...

Gość teraz ja pytam.
ja Ci radze jak najszybciej udac siędo ginekologa,do chirurga naczyniowego musisz mieć skierowanie. i poproś ginekologa o skierowanie na badanie krwi: morfologia,potas i wskaźnik krzepliwości (INR). ja zmykam do domu,pozdrawiam :*

Gość teraz ja pytam.
ja mam po mamie jakieś zmiany żylne,aczkolwiek lekarz mi powiedział,że to jeszcze nie żylak,mam takie wypukłe po yasminelle zrobiło mi się tego więcej...teraz biore novynette od 4 dni i czekam na efekty...mam nadzieje,że tylko te pozytywne. pozdrawiam i do jutra :)

Gość elizaa25
dziekuje za wskazowki:)

Gość Plamkabianka
elizaa25 Moje bole zaczely sie od wlsnei od nob, dretwialy jak ruszlam nim to pomgalo, ale bylo tez tak ze nagle wraclam z pracy i bol w zgieciu nog lub nagle w jednym miejscu wtedy musialam stanac i rozcierac i poruszac wtedy torche pomaglo ... ale ile tak mozna... Bolalo tak pierwszy miesiac w 2 i 3 miesciau uwidocznily sie bardziej zyly ale bole minely, 4 odpakowanie znowu bol i w dodatku dotego doszedl bul rak w meijscu zyl i promeiniowal a ja czulam sie odwodniona to co wypilam to chyab 5 razy wiecej wysiusialam siku to 15 razy dziennie chyba robialam. ywdaje mi zie ze t abletki neizatrzymywaly mi wody w organizmniei stad ten bol bo podwyrzszylo sie stezenie krwi.... Dlatego skonczylam z tabletkami 3 dni temu ale bol dopiero teraz sie z meijszyl....

Gość Plamkabianka
Pytanie do dziewczyn ktore odstawily Yasminelle. Ostatnia tabletke wzialam w czwartek to byla 8 tabletka czwartego opakowania , wczoraj rano dostalam okres, czy to normalne czy ktoras z was tez tak miala?

Gość moje pierwsze tabletki
czesc za pare dni zaczynam brać po raz pierwszy tabletki anty i musze przyznać ze mam lekkiego stresa. Tyle tu sie naczytałam o tych wszystkich skutkach ubocznych... mam nadzieje ze w razie czego służycie radą:) a takie małe pyatnie na poczatek przez jaki czas uzywac jeszcze dodatkowego zabezp.? no i czy później mogę juz tak bez obaw polegać tylko na tabletkach? napewno sie powtarzam ale dużo czytania wstecz dzieki

Gość miki123456
plamkabianka>>>>>>>>>>>>i eliza25 tak jak juz pisałam wczesniej od jakis dwóch dni miałam bóle rak, teraz mi juz troche przeszło. ale jak na złość zaczeły mnie bolec nogi. i niestety nie moge tego zwalic na moja prace bo ani za duzo nie chodze ani za duzo nie siedze:( jestem w trakcie pierszego dnia przerwy i zobaczymy co bedzie dalej. za tydzien ide do lekarza i cyba poprosze o zmiane , zastanawiam sie nad regulonem bo moja kumpela bierze go i czuje sie super. jest dobry na cere i nie odwadnia(ja juz 2 kg zrzuciłam niesety) . wiec chyba nie bede ryzykowac bo boje sie tych bólów rak i nóg. plamkabianka dzieki za ostrzezenia:) dałas mi troche do myslenia, nie to ze wpadłam w panike ale lepiej dmuchac na zimne :)aha czy któras z was brała regulon? jak wrazenia?

Gość VENUS81
DZIEWCZYNY A JAK WASZE LIBIDO PO POWIEDZMY TRZYMISIĘCZNYM OKRESIE ZAŻYWANIA YASMINELLE? PYTAM BO TO MÓJ PIRWSZY BLISTER I JAKBY CO SORY ALR WOLE............GUMKI

Gość An_998
Plamkabianka-------> Tabletki powinno sie wziasc do konca opakowania nawet jezeli planujesz odstawienie - tak powie ci kazdy lekarz, ale jezeli odstawilas tabsy wczesniej to normalne ze zaraz pojawila sie miesiaczka. Teraz organizm powinien wrocic do normy.

Gość An_998
VENUS81-------------> Ja jestem po pierwszym opakowaniu i nic dobrego o poprawie libido nie moge powiedziec, checi wrecz spadly - jestem zaniepokojona bo chcialabym zeby bylo lepiej:( moze z czasem bedzie lepiej...

Gość An_998
moje pierwsze tabletki---------------------------->:) Witamy w gronie. Kazda z nas jesrt inna dlatego tych tabletek jest mnustwo kwestia dobrego dobrania dla danego organizmu. Jedna ma wszystkie skutki uboczne druga nie ma zadnych. Musisz sama siebie poobserwowac i sama odpowiesz sobie czy dane tabsy sa dla ciebie odpowiednie. Ja bralam Minisiston tyle lat i nic mi sie nie dzialo tak jakby nic nie zazywala i nawet zadne forum mnie nie interesowalo (nie mialam takiej potrzeby). Teraz moja gin przepisala mi ponoc rewelacyjną nowosc na rynku owe Yasminelki no i zaczely sie male schodki tzn. bol nog. I dlatego jutro planuje sie przebadac, krew, proby watrobowe itd. Takze jedne laski chwalą sobie Y inne nie bardzo. A jezeli chodzi o zabezpieczenie to jest od momentu wziecia 1 tabletki i trwa nawet przez 7 dniową przerwę na okres.:) Pozdrawiam;)

Gość Plamkabianka
An_998 Na ulotce jest wyraznie napisane: Przerwanie stosowania Yasminelle Można przerwać stosowanie Yasminelle, kiedy tylko się chce. Jeżeli nie chce się zajść w ciążę, należy poradzić się lekarza co do innych skutecznych metod kontroli urodzin. Przyjmowanie leku Yasminelle należy przerwać i natychmiast skontaktować się ze swoim lekarzem, jeżeli zauważy się potencjalne objawy zakrzepicy, takie jak: silny ból i (lub) obrzęk jednej nogi; nagły silny ból w klatce piersiowej, mogący promieniować do lewego ramienia; nagła duszność; nagły kaszel bez widocznej przyczyny; wszelkie nietypowe, silne lub długotrwałe bóle głowy lub pogorszenie migreny; częściowa lub całkowita utrata wzroku lub widzenie podwójne; trudności w mówieniu lub niemożność mówienia; zawroty głowy lub omdlenia; osłabienie, dziwne odczucia lub drętwienie którejkolwiek części ciała Wniosek z ulotki ze jezeli cos sie dzieje trzeba przerwac natychmiast! Bo na co czekac mialam do konca opakowania, moze na smierc? Po tym jak zdecydowalam ze niewezme tabletki dzwonilam do lekarza i on powiedzial ze dobrze zrobialm skoro sie zle czulam... Dzieki za odpowiedz

Gość AN_ 998
Plamkabianka--------------------> To jak wiesz wszystko to po co pytasz. Pozdrawiam

Gość MYsłowice
hej dziewczyny to znow ja jestem heheh no dzis mam 1 dzien przerwy jestem ciekawa czy dostane jutro cyz po jutrze hehehe zycie w stresie. mam nadzieje ze dostane bo normalnie zwariuje jak bedzie wpadka ale niepowinno tablety jedzone sa regularnie. za tydzien sie zacznie 3 opakowanie Yasminelle.

Gość teraz ja pytam.
hej kochane...mam little problem :) już na innym forum napisałam o tym,ale tu też zaczerpne rady...otóż wczoraj nam pękła gumka i w efekcie chłopak skończył we mnie,jak wiecie (tudzież nie) przeszłam na novynette i muszę się zabezpieczać 7 dni bo nie przeszłam bezpośrednio tylko po 7dniowej przerwie. i cholerka co ja mam począć? stresować sięczy nie? czy lecieć do lekarza po tabletke po? ponoć niektóre dziewczyny wogóle nie stosujązabezpieczenia bo albo zapominają albo im lekarze nie mówią,ale kurcze ja jednak się boje.

Gość Paulka19
ja jak zmienilam z stediril na yasminelle to lekarz mi kazal normalnie po 7 dniowej przerwie wziasc yasminelee i tak zrobilam i pierwszego dnia juz kochalismy sie do konca.. wiec niema po co sie stresowac mysle.. bo ja jakos niejestem mamusia ani ciezarna :PP Pozdrawiam :))

Gość teraz ja pytam.
no właśnie jużkilka dziewczyn kiedyśmi to mówiło,ale że teraz problem mnie dotknął bezpośrednio to się pytam. niby mam dziświzytęi gin,ale jeżeli ona się nie zgodzi na przyjęcie mnie,bo nie jestem zarejestrowana tylko idę skonsultowac wyniki to troszku się podenerwuje :)