Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość jhgjg
gdyby nie bylo netu to by szukala odpowiedzi gdzie indziej,chyba po to jest net? :)

Gość a1986a
to bym skosultowala to z farmacelta lub lekarzem..a pytalam bo mi czesto wystepuja wymioty...bo mam chore jelita

Gość jhgjg
ostatni jakies dwa dni temu,noo ale ja mysle ze tabletki działają kurde..

Gość młoda położna
a1986a --- jakbys gdzies wyjechala na totalne zadubie i tam zaczela wymiotowac,to pamietaj,ze tabletki po 3h juz nie ma w zoladku...

Gość młoda położna
jhgjg --- no to tym bardziej testu nie masz co robic.Ciaza to akurat nie jedyny powod do konsultacji z lekarzem.Mialas kiedy koliwek robione padania hormonalne?Tarczyca,prolaktyna?Bylas konsultowana przez gin-endokrynologa?

Gość jhgjg
tak miałam i wszystko ok,nawet niedawno robiłam,a czemu nie ma sensu robic? tak dla swietego spokoju bo sie wkręcam

Gość a1986a
dziekuje:)

Gość młoda położna
jhgjg --- bo jest za wczesnie!!!!!!!Nic nie wyjdzie.

Gość jhgjg
to za ile moze wyjsc

Gość jhgjg
zreszta wspolzylam przez caly miesiac to wkoncu patrzy sie na pierwszy czy ost stosunek bo teraz to sie juz pogubilam

Gość M-O-N-A
Kurcze laski ale macie prablemy...dziewczyna spytala to niech jej jakas odpowie i koniec... a nie robicie sceny...po to jest forum zeby jak ktos ma watpliwosci sie zapytac...:) Ja mam pytanko po tabletkach jestem senna...czy to z czasem przejdzie jak organizm sie przyzwyczai?

Gość młoda położna
jhgjg ---- najwczesiej za 10 dni.Jak test jest bardzo czuly.

Gość jhgjg
ja byłam senna i mi przeszło

Gość jhgjg
ok kurde mam jednak nadzieje ze skoro brałam prawidłowo to nie ciąża bo wkońcu po to biore tabletki by w niej nie być...

Gość młoda położna
jhgjg -- nikt,nie mowi,ze moglas zajsc w ciaze.Ja tylko uwazam,ze powinnas skontaktowac sie z ginekologiem a nie bawic sie w testy ciazowe.

Gość jhgjg
no to i tak mam termin za dwa tyg wiec o to sie nie martwie ja tylko mam schiza przed niechciana ciaza i to chcialam w sobie uspokoic

Gość mtronka0999
Cześć mam pytanie w związku z lekiem sterovag. w ulotce jest napisane, że następuje po nim epidermizacja nadżerki, wiem czym jest nadżerka, natomiast nie wiem na czym polega epidermizacja, czy to jakiś sposób likwidacji?

Gość młoda położna
mtronka0999 -- jest to uzuplenianie ubytkow,czyli powrot do prawidlowego wygladu nablonka.

Gość noito
młoda położno kiedyś pisałaś na forum co pomogło Ci na rozszerzone pory i zaskórniaki... jakaś maść czy zel? Mogłabyś jeszcze raz podać nazwę?

Gość Tigre
Młoda położna - -pisałam niedawno o moich problemach z żyłami itp. Dzisiaj odebrałam wyniki badań, wszyściusieńko mam w normie...czy to znaczy że bez obaw mogę dalej brac Yasminelle?

Gość zawodzi
mloda polozna-sluchaj dzisiaj wzielam pierwsza tabletke z drugiego blistra ale zwazylam sie po przyjęciu tej tabletki i przytylam kilogram ! nie chce brac juz tych tabletek moge przerwac branie tych tabletek po pierwszej tabletce?

Gość młoda położna
zawodzi === prima aprillis byl 1 kwietnia Tigre ---- ja nie moge o tym decydowac przez net.Lekarz odpowie Ci na to pytanie. noito ----- żel skinoren.To jest 15% kwas,wiec do cery bardzo wrazliwej sie nie nadaje.Moja jest wrazliwa i dobrze reaguje.Kosztuje ok 50 zl,jest jeszcze polski odpowiednik ale on kompletnie na mnie nie dzialal.

Gość młoda położna
Tigre --- na pewno musisz cos brac na wzmocnienie naczyc,bo te pajaczki nie znikna tylko beda sie poglebiac i pojawia sie nowe.

Gość Tigre
Młoda położna - czyli np rutinoscorbin? W jakiej ilosci? A widoczność żył jest kwestią słabo wzmocnionych naczyć, czy zagęszczonej krwi?

Gość młoda położna
Tigre --- moze byc i rutino ale moze lekarz zaleci cos mocniejszego.Widocznosc zyl spowodwana jest gestoscia,co prowadzi do pekniecia scian krwionosnych.

Gość Tigre
Yhym...we wtorek idę do gin, to się zapytam...tylko jeszcze jedno pytanie do Ciebie, jeśli masz cierpliwość. A na rozrzedzenie krwi są jakieś środki?

Gość młoda położna
Tigre ---- jasne,ze sa.Np.zwykla aspiryna,ale jezeli mamy ja brac na rozrzedzenie krwi to trzeba to skonusltowac z lekarzem.Nie kazdy moze ja brac.Dawka 500mg moze byc za duza,ale sa takie po 75 mg.

Gość jasloncetyniebo
Tigre Ja mam podobny problem do Twojego: w sense że ogółem mam cere bardzo naczynkową, żyły widoczne na calym ciele i pajączki (już przed rozpoczeciem brania tabletek). Nie wydaje mi się aby po rozpoczeciu brania hormonów to się pogorszyło, a biorę yasmin. Może to tlyko moje przerważliwienie... Czasmai miewam tlyko bóle w nogach, np. bo intensywnie spędzonym dniu. Wyniki krwi i krzepliwości idealne. Lekarz stwierdził ze nie widzi przeciwskazań do brania tabletek. Jednakze jak czytam ze tabletki IV generacji są najgorsze dla układu krążenia postanowiłam się zapisać do ginekologa i poprosić o zmianę tabletek, na te ze starszej generacji... Może nie będą one tak bardzo obciążały żył, a przede wszystkim zwiększy się chyba mój komfort psychiczny, bo osatnio to tylko szukam nowym pajączków albo bardzo widocznych żył. Co myślicie oo tej zmianie? Czy jest ona w ogóle potrzebna? Tigre napisz co powie Ci ginekolog....Bo ja ide dopiero 17....

Gość kaminka
ja jestem na 3 blistrze i zauwarzylam, co bardzo mnie przygnebilo.. ze cera mi sie pogorszyla i nie wiem czy dalej nie brnie w zlym kierunki :/ eh.

Gość Jess xD
Witam Hmm może to glupie pytanie ale dziisaj wzielam piersza tabltke o 18. I wlasnie z tym wiaze sie moje puytanie czy po zazyciu tabletki mozna spozywac colę albo alkohol ?? chce wiedzieć dla pewnosci. Dodam ze napislam sie kolo ok. 2 godizny po wzieciu tabletki. Prosze o odpowiedz ;]