Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kroliczek232
Biorę Yasminelle od ponad pół roku. W życiu nie miałąm tak rewelacyjnie dopasowanych tabletek. Nie przytyłam, cerę mam super, apetyt mi się nie zwiększył - tak więc wszystko na razie jest ok.

Gość kasiulkaka
Czesz Dziewczyny! Pisze na tym forum po raz pierwszy i mam takie pytanko a raczej pewne watpliwosci... Zaczynam drugie opakowanie yasminelle po 7dniowej przerwie i nie wiem czy powinnam to robic. Pani gin przepisala mi je na cere a jakos wcale mi nie pomagaja wrecz moge powiedziec ze cera na twarzy zrobila mi sie paskudna, cala w ogromnych ropnych krostkach, nie wiem co robic:( Czy to tak musi byc na poczatku a pozniej samo przejdzie??? Spotkalyscie sie z takimi reakcjami u siebie??? Dodam ze mam 22 lata i mam juz dosc tradziku:( ODPISZCIE PROSZE BARDZO MI NA TYM ZALEZY

Gość młoda położna
kasiulkaka ---- reakcja po 1 blistrze nie ma co sie za bardzo sugerowac.Oragnizm najpierw przezywa szok ,a dopiero potem oswaja sie z tabletkami.Dopiero po 2 - 3 blistrze mozna stwierdzic czy nasz organizm toleruje tabletki.Z tradzikiem to generalnie jest tak,ze jak ma sie polepszyc to najpierw musi sie pogroszyc.

Gość kasiulkaka
Dziekuje za pocieszenie, mam nadzieje ze masz racje:) Zastanawialam sie rowniez nad zmiana tabletek bo zawsze myslalam ze hormony maja zbawienny wplyw na cere, ale no nic poczkam jeszcze i zobaczymy jak wplyna yasminellki na moja buzke:)

Gość młoda położna
kasiulkaka --- dla mnie hormony to ostatnia rzecz,ktorą bym leczyla cere.Chyba,ze jest to wynik zaburzen endokrynologiczych i wtedy to jest rzeczywiscie duzy problem.

Gość martynkaa_a
cześć:) mam pytanko:) dzisiaj kończę blister, ale nie chcę mieć okresu, ponieważ wyjeżdżam i będzie mi on bardzo przeszkadzał. Postanowiłam nie robić przerwy, tylko, że zacznę brać kolejne opakowanie po ukończeniu obecnego. Wiem, że tak można. Moje pytanie brzmi: Czy miesiączka pojawi się dopiero po ukończeniu drugiego okpakowania, kiedy zrobie 7 dniową przerwę? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość młoda położna
W czasie brania tabletek nie ma czegos takiego jak miesiaczka czy okres.Jest krwawienie z odstawienia i jak sama nazwa wskazuje,pojawia sie ono po odstawieniu tabletek.Wiec jak przestaniesz brac tableki to krwawienie sie pojawi.Skoro nie robisz przerwy to krwawienie sie nie pojawi.Pod koniec natepnego blistra moze pojawic sie mocniejsze plamienie.Moze ale nie musi.

Gość syyyyyyylwianka
Czy ktoś udzieli mi odpowiedzi na temat xenny extra??? czy jeśli biore tabletkę na noc....o 22 a xenne wezmę też wieczorem i efekt przeczyszczający wystapi rano to jestem zabezpieczona???? bardfzo prosze o odpowiedz....

Gość młoda położna
syyyyyyylwianka --- jezeli nie przeczysci Cie za bardzo to mozez brac.Pytanie tylko czy musisz.To nie jest lek,ktory mozna brac stale.Wiekszosc kobiet niestety sie tym odchudza.

Gość syyyyyyylwianka
Xenne biorę raz w tygodniu, z tym że jedna tabletka to za mało i biorę 2, nawet po dwóch po prostu normalnie się załatwiam...nie ''czyści '' mnie 2 godziny.... mam problem z przemiana materii, zawsze miałam , a czasami jest to tak uciążliwe ze jedynie jakiś środek przeczyszczający pomaga, nie chodzi tu o odchudzanie, tylko o komfort. dziekuje młoda połozna

Gość młoda położna
syyyyyyylwianka --- probowalas pic regularnie activie? Xenna nie wyleczy przyczyny.

Gość syyyyyyylwianka
próbowałam juz chyba wszystkiego...jadłam przez miesiąc po 4 jabłka dziennie, ktoś mi powiedział że to pomaga, activii oczywiście też probowałam, czasem nawet celowo mieszam pokarmy zupełnie do siebie nie pasującec(rosól przegryzam owocami, ziemniaki z majonezem, kefir i zupka chińska przez jakiś czas działały:) Lecz niestety nie pomaga nic.

Gość młoda położna
syyyyyyylwianka --- z tego co opisujesz to starasz sie przeczyszczac a nie normalizowac prace jelit.A do tego powinnas dazyc.

Gość jhgjg
dziewczyny pomóżcie! biorę yasminelle już od roku z tym,że zanikały mi miesiączki więc lekarz zalecił zrobic przerwę chociaz na miesiąc,przezornie zrobiłam na 3 miesiące,okresy pojawiały się z opóznieniami ale wkońcu były,wróciłam do tabletek gdyż za bardzo boję sie niechcianej ciązy,po pierwszym opakowaniu dostałam krwawienie normalnie w drugim dniu,natomiast teraz jestem po drugim jest 7 dzień przerwy i krwawienia brak,jestem przerażona co robić,czy komuś tak się zdarzyło

Gość a1986a
hej. mam pytanie. jeli biore tabletki o 22, a wymiotowalam nastepnego dnia o 16 to czy skutecznosc tabletki jest mniejsza? prosze odpowiedzcie:)

Gość młoda położna
jhgjg --- telefon do lekarza. a1986a --- nie osmieszaj sie... Przeczytaj ulotke.

Gość jhgjg
ale lekarz pewnie mi kaze odstawic tabletki tak jak ostatnio,poza tym moge sie z nim kontaktowac dopiero we wtorek :(

Gość jhgjg
a11986a tabletka whlania sie do 4 godz takze nie masz sie czym martwic

Gość młoda położna
jhgjg --- zacznij nowy blister,ale skontaktowac sie z lekarzem musisz.Czy to bedzie wtorek czy piatek....

Gość kasiulkaka
mloda polozna------ to prosze doradz mi czym bys ja leczyla? Bo ja juz chyba wszystkiego probowalam... Silne antypiotyki, masci , maseczki, kremy, cuda niewidy i nic nie dziala. Jestem juz bezsilna. Dermatolog doradzila mi hormony dlatego sie zdecydowalam...

Gość a1986a
oki dziekuje;) Czytalam ulotke..dziekuje mlodej poloznej...widze ze pomalu zaczynasz traktoac siebie jak lekarza...tylko szkoda ze nie masz podejscia do ludzi...kazdy moze miec watpliwosci...powodzenia w zawodzie...:)

Gość jhgjg
a czy jest sens robić test ciążowy?

Gość młoda położna
kasiulkaka ---- wiec moze hormony sa wlasnie ta ostatnia rzecza,ktora Tobie moze pomoc. Ja tez mam 22 lata i cere problematyczna.Ale dermatolog-kosmetolog nigdy mi zadnych antybiotykow nie zapisywala ani hormonow.Antybiotyki sa dobre jak dopuki ich nie odstawisz. Na roszerzony pory,zaskorniki homrony nie pomoga.Nauczyla mnie jak mam dbac o cere,jak ja pielegnowac.Kosmetyki dobrane do mojej cery,wylacznie apteczne.Peeling kawitacyjny,mikrodermabrazja,kwasy.Mnie to pomoglo i pomaga.

Gość kasiulkaka
młoda położna---- dobrze by bylo gdybym miala tylko rozszerzone pory i zaskorniki a mam cala mase innych ropnych krost. O cere dbam jak tylko moge, zdrowo sie odzywiam a jesli chodzi o mikrodermabrazje to mi dermatolog odradzila bo mam krosty a na taka twarz sie tego nie robi. Kosmetyki tez mam tylko apteczne a poza tym mam cere sklonna do lojotoku takze nie jest tak kolorowo

Gość młoda położna
a1986a --- czasami trzeba byc szczerym,bo moze wlasnie to pchnie Cie do tego,zeby zainteresowac sie jak tabletki dzialaja.Brutalne ale sie sprawdza. jhgjg ---- bardziej bhcg z krwi.

Gość młoda położna
kasiulkaka --- wiec moze wlasnie dla Ciebie hormony sa ostatnia deska ratunku.

Gość a1986a
ja wiem jak tabletki dzialaja...ale mialam watpliwosci to chyba lepiej ze zapytalam...:)

Gość młoda położna
a1986a --- tylko,ze nie powinnas miec watpliwosci w tak podstawowych sprawach.Bo co by bylo gdyby netu nie bylo?

Gość jhgjg
a taki z apteki nie wystarczy? moglabym zrobic odrazu

Gość młoda położna
jhgjg ---- i tak bedziesz musiala go pozniej powtorzyc.Kiedy mialas ostatni stosunek?