Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość aaasss10
hej pomóżcie kupiłam sobie zestaw do tipsów dla użytku wyłącznie swojego, ale nie wiem od czego zacząść jak macie jakiś filmik to proszę na adres ania.siwek1@wp.pl

Gość kapita
Dajcie sobie spokój z tymi filmikami. Zdobądźcie najpierw wiedzę teoretyczną: co to krzywa C, linia stresu, wolny brzeg itd itp a przede wszystkim zorientujcie się dokładnie jak dbać o higienę przy wykonywania zabiegu, jak i czym odkażać... Potem możecie prosić o filmiki, bo jak zaczniecie paprać na paznokciach coś na wzór tego, co pokaże filmik to nic dobrego z tego nie wyjdzie... Dziewczyny - też jestem samoukiem, ale szczerze mówiąc kiedy słyszę, że ktoś chce "robić tipsy" i pisze żeby mu napisać (najlepiej krótko żeby nie trzeba było za dużo czytać) albo jeszcze lepiej - wysłać filmik to mam wrażenie, że to nie jest poważna osoba!!! Do praktyki trzeba mieć solidne podstawy teoretyczne!!! Jak się już czegoś dowiecie to same zobaczycie jak głupie są Wasze pytania i że robienie paznokci na tipsie czy formie to wyższa szkoła jazdy - nie dla "byle jakich" dziewczyn, które chcą tylko iść na łatwiznę i coś tam podziubdziać. Robienie paznokci to sztuka a jak wiadomo - nie każdy jest artystą!!! I wiecie co - nie mam kursu, ale popieram stylistki, bo krew zalewa człowieka kiedy to wszystko czyta - głupie pytania a odpowiedzi jeszcze głupsze!!!

Gość magdaue
Masz racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laski... easy... wszyscy kiedyś zaczynaliśmy... tez jestem bez kursu, bo czekam na koniec matury i od razu biegne do eurofashion lub activu na kurs. Ale pazurki robię! Wszystkie laski które do mnie przychodzą o tym wiedzą. Wiadomo, na początku wykonywałamje tylko sobie i siostrze, i przyznam sie ze była przepiłowana płytka, ale to były poczatki. Po kursie tez sie to zdarza, teraz robie wszytsko dobrze- nie mówie ze świetnie ale idzie mi. A tu od razu się kreśli takie dziewczyny bez kursu. No i mamy nie miła atmosferke przez to. Może wystarczy przypomnieć sobie jak wszytskie zaczynałyśmy:) Pozdrawiam :) www.sanderek-nails.blog.onet.pl

Gość magdaue
Sa plusy i minusy tego ze sie nie ma kursu, jak np. jest ktos samoukiem to sie nauczy tak robic, ze pozniej pojdzie na kurs i bedzie cos zle robil z przyzwyczajenia i sie nie oduczy zlych nawyków, no i wogole jak ktos jest tepy i kupi sobie lampe i sie pyta jak ma zrobic to juz calkiem rozbrajajace i jeszcze w dodatku sobie zyczy zeby mu krotko opisac, haha, a najlepsze sa te laski co nie zdezynfekuja i jada tym samym pilnikiem np jednej kolezance, potem drugiej, a jedna ma np chorobe zakazna to dopiero jazda i jeszcze sie debilek cieszy ze pare groszy zarobil na czyims nieszczesciu. Powiem wam, ze mam mieszane uczucia, bo np. Piipii pisala o tym fotelu dentystycznym, ze kupie sobie fotel i bede zabki leczyc, bo mam taki kaprys wiadomo, ze trzeba przejsc szkolenia itp., ale jak juz np. ktos sobie robi codziennie makijaz, to przeciez nie kazda ma ukonczony kurs wizazu, a jakos sie maluje... Niektore laski sa po prostu kumate i maja talent, a niektore to tumanki totalne i beztalencia, oczywiscie nie tak ogolem, ale akurat w tej dziedzinie. A niekore to tutaj przesadzaja z bluzgami i wogole, np. sie pytaja o takie skomplikowane rzeczy co trzeba taki calkowicie totalny kurs zrobic zdobien, ja sie wcale nie dziwie, ze sie te dziewczyny wkurwiaja, bo przeciez za taki kurs zaplacily nie mala sumke, a inni rzadaja zeby ich poinstruowac za frajer... Np. takie kwiatki z akrylu... jeszcze maja pretensje, ze im ktos nie chce powiedziec...

Gość misia590
Witam!! czy ktoś posiada stronę bądź jakiś krótki kurs robienia tipsów??proszę o kontakt misia590@wp.pl

Gość kiikii
DO DYPLOMOWANYCH STYLISTEK Niektórych nie stać na robienie kursu, innym się nie chce dlatego też tworzą sie tego rodzaju fora. Dajcie spokój dziewczyną które są samoukami, niech zadawają pytania ile im potrzeba, chyba lepiej jak zapytaja na forum niż zrobią komuś krzywde podczas wykonywania pazurków. Jeśli Was tak bardzo drażnią te pytania poprostu tutaj nie wchodźcie bo po co? To forum przewaznie dla tych osób które chca same spróbować swoich sił. Profesjonalne stylistki którym przeszkadzaja takie fora niech poprostu udzielaja na sie na forach profersjonalnych i po problemie a nie wyzywanie, obrażanie się wzajemne, potrzebne to ? Sama zaczynałam od samodzielnej nauki, od porad wielu doswiadczonych stylistek , które z chęcią mi pomogły a czemu nie poszłam najpierw na kurs ?zaraz odpowiem. Dziewczyna doradziła co mam kupić na poczatek aby przedłuzac pazurki metodą żelową, chciałam poprostu spróbowac czy mnie to bedzie "kręciło" czy bedzie mi sie podobało, czy w ogóle mam jakieś zdolności bo po co miałam isc na kurs i wydawac tysiąc złotych a pozniej dojsc do wniosku ze to nie dla mnie ? Ćwiczyłam sama w domku uczyłam sie podstawowych rzeczy, słownictwo . Teraz zapisałam się na kurs gdyz jestem pewna ze papier mi się przyda i pieniadze wydane na kurs nie pójdą w błoto.

Gość X X X XX X X X X X X X X X X
Owszem to ma zasadnicze znaczenie czy ktoś robi tipsy w salonie czy w piwnicy!!! Prowadze profesjonalny salon, zatrudniam 5 stylistek. Wszystkie ukończyły profesjonalne kursy, wszystkie zostały przeze mnie sprawdzone i żadna z nich nie odstawi dziadostwa. Płace 3500 czynszu, pożądne pensje, bo dobrych pracowników sie szanuje, pracuje na profesjonalnych materiałach i zainwestowałam w sprzęt i lokal. I PŁACE PODATKI, NIE OSZUKUJE INNYCH!!!!! Jest miesiąc lepszy i gorszy i trudno to moje ryzyko, ale dziewczyny maja uczciwa pensje na czas, a klientki korzystające z usług chałupniczek nie zgłaszjacych działalności okradają nas wszystkich!!!!! Przyczyniaja sie do tego że w tym kraju nie funkcjonuje służba zdrowia i cała reszta o czym nie zamierzam pisać bo wszyscy to znamy na co dzień. Poświęcacie zdrowie, edukację swoich dzieci dla paznokci!!! Bo lekarze przez was między innymi strajkuą, prze złodziei , którzy korzystaja z usług na czarno!!!! A potem macie pretensje do całego świata że w Polsce wygląda tak jak wygląda! Pora zmienić mentalność moje drogie panie!!! TIPSY TO NIE WSZYSTKO! WŁĄCZCIE SWOJE SZARE KOMÓRKI! Jak was nie stać na tipsy za 100pln to same zadbajcie o swoje paznokcie.

Gość magdaue
A co Panie powiedza na takie dziewczyny, co nie maja nawet kursu, i robia tipsy ludziom za kase? Bo jedna z was napisala, ze ktos zrobi kurs i kupi zestaw za 100 z marketu, no ale jest takich duzo, co nie maja kursu, dopytaja sie co i jak na tym forum, a najlepiej to chcialyby jakis filmik, bo sie im czytac nie chce haha

Gość magdaue
No jasne, robisz tylko sobie jak masz na to ochote, ale jak Ci sie trafi kolezanka, ktora chce zebys jej zrobila, to nie pogardzisz jak Ci pare groszy wpadnie no nie?

Gość kiikii
ale nie utrzymuje sie z tego kobieto !!!! Nie zamierzam tego rejestrować nigdzie aby płacic podatki bo moja emerytura bedzie z pracy którą wykonuje zaodowo a nie dla relaksu proste jak dla mnie :)

Gość kiikii
Poza tym jak zaczełam robic pazurki a to było 2 lata temu nikomu nie robiłam dopoki sama sie nie nauczyłam na swoich błędach. Nigdy nikomu nic nie przepiłowałam ani nie zahartowałam skórek do krwi. Wiem co to oznacza i co to za ból gdyż do takiego stanu doprowadziła mnie stylistka W SALNONIE gdzie za załozenie tipsów zapłaciłam 90złotych:/ - wiec najpierw chciałam dojsc do wprawy a pozniej zrobic przyjemnosc znajomej czy tez mamie. Uwazam ze to nic złego i nadal będe tak uważała. Ja jestem nauczycielką z zawodu więc powinnam również wyzywac sie na wszystkich osobach które dają korepetycje w domach, na studntach którzy dorabiaja uczac np. maturzystów ? Nie rozumiem tylko po co wchodzą tu unoszące sie honorem stylistki które obrazaja dziewczyny które są samoukami ale mniejsza z tym :)

Gość kiikii
To że to moja sprawa czy komuś zrobie czy nie i czy biorę za to pieniądze. Uważam że to co robie , robie dobrze więc nie wiem dlaczego miałabym nie wziąć pieniędzy . Także chciałam napisać że nie " nie gardze groszem" jak to napisałaś tylko biorę poprostu pieniądze za pracę którą wykonałam i wiem że zreobiłam to dobrze i tak jak powinno być zrobione.

Gość mariolka topolka
kikki to sie nawet tym nie chwal,bo jak urzad skarbowy cie dopadnie to....no wies,ale gratuluje"samouku"przynajmniej nie aplacilas 600zl nna szkolenie:-)pozdro

Gość kiikii
Nie dopadnie mnie spokojnie. Nie płaciłam 600zł za szkolenie ale 12 czerwca ide na kurs który kosztuje 1300 zł więc nie ma czego gratlulować wydam jeszcze więcej jak widać i mam nadzieje ze dowiem się kilku nowych rzeczy

Gość niunkaaaaa
Mój mail to poduszka5konczyn@wp.pl dziewczyny proszę Was o przesyłanie filmików instruktażowych, oraz pisemnych instrukcji odnośnie paznokci żelowych. Pozdrawiam

Gość ulciaszpulcia123
słuchajcie tak to prawda są problemy jak sie zle zrobi panokcie,ale tak samo moze je popełnic kosmetyczka jak i wy:)zależy to tylko czy się przyłożycie do wykonanej pracy i czy zrobicie to dokładnie i sterylnie nic więcej,,,duzo higioeny i zdolnosci manualnych:) a to co ucza na kursie to wyglada tak jak byscie sie same w domu nauczyły ...chodziłam na takie kursy jako modelka do robienia na mnie paznkoci i wiecie co to wielka sciema taki kurs mowia wam tylko to samo co pisze w necie albo co moze wam pzrekazac osoba co wie jak robic tipsy kro po kroku i poprostu każa ci robić tak jak umiesz...i chodza i patrza jak ci wychodzi i ewentualnie mowia ci co mozesz poprawic np ze za bardzo piłujesz...ale z tego ci widziałam to zadko cos komentuja sa tacy sa robia je beznadziejnie i dostaja świstek ze maja certyfikat i tyle bo zapłacili ,,,wiec ogolnie kurs polega na zapłacie a nauczyc sie mzoecie to samo same:)kurs jest nie potzrebny musicie tylko duzo o tym jak soie robi dowiedziec poczytac itp...i higiena i to wszytko...a te co tak panikuja ze robicie sobie krzywde to jakies chore baby co sie boja z LDenei zarobią:)bo kazdy sam zacznie sobie robic....i wiecie co i dobrze:)bo za duzo kasują za to

Gość magdaue
Za duzo? Tzn. ile od Ciebie biora? Moja kolezanka kasuje 35 zl, a przeciez masy i ozdoby tez kosztuja, nie raz klientka zyczy sobie naklejki wartosci 5 zl, i cyrkonie wartosci 6 zl, to juz 11, a masy tez kosztuja, wiec nie wiem czy to duzo. Wogole to co sadzicie dziewczyny o cenie 35 zl?

Gość ulciaszpulcia123
35 zł ciekawe gdzie tyle bierze ...chyba od cibie bo twoja kolezanka....wszedzie sa z ozdobami iwszystkim za 100zł no moze 80,za 30 to chyba ci tylko nakleja i piluje bez zelui ozdob

Gość magdaue
Nie tylko ode mnie tyle bierze, ale od wszystkich i bierzesz sobie jaki wzór chcesz, najwyzej kasuje 35 zl- ja sa to jakies wypasione cyrkonie naklejki itp. Miasto Dzierzoniow.

Gość ulciaszpulcia123
no to ja dziękuje...wiem jakie one muszą być za tą cene:) to sie chwali skoro tak malo bierze,ale ona jedyna

Gość ulciaszpulcia123
a tak w ogole...jak bylam jako modelka na takim kursie to laska mi pilowala paznokcie pilnikiem tak na maxa ze nie mialam prawie plytki kew mi leciala...mowilam jej z eboli a ona mi jeszce 30 min piloala po tej ranie...bylam zdziwioona i wkurzona i caly zcas myslalam kiedy ona skonczy to juz...nic nie wiedziay te laski ciagle sie nawzajem pytaly co zrobic jak?....a teraz wiem ze sie nie puluje pilnikiem.tylko lekko matowi pytke blokiem polerskim...w ogole zrobila mi maniciure taki ze mialam na samym koncu maly paseczek biały....i wiem ze tak wygladaja kursy....to sciema dla kasy i papieru....one teraz widza te stylistyki niby ze wydaly kase a mogly same sie nauczyc:Dsame sie czeszeme....malujemy...ubieramy to i panokcie mozemy robic....co mam latac do fryzjera codzienie do makijazystki i do wypozyczalni sukien

Gość magdaue
Ulcia wbrew pozorom te tipsy wygladaja wrecz rewelacyjnie, dziewczyna robi od dwoch lat i lepiej niz nie jedna stylistka, w tym miescie sa takie ceny bo jest w cholere tych dziewczyn co robia tipsy, bo tutaj jest potezna hurtownia kosmetyczna, i jedna od drugiej malpuje i idzie kupi lampe, zel i robi, poza tym jest koles ktory sprzedaje brokaty i te rozne pierdoly po 1,00, 1,50... Jest normalnie walka o klientke, wiadomo sa salony, gdzie kasuja 60, 80, 100, ale wiesz na kazdnym zakrecie jest taka co zrobi ci za 30, 40 i naprawde wygladaja nawet lepiej niz te za 100 z salonu. W dodatku takie osoby boja sie cokoliek przepilowac i uwazaja. A od kosmetyczki nie raz wyszlam z zakrawawionymi skórkami i przzepilowana plytka, oczywiscie babka miala full dyplomow itp., no i w dodatku masa zaczela pekac, zapowietrzac sie i po dwoch tygodniach padaka. A tak wogole to nie chodz wiecej jako modelka na te kursy bo szkoda paznokci!!! A z ta cena 100 zl masz racje- to stanowczo za duzo.

Gość pyza908
ma ktoś jeszcze ten filkik o tipsach ???? jak tak to bardzo prosze prześlijcie moj e-mail :pyza908@wp.pl

Gość ulciaszpulcia123
no to wyjaśnia sytuacje...ja juz dawno nie chodze na te kursy ale kiedys kase potrzebowałam to chodzilam...ale przy okazji za darmo sie nauczylam jak je robic..a dokladnie zaplkacili mi za to

Gość magdaue
Ulcia a duzo ci placili za to, ze dawalas im swoje paznokietki do cwiczen?

Gość ulciaszpulcia123
nudzi ci się nie amsz co robic tylko pytac ile zarabiam...a po co ci to?nie bede sie tu rozpisywac ile mi płaca,sorry ale nie uwazram ze to jest ci potzrebne do wiadomosci i ze tu sie takie zreczy pisze,nie ten temat forum

Gość magdaue
Jasne, ze do niczego mi to nie potrzebne, pytalam tak z czystej ciekawosci i nie zmuszam do odpowiedzi, jesli cie to urazilo sorry.

ja mam problem z wolnym brzegiem paznokcia - robię żelowe i zawsze gdy poprawiam odrost i skracam pazurki nowo nałożony żel rozwarstwia się na końcach - to samo dzieje się gdy żeluję naturalne pazurki a dodam że zawsze staram się dokładnie \\\'\\\'zamalować\\\'\\\' wolny brzeg żelem i ciągle to samo :(( żel odchodzi na końcach od tipsa i od naturalnego pazurka też :( pomóżcie proszę

Gość jola2243
trzeba dobrze zmatowić i przemyć cleanerem, wtedy musi się trzymać