Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

O nie ale tu była wojna:D...Ja dodam ze sama robie sobie zele od 3 lat :) bez kursu ...i mam boskie pazury :)))))...płytki nie piłuje..są do tego specjalne płyny :)..dobre :)..jedynie przy stopach piłuję ale zawsze robie to tak ze zostawiam cienką warstwe zelu kochane...:)...jesli chodzi o zele ..to nie polecam zeli z allegro nieznanej firmy ...bo to pieniądze wyrzucone w błoto ..można sie zniechęcić:)...są droższe zele ale wystarczą wam na długo ...polecam wam zele sun flower nei az tak drogie ....activ są spoko również ranails ale tu chyba trzeba mieć certyfikat zeby te ranail kupic :)..i droższe to ibd, christrio, bass cosmetics..nie ma siły zeby po takich zelach pazury wam nie wyszły :)....Pozdrawiam :)

Gość __stylistka paznokci__
podbijam Powinni się zabrać w końcu za te "tipsiary" bez profesjonalnego przeszkolenia i pracujące na CZARNO!!! Osoba bez podstawowej wiedzy o CHROBACH PAZNOKCI I O ŚRODKACH ZACHOWANIA HIGIENY nie zagwarantuje wyokiej jakości :o Takie osoby jak ty psują opinie wykwalifikowanym stylistkom :o To smutny fakt :(:o:o:o Mam nadzieje że niedługo to sie zmieni!!! I jeszcze jedno WIEDZIEĆ a UMIEĆ to róznica... Ps Ja jestem tylko ciekawa czy ktoras z waszych klientek zapytała czy macie dyplom lub certyfikat potwierdzający wasze umiejetnosci??? :o Ps2 *oburzona* masz racje 🖐️

Gość maksiunka
do pseudo profesjonalnych stylistek zazdrosc wam d... sciska ze ktos moze byc lepszy od was nawet bez kursu kto wam kaze tu wchodzic i glupio docinac jakim prawem jezeli klientka spyta sie o dyplom to mozna powiedziec ze sie nie ma i zawsze moze wyjsc nikt ja nie zmusi do zrobienia a te wasze kursy i certifikaty mozna kupic tak jak mature i blyszczec hahaha profesjonalistki od siedmiu bolesci

Gość Sofjia
"tipsiary"...buehehehehe, prawie jak "blachary". Niezłe określenie. Znacie jeszcze jakieś nazwy dla tych debilek, którym się wydaje, że same się nauczą robić paznokcie? Chętnie się pośmieję. I mam do was prośbę, Tipsiary - zadawajcie dalej te swoje głupie pytania nt technik stylizacji paznokci. Czytanie tych pierdół zawsze poprawia mi humor

Gość 121212
do profesjonalnych stylistak. Mnie się wydaje że wy poprostu boicie się konkuręcji ,bo wy dużo zapłaciłyśie za kursy a \"tipsiary\" wydały tylko 9 zl na cd . ok co do chorób i że można zniszczyć paznokcie zgoda ale na tych płytach jest też dużo wiadomości na ten temat. ja robiłam kurs ale to tak naprawde zarys wszystko przychodzi z czasem a o higienie przeciwskazaniach itd. prawie nic nie mówili musiałam sama się dowiadywać.Za ten kurs zapłacilam sporo więc myślałam że tam nauczę sie \"wszystkiego\"....a i jeśli o to robienie w domu niektóre dziewczyny straszą że doniosą na tipsiary a to że robie w domu to nie znaczy że nie mam certyfikatów i że nie umiem tego robić a na salon mnie nie stać... jeszcze!

Gość 123123123123123
"tipsiary"...buehehehehe, prawie jak "blachary". takie smieszne...to sie nie odzywaj jesli nie chcesz pomóc...Skoro masz taką wiedze to sobie zachowaj dla siebie a tu sie nie odzywaj bo nikt Cie o to nie prosi!!!!Nie chcesz pomoc to sie zamk***

Gość 121212
Widzę że mało uważnie przeczytałaś to co napisałam.ja na pewno nie chciałabym trafić do takiej stylistki czy co tam jesteś z taką kulturą!

Gość Wiktoriiiaaa21
Ja kiedys bylam u kosmetyczki z kursem i jak wyszlam z palców leciala mi krew ponieważ szybko robila i pilniczkiem ocierala mi o naskorek=/ bardzo niemilo to wspominam a tipsy byly okropne,wiec postanowilam sie wybrac do mlodej dziewczyny ktora ma 17 lat bez kursy i sliczne tipsy mi zrobila nic nie bolalo i z tego co wiem ma wiecej chetnych niz ta cala kosmetyczka:D Pozdrawiam:)

Gość ACTIVE
Do Sofiji :nie obrażaj ludzi Ty nie myta ku....wo.Bo guzik wielki wiesz.Nie jesteś w stanie zdzierżyć,że Ty robiłaś kurs za grubą kasę (ten zajebi....y jednodniowy,na ktorym nauczysz się tylko jak robić laske pod biurkiem) , adziewczyny bez kursu są w stanie nauczyć się ,robić i to ładnie i za kasę.Sama nie mam kursu i nie chce go.Dobra koleżanka z kursem powiedziała jaka prowizorka jest na większości z nich zwłaszcza tych krótkich i stwierdziła,że się nic nie nauczyła,a swoja wiedzę ma tylko dzięki koleżance.Otworzyła swój salon ostanio.Więc taka wiedza nie jest gorsza od tej która przekazuje Ci jakaś baba na kursie.Ogolnie tipsy mam 4 lata bez przerwy,dwa lata robie sama,miałam już każdym żelem i metodą robione na własnej skórze doświadczylam jak sie to robi zanim zdecydowałam,że ja też chce.Dodam tylko,że żadna z dziewczyn które mi robiły nie miała kursu i zawsze byłam zadowolona.

Gość ACTIVE
A co do materiałów :robie na bardzo profesionalnych nawet pilniczki są dobrych firm,bo sie tak szybko nie ścierają i można wybrać jak gruboziarniste się chce.Do żelu zakupionych nie w sklepach specjalizujacych się tym i z jakąś renomą nie polecam.Kupiłam kiedyś tak tipsy,żyby na nich porobić wzrory,ale byly tak tragiczne,że udało się tylko kilka zrobić,a żele??? No coż miałam kiedyś zanim zaczęłam robić nawet sobie taki zestaw przywiezinoy nawet z Niemiec (potem był dostępny w Polsce) to taka padaka,że szkoda gadać.Lampa słapa,żel sie nie trzymał,pilniczki na wda razy,tipsy tak mleczne ze połowa paznokcia była biała,reszta naturalna różowa i to już po zgubieniu róznicy. Może jedynie ozdoby bym kupiła na allegro,ale też roznie bywa,bo kiedyś kupiłam w jakimś zwyklym sklepie kółka z dziurką i byly grubsze o tych profesjonalnych i nie zabardzo można było je poukładać na paznokciu.Ale znajda sie też i fajne i dobre.

Gość ACTIVE
Pamiętajcie,że lepiej kupić te droższe (w spesjalnych sklepach) niż te tańsze

Gość ACTIVE
I to,ze nie każy moze robić pazurki!!!!! 🌼

dziwczyny, mam pytanko, jak nakladac na paznokiec bonder bez pędzelka? czy po prostu naniesc krople na paznokiec i rozprowadzic tym samym pędzelkiem co nakłądam zel jednofazowy( oczywiscie oczyszczonym pedzelkiem) prosze pomozcie:)

Gość karolinqa23
nikitanails prosze o filmik karolina2323@onet.eu. DZIEKUJE

Gość katunia
hej! mam małe pytanko: czym różni się primer od cleaner?

katunia....primer zwieksza przyczepnosc pomiedzy naturalna plytka paznokcia a zelem A cleaner to poprostu odtluszczacz!!!

Witam,ja rowniez jak Wiktoriiiaaa21 bylam u \"profesjonalnej\" laseczki postudiach i co ona tam miala jeszcze pokonczone-szok!!Rowniez moje palce mialam poowijane chusteczkami higienicznymi bo tak mi krwawily!!!A co do kursow to moze i one sa potrzebne ale jest tyle wiedzy na temat zakladania paznokci w necie ze szok!!!Kurs kosztuje fortune i nie kazdego na to stac-wciskaja swoje produkty itp.Cena kursu to np.2000zl a w sklad wchodzi starter za 1900zl a kurs 100zl!!!Smiechu warte!To jest dla mnie zwykle oszustwo firmy wciskaja swoje produkty a kurs trwa 3godz.lub 3 dni!!!Co mozna sie w tak krotkim czasie nauczyc!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore odwazyly sie o tym mowic glosno i same w domciu robia pazurki!!!Wielka buzka ....

Gość 1212125
witam .mam pytanko z jakiej firmy sa dobre tipsy mleczne miałam z activ ale są drogie .Może wiecie gdzie można kupić tańsze i dobre.(może macie sprawdzone z allegro)

Justyh brawo ;) robie paznokcie od ponad roku 4 miesiace uczyla mnie kolezanka z certyfikatem ja sama nie mam certyfikatu co nie znaczy ze jestem jakas gorsza sory no nie wiem o co wam chodzi \"panie z kursami\" przeciez wszystkie robimy paznokcie powinnysmy sobie pomagac a nie klucic sie czasem az mi sie zygac chce jak widze co piszecie wielkie sory ale nie wmowicie mi ze laska z kursem np 3 czy 7 dniowym bedzie lepiej robila pazurki niz jakas laska ktora sie sama uczyla bp jak ja z pomoca kolezanki i internetu i robi je juz dlugo zeby dojsc do perfekcji trzeba czasku a nie pieniedzy na kurs owszem zgadzam sie kursy sa potrzebne zawsze sie czegos uczy jakies nowych trendow i wogole ale nie dajmy sie zwariowac ! ! ! !

Gość SylvinaO
...ja jestem w wielkim szoku,ile w co niektórych podłości...nie do obrzucania się nawzajem stworzono to forum.Myślę,że każda zawsze będzie trzymać swoją rację,a światek "tipsiarek" nie musi być światkiem kłótni,prawda? Więc przyjmujmy z pokorą i przekazujmy z dobrym serduchem dobre,czy złe rady:O)Pozdrawiam.

Gość SylvinaO
🌻 ❤️ :O

Cześć dziewczyny! Proszę napiszcie na którą warstwę nakładać wzorki - jestem początkująca, mam zamiar zrobić pazurki żelem jednofazowym.

Gość Dobrze napisane.Przemyslcie to
Forum powstalo z myślą o stylistkach paznokci-zarówno tych poczatkujacych jak i nie poczatkujacych - po to by mogly sobie wzajemnie pomagac i douczac! od siebie. Zawsze kierowalyśmy sie taka intencja by uswiadomic je i skierowac na wlasciwą drogę wyznajac zasadę - chcesz to rób to nawet tylko dla siebie - ale rób to prawidlowo!!! Dlatego tez trudno tu nie mówić o tym ze fundamentem jest tutaj odpowiednie przygotowanie w postaci DOBREGO! SZKOLENIA u fachowego! instruktora. Zawsze porównuje to do budowy domu...zaczynasz go od fundamentu prawda...na mim zaczynasz ukladac cagly by powstaly sciany? Jesli zaczniesz budowac od scian to próbujac to polaczyc z fundamentem to wszystko się rozpadnie...i masz dwa wyjscia - albo bedziesz to co masz poprawial i ciągle coś bedzie się psulo albo zaczniesz od poczatku. Tak samo jest ze stylizacją. Wybierając się na profesjonalne szkolenie uczysz sie podstaw na bazie których budujesz swoją wiedze i praktykę w zakresie prawidlowego wykonywania paznokci. Nie bedziesz od razu alfą i omegą, ale ani sie nie obejrzysz a Twoje prace beda lcoraz ladniejsze. Uczac sie czegoś w stylizacji wypracowujemy w sobie pewne podstawowe mechanizmy które umozliwiają nam i ulatwiają prawidlowe wykonanie. To są tak zwane nawyki - np. trzymania pilnika, sily nacisku, pewnych ruchów, sposobu nabierania, rozkladania masy itd. Zazwyczaj w tych elementach pojawiają sie blędy które przyczyniają się do porażek (diabel tkwi w szczególach). Prawdą niezaprzeczalna jest to iż nie da się tych elementów opisac lub nauczyc z opisu badz samego patrzenia. Dlatego jedziemy na szkolenia na którym po wstepnej prezentacji stoi nad nami instruktor i to on uczy Cie Twoimi rękami...i to on Cie obserwuje, on Cię poprawia. Natomiast uczenie się podstaw! stylizacji z plyty czy z opisu po pierwsze nie nauczy cie tego robic w sposób prawidlowy, po drugie zakorzeni w tobie blędy i zle nawyki. Stąd niechęć do pomocy takim osobom. :o Dlatego ze: - osoby takie zaplacily za swoja naukę niemale pieniądze, dzielą sie wiedzą z osobami podobnymi, wiedza ze mogą pomóc innym(w tej samej sytuacji) oraz inni moga pomóc im. - zle nawyki bardzo ale to bardzo trudno wytępić gdyż mechanizmy ich odtwarzania pozostają niejako poza naszą świadomością - zauważ ze fryzjerka nie zastanawia się jak wziac nozyczki(większosc nie wie jak zrobic to prawidlowo- ona się nad tym juz nie zastanawia), dlatego robiąc jakies podstawowe czynnosci automatycznie bardzo trudno jest nauczyc się robic to prawidlowo gzyz czesto wlaczają sie stare nawyki(to tak jak z poprawianiem tego domu). Jest to więc podwójny trud nie tylko dla Ciebie ale tez dla osob któe chca Cie tego nauczyc i dla tych które chcą ci pomóc chocby tu na forum. - plyty sprzedawane na allegro sa nagrywane przez osoby które czesto maja male wspolnego z profesjonalna stylizacją paznokci(posiadanie samego papierka nie świadczy o wiedzy), a w ten sposób zarabiają niemale pieniadze wmawiajac nieuświadomionym swój profesjonalizm i krzywdzac ich w ten sposób nie tylko przez obdzieranie z kasy za nic nie warta plytę ale takze wpajanie ewidentnych błędów. :o - praktycznie 100% osob przekonujących nas ze chce to ronbic \"raczej\" (jak to ujęlyscie) na wlasny uzytek stwierdza ze w koncu cos tam jednak umie wiec czemu nie wyjsc z tym do ludzi i hejaaaa... zaczyna się jazda a dla nas to walka z wiatrakami. Nie mozecie się więc dziwic ze przekonananie nas do tego graniczy z cudem. - opis który przedstawilyscie: --->> http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 zawiera permanetne blędy:o:o:o więc jesli piszecie ze nauczulyscie sie tego z plystki kupionej na Allegro to to moge wam tylko poradzić zebyscie wyrzucily tę plytę bo metoda którą \"uczy\" ta dziewczyna jest nie tylko blędem na blędzie ale pokazywaniem jak maksymalnie utrudnianić sobie pracę - co zamyka kolo blędów i rodzi frustrację zarowno waszą jak i nasza. :o Poradze wam coś - wyrzucie to badziewie i odkladajcie sobie powoli pieniądze na kurs. Co innego to plyty czy wideo nagrane przez profesjonalistów dla profesjonalistów które pokazuja np nowe tricki, zdobienia, elementy techniczne. Mogę was zapewnić ze metoda jaką \"uczy\" ta dziewczyna nie ma nic z prawidlową metodą i nie byla ona w ten sposób nauczona stylizacji a jedynie wymyślila to w celu zdobycia uznania wśrod nieświadomych osob jaką to ona innowacyjną wprowadzila metodę:o - co do uczenia się i próbowania- to znowu tak jak z ciąglymi poprawkami tego domu...mozna sie czegos nauczyc metoda prób i blędów ale bedzie to dalekie od poprawności, poza tym do nauki nalepiej wybrac produkt dobrej jakosci- co nie znaczy najdrozszy. - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3205390 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246682 Wasz opis nie dość ze zawiera nauczone z pseudokursu Cd blędy w sposobie wykonywania to jeszce pokazuje ze nie macie bladego pojęcia o technice (np nalozeniu i utwardzeniu bialego zelu - stąd te bąble spod których wylewa sie nieutwardzony zel) :o linki powyzej Mam nadzieje ze to przemyślicie i nas zrozumiecie. My jesteśmy tu by sobie pomagać - tylko ze nie zdajecie sobie sprawy ze dziewczyny pomagają wam wlaśnie. Pamiętajcie nie zawsze to co dla nas dobre jest dla nas wygodne. Pozdrawiam

Cześć dziewczyny! Mam pytanie , czy któraś z was używa tipsów z ACTIV http://www.activeshop.pl/tipsy.php?cPath=134 _146 Napiszcie czy one są dobre , czy nie pękają ? które są lepsze do obrobienia ULTRA FORM czy Deep C. Może używacie innych tipsów to proszę o poradę jakie mam kupić. Z góry dziękuję!

Gość Edytjag-89
ja tez niedawno kupilam lampe. powoli dokupuje ozdoby. robilam juz tipsy mam problem z nakladaniem zelu nie trzyma sie. prosze aby ktos mi powiedzial ktory zel pokolei nakladac.

Gość olaa.
Do zawodowej_stylistki...--->Wiesz że niektórzy ludzie mają już Ciebie dość? Musisz zaśmiecać każde forum swoimi komentarzami obrażającym dziewczyny, które chcą sobie same zrobić paznokcie?? Czy Ty uważasz, że chcemy otwierać zakład kosmetyczny albo zacząć masowo robić paznokcie? NIE!!!!! Chcemy zebrać trochę doświadczenia i wiedzy na ten temat by móc SOBIE zrobić pazurki! Gwarantuję Ci, że większość dziewczyn, które zaczynają swoją przygodę z żelami nie odważyłyby się zrobić paznokci komuś..Ja beż żadnego kursu robię sobie paznokcie od pół roku i dopiero niedawno zrobiłam paznokcie swojej mamie i na tym chcę poprzestać! W szkole koleżanki zaczepiają mnie, żebym zrobiła im paznokcie, ale ja im mówię, że nie jestem kosmetyczką, choć one dłuższy czas nie mogły uwierzyć, że tak pięknie robie sobie sama paznokcie.. Do tej pory stosowałam metodę akrylową, ale ze względu na to, że bardzo dużo wiem już o żelach postanowiłam zakupić lampę i kilka żeli. Dodam, że ta metoda daje o wiele więcej możliwości (można zatapiać wiele ozdób) a w przypadku akryli jest to dosyć ciężkie a czasem niemożliwe. Dlatego mam pytanie..jakie żele polecacie? Ja myślę o kupnie żeli Gabrielle..wiecie coś o nich? Do Edytjag-89----> tu masz instrukcję zakładania żeli.. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3387670&start=0 buziakii :*

Gość aniula79
Witam wszystkich serdecznie! Nie rozumię o co kłótnia: narkotyki są nielegalne i też nie można ich kupić w sklepie na rogu. Skoro można kupić bez większego problemu zestaw do robienia tipsów - zatem jest to sprzęt dla ludzi, nieprawdaż? O co krytyka? Mam prawo uczyć się robienia tipsów sama - jeżeli zniszczę paznokcie bądź nabawię się jakiejś choroby to jest to MOJE ryzyko. Jeżeli zrobię to innej osobie, ona przecież też jest świadoma do kogo przychodzi - wie, że nie jestem przeszkolona! Zawodowe stylistki sporo liczą za swoje usługi - amatorki co najmniej połowę tej ceny i zakładam, że tu leży problem - WALKA O KLIENTKI! Dostałam na urodziny zestaw do robienia tipsów - nie mam zamiaru bynajmniej na tym zarabiać, ponieważ mam swoją, dobrze płatną pracę, którą lubię - bez obaw więc zawodowe stylistki - chleba Wam od ust nie odejmę ;) Zdaję sobie sprawę, że wiele się muszę nauczyć i chętnie będę zaglądać na to forum. Korzystając z okazji: NIKITANAILS prosze o filmik (kapita@buziaczek.pl). Z góry dziękuję :)))

Gość Bamboletta
Robie tipsy od wakacji- zaczynalam od siebie i uczyla mnie kobieta po kursie ktora robi tipsy ok 5 lat. Wczesniej chodzilam do salonu robic tipsy i czesto wychodzilam z ranami przy skorkach, a żel zapowiertzal sie po ok tygodniu. Niedawno przyszla do mnie kobieta ktora robila w salonie tipsy i woli chodzic do mnie na tipsy poniewaz jest bardziej zadowolona- nie chodzi o cene tylko o wykonanie tipsów żelowych. Wiele jest osób, które nie mają dobrego zdania o osobach po kursach bo one maja za wysokie mniemanie o sobie. Robią szybko tipsyi nie zwracaja uwagi na efekty. Osoba ktora sie uczy jst bardziej uważna i dokladna- nie chodzi mi o wszystkie osoby bo nigdy nie wrzucam wszystkich ludzi do jednego worka!