Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Niu艣ka2006

sok noni- za i przeciw

Polecane posty

Go艣膰 matroszka
A mnie tam sok z noni zmniejszy艂 alergi臋 na wiele rzeczy. pij臋 od p贸艂 roku. tej zimy nie chorowa艂am, przezi臋bienia mam jednodniowe. nigdy dot膮d tak nie mia艂am!!! kupi艂am na boskienoni. drogi jak diabli ale nie 偶a艂uje.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 prostychlop
Max Zander vel Klaun bo ludzie tak samo jak szukaj膮 jednej tabletki na wszystko tak samo szukaj膮 jednej ro艣liny na wszystko. jak kto艣 nie dba艂 o siebie przez lata lub wydawa艂o mu sie 偶e dba艂 (czyli stosowa艂 zalecenia z telewizji) to p贸藕niej ma organizm rozregulowany i tu by go wyregulowa膰 trzeba porz膮dnie sie do tego zabra膰 (czyli jeszcze lepiej ni偶 ci kt贸rzy o siebie dbaj膮 - jest ich mo偶e z 0,05 % w spo艂eczenstwie) a nie szuka膰 jednego magicznego 艣rodka. Trudna sprawa dlatego s膮 specjalne o艣rodki, klinika gersona itd...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loooooooooooooooooooooo
Owszem, pi艂am i pom贸g艂 mi zdecydowanie ale zanim trafi艂am na dzia艂aj膮cy wypr贸bowa艂am kilka "pobrobionych" . Potem dowiedzia艂am si臋, ze taniochy z dodatkami maj膮cymi poprawi膰 smak s膮 w艂a艣nie g**** warte. Dopiero jak zam贸wi艂am sobie taki, na kt贸rym jest narysowany kole艣 pij膮cy z morskiej muszli (Tahitan noni) poczu艂am efekty po dw贸ch butelkach (艂adna cera, zero zapar膰, wi臋cej energii itd). Niestety cena tego soku moim zdaniem jest przesadzona i z tego wzgl臋du przesta艂am kupowa膰. No i ten smak i zapach jest potworny:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dyskutantt
ale ten sok to chyba mocno pasteryzowany, prawda? tak to ju偶 jest 偶e rynek zawalony produktami ale warto艣ciowych produkt贸w jest bardzo ma艂o i trzeba sie natrudzi膰 by znale藕膰 co艣 porz膮dnego, dobrej jako艣ci. Jest tak bo dla producentow glownie liczy sie zysk a nie jakosc. Jak czlowiek sam sobie czegos nie zrobi to ciezko znale藕膰 cos rownie dobrego.

Udost臋pnij ten post

"prostychlop Max Zander vel Klaun bo ludzie tak samo jak szukaj膮 jednej tabletki na wszystko tak samo szukaj膮 jednej ro艣liny na wszystko. jak kto艣 nie dba艂 o siebie przez lata lub wydawa艂o mu sie 偶e dba艂 (czyli stosowa艂 zalecenia z telewizji) to p贸藕niej ma organizm rozregulowany i tu by go wyregulowa膰 trzeba porz膮dnie sie do tego zabra膰 (czyli jeszcze lepiej ni偶 ci kt贸rzy o siebie dbaj膮 - jest ich mo偶e z 0,05 % w spo艂eczenstwie) a nie szuka膰 jednego magicznego 艣rodka. Trudna sprawa dlatego s膮 specjalne o艣rodki, klinika gersona itd..." To wiem 偶e wielu si臋 wydaje 偶e wystarczy 艂ykn膮膰 pigu艂臋 i bediz epo problemie:O.Ale czesto jest jeszcze gorzej:O.Nie wiem czy ten sok leczy ale na pewno ma zwykle istotn膮 wad臋-cen臋:O.Ale mo偶e sam sobie to wychoduj臋:D. No i sok pasteryzowany jest gorszej jako艣ci:O.Mo偶e jednak lepiej sobie zasadzi膰 drzewko:D?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pogromcazegarkow
"Na zm臋czenie trzeba stosowa膰 odtruwanie g艂od贸wk膮" hmm pojecie "glodowka" ma rozne znaczenia, jedni uwazaja ze powinno sie nic nie jesc i pic tylko wod臋, a ja uwazam ze to moze z jednej strony pozwolic organizmowi odpocz膮膰 od przerabiania 偶arcia bezwartosciowego ktore ludzie w siebie pakuj膮, ALE tez moze zaglodzic komorki kompletnie... jesli glodowki to raczej nie na wodzie tylko na swiezych sokach (soki nie obci膮偶aj膮) ekologicznych wyciskanych samodzielnie (i bez pasteryzowania niszczacego rowniez enzymy) w sokowirowce (owoce) i prasie (warzywa) do tego ew. suplementy - ale do glodowki trzeba stopniowo sie przygotowac a nie tak od razu. Specjalista od glodowek nie jestem wiec nie przyjmujcie tego za pewnik, chcialem tylko zwrocic uwage na t膮 sprawe, jak ja to widz臋 a moglem tez cos pomin膮膰 .Wielu moze b艂臋dnie uwazac ze glodowka to ta metoda ktor膮 anorektyczki stosuj膮. wi臋c trzeba poszukac w specjalistycznych zrodlach co i jak, zanim bedzie sie cos robic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alegna96
Hej! Ja zakupilam sok z noni w tamtym roku jakos w wakacje... Stosowalam diete oczyszczajaca i dodatkowo wspomagalam sie takimi specyfikami jak sok z noni! Zakupilam go na calvita, za sume nie niska bo ok 250 zl.. dla mnie rewelacja. Chyba znowu skorzystam z cudownej mocy tego owocu! Caly dzien na nogach i czulam sie rewelacyjnie. do tego ladnie dziala na skore i wypadanie wlosow. Dla mnie jak najbardziej na TAK.

Udost臋pnij ten post

Ja jestem troche za biedny na to ale za darmo mog臋 miec co艣 podobnego zwane morwami:classic_cool:.Niedaleko jest drzewko z tym i planuj臋 od czasu do czasu sobie 艂ykna膰 jak b臋d膮 owoce dojrza艂e:D.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natura 1 odezwij si臋!!
jaki to by艂 sok noni??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natura1
Dzie艅 dobry, nie wiem kto mnie wzywa, ale odpowiem, pi艂am sok noni ten bardzo drogi (cz艂owiek z muszl膮 na etykiecie). Pija艂am zapewne zbyt du偶o i zbyt d艂ugo. Zawsze trzeba robi膰 przerw臋. Pewnego dnia wyskoczy艂o nag艂e nadci艣nienie, wykona艂am du偶o bada艅. Wyniki doskona艂e, 偶y艂y czyste, serce zdrowe, waga 48 kg. Nie postawiono 偶adnej diagnozy. Zapytano mnie tylko, czy si臋 nie odchudza艂am, gdy偶 takie w艂a艣nie wyst臋puj膮 objawy. Teraz zmieni艂am diet臋, Jest bardzo r贸偶norodna, w ciagu dnia spo偶ywam p贸艂 cebuli, pomara艅cz, sok z cytryny wyciskam do wody niegazowanej, na zako艅czenie dnia zjadam jeden grejfrut. Mia艂am niedob贸r witaminy C i B. Ci艣nienie jest ju偶 bardzo niskie i puls zazwyczaj 52-60. Wr贸ci艂am do siebie. Nadmieni臋, 偶e zajadam si臋 owacami granatu (je艣li uda mi si臋 kupi膰). Zakupi艂am w艂a艣nie drug膮 butelk臋 eliksiru z granat贸w, jest bardzo drogi, ale nie r贸wna si臋 z sokiem noni. Poza tym jest wiele bada艅 nad granatem. Ju偶 Hipokrates poleca艂 owoce granatu. Jutro podam adresy. pod kt贸rymi mo偶ecie poczyta膰 o w/w owocach. 呕ycze zdrowia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natura1
Witajcie, Musze podkre艣li膰, i偶 sok noni, kt贸ry pi艂am, jest z dodatkiem (o ile pamietam) bor贸wki. Poprawi艂 m贸j metabolizm (szczupla艂am w oczach), rozja艣ni艂 umys艂, doda艂 energii, by艂am pogodniejsza. W odpowiednim momencie powinnam przerwa膰 spo偶ywanie, nie mia艂abym 偶adnych sensacji. Pi艂am ponad 9 miesiecy z kr贸tkimi przerwami. Nale偶y r贸wnie偶 pami臋ta膰, 偶e wa偶n膮 rol臋 odgrywa picie du偶ej ilo艣ci wody niegazowanej. S膮 zalecenia, a偶eby sok miesza膰 z wod膮 i dopiero wypija膰. Nie jest to jednak lekarstwo na wszelkie dolegliwo膰i. Kto艣 tutaj podni贸s艂 temat, i偶 gdyby to by艂o zdrowe, to lekarze by zalecali. Niestety wi臋kszo艣膰 lekarzy skupia si臋 na chemicznych medykamentach i nie zaproponuje 偶ywno艣ci jako leku. Hipokrates jednak zaleca艂 - jedzenie powinno by膰 lekiem, a lek jedzeniem - (dok艂adnie nie zacytuj臋). Nale偶y szuka膰 samemu warto艣ciowych produkt贸w np. prawdziw膮 oliw臋 z oliwek, oliwki, miody, cebula, czosnek, sezonowe owoce, warzywa, woda niegazowana, siemi臋 lniane, ryby. Koniecznie codziennie zjada膰 jeden cytrus. To wszystko jest w zasi臋gu, wi臋c korzystajmy. Na stronie www.cudmilosci.net - po lewej stronie s膮 ciekawe artyku艂y, m.in. o granacie, witaminie C itp. W google prosz臋 wpisa膰 tak偶e - grejfrut w艂a艣ciwo艣ci i poczyta膰 o dzia艂aniu tego cudnego owocu. Pozdrawiam i 偶ycz臋 zdrowia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka sobiejaaaaaaa
Ja z przerwami pilam ten sok i na pewno mi nie zaszkodzil przede wszystkim jest super antydepresantem, rozmawia艂am ze znajomym kt贸ry tez go pil i mowi ze gdyby nie ten sok to by si臋 rozchorowal na dobre a on go z deprechy uleczy艂ja pilam na luszczyce my艣la艂am ze mi pomoze ale nie pomogl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natura1
Chc臋 dok艂adnie ustali膰, czego potrzebuje m贸j organizm. S艂ysza艂am o analizie w艂os贸w. Mo偶e kto艣 z Was si臋 bli偶ej zetkn膮艂 z t膮 analiz膮, pono膰 skuteczniejsza ani偶eli badanie krwi. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natura1
Witajcie, wiedzia艂am, 偶e i na tej p艂aszczy藕nie (analiza w艂os贸w) jest wielu nieuczciwych. Szukam wiarygodnego laboratorium. www.tni.com/poland/polish/tahitiannoni/index.html to jest adres, pod kt贸rym znajdziecie opr贸cz soku noni (ten pi艂am) r贸wnie偶 kosmetyki. Polecam cukrowy peeling do cia艂a Moea (cudny, nawil偶a i pi臋knie pachnie) oraz nawil偶aj膮cy krem do cia艂a o zapachu banana. Sama s艂odycz. Wspomn臋, 偶e tutaj nikt nie obiecuje wyleczenia raka itp. Sami poczytajcie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulunia
Dzi艣 kupi艂am sok NONI za kilka dni napisz臋 czy dzia艂a chocia偶 troch臋, to co przeczyta艂am troch臋 mnie przerazi艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krecik4567
Ulunia-ja od 2 tygodni pij臋 ten sok. Zauwa偶y艂am, 偶e wyra藕nie zmniejszy艂o mi si臋 wypadanie w艂os贸w, jestem silniejsza, lepiej sypiam i 艣wietnie si臋 czuj臋. Tobie te偶 tego 偶ycz臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gumisssss
krecik4567 i ulunia, gdzie kupili艣cie sok i jakiej firmy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krecik4567
Kupi艂am w aptece -Firmy EKO MEDICA. Pisze na etykiecie 100% czystego soku noni z Polinezji Francuskiej-naturalny. W smaku ohydny i wygl膮da jak...gnoj贸wka...:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulunia
Ja te偶 kupi艂am w aptece firmy EKOMEDICA no nie dobre ale to lekarstwo nie deser.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mario75
dorzuc臋 mo偶e par臋 fakt贸w, bo troch臋 si臋 tematem noni interesuj臋. Ot贸偶 Tahitian Noni International (ci od tej butelki z cz艂owiekiem pij膮cym z muszli) to firma, kt贸ra tak naprawd臋 otworzy艂a rynek noni. Dzi艣 na 艣wiecie ponad 90% rynku produkt贸w z noni to w艂a艣nie TNI. Kto艣 wcze艣niej podawa艂 adres do ich strony www w Polsce. Biuro tej firmy jest w Poznaniu. Jest to te偶 jedyna firma, kt贸ra tak du偶o inwestuje w badania (bodaj偶e 200mln dolar贸w do tej pory). Przeprowadzili wi臋cej ni偶 tuzin bada艅 klinicznych swoich produkt贸w i owocu i to w艂a艣nie ich napoje s膮 punktem odniesienia KE przy przyznawaniu atest贸w innym firmom. Wiem 偶e to brzmi jak reklama :), ale lepiej wiedzie膰 kto jest kim na tym rynku. Ja akurat stosuj臋 TNI ekstra i faktycznie poprawia og贸lne samopoczucie i kondycje. C贸rce uda艂o si臋 zneutralizowa膰 (nie chc臋 u偶y膰 s艂owa "wyleczy膰") problem sk贸rny, z kt贸rym przez 2 lata nie radzi艂a sobie medycyny akademicka (w艂膮czaj膮c w to wypalanie azotanem srebra). No i tyle z mojej strony. Od偶ywiajcie si臋 zdrowo, pr贸bujcie r贸偶nych suplement贸w, tylko sprawdzajcie 藕r贸d艂a :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andzelika125
U偶ywa艂am noni, lecz nie dawa艂 efekt贸w. Aktualnie u偶ywam suplement diety o nazwie Transfer Factor. Preparat ten poleci艂 mi lekarz z Krakowa. www.transferfactor.info.pl

Udost臋pnij ten post

andzelika125 Ten transfer faktor jest wlasnie zrobiony z colostrum (siary) ktory wlasnie polecilam tylko ze ten twoj to jest mieszanka a ten co polecilam to jest czysty colostrum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielone偶ycie
Nie mog臋 znale藕膰 soku z noni z certyfikatem ekologicznym, czy istnieje ekologiczny sok z noni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monikowska
a po co komu certyfikat, kt贸ry nic nie m贸wi o tym, ile wody i innych dodatk贸w dopompowali do tego soczku? najlepsze sa soki... najdrozsze. NIESTETY.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i tak beda zwalniac
maty tyle polskich ziu艂 W艁A艢CIWO艢CI LECZNICZE: moczop臋dne, poprawiaj膮ce przemian臋 materii, op贸藕niaj膮ce procesy starzenia. Perz dzia艂a przede wszystkim moczop臋dnie. Zwi膮zki czynne zawarte w k艂膮czach perzu pobudzaj膮c wydzielanie moczu, u艂atwiaj膮 wydalanie z organizmu toksycznych produkt贸w przemiany materii (zw艂aszcza mocznika). Ponadto zawarty w perzu inozyt dzia艂a korzystnie na w膮trob臋, przeciwdzia艂a jej st艂uszczeniu. Powoduje r贸wnie偶 obni偶enie poziomu cholesterolu i t艂uszcz贸w we krwi - dlatego m贸wi膰 mo偶emy o przeciwmia偶d偶ycowym dzia艂aniu tego ziela. Z kolei dzi臋ki 艂atwo przyswajalnej krzemionce perz przeciwdzia艂a r贸wnie偶 procesom starzenia si臋, w tym zapobiega r贸wnie偶 nadmiernej 艂amliwo艣ci i przepuszczalno艣ci naczy艅. Warto wiedzie膰, i偶 k艂膮cza perzu dzi臋ki ich w艂a艣ciwo艣ciom mo偶na stosowa膰 w kamicy moczowej, w przypadkach upo艣ledzonej czynno艣ci wydzielniczej nerek z towarzysz膮cymi obrz臋kami. Perz dobrze te偶 stosowa膰 w chorobach w膮troby z upo艣ledzon膮 zdolno艣ci膮 wytwarzania 偶贸艂ci i ze sk艂onno艣ci膮 do tworzenia kamieni w drogach 偶贸艂ciowych. Ponadto k艂膮cza perzu przynosz膮 popraw臋 przy mia偶d偶ycy i w chorobach ko艣ci i staw贸w, w go艣膰cu oraz w przypadku tr膮dziku m艂odzie艅czego. Znosz膮 niekorzystny wp艂yw d艂ugotrwa艂ej antybiotykoterapii na przew贸d pokarmowy. Perz jest uwa偶any za ziele przeciwcukrzycowe. 艂atwo przyswajalna krzemionka wzmacnia naczynia krwiono艣ne, chrz膮stk臋 oraz tkank臋 艂膮czn膮 sk贸ry Przepisy stosowania NAPAR Z K艁膭CZY. Przygotowujemy go w nast臋puj膮cy spos贸b: szklank膮 wrz膮tku zalewamy 艂y偶k臋 k艂膮czy perzu - uprzednio wysuszonych i rozdrobnionych. Ca艂o艣膰 odstawiamy na ok. 15 minut, a nast臋pnie przecedzamy. Pijemy w 2-3 porcjach w ci膮gu dnia. ODWAR Z K艁膭CZY. Przepis: 艂y偶k臋 k艂膮czy zalewamy szklank膮 wody i gotujemy przez ok. 5 minut. Po przecedzeniu piejmy w 2-3 porcjach w ci膮gu dnia po jedzeniu. PIWO O W艁A艢CIWO艢CIACH LECZNICZYCH. Robimy je w nast臋puj膮cy spos贸b: wysuszony perz kroimy na drobne cz臋艣ci i gotujemy z dro偶d偶ami i chmielem w taki spos贸b jak piwo domowe. Pijemy po 2-4 razy dziennie po szklance p艂ynu. MIESZANKI. Perz mo偶na 艂膮czy膰 w mieszankach moczop臋dnych ze skrzypem polnym, sza艂wi膮, czarn膮 porzeczk膮, brzoz膮, pokrzyw膮, tatarakiem. Zbi贸r i konserwacja Zbi贸r k艂膮czy perzu przeprowadzamy albo wczesn膮 wiosn膮 albo jesieni膮. Nale偶y pami臋ta膰, i偶 wymaga ona szczeg贸lnie starannego op艂ukania w kilku wodach. Po p艂ukaniu rozk艂adamy go do wyschniecia cienk膮 warstw膮. Perz suszy膰 mo偶emy nie tylko w suszarniach, lecz r贸wnie偶 w innych miejscach, tak偶e nas艂onecznionych i przewiewnych. Przechowujemy go w suchych pomieszczeniach, w p艂贸ciennych woreczkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielona energia
Je艣li mog臋 si臋 wypowiedzie膰 to jestem ZA po tym jak moja siostra wysz艂a z depresji pij膮c sok noni i rodiolin na uspokojenie firmy calivita. Sok jest niepasteryzowany w plastikowej butelce a plastik to taki jak na butelki dla niemowl膮t, 偶e nawet wrz膮tek im nie szkodzi. Jest konserwowany jedynie naturalnym konserwantem jakim jest 偶urawina, nie ma cukru i barwnik贸w, jest lekko kwaskowy, g臋sty. Siostra wypi艂a ju偶 trzy butle, ja jedn膮 na wzmocnienie i z ciekawo艣ci. Po nim ma si臋 wi臋ksz膮 wytrzyma艂o艣膰 tzn. w pracy widzia艂am, 偶e nie jestem taka padni臋ta pod koniec jak bez picia soku. Wieczorkiem smarowa艂am sobie twarz, 艣wietna naturalna maseczka, wystarczy kilka g臋stych kropel. Im d艂u偶ej organizm mia艂 niedobory witaminowo-mineralne tym d艂u偶ej trzeba stosowa膰 suplement by widzie膰 r贸wnowag臋. Jest drogi ale zdrowie dro偶sze 馃尲 http://suplementyheleny.pl/sok-noni/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klara885
Dok艂adnie po co komu certyfikaty ekologiczne - przyk艂adem jak dzia艂aj膮 certyfikaty jest niedawna afera we W艂oszech. Okaza艂o si臋, 偶e jedna ze Szwajcarskich firm certyfikuj膮cych przyznawa艂a certyfikaty produktom pochodz膮cym ze zwyk艂ych upraw zupe艂nie nieekologicznych. Produkty trafi艂y do wielu kraj贸w EU. Np: 10% rynku produkt贸w ekologicznych we W艂oszech stanowi艂y w艂a艣nie te niby ekologiczne produkty.

Udost臋pnij ten post