Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eja1985

żel sun flower

Polecane posty

Witam! Dotychczas pracowalam na ibd, teraz chcialabym sprobowac z sf i w zwiazku z tym mam pytanie. Nie chcialabym odrazu inwestowac w duze opakowanie a widzialam ze maja tez takie po 7g. Wiecie może na ile razy to wystarczy? Zawsze kupowalam 30g i nigdy nie liczylam na ile starcza (zawsze wydawalo mi sie ze dlugo go mam) dlatego interesuje mnie taka pojemnisc:)

hej - ja również pracuję na SF i generalnie jestem zadowolona choć bywa że coś tam się zapowietrzy, coś pęknie ale to myślę że też wpływ rodzaju płytki itp. Próbowałam z Activ ale jestem rozczarowana - klientki przyszły z reklamacją ponieważ żel odchodził, kruszył się użyłam jednofazowego clear - bardzo rzadki - nakłada się dobrze ale niestety nietrwały Marta - żel 7 g to na ok 4 - 5 klientek - oczywiście zależy co wykonujemy itp. Zastanawiam Się nad IBD - będe musiała wypróbować Wracając do sun flower to zawsze używałam jednofazowego - na koniec błysk ale może lepiej byłoby jeszcze bonder na początek? tylko wtedy żel jednofazowy staje się żelem budującym :) dobrze mi się na nim pracuje nie wiem czy jest sens coś zmieniać

hej - ja również pracuję na SF i generalnie jestem zadowolona choć bywa że coś tam się zapowietrzy, coś pęknie ale to myślę że też wpływ rodzaju płytki itp. Próbowałam z Activ ale jestem rozczarowana - klientki przyszły z reklamacją ponieważ żel odchodził, kruszył się użyłam jednofazowego clear - bardzo rzadki - nakłada się dobrze ale niestety nietrwały Marta - żel 7 g to na ok 4 - 5 klientek - oczywiście zależy co wykonujemy itp. Zastanawiam Się nad IBD - będe musiała wypróbować Wracając do sun flower to zawsze używałam jednofazowego - na koniec błysk ale może lepiej byłoby jeszcze bonder na początek? tylko wtedy żel jednofazowy staje się żelem budującym :) dobrze mi się na nim pracuje nie wiem czy jest sens coś zmieniać

Gość tatala
jordan--- sam primer :))

na razie zostaje przy samym primerze.. Karcia, duże żele - ile zostało w pudełkach? to są 50 gramowe? czy 30?

Gość Karcia_kiss
Jordan moge ci wyslac zdjecia z srodka ten caly to 30gr z niego zrobilam jakis czas temu tylko jednego pazurka bo sprawdzalam kamuflarz i zel do frencha wiec tylko na gore jest najlepszy bo to "2" i sie nie zlewa :D .Zas drugi to chyba 50gr z niego zastala (jak napisalam) 1/3 ,bonder zas uzylam tylko na dolewanie jedne ,wiec jest jego wiekszosc (prawie caly wiadomo ile bondera sie uzywa tyle co nic i warto go kupic bo jest wydajny jak primer) (mam tam napisane co jest nowe) co poczujesz trzymajac go (do bondera) -jeden minus ze musisz go miec odwroconego i gnieść :/ tzn wyciskac. te jednofazowe male jak kamuflarz i mleczny roz jest calutki.I chyba mam koncowke mlecznego to go tez moge dorzucic.Jak juz pisalam nimi nic nie robie a szkoda zeby miesiacami w szafie lezaly . no i odzoby , pilnik w plynie ( na kiszonke) nablyszczacz itp dodaje gratis , co do ozob wiecej niz na foto napisane jest zreszta :) co do frencha , ja robilam na lakier lub farbke akrylowa zero zapowietrzen ani nic jak czasami na forum pisza.No i masz plus jak robisz lakierem koncowke poniewaz mozesz kupic rozne paseczki do frencha z gleboka itp linia usmiechu :) brokat mozesz takze nasypac :) i klientki ktorym robilam byly bardziej zadowolone z lakierem niz tym zelem. jest bielsze i jak bedzie chciala zmienic koncowke nie musisz tylko pilowac no i mniejsze koszty ale to najmniejszy plus :) myslalam juz by zostawic zele ale dostalam dosc dobra umowe i do domu dodatkowy zestaw z salonu wiec niechce sobie w glowie mieszac bo kazdy zel inaczej trzymasz w lampie nabierasz itp a co do bondera roznice jaka zauwazylam to taka ze jak babki na dolewanie przychodza to nie maja (przy odrostach) zapowietrzen wiec nie musisz duzo pilowac no i co idzie to lepiej pazurki sie trzymaja do 7 tyg bez uzupelniania (dolewania)

Gość an3tka
Słuchajcie jak to czytam to się pogubiłam. 1. Czym się rózni primer od bondera ? Ogólnie pracuje na IBD i używam bondera który wkładam do lampy. 2. Ja nakładam najpierw bonder wkładam do lampy, pierwszą warstwę cienko żelu podkładowego do lampy, druga wartwa cienko i na to nakładam grubą kluche formuje krzywą C i do lampa i wtedy klientki mówią że je to szczypie. Czy u was też tak jest ? Czy źle mnie nauczyli ?

Gość professss
Siemka sluchaj szczypanie w lampie moze miec jeden z tych powodow; plytka paznokcia klientki jest przepilowana za duza ilosc zelu na paznokciu (szybko stwardnia sie) i ja to boli-piecze zel ma kontakt z skora (np lekko sie zlał) innych nieznam.Pamietam jak jedna stylistka mi kilka paznokci przepilowala gdy wkladalam do lampy myslalam ze umre.... raz kumpela sie uczyla bo chciala robic jak ja i zalala mi skorki. a ja zas przy nauce gdy mamie za duzo nakladalam zelu to ja pieklo ;) pozdro600

Gość an3tka
Teraz to juz wiem na pewno że to za duża ilość żelu tylko że tak mnie nauczyli na kursach. czyli nakładamy cienkie warstwy ? To jak uformować krzywą C hmmmm dziwne

co myślicie o firmie Gabrielle Nails ? zaczynam swoja przygodę z pazurkami i chciałam zamówić lampę oraz żele z tej firmy, a dokladnie ten zestaw http://www.sklep.gabriellenails.pl/p/pl/969/ 2009-11_5_zestaw_do_zelu_z_lampa_tunelowa_i_zelem_rozowym_pr zezroczystym.html Polecacie czy odradzacie? jeśli sądzicie, że to zły wybór to jakie firmy polecacie?

Gość professss
normalnie ja pod koniec robie przez srodek rzadkim zelem kreske on sie rozplywa i ma krzywa c inny trik to nalanie zelu i odwrocenie dloni (plytka paznokci ku dole-w strone stolu) zel robi sam krzywa c

Gość an3tka
No własnie tak mnie uczyli widocznie nakładam za dużo żelu skoro on szczypie. Dzięki za odpowiedź

Prosze o przepis na naturalny paznokietek z SF Silikonowy :) Jak to zrobić, aby wyszło dobrze? Może tak?? 1. odgrzybianie 2. osuwanie patyczkami skórek 3. blokiem delikatne matowienie 4. usunięcie pyłu 5. odtłuszczenie (cleanerem, czy primerem, bo różnica cenowa jest znaczna ) 6. używamy żelu podkładowego - bonder UV? 7. nałożenie jednej cienkiej warstwy SF Silikonowego i do lampy (ale na ile? 1-3min?) 8. odtłuszczanie cleanerem? 9. kolejna warstwa z zawijaniem "pod spód paznokcia" (trzeba zawijać, czy nie?) warstwa cienka, czy grubsza? na ile do lampy, 2-3 min? 10. lekko nadać kształt i czy to już koniec? Przepraszam za łopatologiczne pytania, ale to moje początki :)

Gość professss
hej primer a cleaner to co innego.Primer musi byc i najlepszy kwasowy. ja odgrzybiacza nie stosuje. warstwy 3 cienkie mozesz zawijac na 3 min wkladaj raczki. Zel sf silikonowy jest o niebo lepszy niz z perfect beauty.Ksztalt tylko bloczkiem.Bonder tez polecam

professss dziękuję za odpowiedz :) Teraz mogę przystąpić do zakupów, na razie spróbuje bez bondera, bo wydatków na początku trochę jest, ale już planuje w przyszłości wypróbować robienie paznokci z tym specyfikiem A i jeszcze pytanie, jaka jest różnica między primerem kwasowym i bez kwasowym? Chodzi o to, że bez kwasowe są mniej szkodliwe dla paznokcia?

też polecam sun flower sa b.dobre niezapowietrzają się pięknie sie błyszczą

Gość ladykatie
Najważniejszą różnicą primera kwasowego i bezkwasowego jest włąśnie zawartość lub nie kwasu. Paznokcie wytrawione primerem kwasowym na pewno będą miały lepszą przyczepność. Czasem jednak stan wału okołopaznokciowego ( np zadziorek, przetarta skórka... ) dyskwalifikują jego użycie ( będzie piekło ), wówczas zdecydowanie lepiej użyć primer bezkwasowy. Niektóre osoby preferują w ogóle technikę pracy "żelem bezkwasowym" jak w Alessandro. Wówczas koniecznie decydujemy się na primer bezkwasowy oraz bonder ( chroni przed przenikaniem kwasów i innych chemikalii z żeli strukturalnych, a które są w tych żelach nieodzowne ). W razie jakichkolwiek pytań o żele Sun Flower - zapraszam do kontaktu

Gość silverghost
Ja pod żele SF stosuję primer bezkwasowy (szkoda mi pazurków) i żel trzyma się świetnie.

Ile warst SF silikonowego nakładamy? Trzy? Czy po nałożeniu tego żelu przemywamy go cleanerem? Czy po prostu na ten utwardzony żel SF silikonowy nakładamy następną warstwę?

Gość Adziunia
Witam . Zastanawiałam się nad zmianą żelu na SF. Wcześniejsze firmy na których pracowałam były stosunkowo droższe (IBD, Yasmin) , teraz robię żele na Prestige. Jednakże słyszałam dużo dobrego o żelach SF . Szkolenie miałam z całkowicie innych żeli więc na tych się nie znam wcale i proszę o radę. Zależy mi na żelu który będzie jednakowo do naturalnej płytki jak i do pazurków na formie i tipsie , zależało by mi aly był gęsty żeby nie spływał na skórki , samopoziomujący . Proszę o radę jaki mam kupić. Ogólnie bardzo zależy mi na dobrym żelu, aly trzymał się na naturalnej płytce , bo z tym zawsze miałam problem . Z góry dziękuję :) Czekam na odp ;)

ja polecam zele od dobrejrady/dekorynki sa tanie i po prostu swietne. i jesli chcesz zele do naturalnej plytki..to radzilabym zakupic specjalnie zele do niej przeznaczone.🖐️

nawet nie ma co gadac jest swietny to jest firma z usa jest tez super abc lub peegy sagge ale on jest do bani:)

Gość MILANIA
WITAM WAS DZIEWCZYNY, WŁAŚNIE WYBIERAM NA SZKOLENIE Z FIRMY SUN FLOWER , WIDZE ,ŻE POLECACIE TĄ FIRMĘ , ALE CZY NAPRAWDE JEST TAKA OK?! SZKOLENIE 2 RAZY MI PRZENOSZĄ ZE WZGLĘDY NA MAŁĄ ILOŚĆ ZGŁOSZONYCH SIE OSOB, CZY RZECZYWIŚCIE NA WROCŁAW NIE MOŻNA UZBIERAĆ 5 OSÓB. CO ROBIĆ REZYGNOWAĆ , CZY CZEKAĆ POZDRAWIAM

Gość kukuska08
Od dawna pracuję na żelach Sun Flower i nigdy nie było problemu. Ostatnio zamówiłam żel clear na allegro. I niestety mojej 1 klientce na 2 dzień pozapowietrzały się paznokcie(naturalna płytka, bez tipsa), dodam, że zawsze trzymały się świetnie. No i pojawił się problem. Użyłam bondera, nic nie pomogło, paznokcie zapowietrzają się jak szalone przy wałach (spokojnie skórek nie zalewam i matowię). Więc już nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Do tej pory byłam zadowolona i nic się nie działo..... Pomocy!!!!!

Gość patra
Witam mam pytanko, na 3 (chyba) stronie jedna z Was pisze o zelu nablyszczajacym i chroniacym przed zółknieciem paznokci po solarium, gdzie taki dostac, jak sie nazywa?