Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rajskie jabluszko

Ogarnia mnie panika!!!Poradzcie prosze!!!

Polecane posty

Gość Rajskie jabluszko

No wiec tak:Nie biore tabletek antykoncepcyjnych,stosujemy z moim chlopakiem condony i zele plemnikobojcze...Zawsze moj cykl trwa okolo 24-26 dni.Wydaje mi sie,ze mniej wiecej zawsze wyczuwam jajeczkowanie,ktore mam zalezy czasem okolo 12 dnia juz czuje cos tam...czasem kolo 16-17 dnia.... Pewnie troche za bardzo panikuje,ale bardzo prosze starsze,doswiadczone kobietki powiedzcie co myslisicie.No wiec przy regularnych miesiaczkach ostatnio mialam cykl 25 dni i w piatym albo szostym dniu,juz pod koniec miesiaczki,kochalismy sie z moim chopakiem bez zadnego zabezpieczenia....no i dostalam wczesniej okres,gdyby tam 2 czy 3 dni to jeszcze.....czasem tak mam,ale dostalam w 16 dniu cyklu,byl normalny,tak jak zwykle,tak samo mnie bolal brzuch,opuchniecie z piersi mi zeszlo tez jak zwykle w jakims 2 albo 3 dniu.....Teraz od tamtego stosunku jest dzisaij 20 dzien...Nie wydaje mi sie,zebym mogla zajsc w ciaze,bo mimo iz kochalismy sie bez zabezpieczenia to wytrysk nie mial miejsca we mnie tylko jakies 2 sekundy po wyjeciu czlonka.....Ale psychicznie wydaje mi sie wszystko,chociaz nie mam wrazliwych piersi,sa zupelnie normalne.Nie mam zadnych zachciewow kulinarnych i siusiam tez raczej normalnie,tylko mam juz schiza,bo mi sie wydaje ze troche mi dziwnie w podbrzuszu......A nie chcemu jeszcze dziecka......dlatego sie troche boje...pwoedzcie prosze....jak myslicie?//Jest sens sie tak martwic zcy zapomniec i czekac cierpliwie na normalny okres/////????

Gość oooo
ja bym na twoim miejscu poszła do lekarza , po pierwsze upewnic sie czy wszystko w porzadku, po drugie po tabletki. Po co ci te nerwy? Chyba nie warto...

Gość Rajskie jabluszko
ojejku!!Nie wyzywajcie mnie prosze,bo nie jestem jakas gowniara ktora pierwszemu lepsemu wskoczyla do lozka tylko jesesmy z moim chlopakiem razem juz 3 lata,mamy po 23 lata i planujemy malzenstwo.....ale dziecka jeszcze nie planujemy!!!Dlatego prosze przeczytajcie i mi poradzcie!!!

Gość Rajskie jabluszko
Ale wlasnie o to chodzi,ze ja nie chce brac tabletek antykoncepcyjnych.Jak slucham jakie przeboje maja praktycznie wszystkie moje kolezanki ktore biora tabletki to nie zamierzam miec takich samych problemow.Poza tym kiedys bralam taakie tabletki,bo po w-fie jeszcze w podstawowce dostalam krwotoku,poniewaz madra pani nauczycielka nie chciala mi uznac niedyspozycji.....dlatego nie chce juz mnie jak nie musze kontaktu z antykoncepcyjnymi hormonami....

Gość Rajskie jabluszko
Dzieki,ze nikt nie ma ochoty poswiecic dwoch minut na przeczytanie i wyrazenie swojego zdania.....

Gość Magda43
Myślę, że nie jesteś w ciąży, ale zdiagnozuj te bóle w brzuchu, może to jakiś stan zapalny, ponadto takie krotkie cykle nie są zbyt normalne. A może te pobolewania w brzuchu to tylko sygnał owulacji (jeżeli twój śluz jest rozciągliwy, przypominający kurze białko, to na pewno teraz masz owulację). Jeżeli chcesz stosować metode naturalną, polecam metodę Billingsa-obserwacja śluzu.

Gość Rajskie jabluszko
Wiesz co???Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz....Sluz jest owszem bardziej bialy niz przezroczysty,ale od tego okresu ktory mial miejsce w 16 dniu teraz mam dopiero 9 dzien...i nie wiem czy to juz moze byc owulacja....

Gość Magda43
jeżeli masz takie krótkie cykle, to może być owulacja.

Gość Rajskie jabluszko
nie,no wlasnie zawsze mam 24-26 dni

Gość Magda43
Ponadto dni płodne trwają kilka dni, od trzech do pięciu. Po owulacji też nalezy uważac do 3 dni.

Gość Magda43
24, 26 dni-owulacja występuje około 14 dni przed miesiączką-to by się zgadzało. Obserwuj swój organizm, notuj wszystkie zmiany, naucz się tego. Ja po wielu latach doskonale wiem, kiedy będę miec okres. Kiedyś dostałam po 36 dniach(chociaz tez mam krótkie), ale wiedziałam ze tak bedzie, bo owulację zaobserwowałam wtedy w 22 dniu cyklu.

Gość Rajskie jabluszko
To znaczy mam rozumiec,ze jesli moje cykle maja okolo 24-26 dni to jajeczkowanie moze juz zaczac dawac o sobie znac okolo 9 ,10 dnia???mnie sie wydaje,ze zwykle odczuwac to jajeczkowanie,to znaczy odczuwam pobolewanie w dole brzucha mniej wiecej okolo 12 dnia a okolo 16-17 dnia zaczynaja mnie bolec piersi ,takie ciezkie i napuchniete sie robia....potem w 2 dniu miesiaczki to przechodzi.....

Gość Rajskie jabluszko
hm....ale chyba masz racje,bo tako sobie mysle,i przypominam i niekiedy,rzadko bo rzadko,ale kilka razy sie zdarzylo....ze zaobserwowalam owulacje okolo 16 dnia a okres dostalam 29 ...takze...faktycznie by sie zgadzalo....

Gość Rajskie jabluszko
W ogole wielkie dzieki za poswiecenie mi uwagi...bardzo sie obawialam,ze jesli wejda na ten topic jakies osoby to ze zwyklej ludzkiej zlosliowsci zamiast mi poradzic cos albo napisac jak wszystko u nich wyglada to napisza-cos w stylu zebym od razu leciala do sklepu i kupowala wyprawek,bo na pewno jestem w ciazy....A ja po prostu mam obawy i chcialam sie poradzic kogod bardziej doswiadczonego....

hm....jeszcze tak analizuje i ten okres ktory dostalam w 16 dniu cyklu moze dlatego byl wczesniejszy,ze pamietam doskonale,iz wczesniej wlasnie w normalnym 25 dniowym wydawalo mi sie jeszcze podczas miesiaczki kolo 3 albo 4 dnia ,ze wlasnie mam owulacje.....Moze dlatego mialam 16 dniowy cykl???? aha....to ja-rajskie jabluszko tylko bede teraz pisala pod czarnym....

Gość lajnersja
to ty bralas tabsy antykoncepcyjne juz w podstawówce? :0 spoko...

wiesz co ?? moim zdaniem powinnas iść do gina bo po pierwsze chyba masz za krótkie cykle troszkę (tzn chodzi mi o te 16 dni) a po drugie tylko on w 100 % wykluczy lub potwierdzi ciążę ;) skoro masz już 23 lata to powinnas miec w miarę regularne cykle a nie tak, ze raz co 24 dni a raz co 16 może się okazac (czego oczywiście nie życzę) , ze to wynik jakichś zaburzeń hormonalnych a tabletki wcale nie są takie straszne :P ja brałam 2 lata - zero skutków ubocznych, odstawiłam i jak na razie wszystko w porządku, cykle regularne itd

Teorio....wlasnie dlatego sie zaczelam zastanawiac ,ze moze cos jest nie tak,bo od okolo 16 roku zycia mam regularne cykle...to znaczy 24-26 dni.Raz czy dwa sie zdarzylo w tym czasie,ze mialam 21 dni a tak to dopiero teraz -16....nie wiadomo dlaczego....

Gość lajnersja
no wlasnie czytalam i cos tam pisalas ze bralas w podstawowce

no więc właśnie jak nie wiadomo to najlepiej udac się do gina i porobić wszystkie badania bo to może być rzeczywiscie od tego ze stosujesz diete ale mogą to być również poczatki czegoś co powinnas leczyc (nie chce strzelac czego bo sie nie znam ale raczej tak krotkie cykle w tym wieku nie są normalne) także dla świętego spokoju idź do ginekologa ;)

no wlasnie.....cos tam=>czyli nie przeczytalas z uwaga i dokladnie ,bo o tym swiadczy Twoja pierwsza wypowiedz.... ale,zeby nie bylo to specjalnie dla Ciebie napisze raz jeszcze-zeby nie bylo-cos tam LEKARZ GINEKOLOG PRZEPISAL MI TABLETKI KTORE SIE OKAZALO,ZE SA ANTYKONCEPCYJNYMI,JEDNAK NIE BRALAM ICH W CELACH ANTYKONCEPCYJCYCH TYLKO PONIEWAZ W 8 KLASIE PODSTAWOWKI PANI NA W-FIE NIE UZNALA MI NIEDYSPOZYCJI I KAZALA CWICZYC DOSTALAM KRWOTOKU KTORY TRWAL PONAD 2 TYG I MIALAM POTWORNA ANEMIE....NIE DALO MI SIE NICZYM ZASTOPOWAC,NAWET TABLETKAMI NA KRWOTOKI DLATEGO GINELKOLOG PRZEPISAL MI HORMONY-A BYLY TO ANTYKONCEPCYJNE TABLETKO-MIALY ZADAIALAC REGULUJACO I TAK TEZ BYLO-OPANOWALY MI TEN KRWOTK.....STAD BRANE PRZEZE MNIE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE W PODSTAWOWCE...BARALM JE DWA MIESIACE I LECZNICZO!!!!Rozumiesz juz......???

Gość lajnersja
rozumiem :) ale i tak z tego wynika ze bralas, czyli dobrze przeczytalam i zrozumialam :)

Wiesz co teorio???Chyba faktycznie najlepiej bedzie jesli wybiore sie do ginekologa.....Rozwieje (mam nadzieje,wszelkie moje obawy) :-) Ale i tak dziekuje Ci bardzo za odpowiedz ;-)

Lajnerjo...no owszem,przeczytalas i zrozumialas,i bralam ,ale nie w celu ktory wnikalby z ogolnego zalozenia srodkow antykoncepcyjnych...czyli powiedzmy,ze i ty mialas troche racji i moja reakcja rowniez byla polowicznie sluszna :-)

no najlepiej zrobisz idąc na badanie i po poradę ;) tutaj raczej żadnej sensownej odpowiedzi nie uzyskasz bo ciężko nam diagnozować Ciebie przez monitor tym bardziej, ze pewnie nikt z nas nie jest ginekologiem ;) a kobiece organizmy są inne i to co u jednej byłoby przyczyną krótkich cykli niekoniecznie musi być tą przyczyna u Ciebie :)

No pewnie,ze najlepiej chyba bedzie jak sie przejde do lekarza.....Ale chcociaz odrobinke sie uspokoilma psychicznie.... Dziekujw Wam bardzo serdecznie za ewentualne porady :-)