Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzonka

Czy wypada isc do ginkologa,zeby nauczyl zakladac i wyjmowac tampon?

Polecane posty

Gość gdzonka

:(

Gość Taurusek20
na ulotce masz przeciez instrukcje ... :O

Gość gdzonka
no ale nie wchodzi a jestem dziewica...

jeszcze mu przy okazji powiedz zeby nauczył cie osiągać orgazm pochwowy i żeby objasnił na żywym modelu instrukcje obsługi penisa. jak tampon nie wchodzi to wypadałoby się zbadać

Gość gdzonka
no to sie pytam bo nie bylam jeszcze nigdy:P

ile masz lat? do ginekologa wypadałoby już po pierwszej miesiączce. idź do niego i przedstaw problem a on an pewno Cię przebada czy wewnatrz nie ma nieparwdiołowości.... i czasami mu nie mów żeby nauczył Cie zakładać:/ jak byłam młoda tez najmnijsze tamopny były dla mnie za duże.

Gość do gina
po pierwszej miesiączce a po co?? ja miałam 11 lat jak dostałam okres.. a pierwszy raz u gina bylam kilka dni przed 17 urodzinami... wszystkie poradniki zalecają, żeby do gina zgłaszać się regularnie od 18 roku życia... a co do tamponów to to kwestia wpray, choć ja nie przepadam, wole podpaski

Gość mam 14 lat

wiesz co mialam podobny problem 5 lat temu, ale pogadalam z qzynka, kupilam paczke tamponow i uwaznie przeczytalam ulotke, na tamp. OB jest szystko dokladnie i czytelnie napisane takze nie boj nic, a do ginekologa to idz ale przebadac sie bo profilaktyka jest potzrebna :)

Gość o ludu
A do gina nie powinno sie isc przed lub zaraz po rozpoczeciu wspolzycia?

o ludu: ty chyba zartujesz to tak jakbys do lekarza chodzil tylko bedac juz bardzo chorym, a o rozpoczeciu miesiaczkowania pasowalo by isc sprawzic czy sysko ok

czemu niby od 18 lat? bo to jakaś magiczna granica? to nie szkola gdzie wiek wyznacza granice. to lekarz i tą granicę wyznaczają indywidulane przemiany hormonalne jakie zachodzą w każdej kobiecie. miesiączka jako sygnał tych przemian powinna być traktowana jako wyznacznik. ale to nie znaczy ze dostajesz okres i musisz biegiem udać się do lekarza....to oczywiście zalezy od Ciebie. dlatego używałm słowa \"wypadałoby\".

Gość ppppppppp
GAdacie bzdury. Do ginekologa idzie sie wtedy, kiedy jest taka potrzeba. Do laryngologa tez chodzisz profilaktycznie?? W jakim celu mialabym isc do ginekologa po rozpoczeciu wspolzycia? I dlaczego niby mialabym chodzic do niego regularnie???

o matko co za ciemnogród. chociazby żeby zrobić reularnie cytologie i usg piersi.

Gość najlepiej
ja nie mogłam włożyć nawet najmniejszego rozmiaru tamponów, byłam w tej sprawie u ginekologa, on mnie przebadał, stwierdził, że jestem zbudowana prawidłowo i w końcu stanęło na tym, że dałam sobie spokój z tamponami i wróciłam do podpasek.

Mia* noo qrcze nie wiem jak ciebie ale przezarzaja mnie takie opinie typu \"po co na badania profilaktyczne\" szkoda ze ludzie dopiero przypominaja sobie o tym jak maja jakis problem ale zwykle jest juz za pozno...

ja miałam podobną sytuację jak ty \"najlepiej\"...z tym że mi się w koncu pochwa jakoś tak rozluźniła ze te najmnijesze już mi wchodzą:) wiec może z autorką bedzie podobnie...w koncu jest bardzo młodziutka i jest jedną wielką przemianą cielesną i hormonalną.... HiAcYnTa_89---> ja też nie cierpię tego typu podejścia:o...no ale ich sparwa. gdyby to chociaż wymagało ogromnych sum piniędzy, wyjeżdzania na badania na drugi koniec polski czy poświęcania na to tygdonia wycietego z życiorysu to rozumiem...ale tak? po prostu brak słów

Gość a ja jestem dziewicą
i nigdy nie miałam problemu z aplikacją tamponów. Jak byłam pierwszy raz byłam u ginekologa (gdy miałam 17lat) to zdziwił się, ponieważ stwierdził, że mam słabo rozbudowaną błonę dziewiczą:D Mam nadzieję, że dzięki temu kiedyś ten pierwszy raz nie będzie bolesny lecz przyjemny:D

Gość ppppppppppp
No jasne, ktos ma odmienne zdanie to od razu ciemnogrod. Nie odczuwam potrzeby robienia sobie USG piersi czy cytologii w wieku 20 lat. Nie bede sobie na sile wymyslala problemu, aby isc do ginekologa.

Gość a właściwie to co Wy
No i dlatego własnie przyjeżdżają do Polski studenci medycyny ze Skandynawii poogladać nowotwory szyjki macicy, bo u nich sa laeczone na tak wczesnym etapie, że nie mają okazji zobaczyć jak wygląda zaawansowana choroba :o

Gość Salchicha
wlasnie mam podobny problem,nie umiem wlozyc se tampona. Wiem,ze to wstyd i tragedia,ale co na to poradz,juz robilam 3podejscia,ulotke czytalam sto razy ale mimo wszystko jakos nie idzie:/ a to by bylo takie ulawteinie,te cholerne podpaski sa straszne... jak najlepiej nauczyc sie obslugi tamponow?macie jakies sposoby?

Gość Salchicha
?

Gość a właściwie to co Wy
trzy podejścia to mało ;) Kup sobie na poczatek takie z aplikatorem

Prawie kazdej na poczatku nie wychodzi ale to kwestia wprawy. Próbuj, za jakiś czas się uda. A co do ginekologa to ciesze sie ze chodze regularnie bo ledwo zaczełam chodzic a okazało się za mam małą nadzerkę ale dzieki niemu wiem ze to nie zmieni isę w nic powaznego bo w pore on to odkryje. Naprawde łatwo sobie narobić kłopotów. To nie jest mój ulubiony lekaz ale wiem ze musze i chodze. Po za tym Byłam u kilku i znalazłam swojego najlepszego. Facet jest naprawde dobry, zawsze mi poradzi, podtrzyma na duchu, pilnuje moich adań i przypomina mi o niezbednych kontrolach piersi, jajników itp.