Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhuhuh

żółte plamy od potu- co robić??

Polecane posty

Gość NIE POLECAM ETIAXILU
Etiaxil spowoduje że będziesz musiał/a korzystać z niego do końca życia!!! Jesli przestaniesz twój pot bedzie płynął z większą siłą

Używałam Etiaxilu i Antidrala, ten drugi się u mnie nie sprawdził. jeśli chodzi o Etiaxil miałam przerwę 2 miesięczna w stosowaniu i nie stwierdzam, że potliwość się nasiliła. Wiadomo każdy reaguje inaczej. Co do diety I rat powyżej całe życie wsuwam kilogramami owoce i warzywa prawie wcale nie jem słodyczy i śmieciowego żarcia a jakoś pocę się okropnie to chyba nie kwesta diety

Żółte plamy pod pachami - vanishem polać plamki na suchych ubraniach i odczekać ok 1 godziny, dopiero później zaprać już w wodzie z proszkiem i z vanishem. Czasami trzeba potrzymać trochę dłużej, nawet 2-3 godziny na suchym ubraniu i dopiero uprać (można stosować do białych jak i kolorowych ubranek). Inne metody: 1 - wziąć bardzo dobry proszek do prania, nalać do kubeczka małą ilość cieplej wody i tyle proszku aż powstanie piana w rodzaju pasty. Wymieszać i nałożyć na mokry materiał, odczekać ok. 20 -30 min. w zależności jaki jest dobry proszek i plama. Na koniec spłukać wodą; 2 - nanieś bezpośrednio wodę utlenioną na plamę i przetrzyj, do skutku; 3 - zaprać zwykłym, szarym mydłem (można się trochę naszorować, ale powinno puścić); 4 - wystarczy czasami namoczyć tkaninę w soli albo pocierać żółte plamy szmatką nawilżoną roztworem spirytusowym w stosunku 1:1 (np. 50ml spirytusu i 50ml wody). Dobry jest również słaby roztwór soli szczawikowej. Można również użyć amoniaku; 5- ostateczność!!! - zielony domestos odmiejscowo! Dokładnie spłukać! Tylko uważać, bo chlor (jest w Domestosie) może spowodować zżółknięcie materiałów syntetycznych. Poza tym trzeba wypłukać dokładnie nie tylko dlatego, że śmierdzi, ale dlatego, ze na słońcu (uwaga na suszenie!) może tez zażółcić!

Gość ooops
ja ma taki sam problem wyjde z pod prysznica a odrazu mam mokre plamy jak jestem wyluzowana to i tak pot scieka kroplami wiec to nie moze byc ze stresu nosze czarne bluzki ale mam juz tego dosyc..pomozcie:(

Gość lovelove
jatez mam takie oblesne zolte plamy , zaczelam uzywac etiaxil , na codzien jest spoko , ale w bardzo stresujacej sytuacji sie nie sprawdzil , moja mama mowi ze na zolte plamy trzeba sie poprostu czesciej myc , ale ja np siedziac 10 godz. w pracy nie mam takiej mozliwosci

Gość agness1977
Najbardziej skuteczną metodą jest zwilżenie tego miejsca octem następnie spłukanie wodą i wypranie bluzki.Polecam.

Gość A to chyba nie jest
A dlaczego niby nie moze byc ze stresu???stres nie musi byc w danej chwili mógł byc wczoraj albo tydzien temu psyche reaguje z opoznieniem

Gość Z.IAJA
Z.IAJA bloker, zapomniałam co to żółte plamy i w ogóle jak to jest pocić się :)

Gość A to chyba nie jest
No i co???Z.IAJA,a jak sie nie pocisz,to gdzie teksyny kumulujesz????po pewnym czasie gdzies wyjda,hmmmmm

Gość Z.IAJA
6 złotych Z.IAJA kosztuje

Gość Z.IAJA
nie pocę się pod pachami, podejrzewam, że reszta ciała poci się ciut więcej, ale to się rozkłada na większą powierzchnię i nie ma z tego plam

znam ten ból ;/ kiedyś też tak miałam - nie dość, że byłam cała zlana potem (problemy z tarczycą), to jeszcze w zgięciach ubrań, szczególnie pod pachami robiły się takie zgrubienia, które na jasnych ubraniach miały żółtawy odcień. Nie pomagały normalne dezodoranty, które owszem maskowały przykry zapach, ale niestety nie eliminowały żółtawych plam. Będąc u dermatologa (ma od dziecka AZS) pani doktor poleciła mi produkty z ałunem, poszłam do Mydlarni u Franciszka i tam kupiłam "NATURALNY DEZODORANT - KRYSZTAŁ AŁUNU W SZTYFCIE", moim zdaniem ałun w sztyfcie ma najlepszą formułę, no i ta wydajność!!

Gość gość
Dziewczyny! Polecam Dr. Beckmann - mydełko do odplamiania. Kupiłam w Rossmannie. Koszt ok 6 zł. Wystarczy wyprać ręcznie w miejscu żółtej plamy po pocie (mocniejsze plamy przepieram do trzech razy). Usuwam nim również plamy po antyperspirantach na ciemnych bluzkach. Sprawdziłam - działa więc dlatego polecam. Na opakowaniu napisane, że "idealne również do tapicerki i dywanów".

Gość gość
A gdzie dostać ową sól szczawikową ? A amoniak to taki ten spożywczy, co w sklepach koło proszków do pieczenia leży ?

Gość gość
Jeśli chodzi o plamy na białych bluzkach, to ponoć pomaga namoczenie ich w wodzie z najzwyklejszą aspiryną, w proporcji 4 tabletki na litr wody, tylko nie wiem, ja usunąć z kolorowych bluzek. A co do pocenia to stosuję kulkę Aquaselin, z Rossmana (jest w wersji dla kobiet i mężczyzn), ale nie pamiętam ceny, ale chyba coś około 20 złotych, ogromnym plusem tego specyfiku jest to, że można go stosować po depilacji. Używam go naprzemiennie z blokerem Ziaja, który kosztuje ok. 7 zł. Poza tym stosuję do bluzek takie wkładki, żeby nie było plam z potu, też są w Rossmanie. Wkładki nazywają się MY DRY, wkleja się je na bluzki pod pachy i jak się pocimy, to pot wsiąka w te wkładki, a nie w bluzkę i nie ma wtedy brzydkich plam.