Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcebyczdrowa

Oczyszczanie organizmu za pomocą.....

Polecane posty

Gość Krycha_master _in_this_game
apeluję do całej społeczności polskiej: nie faszerujcie sie tymi tableteczkami, pigułami z apteki bo po 1sze szkoda ksy, po 2 mało kto wie że takie tabl. sa wspaniałą pozywką dla pasożytów żyhjących w org. ludzkim., po 3cie dają marne efekty (oczywiście są pewne nieliczne wyjątki tabletek)

Gość Maria Mariewna
Czesc wszystkim, czy ktos ostatnio oczyszczal organizm na wiosne? Ja wlasnie przechodze detoksykacje wedlug Tombaka na kefirze i soku jabkowych. Dzis wlasnie wyciskam soki, ale kurcze nic sie nie dzieje, zalatwialam sie dzisiaj 2 razy ale jakos specjalnie mnie nie pedzi do TOI. Nie wiem o co chodzi? Moze w nocy mnie przepedzi? Ma ktos doswiadczenia z ta dieta?

Gość nitka358
nie mam doświadczenia z dietą pana Tombaka, ale uważam że wszystkie te drakońskie pomysły na oczyszczanie to jedna wielka porażka. Głodówki i wszelkie daleko posunięte restrykcje żywieniowe spowalniają metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej która jest magazynem toksyn. Do tego organizm spowalnia większość procesów bo usilnie stara się oszczędzać energię. Toksyny uwalniane z tłuszczu mogą więc ponownie zatruwać organizm. Najlepszym sposobem jest według mnie zastosowanie racjonalnej diety, zadbanie o wątrobę, ruch (organizm pocąc się wydala również toksyny), sauna i od czasu do czasu jakieś oczyszczające (również domowe) SPA. _______________________________ http://dietasouthbeach.net.pl/2010/09/25/oczyszczanie-organizmu-z-toksyn/

" nitka358 nie mam doświadczenia z dietą pana Tombaka, ale uważam że wszystkie te drakońskie pomysły na oczyszczanie to jedna wielka porażka. Głodówki i wszelkie daleko posunięte restrykcje żywieniowe spowalniają metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej która jest magazynem toksyn. Do tego organizm spowalnia większość procesów bo usilnie stara się oszczędzać energię. Toksyny uwalniane z tłuszczu mogą więc ponownie zatruwać organizm. Najlepszym sposobem jest według mnie zastosowanie racjonalnej diety, zadbanie o wątrobę, ruch (organizm pocąc się wydala również toksyny), sauna i od czasu do czasu jakieś oczyszczające (również domowe) SPA." Ale najpierw napisz gdzie można mieć tanio zdrowe żarcie:P.Po tym co ja łykam bez głodówki się nie obędzie:O.

Gość gość - Karakal ;p
Witam ;] Ja chciałam oczyścić organizm z toksyn i zatrzymanej wody bo po tabletkach anty niestety problem się nasilił. Polecono mi picie wywaru z suszonej pokrzywy. No i pije min litr ( czasem więcej - 4 duże kubki na dobę) tej herbatki z pokrzywy. Smak do przełknięcia choć nie powala ;] no ale ponoć jest skuteczna ;] Dodatkowo dostarcza sporo żelaza i też wpływa na włosy, skórę i paznokcie. Ogólnie same plusy. Jestem szczupła więc u mnie diety odpadają bo za dużo tłuszczu nie mam ;/ Kupiłam kilogram suszonej pokrzywy ( jest tego strasznie dużo ;p ) i namawiam moją mamę na picie razem ze mną. Wolę robić napary z ziół i się przemęczyć z niezbyt dobrym smakiem niż faszerować się tabletkami ( choć tak jest wygodniej ). Słyszałam że z pokrzywą jest tak że powinno się pić miesiąc, później tydzień przerwy i znowu miesiąc picia itp. To prawda? Może zna ktoś inne dawkowanie? Pozdrawiam wszystkich oczyszczających się ;]

Gość kk..
a czy sok z burakow moze byc taki kupny w butelce czy musza byc swieze buraki?

lepiej swierze ale musza przynajmniej 1 godz stac zani8m nadaja sie do picia

Jeśli ktoś chce oczyścić swój organizm z toksyn to moim zdaniem powinien to robić po uprzedniej konsultacji z dietetykiem lub osobą, która się na tym zna. Ja najchętniej wybrałabym się do Primavera Spa ponieważ w ich ofercie widziałam 3-dniową dietę oczyszczającą na bazie soków. Pozwala ona usunąć z organizmu niepotrzebne substancje przemiany materii oraz poprawia funkcjonowanie wątroby i nerek.

Gość sweetG
Wiesz dieta to nie wszystko, ale generalnie masz rację. Na pewno nie należy przeprowadzać detoku na własną ręką, a nawet jeśli to najpierw trzeba skonsultować się z lekarzem. Fajne jest też podejscie holistyczne, to znaczy odpowiednie zabiegi, kąpiele plus ustalona dieta. tak jest na przykład w hotelu głęboczek na pojezierzu brodnickim , chętnie bym się tam wybrała

Kochani,mozecie poprawic ,a nawet wyleczyc wasz organizm z tak wielu chorob,wystarczy pod opieka w Osrodku Discimus prowadzanego przez Lidie Padberg Scioblowska poddac sie kuracji ,ktora jest prowadzona od 1992 roku i kazdy poleca ten Osrodek,kto przeszedl oczyszczanie,hartowanie ciala i nauke odpowiedniego oddychania.przeszlam tam leczenie i teraz mam spokoj z astma,ciaglym zapaleniem pluc,choroba jelit,bo lekarstwa przez 20 lat wystarczajaco mi wszystko popsuly. wejdzcie na www.discimus.pl

Kochani,mozecie poprawic ,a nawet wyleczyc wasz organizm z tak wielu chorob,wystarczy pod opieka w Osrodku Discimus prowadzanego przez Lidie Padberg Scioblowska poddac sie kuracji ,ktora jest prowadzona od 1992 roku i kazdy poleca ten Osrodek,kto przeszedl oczyszczanie,hartowanie ciala i nauke odpowiedniego oddychania.przeszlam tam leczenie i teraz mam spokoj z astma,ciaglym zapaleniem pluc,choroba jelit,bo lekarstwa przez 20 lat wystarczajaco mi wszystko popsuly. wejdzcie na www.discimus.pl

Gość witaminka3
Moja znajoma oczyszczanie robi spiruliną. A że ma spore zaparcia stosuje Purre Yucce i Nopalin. Przeczytałam jak działa i zdecydowałam się na Nopalin bo najbardziej mi pasuje no i jest go dużo (200 szt) w opakowaniu więc się opłaca. Mam nawet link jak chcecie poczytać o tych roślinkach, podobno Indianie się nimi leczyli i inne ludy skuteczniej niż nasze specyfiki farmaceutyczne. http://suplementyheleny.pl/nopalin/

Gość kocipaluszek
pokrzywa,przez 2 tyg dzien w dzien, potem 2 tyg przerwy

Gość kocipaluszek
w maju zrywam pokrzywke, swieza mlodziutką, susze i sama przygotowuje sobie herbatki ziołowe. A co do ziół, to tak jak ze wszystkim - nie mozna przesadzac. Dlatego najlepiej stosowac dychotomiczne kuracje.

Gość witaminka3
Nopalin i Purre Yucca oczyszcza organizm bez głodówek, no fakt, że badziewa lepiej nie jeść tzn. nafaszerowanej substancjami E żywności. Domowe sposoby też są dobre ale dla tych co w tym domu mogą siedzieć. Jak trzeba iść do pracy to wygodniejsze są suplementy diety. To są moje propozycje, które też stosuję, każdy sam decyduje co mu pasuje :) http://suplementyheleny.pl/nopalin/ http://suplementyheleny.pl/pure-yucca/

Zgadzam się, że Pure Yucca - http://naturalnie24.pl/sklep,6,50,pure-yucca jest doskonałym preparatem pomagającym oczyścić organizm z tosksyn. Jendak przy tego typu czynnościach trzeba przede wszystkim zachować zdrowy rozsądek i w zadnym wypadku nie stosować głodowk ale odpowiednią dietę, wzbogaconą o suplementy.

Gość zatanczmy!
Ja po rzuceniu palenia zaczełam stosować plusssz detox na oczyszczenie (bo wiadomo że tych toksyn troche tam było...) i odczuwam ogromną różnice. Fakt, po cześci wynika to z rzucenia palenia, ale rzucałam już wcześniej bez oczyszczania i nie było aż tak dobrze :)

Gość Nataszka77
Najlepszy na oczyszczanie jest Polski Saluran z Algami - ziołowa kompozycja i działa od razu, duża moczopędność, po kilku dniach ciało mniej opuchniente

Gość Oczyszczanie
Oczyszczanie organizmu to nie tylko i wyłącznie stosowanie preparatów, to także dobrze dobrana dieta. Z produktów, które mi pomogły w oczyszczaniu polecam Młody Jęczmień naturalny. Nie tylko oczyszcza, ale i zawiera wiele mineralnych składników. Do nabycia w sklepie Amalu.pl.

Gość kaja000
Miałam problemy z trawieniem i ciągłe bóle głowy. Szukałam jakiegoś naturalnego środka oczyszczającego organizm z toksyn. Wybór na rynku jest naprawdę spory, ostatecznie zdecydowałam się na ten zestaw : http://vitero.pl/pl/p/Oczyszczanie-jelit/166 . Jestem w trakcie kuracji i już widzę pozytywne zmiany. Także ze swojej strony polecam, warto spróbować.

Gość gość
Skuteczna sposoby na oczyszczenie organizmu z toksyn znajdziecie na www.nazdrowiesposob.com. Są tam teksty o monodietach, głodówkach, ziołach, specjalnych dietach, lewatywie etc. Polecam!

Gość paulina_28_
Stosowałam na oczyszczanie preparat ze strony: http://www.untoxin.h2g.pl Już po kilku dniach dodatkowo piłam dużo wody efekty są super.