Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojne morze

kiedy o ciąży powiadomić rodzinę?

Polecane posty

Gość spokojne morze

czy czekac do 3 miesiaca czy od razu? bo rodzina to pol biedy ale jak to zazwyczaj jest chwali sie tez znajomym a wiadomo ze z wczesna ciaza roznie moze byc i nie chcialabym slyszec jakies wspolczucia ze strony tych obcych ludzi,czesto falszywe wspolczucia

Gość spokojne morze
jak bylo u was?

Gość ryszarda_P
Moja sis powiedziała nam będąc w 1 miesiącu :)

Droga kolezanko ;)U mnie bylo tak...,ze nie moglm sie powtrzymac i powiedzialm odrazu jak sie dowiedzialam ;)Mieszkam daleko od Polski tak,wiec powiadomilam telefonicznie rodzinne a przyjaciol smskiem;) Wiesz czego zaluje,ze nie widzialam min wszystkich.Wiem,ze sie cieszyli,ale to nie to samo co na zywo ;/ Moja rada jest taka,ze nie sugeruj sie przesadami nie warto ;)Jesli czujesz ,ze chcesz sie podzielic ta CUDOWNA nowina i poprostu powiedz.Bedziesz czula sie wspaniale jesli wszyscy pozytywnie zareaguja ;) Doda Ci to wiecej wiary,ze wszystko bedzie dobrze AHA!!! I NIE WOLNO CI MYSLEC,ZE BEDZIE INACZEJ MYSL POZYTYWNIE A BEDZIE DOBRZE ;) Zycze Ci powodzenia ;) Czasami warto powiedziec ;) Ciesz sie tym szzczesciem z cala rodzinna ;)

Ja z dużej radości powiadomiłam mamę, babcię i teściów, potem poroniłam. Strasznie się z tym czułam gdy ktoś przyjeżdżał do mnie i mówił o brzuszka jeszcze nie widać? Wiadomość o ciąży rozeszła się szybko ale o poronieniu już nikt nie wiedział i naprawdę nie było łatwo tłumaczyć wszystkim co się stało :(, poroniłam w 12 tc. Ja bym poczekała.

A mi sprawiało za każdym razem informowanie na wyraźne pytanie zainteresowanych:D Tzn nagle ktoś wyskakiwał \"czy jesteś w ciąży\" itp a ja wtedy \"tak, w 6,7 miesiącu\" :D:D:D:D Teraz wydało się trochę wcześniej, ze 2 tyg temu. Ale wiedzą tylko moi rodzice na razie, jedna kuzynka i siorka:D