Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

intima_30

JAKIE BYŁY U WAS PIERWSZE OBJAWY CIĄŻY c.d.

Polecane posty

To dobrze że tak gładko przyjęli wiadomość o ślubie. Arvena ty mnie nawet nie denerwuj pisząc że starasz się o dziecko i palisz w najlepsze. To powinna być pierwsza rzecz jakiej się pozbywasz. Odstaw to świństwo.

Wiwtajcie dziewczyny Arvena chciałabym widzieć akcję z ojcami musiało być wesoło a te ich miny to trzeba było nagrac i dla potomności zostawić-naapewnobyło ciekawie Zaczynamy kolejny tydzień ciąży a starczki kolejny starań-wszystkim zdrowia i wytrzymałości w to gorąco!!!!

wiem, ze powinnam przestac, jeden plus, ze nie pale duzo, i pale bardzo slabe papierosy, ale to nie argument. po powrocie z polski, razem z mezem rzucamy:) bo generalnie, to ze mnai taki palacz ze jak nikt nie pali, to ja tez nie, sama nigdy nie pale, ale jak jestem w towarzystwie co pali, to ja tez pale. tak dla towarzystwa. no i zdarza mi sie zapalic, jak sie zdenerwuje, zeby nie plakac, tylk to mi pomaga, bo czeso strasna placzka ze mnie:)

Gość Ciężarówka_28
A ja miałam robione USG w 13 tygodniu ciąży robione właśnie dopochwowo

cześć dziewczyny!!!!!!!!!! no gdzie zaległości ???????????????? nie ma co poczytać Mazureczka nie zgadzaj się na USG dopochwowe bo tak jak pisały dziewczyny po 12 tyg sie nie robi . Jest zagrożenie dla maluszka i można zarazić się jakąś bakterią, koleżanka prawdopodobnie przez takie badanie w 14 tyg straciła dziecko

cześć dziewuszki! nie bardzo wiem o jakim zakażeniu pisze jedna z forumowiczek? przecież usg transwaginalne (bo tak to się chyba fachowo nazywa) robi się przy użyciu prezerwatywy. Jeśli ktoś jest uczulony na nawilżacze albo lateks pracownia usg jest zaopatrzona w specjalne prezerwatywy medyczne. a co do metody badania przezierności karkowej i przegrody nosowej to decyduje lekarz. jeśli mama ma dużo sadełka na brzuchu albo są jakieś inne przesłanki robi się usg przez pochwę. takie badanie ma dodatkowy plus. można przy okazji niejako sprzwdzić długość i stan szyjki macicy. usg transwaginalne mam wykonywane przy każdej wizycie w gabinecie u mojego gina, od 5 miesiąca ciąży bo miałam problemy ze skracaniem się szyjki.

muszę się wam przyznać że jestem delikatnie przestraszona bo na ostatnim usg wyszło że mój BĄBEL jak ja go nazywam waży ... 1830 gram a powinien między 1300 a 1500. jak tak dalej pójdzie urodzę KOLOSA :) Termin porodu z kalendarza to 10 września a ostatnie usg wskazuje 26 sierpnia !

Heya dziewczynkik cio tam slychac kochaniutkie

Witajcie dziewczynki. Jak tam u was po weekendzie? Mam w domciu czarnego kotka od szwagra, ktorym sie opiekuje do soboty.Ale madrala z niego.Ale przynajmniej nie jestem sama w domu...Kici kici!!!!!!!!!

hej, ja uwielbiam, koty, mam zamiar miec jednego:) ale nie wiem jak to jest, jak w razie zczego zajde w ciaze:( moja kumpela oddala kota jak zaszla bo podobno jakies choroby. ale jestem dzis nerwowa, az normalnie mam takie , nie wiem jak to okreslic, ze raz mi sieplo i duszno a za moment normalnie. nie wiem czy nie mam jakiejs infekcji, mialam normalne nieplodne uplawy a teraz troche takie kleiste i przezroczyste bardziej, nie caly czas ale jak np ide do toalety, to wtedy widze.

A reszta gdzie? Limetka, Krucha, Majka, Owulka, Anett, Matylda, Gapinka, Madziorka, Redghost, Renik, Intima i cala reszta...Ktorej nie wymienilam?

No witaj Limetka!!! Co tam slychac u ciebie nowego? Maluszek rosnie??? Ty to zawsze uslyszysz jak ktos Cie wola!!!

Oj chyba kiepsko trafilam, bo już wszstkie sobie poszły. No nic to ja tez spadam, byle nie za daleko i nie z wysoka, bo będzie bolało :) A tak poza tym, chyba mi się zaczyna brzuch obniżać, bo coraz częściej biegam do kibelka, kurcze, normalnie mneie to męczy, ale cóż jakos daję radę :)

Oooo, hej Karina :) Własnie szukałam ogłoszeń a autogiełdzie. Poszukuję autka dla brata, bo jest właśnie na etapie zmiany i postanowiłam że mu troszke pomogę, ale niestety nie ma takich za dużo co go interesują. A u mnie ok! Jeszcze jakis miesiąc - albo i nawet nie i jazda do szpitala :)

Lozeczko, wozek juz kupilas? Juz sie na pewno nie umiesz doczekac, kiedy swoje dziecko wezmiesz na rece...Na kiedy masz termin?

Gość katulka_
Ja sie tylko przypominam bo chyba nikt nie zauwazyl :p:p:p Hej Dziewczyny!!! Nie wiem czy mnie jeszcze kojarzycie ale bywalam swego czasu tutaj ... Teraz powracam... Znow dreczy mnie to samo pytanko co kiedys Dzis zaczelam sie zastanawiac czy nie jestem w ciazy Generalnie nic konkretnego sie mi nie dzieje ale bylam troszke przeziebiona (tzn. zaczelo sie od bolow w plecach w okolicy nerek i miedzy lopatkami, bylam oslabiona i mialam podwyzszona temperature) Od kilku dni czuje sie juz znacznie lepiej lecz zaczelo mnie zastanawiac czy podwyzszona temperatura , oslabienie i bole w okolicach nerek nie ma nic wspolnego z ciaza Jestem kilka dni przed miesiaczka wiec nie moge poki co nic wiecej powiedziec Mozecie mi doradzic cos ?? A tak na marginesie to wczoraj mialam dostac @ ale niestety jak nie bylo tak nie ma :):):) Pozdrawiam wszystkie mamusie i oczywiscie staraczki :)

Gość katulka_
kasik tak szczerze mowiac to nie chce robic sobie zbytniej nadzieji bo juz kiedys bylam w podobnej sytuacji i co z tego wyszlo ..... :/ zupelna kiszka - NIC :)

Katulka - przeciez juz sobie nadziei narobilas, wiec po co zwlekac z testem?

Gość katulka_
Karina no niby masz racje ale ja caly czas mysle ze jednak @ przyjdzie i znow bede miec jakis "zal" sama do siebie ze przeciez moglam to przewidziec ze wlasnie tak a nie inaczej bedzie :)

Gość katulka_
kasik choc bym chciala dzis zrobic test to czy tak bedzie z tego kiszka bo u mnie juz wszystkie apteki sa zamkniete

To zrob ten test jutro. Ale mamy pogode, burza i nieprzyjemnie...A u was?

Podajcie mi jakies linki do stron internetowych z fryzurkami z wlosow kreconych.

Witaj Krucha, ja mam naturalne loki, tylko myslalam, ze je troche wystopniuje...Sprawdze ten link.

Gość katulka_
u mnie dopiero sie zaczyna:( zaczelo wiac jak diabli i pada a podobno u mnie maja byc burze z gradem i ulewami :(:( Karina jesli nie dostane @ to jutro zrobie na bank :)