Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

CZERWCÓWKI 2007

Polecane posty

mielismy tak te zakupy podzielone na miesiace. W efekcie mamy juz wszystko poza kosmetykami :) ale to moja lista wg ktorej dzialalam.

Myszko kochana, kolor jeszcze nie wybrany, ale mam swoje typy, niestety w tej hurtowni co wczoraj byliśmy nie ma tych nowych kolorów, więc zostaje allegro albo pojechac do Częstochowy:) 🌻🌻🌻🌻🌻na ból głowy dla Ciebie!

klo a ceny na allegro nizsze niz w tej hurtowni? dzieki klo... mam nadzieje, ze ten zasrany bol minie w koncu :(

na allegro troche niższe (o 100zł), a wysyłka gratis, a do Częstochowy też nie jest tak daleko, przy okazji można sobie wycieczkę zrobić... ale zobacze najpierw jeszcze Implasta, tylko tam mnie cena przeraża trochę...

czesc dziewuszki! juz w moim rodzinnym miescie! ale sie za wami stesknilam a to dopiero jeden dzien!!!!

aga - poplakalismy sie z twoich opowiesci na temat gotowania, zostalas ulubienica mojego mezczyzny Mysz_ka - masz mistrza za lad i porzadek i zorganizowanie i wszystkie chore niech sie kuruja

Byłam na zakupach dla malucha :) Kupiliśmy troche ubranek, ale jednak ceny w necie są zdecydowanie fajniejsze :) Więc resztę zamówię w necie. Lily, podawałaś kiedyś nick dziewczyny, u której zamawiałaś ubranka i było ok. Jak będziesz mogła wrzucisz ją jeszcze raz? Jeśli ktoś ma sprawdzonego sprzedawcę to również bardzo proszę o podzielenie się tym info :) Obejrzałam wózki w Świecie Dziecka, ale nic mnie nie rzuciło na kolana. Jeszcze sobie przejrzę Wasze propozycję, które mam skrzętnie zanotowane :) i za tydzień wybierzemy się do hurtowni.

Klo, to przynajmniej się pośmialaś z mej teściowej :) Myszka, jednak pojechaliśmy do Ikei, ludzi było tyle, co zawsze. A oto cała historia: Miałam dziś trochę niemiłą sytuację. Pojechaliśmy z mężem do Ikei obejrzeć kanapy, nawiasem mówiąc żadna nam się specjalnie nie podobała, za to kupimy fotel Poang bo jest super wygodny i lekko się buja, w sam raz na uspokajanie lub karmienie dziecka. Byłam zmęczona przysiadami (łóżka, ktore ewentualnie wpadły w oko, trzeba było wypróbować, jak się siedzi) i potem przejechaliśmy się jeszcze do Conforamy. W ogóle to dziś i wczoraj mam ból w pachwinach - wy też tak wciąż macie? W tej Conforamie przysiadów było jeszcze więcej, bo podobał mi się co 2-gi mebel :P W efekcie pod koniec testowania było mi już trochę słabawo, a żeby wyjść, trzeba było lecieć na drugi koniec sklepu (wielki jest cholernik) albo kombinować, żeby wyjść wejściem (rozsuwane drzwi). No i stoi sobie jakaś pinda - pracownica, widzimy, że kieruje się do wejścia, żeby wyjść, a drzwi już się rozsuwają. Więc my za nią. Ona, ze tędy się nie wychodzi. Mąż na to, że żona jest w ciaży i chciałaby wyjść. Ja, że mi słabo. I wiecie, co ona na to? \"To jak jest w ciąży i jej słabo to powinna w domu w niedzielę siedzieć!!!\' Wiecie, ile już niedziel w domu przesiedziałam? I co to w ogóle ma być??? Toteż odpaliłam jej ( szedł przy niej jakiś koleś, też pracownik): \"Chyba cię porąbało!\" I wyszliśmy za nią. A co do kanap, owszem, są ładne, ale zawsze coś nie tak. A to twarde, a to jak chcesz, by pokrycie pasowało ci do ścian to placisz 300-500 zł więcej, dajesz 40% zadatku i czekasz 4-8 tyg. na dostawę , a to siedzisko na 2-metrowego faceta, że ja, 170 cm kobieta, trzymam nogi w górze (sofa Beddinge z Ikei na przyklad), a to krotkie siedzisko... I po wizytach w 3-ch sklepach nadal ni ma kanapy Za to fotel to od razu wiedziałam, że jest idealny. Małżowinka: B. ci polecam tego sprzedawcę, bo kupowałam u niej body fajnie rozpinane (na całą długość ciala) i są śliczne, naprawdę dobrej jakości - no i chyba łatwo sie dziecko w takie ubiera: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1763378

saba---> ciesze sie, ze dostarczylam wam rozrywki :D A korzysc z tego dla Ciebie taka, ze twoj mezczyzna docenil na pewno jeszcze bardziej, jaki jest szczesliwy majac Ciebie! :D Ja tez jestem chora :( Moja siostra mnie zarazila. To juz moje 3 przeziebienie w ostatnich 2 miesiacach.... Zdecydowalam, ze wszystkie ubranka kupie od innych matek. Szkoda mi wydawac tyle pieniedzy na kilka tygodni. Tak samo znajome matki radza, ze nie oplaca sie kupowac nowego fotelika do auta- tej kolyski na pierwsze miesiace- bo dziecko szybko z niego wyrasta. Jesli kogos stac, to oczywiscie niech kupuje wszystko nowe. Ale ja wole za to kupic dziecku porzadny wozek i meble, zamiast drogich szmatek na kilka tygodni i fotelika, ktory za kilka miesiecy wymienie na wiekszy. Tak radzi mi kazda matka- wszystkie zaluja tych drogich wydatkow.

Lily parsknęłam śmiechem jak opowiedziłaś o teściowej ale na Twoim miejscu... Co za głupia baba w tej conforamie, ja wiem jak tam jest z wyjściem, trzeba obejść cały sklep! Szkoda, że jej te drzwi nie przycieły! To ja też historia z cyklu przygadanie kobiecie w ciąży: Zaparkowałam pod dużym sklepem, przychodze a jakiś kretyn stanął tak blisko moich drzwi, że za żadne skarby bym się nie przecisnęła, zwykle w takich sytuacjach wchodze od strony pasażera no ale z tym brzuchem...(dodam, że prawie cały parking pusty) Polazłam do tego sklepu i kazałam ochronie wywołać tego kierowcę... Patrzę idze jakaś paniusia, no to jej mówię, że tak się nie robi, że jestem w ciąży i musiałam na nią 20 minut czekać, a ona mi na to: To nie moja wina, że pani jest w ciąży...(!!!) Ta historia ma ciąg dalszy, o którym nie będę już mówiła (wyzywała mnie do obcych ludzi, że ja wariatka jestem i mam jakies nieuzasadnione pretensje), a wystarczyło przeprosić i odjechać... Ehhh....

Klo, takie głupie parkowanie jak tej baby zawsze wkurza mojego męża :P

Lily śliczna ta wanienka! Mi się seledynowa podoba:)

Te wanienki wydają mi się b. praktyczne, może nie utopiłabym w nich malucha ;) I mają termometr wbudowany ponoć - a już od tej babki kupiłam parę rzeczy.

heja- ale dzisiaj było wiosennie.... ja chcę wiosny... chociażby dlatego, że od czasów wery mam pełno letnio-wiosennych ciuchów ciazowych... i czekają.... dziewczynki - olejcie tych wszystkich durnych ludzi... to sa na ogół osoby, które same jak czegoś porzebują to z pyskiem i petensjami skaczą a tak to nie widzą problemu... wiem, bo dwa lata miałam w firmir do czynienia z klientami...i jak wchodziła baba z mina angielskiej królowej toi już nam słabo było. a jeszcze jak aczeła mówić: bo ja jestem ( i tu urzenikiem, lekarzem prawnikiem itd..) no to śmiech:-) ludzi sie nie zmieni... a jak będziecie z dzidziusiem chodzić to myslicie, że nie będa was popychać i wzdychać , że niby powoli idziesz... klo--- mnie też cały czas rwie w pachwinach i w dole brzucha... chyba nic nie zrobimy.. i ten krzyż!!! aga--- powiedziała mojemu meżowi o gotowaniu i wiesz co on na to? \'no dobra kobieto ale ja głodny jestem, do garów\'. jak ktoś zna Bartka to tak jak ja ryknąłby smiechem:-)) ja też.. taki niby ostry... lily--- rozumiem ból zakupów. My pół roku łózka szukaliśmy... niby wszystko jest a jak przyjdzie co do czego... cierpliwości. a propos -- to w końcu znalazłam takie płytki do łazienki jak chciałam a tu pani w sklepie mówi - ale to stara kolekcja, nie wiem czy w ogóle dostepna... jaka stara?? no myślałam, że padnę.. aga--- co do fotelika to ja Miskę codziennie do niani woziłam i to chyba przez rok w foteliku także zakup uzależniony jest od eksploatacji.. poza tym ten fotelik był właśnie do 9 kg i dosyć szeroki.my dużo jeździmy i musimy mieć porządny.. a co do mołek to w ogóle ona nawet nie umie dobrze przeczytać i drętwa jak słup.pieńkowska miauczy i mówi nosowo co już mnie wkurza - one w ogóle są bez poczucia humoru. Ja też fanką kingi nie jestem ale jednak tak lekko sie ich oglada..

lalicja strasznie mi przykro, że Cię te pachwiny rwą, ale mnie nic nie rwie!:) przynajmniej narazie...(oby wcale!)

ja też patrzyłam na tę wanienkę, podoba mi się:) ehh... Lilly, klo... pewnie te babice Wam zazdrościły ciąży, dlatego takie niemiłe... :( aga... co do używanych rzeczy, to ja mam już wózek (bo jego stan był bdb), ale ciuszki kupiłam nowe, głównie na wyprzedażach, tak że wyszły mnie chyba tak samo cenowo jak odkupione, zresztą nie bardzo bym miała od kogo... rzeczy typu leżaczek- bujaczek czy fotelik też raczej kupię nowy. mnie się wydaje, że to nie jest kwestia tego czy nas stać na nowe czy nie, ale tego jaką frajdę sprawia nam kompletowanie wyprawki :) osobiście wolę odmówić sobie niż oszczędzać na dziecku.

lalicja... Ty szukasz płytek, my paneli... znalazłam wreszcie takie jakie bym chciała a ich nigdzie nie ma :( nawet w takim składzie budowlanym jak Vox, muszę jeszcze do Bel Polu zadzwonić, albo bezpośrednio do Classena... tak to jest, jak się czegoś szuka to nie ma :( dlatego zwykle wolę mieć na zapas wcześniej, ale czasem się nie da :(

klo---sorka, ja mam czasem szybsze mysli niz pisanie. Oby cie nic nie bolało! renmanka--- ja z tymi płytkami to doprowadzam wszystkich do szału ale wolę poczekac i kupić takie jak chcę niż kupić byle co i sie męczyć. Poza tym sama widzisz w sklepach: wszystko w brazach i beżu. A my mamy olbrzymią łazienkę z oknem i chciałam ją trochę przyciemnić - nie musi być bardzo jasna a dodatkowo nie chciałam brązu na podłodze bo duża część domu jest w ciemnym dębie - schody okna i framugi więc już tego brązu mam dosyć. No i jak trafiłam na fajne to mi mówią, że konie cprodukcji. Ciekawe gdzie ta produkcja była przez ostatnie dwa lata? wkurzające, bo musielibyśmy od razu kupić a sporo tego potrzebujemy . samej podłogi mam 16 m2. z panelami tez mieliśmy problemy i w końcu w leroy merlin dostalismy .

lalicja nic nie szkodzi, życzę żeby ciebie przestało boleć!!!🌻 renmanka ja BelPol w Gliwicach odradzam!!!

ja_saba 👄 ciekawe czy jak bedzie maluszek to to zorganizowanie padnie? :) lily - dobrze jej wypalilas. Glupia baba w tym sklepie. Ja juz tez mialam podobne sytuacje. Podajecie rzeczy, ktore sprzedaje bettina27 na allegro. Ja tez juz troche od niej kupilam i jestem BARDZO zadowolona. polecam tez rzeczy od edyta1976 oraz e-energia. Ja cala wyprawke kupowalam nowa. Za to rzeczy juz takie troche wyjsciowe wierzchnie jak np. spodenki, bluzy czy kurteczki w wiekszosci mam z allegro uzywane albo z secondhandu. Sa praktycznie nowe i niezniszczone. A do tego oryginalne. Jednak wyprawka to praktycznie bielizna i chcialam miec zupelnie nowa. Z uzywanych mam np. http://www.allegro.pl/item168043258_h_m_polarowy_dresik.html i takie rzeczy wlasnie kupuje. A dzis mam mega pecha :( mamy dzialke z jeziorkiem. I po obiedzie pojechalismy sie przejechac tam na spcer z rodzicami. Wiec... najpierw podarlam moje ulubione spodnie o plot :( pozniej ubrudzilam moj aulybiona biala kurtke blotem :( przyjechalismy do domu wiec mowie wstawie, zeby sie wyprala. Mamy pralke wkladana od gory i... slysze a tam zgrzyty, trzaski. I zabklokowal sie beben z kurtka w srodku> Facet od napraw moze dopiero jutro :( normalnie musze ten dzien skonczyc :( wlasnie sie wykapalam i siedze w szlafroku. :(

lalicja ja z plytkami tez jazdy :) kuchnie wybralismy w kolorze czekolada-bez. duzy pokoj tez mamy w podobnych kolorach. I lazienke chcialam miec juz ciemna ale w innym kolorze. Zdecydowalismy sie na bordo. Duzo osob przestrzegalo mnie przed tym, ze ciezko utrzymac taki kolor w ladzie. Kupilismy drozsze, wloskie plytki i sa super. Wystarczy wyczyscic je plynem do szyb i lsnia jak nowe (maja 1,5 roku :) ) dziwnie sie tlumacza koncem produkcji :)

lalicja ja z plytkami tez jazdy :) kuchnie wybralismy w kolorze czekolada-bez. duzy pokoj tez mamy w podobnych kolorach. I lazienke chcialam miec juz ciemna ale w innym kolorze. Zdecydowalismy sie na bordo. Duzo osob przestrzegalo mnie przed tym, ze ciezko utrzymac taki kolor w ladzie. Kupilismy drozsze, wloskie plytki i sa super. Wystarczy wyczyscic je plynem do szyb i lsnia jak nowe (maja 1,5 roku :) ) dziwnie sie tlumacza koncem produkcji :)

klo super wyglada w tym kolorze!! mi podoba sie tez 508. Kupujecie z netu? i fotelik samochodowy tez ten sam?

mysz_ka---ja sprawdziłam w necie i rzeczywiście oni kilka lat produkują takie serie.. ale wkurzyło mnie, że nawet nie sprawdziła... poza tym musimy podjąć decyzję, bo nawet jak będą to nie wiadomo jak długo.. wypatrzyłam takie coś bo mam bardzo słoneczną łazienkę i będzie tak... ciepło. tylko komin jest w cegle http://www.lazienki.pl/oferta.php?kolekcja=288 nie przejmuj się, każdy ma taki dzień...minie.. zabrałam się za prasowanie czterech prań... dobrze, że lubię prasować....