Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Dzień dobry !!🖐️ Aga- ja też dołączam się do żyeczeń dla naszej m łodej panny Oliwki 👄 Całuski Kreska- to chyba twoje zdjęcia świetnie przystrojonych tortów widziałam, teraz ja muszę zrobić na sobotę ale potzrebuje go nasączyć czy zdradzisz mi jakiś sposób? :) Niestety z mojej imrezy urodzinowej nici, ale muszę tak czy owak się skromnie przygotować ciasto, tort bo rodzinka i tak przyjdzie. Ale wkurzyłam się bo tak chciałam zrobić huczną 30-tkę. Rodzice stwiedzili że dopiero byli na wsi i że nie jadą, ale mogą iść obok do sąsiadki, wiecie co jest moja mama obok klatka dzięki bardzo:( A po drugie ważniejszy powód pokłóciłam się z ojcem mojego dziecka bo stwerdził że nie ma kasy i już nie będzie płacił alimentów, były one dobrowolne...do momentu jak płacił nie składałam w sądzie ale teraz będę musiała...jestem tak wkur...na niego zresztą 2 dziecko już w drodze i prosić się nie będę, sąd osądzi. Tylko zanim to się stanie pare miesięcy upłynie, i same widzicie że nie mogę tak szastać kaską. A tymbardziej że tyle wydatków święta, sylwester choć na domówce jeszcze dentysta itd.:( Jestem załamana a jeszcze z pracy też dostałam mniej, porażka. Spadam w bojowym nastroju :)🖐️

czesc:) wczoraj miałam ambitne plany jak sie obudziłam,chcialam pomyc okna na dole bo tam ich sporo i kafelki na ścianach w łazieńce ,na święta już,tym bardziej ze Oskar pojechał z moją siostrą i szwagrem węc nikt by mi nie przeszkadzał,no i co wstałam to nie było ani prądu ani wody,właczyli dopiero po 15 to na okna już za póżno a i na kafelki mi wena przeszła:P ale teraz dokończe klikac robie kawe i zabieram sie za te okna nieszczęsne Aga to jest osobiste odczucie każdego z osobna ale moim zdaniem nie zrobilaś nic złego tym że zatańczyłaś,a tato na pewno chciałby Cię widzieć radosną tak sama pamietam te wczesne szkolne dyskoteki jak nasi koledzy sciany podpierali:D Beatko co do nasączenia to wszystko zależy czym chcesz torta przelożyc,ja jesli robie tak jak zazwyczaj ze śmietaną to woda przegotowana+cukier+cytryna i jesli dodaje do srodka brzoskwinie czy ananasy z puszki to jeszcze dolewam do tego ten sok.Latem jak robiłam torta z truskawkami to biszkopt nasączyłam wodą z sokiem truskawkowym,a jak np krem czekoladowy czy orzechowy to dobry bedzie napar z kawy:) z urodzinami to zawsze zazdroszcze mojej siostrze ona ma 20 maja jest juz cieplutko zrobi jakiegos grila i po sprawie a człowiek tu sie głowi zawsze zeby jakos było wierze ze mialaś nadzieje na huczna impreze ale co sie odwlecze to nie uciecze,jak nie 30 to moze 31 się uda,bo faktycznie teraz miesiąc wydatków a jeszcze tak jak napisałaś sytuacja finansowa ci się skomplikowała:(najważniejsze ze najbliższe ci osoby wzniosą toast za Twoje zdrówko:D

Dzięki Kreska za porady w sprawie tortów i tak też zrobię jak napisałaś a trta planuję z bitej śmietany bo uwielbiam kupię brzoskwinie coś do przystrojenia. Tylko wkurzona jestem bo kiedyś miałam zeszyt z przepisami a tam między innymi na biszkopt będę musiała improwizować :) nawet słynne racuszki Ana 24 mi zginęły. :)

Jakie racuszki to chyba jeszcze przed moja \"erą\"bo nie kojarze,Ana podziel się przepisem:) dziewczyny olecialam okna nie tylko na dole jak planowałam ale i u góry a w sumie troche tego mam i teraz właśnie skończyłam wieszac foranki i szczerze rąk nie czuje:O ale już jedno będzie z głowy no i ten zapach wypranych firanek:D ostatnio mam jobla na punkcie czarnego lenora i w nim płukam ciuchy,jakos bardzo mi przypadł ten zapach do gustu:) OSkar dziś dostał paczke z pracy Marcina,przyznam że byłam zaskoczona bo dosć spora,tzn mase różnych słodyczy dobrych firm i mala maskotka,bryloczek,stępelki,mazaki,kretki,piórnik,tęperówka i tego typu drobiazgii,no i musze zrobic miejsce w pseudo\"naszym \"barku bo tam same jego słodycze i soczki i juz sie nic nie miesci a musze to upchac:P no a oni jako pracownicy dostali talony na 100 zł i znizki do roznych sklepów,to na mikołaja bo na swieta ponoc w przyszłym tygodniu co mnie cieszy bo zawsze to jakis zastrzyk finansowy przed świętami dziś finał you can dance oglądacie?ja jestem za wiola lub marcinem:)

Czesc kulezanki. Melduje sie z pyszna kawka w reku, ciasta do niej nie mam bo ja z pieczacych nie jestem. To znaczy szczere checi mam ale mi nie wychodzi. Za to robie przepyszne wafle przekladane masa czekoladowo orzechowa z domieszka spirytusu. Niebo w gebie a jeszcze wieksze w biodrach!! U nas juz lato. Troche przygrzalo ale wczoraj znowu przyszla zmiana i jest szaro buro. My sie juz szykujemy na wakacje, mamy takie zapier-papier zeby wszystko zapiac na ostatni gozik i w pracy i w domu ze nie wiem czy bedziemy mieli sile wogole jechac. Jakos taka tutaj mentalnosc ze wszystko musi byc zrobione przed swietami tak jakby koniec swiata byl po. Nie latam za prezentami, stwierdzilismy ze po wakacjach na lonie natury jedziemy na tydzien do takiego czegos jak Disneyland na tydzien. Dzieci w niebo wziete a ja jeszcze bardziej ze nie musze latac po sklepach i wymyslac. Wszystko droge jak cholera a zabawy na pare godzin i potem rzekana ze nie maja sie czym bawic. Betti tego \'tatusia\' to ja bym udusila!! jak to nie bedzie placil na wlasne dziecko?? Wez tak sie postaw jak postawilas sie do tej laski co za Przemkiem latala. Ja to bym chyba go za jaja na jakims drzewie powiesila. Starasznie jestem cieta na takich facetow, mam sporo kolezanek w takich sytuacjach i az krew zalewa jak mozna byc takim chamem. Kreska jak juz sie rozpedzilas z tymi oknami to wpadnij i do mnie, prosze. Ja ta robotke raczej odkladam i tylko zaluzje zaslaniam zeby nie bylo widac. Zawsze jak zaczne to deszcz przyjdzie to jest murowane!! Aga, lata 90 to byly lata!!! i nie da sie siedziec przy stole przy takiej muzyce!! My wlasnie ponagrywalismy sobie repertuar na sylwestra a to ze obchodzimy tutejszy i Polski to jest dluuuuuuuuuuga impreza i muzyki musi byc sporo!! Lece po druga kawke, jakos nie moge sie dobodzic. No i zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nieche dzien zaczynac................. Padam dziewczyny ze zmeczenia!! Milej nocki 🌻

Dotka a Ty jak zwykle apetytu na słońce narobisz, nic, niestety musze sie zadowolić solarium :) Dziś była, trochę jestem czerwona ale do jutra przejdzie, a na swieta choć nie będę tak blada. Z moim byłym masz rację, postawię się jeszcze będzie miał za swoje . Ana 24- słynne opnki pamiętasz...chętnie bym je zrobiła..podrzuć jeszcze przepis.👄 Kreska- ale miałaś powera na sprzątanie, ja generalne porządki mam za sobą niedno robiłam remont, ale jeszcze okno też śmignę.:) Oglądałam finał YCD wygrała faworytka moja...dobrze. Choć czytałam ostatnio że finaliści gorzej na tym wychodzą niż inni uczestnicy, w sumie to rzeczywiscie mało słuchać o Glebie czy Arturze, nie?? Dobranoc🖐️

ja tylko pomacham 🖐️ na dzien dobry i póki co zmykam jade na palc chce kupić firanke

Cześć dziewczyny na wstępie składam wszystkie zaległe życzenia solenizantom wszystkiego naj naj 🌼 Ja ostatnio nie mam na nic czasu Bartuś miał ostatnio przez dwa tygodnie zapalenie oskrzeli ale obeszło się bez antybiotyku. Dominik zdrowy ale z jedzeniem wojny bo jak przyjdzie pora śniadania to on mówi że już jadł śniadanie wczoraj i tak ze wszystkim no oprócz słodyczy tego by nie odmówił. Nie wiem jak go namawiać już na jedzenie. Słodyczy nie je dostanie coś słodkiego raz dziennie jedno ptasie mleczko lub jakiegoś cukierka więc nie wiem skąd ten brak apetytu na jedzenie. ręce mi opadają. Za to Bartek zjadłby i porcję Dominika i swoją W sobotę planujemy otwarcie pizzerii chyba że nie załatwimy jeszcze piwa to przełożymy na środę. Do tego jeszcze przygotowania do Sylwestra i wogóle nie wiem co mam załatwiać w pierwszej kolejności a co później. W domu jużłopatą można tylko przegarniać bo tylko jak posprzątam i zostawiam dzieciaki z babcią albo ciocią to póxniej nie da się do pokoju wejść bo na wszystko Dominikowi pozwalają. Ana tak czytałam trochę o twoich paznokciach i ja też bym ci radziła przeczekać trochę. A może przed świętami zrobiłabyś jakieś plakaty i porozwieszała? albo ulotki to nie jest duży koszt a jednak większa liczba kobiet się dowie i na początek przyjdą nawet z ciekawości a późniejpowinno się ruszyć tak więc głowa do góry i nie rezygnuj tak łatwo.

Hej:) Wpadłam na chwilkę bo przeczytałam ze Beti potrzebuje przepis na oponki:) U nas sie troche porobiło ale o tym napisze innym razem bo dużo jest pisania a teraz nie mam czasu ani siły. Beti to przepis dla Ciebie: OPONKI -3jajka -40dkg sera białego -1/2kg mąki -1/2 szkl.cukru -1/2 margaryny -1 łyżeczka sody Wszystko razem zagnieść , rozwałkować, literatką wycinać kółka a naparstkiem wycinać dziurki w kółkach ,tak aby powstała oponka.Smażyć w rondlu z olejem az się zarumienią czyli około 2-4 minuty z obu stron.na koniec posypac cukerm pudrem:) Smacznego Beti i wszystkiego najlepszego🌻

Betii w tą jakże okrągła rocznice:D : Jest w roku taki dzień, W którym smutki idą w cień, Więc z okazji tego dnia Posłuchaj co Ci życzę ja: Dużo zdrowia i radości, Szczęścia w życiu i miłości, Moc najpiękniejszych wrażeń I spełnienia wszystkich marzeń. 😘

dzień dobry:) zrobiłam sobie kawke i postanowiłam w spokoju ją wypić:) dziś mój tato przyszedł do swojego kochanego jedynego wnuka rano,leża na łóżku coś tam gadają a moje dziecko\"spieprzaj dziadek\":O wstawiłam zupe poczekam aż sie ugotuje i pójdziemy na spacer troche,dziś mam w planach te kafelki umyć ale czy pomysł dojdzie do skutku to się okaże:P a ja oczywiście przed świętami stwierdziłam że sciany w sypialni trzeba odświerzyć i farbe wczoraj Marcin kupił więc bede miała przymusowe sprzątanie:P firaneczke wczoraj sobie kupiłam ,sobie czapke i Oskarowi spodnie choc ma ich pełno ale sa naprawde fajne a do tego za grosze wiec jakos zal było nie kupic:) Dotka u mnie pomysł z zasłonieniem żaluzji nie przeszedłby bo yły tez już takie zakurzone ze ho ho:O fajną wyprawe zaplanowaliście zazdroszcze....ja to bym poszalała chociażby w jakims porzadnym wesołym miasteczku:D Betii a ja też już blada i nie wiem czemu ale nie lubie na solarke chodzić jak jest zimno jakoś przeraza mnie to wyjscie na zewnatrz po wygrzaniu sie ale faktycznie przydałoby sie Fajnie że Wiola wygrala chociażby dlatego ze to pierwsza babka w tym programie na pierwszym miejscu:) Iza f zdrówka dla maleńkiego🌻 Oskar ma w sumie dostep do słodyczy ale z jedzeniem to i tak jest róznie przez jeden dzien potrafi zjesc tyle co ja a na drugi nic,u nas najgorzej jest ze sniadaniem bo on nigdy rano nie jest głodny Ana pisz kochana co tam u Ciebie?

Betii wszystkiego najlepszego ❤️ 😘 z opóźnieniem, ale szczerze. i na dobry nastrój z dziecięcym wierszykiem Idź prosto przez życie Miej wesołą minkę Łap szczęście za ogon I duś jak cytrynkę :D :D :D :D :D

Dzisiaj w nocy czujnie śpij bo mikołaj ostrzy kij i przebędzie kawał drogi by rozchylić Twoje nogi. Prezent ma niebyle jaki ptaka,ponad wszystkie ptaki:)

Czesc z samego slonecznego poranka. Korzystam z okazji ze jeszcze wszyscy spia i cisza w domu. No ja oficjalnie od wczoraj jestem mama nastolatka!! i RATUNKU!!!! bo nie wiem jak sobie poradze!!! Jak myslicie ze maluszki daja wam popalic poczekajcie jak wyrosna wam dzieci jak deby, wyzsze od was i wasz autorytet bedzie sie liczyl jedynie jak na krzeslo sie stanie!! Moje juz wielkie dziecie z powaga na mnie popatrzylo przy dmuchaniu swieczek i stwierdzilo ze \'jakos sobie mamo poradzisz\'!! Kreska, powalil mnie Oscarek z tekstem do dziadka. Moje Gabrysiatka ma zwyczaj glaskac sie po glowie i sobie mowic ale jestem madry chlopczyk. Nawet nie czeka na moje pochwaly tylko sam sie zadowoli, no ale jak wisi gdzies na plocie to jak mam go chwalic!! Raczej dre sie zeby zlazl!! A co zaluzji to ja mam pionowe wiec na nich kurz sie nie osiada;p Ana, przepis na oponki zapisalam, musze kiedys zrobic, boje sie ze jak oponka bede wygladala ale wyprobuje przepis napewno!! Zasowam jeszcze po jedna kawe. Milej nocki wam zycze🌻

🖐️ Dotka i Aga moc uściskow🌻 i buziaków😘 dla Waszych chłopaków😘 Ana tak dawno nie robiłam oponek chyba już z rok i jakos mi sie zachciało wczoraj jak przeczytałam przepis i miałam zajecie:D z tym ze ja leniwa jestem i troszke mniej sie bawie z wykrawaniem bo wykrawam szklanka i kieliszkiem zawsze to mniej smazenia tez:P Dotka no to fajnie masz:)bo ja mam poziome te zaluzje i krew mnie zalewa jak dłuzej zajmuje mi ich umycie niz okien

🖐️ Dotka i Aga moc uściskow🌻 i buziaków😘 dla Waszych chłopaków😘 Ana tak dawno nie robiłam oponek chyba już z rok i jakos mi sie zachciało wczoraj jak przeczytałam przepis i miałam zajecie:D z tym ze ja leniwa jestem i troszke mniej sie bawie z wykrawaniem bo wykrawam szklanka i kieliszkiem zawsze to mniej smazenia tez:P Dotka no to fajnie masz:)bo ja mam poziome te zaluzje i krew mnie zalewa jak dłuzej zajmuje mi ich umycie niz okien

Aga,Betii pewnie zajete są przygotowaniami a reszta babek gdzie??:( ja właśnie skończyłam sprzątać ide sie teraz wykąpie bo dostałam telefon od mikołaja:D że pod wieczór do Oskara dotrze to nie bede miała potem czasu:)

(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) `•.¸(*)*************** (*) (¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸) ____*ild*ild*________*ild*ild* ___*ild*___*ild*____*ild*___*ild* _*ild*______*ild*_*ild*_______*ild* *ild*__(¯`•´¯) _*ild*__________*ild* *ild*__`•.,(¯`•´¯)____________*ild* _*ild *_(¯`•´¯).•´___________*ild* __*ild*`•.,.•\'´_____________*ild* ____*ild*_______________*ild _______*ild*_________*ild*(¯`•´¯) _________*ild*_____ *ild*__`•.,,.•\' ___________*ild**ild*_____(¯`•´¯) _____ ________*ild*_______`•.,.•\' WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KAMILA W DNIU JEGO ŚWIĘTA

wszystkiego najlepszego dla Kamila w dniu podwójnego święta :D :D :D ❤️ 😘 życzę uciechy przy przygotowywaniu tortu według własnych upodobań :D :D :D :D http://www1.100lat.pl/kartki/19,Urodziny/2,252,0,Generator_Tortow.html

czesc:) jak tam byłyście grzeczne??bo o mnie mikołaj pamiętał:D Ana76 fantastyczne to jest i ogólnie stronka cała fajna przyda się na święta:)

Jedne urodziny mam za sobą.Goscie dopisali....prezenty sie podobaja.Mam teraz spokój bo dzieci maja zajęcie z nowymi zabawkami:) Teraz przygotowuje sie na następne.....szukam właśnie zabaw dla dzieci:)

Gość BBBGGG
CZESC DZIEWCZYNY sorry ze przeszkadzam ale mma trojke dzieci i jeszcze sie nie spotkalam z czyms takim otoz moj 7 latek dzisiaj dostal jakies takie male ktopeczki wielksci czubka od igly pod oczami glownie nie mam pojecia co to moze byc moze poradzicie bede wdzieczna

hej Dzięki Kochane za wszystkie życzenia i Kamilkowi też życzę zdrówka, szczęscia dobrych ocen w szkole taka byłam zabiegana że nie miałam kiedy coś napisać.:) Mimo że imprezy hucznej miało nie być, przyszła siostra, 2 koleżanki i dzieci tak więc między nami jeden dorosły rodzynek Przemuś. :) Ale fajnie było, ogólnie grono najbliższych. Tort się udał wyśmienity ciasto też..już niestety nic dziś nie zostało. wczoraj okruszki jedliśmy:) Prezenty też spoko, oprócz biżuterii, perfum i sexi piżamki od lubego dostałam wypasione radio do samochodu,bo wstyd sie przyznać ale od kiedy kupiłam sobie auto jeżdziłam bez. Zawsze kasa na coś innego była potrzebna ..ale już głową mogę ruszać:) Ana24- dzięki za opnki , może jutro zrobię bo taką mam na nie chęć IzaF- ja już pisałam i mówiłam ze podziwiam Was za biznes i ten czas poświęcony bo na pewno kupa roboty,

czesc kobietki u nas dziś porządnie przymroziło brrr wczoraj wziełam sie za te kafelki w łazience.w sobote odwiedził nas mikołaj:) w niedziele bylismy u Marcina siostry z prezentem mikołajkowym u siostrzenca,no i on ma chomika wiec wizyta skonczyła sie tak ze prosto od nich jechalismy na wrocław po \"mikusia\":Dno i mam teraz stworzonko w domu,Oskar z prezentów mikołajkowych zadowolony i to bardzo:D a tak to bez wiekszych zmian,MArcin właśnie zmienia opony na zimowe bo czas najwyższy

Cześć dziewczynki tak wam obiecuję co zajrzę że już będę pisać ale naprawdę jakoś ciężko mmi wygospodarować trochę czasu. W sobotę robimy otwarcie pizzerii jutro takie nieoficjalne dla urzędowych gości jeszcze przygotowania do Sylwestra zamawianie sztucznych ogni itp więc jak wracam do domu to dzieci już mi nie dają usiąść przy komputerze ale wy mamusie to chyba mnie rozumiecie ;-) u nas wszystko w porządku dzieciaki jak na razie zdrowe my z Adamem zabiegani tak więc na chorobę nie mamy czasu. Z Dominikiem od stycznia podejmuję nową próbę z chodzeniem do przedszkola mam nadzieję że tym razem da się tam zostawić na te kilka godzin. no ale zobaczymy czy wogóle zostanie przyjęty. tyle co u mnie w skrócie lecę układać asobie włosy bo jutro muszę wyglądać jak człowiek a nie czupiradło. Nałąduję baterie do aparatu to porobię kilka fotek naszych starań i może jutro wieczorkiem coś wam powysyłam pozdrawiam was serdecznie buziaki dla dzieciaków pa

Jesteśmy:D hej:) a ja niby siedze w domu a jednak ciagle gdzieś w \'drodze\" ostatnio sie zmobilizowałam wkońcu i odwiedziłam kolezanke bo jej maluch ma juz 5 miesiecy a ja go ostatnio widziałam jak miał 3 tygodnie a mam do niej 6 km i juz mi głupio było.W piątek byli znajomi i chciałam w drinkowaniu dorównac koledze przez co cała sobote nalezałam do tych pół żywych:P wczoraj zakupy przed swiateczne cały dzien po sklepach no i pozatym ze kupiłam produkty na ciasta bo pieczenie ich spada na mnie i 2 pary butów:D bo taki na sylwestra i kozaki bo tak mi w oczy wpadły ze nie mogłam wyjsc bez nich to nic pozatym,tzn głownie ubolewam nad prezentami bo nie mam jeszcze nawet pomysłów tzn mam ale tylko dla Marcina i wybioe sie po niego na dniach,w czwartek mam wizyte u tego dermatologa i obawiam sie ze jednak moje plany z pomalowaniem pokoju przed świętami nie wypala😠 no to meldowac sie reszta!!!:D\\ Iza f opowiadac jak udało sie otwarcie pizzerii??

kurcze dziewczyny dominik mi przestawil komputer i mam pozmieniane litery na klawiaturze polskich znakow nie mam jak wcisne z to wyskakuje y a jak wcisne y to wyskakuje z pomocy bo nie dam rady tak pisac jak to przelaczyc ???? aaaa i znak zapytania mam na minus a minus na znaku zapytania itd

IZa f na dole w pasku powinnaś miec PL i tam musisz przestawic na jezyk polski