Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Black Rose 26

Czy sa jeszcze tacy, którzy czytają książki?

Polecane posty

O rety! Wreszcie jakiś mądrzejszy topik i nie nudny :-) Moja ulubiona książka to \"Wicehrabia de Bragelonne\" Dumasa. Uwielbiam ksiażki o tematyce historyczno- kostiumowej z romansem lub tragedią w tle :-), tak samo \"Królowa Margot\". Uwielbiam!!!!!!!!

Moi drodzy widzę,ze sporo się tu nas nazbierałao , co mnie strasznie cieszy. Zastanawiam się,czy macie jakiegoś bohatera, do którego macie sentyment, czujecie z nim więź emocjonalną?Wiadodmo,że jak czytamy , poznajemy różne historie różnych bohaterów, często utożsamiamy się z którymś z nich, odnajdujemy w nim siebie. Macie takich bohaterów? Dla mnie taką bohaterką jest Myszka z \"Poczwarki\" Terakowskiej.To mała dziewczynka z zespołem Downa, zamknieta w swoim małym świecie. Myszka nie widzi całego zła tego swiata, bo uważa,że cały świat i wszyscy ludzie są dobrzy.Kocha i chce być kochana, ale nie umie pokazac tego w odpowiedni sposób.Więcej wam nie powiem, poprostu przeczytajcie te książkę, zwłaszcza ci, którzy dzieci z zespołem Downa uwazają za gorsze. \"Niebo nie ułoży się nigdy, zachowa na zawsze swój niepokój w głębokim spokoju, swój ruch w bezruchu\"(Terakowska)

Black Rose--zaintrygowałaś mnie tą Myszką:) Terakowską znam jedynie z felietonów, więc chętnie sięgnę po książkę, jesli tylko będę miała okazję. Bohaterem, do którego obecnie czuję sentyment jest (proszę się za głośno nie śmiać) Jakub Wędrowycz z opowiadań Pilipiuka, za jego wyjątkowy dystans do świata, wierność tradycji i umiejętność radzenia sobie w każdej sytuacji:D No i oczywiście Tytus de Zoo-idol mojego dzieciństwa

czipsuś nikt tu się śmiał nie będzie(głasiu głasiu), a książkę naprawde polecam. swoją drogą ciekawe cechy wyodrebniłeś, sama chciłabym takowe posiadać.

Gość come
Gdyby nie internet, to co drugi dzień byłabym w bibliotece.:( Wracam zmęczona po pracy, czytać nie mogę, bo oczy mi się zamykają, to siedzę na kafe, albo oglądam filmy na DVD. Czytanie to wyższa szkoła jazdy, muszę się skupić, żeby zrozumieć, muszę być wyspana i zrelaksowana.

Ja jestem również nałogowym czytaczem. Ostatnio niestety trochę się opuściłam w ilości pochłanianych książek ale to z racji tego iż pracuję do późna a jak już wracam do domu, to jedyne na co mam ochotę to iść spać. Jednak zawsze staram się coś przerzucić chociażby w drodze do czy z pracy. :)

do-->come,nie przerażaj mnie,jak można napisać że czytanie to wyższa szkoła jazdy? To umiejętność ,której nabywamy w szkole podstawowej,a swoją droga nie wyobrażam sobie żeby przed snem nie poczytac choćby kilku stron książki aktualnie czytanej

Dobra robimy ranking najlepszych książek forumowiczów kafeterii, prosze podawać swoje propozycje!. Moje propozycje: 1.\"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa 2.\"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska 3.\"Poczwarka\"Terakowska 4.\"Miłość i inne demony\"Marquez 5.\"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho

\"Znaczy kapitan\" Borchardta,moim zdaniem poza konkurencją,jak również \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi

\Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują: "Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi .\"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa .\"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska .\"Poczwarka\"Terakowska .\"Miłość i inne demony\"Marquez .\"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho

a ja na liście moich ulubionych bym umieściła: \"Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Dirie niekoniecznie w tej kolejności :-)

witam i pozdrawiam zjadaczy ksiazek, sama pochlaniam ksiazki tonami czytam co w rece mi wpadnie.moj ukochany autor to King

Wszystkie Dołęgi -Mostowicza Segala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia

żona modna o autora wybierzemy później.Teraz prosze o tytuły.Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują: \"Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi .\"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa. \"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska .\"Poczwarka\"Terakowska. \"Miłość i inne demony\"Marquez. \"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho Wszystkie Dołęgi -MostowiczaSegala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia \"Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Dirie

\"Kwiaty na poddaszu\" pochłonęłam w jedna noc. Musiałąm. Dziwne,ze tak mnie to wciagnelo,bo pozostale ksiazki tej autorki to jakas farsa...

Gość ladyM
czipsus, jesteś moim faworytem na tum forum; nie odzywałam się od wczoraj, bo wolę czyta niż siedzie na necie!!! Jakub Wędrowycz jest od jakiegoś czasu moim absolutnym idolem!!! sympatycznie się czytało też Pilipiuka "kuzynki" i "księżniczka" , jest jeszcze 3 częśc, ale jeszcze nie miałam okazji zajrzec

Gość ladyM
"chciałabym byc starą, pogrążoną we wspomnieniach kobietą, nie jęczącą staruchą, która czeka, aż śmierc zadzwoni na obiad" - to z "zaślubin patyków' J. Carrola Polecam wszystkie jego tytuły, są absolutnie genialne

----> sylikat \"Kwiaty na poddaszu\" przeczytałam od początku do końca, bez odrywania się. Podobała mi się jeszcze kontynuacja: \"Płatki na wietrze\", choć jest już zdecydowanie gorsza...

Jak można książęk nie czytać????? ;)

\"Piękno może być prawdą, ale prawda skoro tylko ożyje, bardzo rzadko jest naprawde piękna\"(\"Spiąc w płomieniu\"J.Carroll):)

Gość ladyM
Mam wybór: mogę byc ofiarą losu lub poszukiwaczem przygód wyruszającym po skarb. Wszystko zależy od tego, jak będę postrzegał własne życie. /P. Coehlo "Jedenaście minut"/

Anouk - czytać a rozumieć co się czyta to tzw. mała różnica. No i są różne książki. Zastanawiam się co czytywało w życiu zombie pokroju giertycha czy macierewitscha.... o ojcu dyktatorze nie wspomnę. Pozdrawiam wszystkich Bibliofilów :)

A prawda! Jeszcze: trylogia Thomasa Harrisa: Czerwony smok, Hannibal i Milczenie owiec. Jedenaście minut - Paulo Coelho Miałam też taki okres w swoim życiu (całkiem niedawno) kiedy pochłaniałam wszystko Grishama: \"Raport Pelikana\", \"Komorę\", \"Czas zabijania\", \"Firmę\", \"Klienta\", \"Wspólnika\", \"Króla afer\", \"Testament\", \"Rainmaker\", \"Ominąć święta\"... kurcze, dużo tego było... A wszystko zaczęło się od filmów: \"Klient\" z Tommy Lee Jones\'em (którego bardzo lubię), \"Firma\" i \"Raport Pelikana\"...

ladyM czytałaś \"Wojownika Światła\"Coelho? ja Coelho przeczyałam wszystkie książki , ale zauważyłam ,ze nikt spośród wielbicieli tego autora tej książki nie czytał

Gość ladyM
Miłego wieczoru wszystkim, idę oglądac "Prison Break"!!!