Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Black Rose 26

Czy sa jeszcze tacy, którzy czytają książki?

Polecane posty

podobala mi sie takze ksiazka \"Pamietniki Fanny Hil\" tylko nie pamietam kogo ale ksiazka ciekawa napewno duzo osob ja czytalo ale jak mozisz kazdy lubi co innego

Polecam LA SOMBRA DEL VIENTO aut. Carlos Ruiz Zafón. W polskim tlumaczeniu CIEN WIATRU. Sprzedano ja w ponad 2 000 000 egzemplarzach..ja juz wiem dlaczego. Trzymajaca w napieciu, intrygujaca. Po prostu trzeba ja przeczytac. POLECAM !!!!

\'\' jezdziec miedziany\'\' i \'\'tatiana i aleksander\'\' pauline simons- chyba tak sie pisze. oczywiscie wspomniany \'\'cien wiatru\'\', wlasnie koncze \'\' wyznania gejszy\'\' arthura golden. \'\'kwiat sniegu i sekretny wachlaz\'\' takze.

Witajcie ponownie :) Czy na liście jest już Marquez? Oczywiście \"Sto lat samotności\" i \"Kronika zapowiedzianej śmierci\". Agata Christie - jak dla mnie genialna twórczyni kryminału. Jak ona to robiła, nigdy nie wiem, kto jest mordercą :) S. King - uwielbiam go, ale ostatnio jestem zmęczona już schematem jego pisarstwa. Dlaczego zawsze jst ktos chory na raka mózgu??? H. Hesse - \"Wilk stepowy\", ale i właściwie każda jego książka... Chmielewska - lubie poczucie humoru tej pani :) No i jeszcze jeden mój ukochany pisarz - Dostojewski :) Uwielbiam jego pisarstwo. Tylko \"Idiota\" jakoś mi nie przypadł do gustu... To tak na gorąco - jak sobie jeszcze cos przypomnę, to wpiszę :) Pozdrowienia dla wszystkich czytelników 🌼

Mała gosia....a dlaczego Idiota Ci się nie podobał? Myślę, że to jednak jedna z tych lepszych jego powieści:) Widzicie jak wszystko uzależnione jest od gustu?:)

Mała_Gosia, mamy odmienne gusta, \"Kronika niezapowiedzianej śmierci\" to jeyna ksiażka Marqueza to jedyny jego tytuł, który mnie nie wciągną.CaTch a jeśli chodzi o \"Pamiętniki Funny Hill\" to też czytałam, ale przyznam ,ze raczej cieżko to przebrnąć nie mając pod ręką osobnika płci przciwnej:)

witam wszystkich miłosników książek. ja czytam namiętnie :) nie wyobrażam sobie dnia w którym nie przeczytałabym chociaż kilka linijek..

Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują Czerwony smok, Hannibal :\"Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi. \"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa. \"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska .\"Poczwarka\"Terakowska. \"Miłość i inne demony\"Marquez. \"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho Wszystkie Dołęgi -MostowiczaSegala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia \"Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Diriei Milczenie owiec. Jedenaście minut - Paulo Coelho \"Rosyjski kochanek Pianistka- E. Jelinek 2. Szkarłatny płatek i biały- M. Faber 3. Chłopi-W.St. Reymont od siebie \"Pianista\"Schpilman \'\'cien wiatru\' \',wyznania gejszy\'\' arthura golden . \'\'kwiat sniegu i sekretny wachlaz\'\' takze.H. Hesse - \"Wilk stepowy\" \"Idiota\"Dostojewskiego

Już się tłumaczę z tego \"Idioty\". Czytałam dość dawno - przyznaję - i męczyłam się z tą książką niemiłosiernie. W sumie, nawet nie wiem czemu. Jakos po prostu mi \"nie wchodziła\"... Może, gdybym przeczytła ją teraz jako kobieta bliżej 30-tki niż 20-tki bardziej przypadłaby mi do gustu :) Muszę spróbować. Dobrze, że podobają nam się różne książki. Na rynku jest teraz tyle tytułów (wznowień i nowości), że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie...

Było o Terakowskiej. Osobiście polecam \"Tam gdzie spadają Anioły\". Spłakałam sie strasznie, ale piękna książka...

Black Rose 26--------------->wlasnie mi nie bylo ciezko.nie raz spotkalam sie z identycznym stwierdzeniem ale mnie ta ksiazka poruszyla raczej w inny sposob :D kazdy jest inny

Gość Topik był fajny
ale po co te wyścigi? Przecież wiadomo że każdy ma swój ulubiony gatunek książki i nie da się wybrać najlepszej w %. Po co ? Lepiej pogadać o tym co w nich się znajduje a nie która najlepsza:( A Ty droga autorko...trochę więcej słońca wprowadz bo wieje tu nudą. Konkursy nie kojarzą się dobrze:)

A cóż ja mogę?to czy topik będzie ciekawy zależy tylko i wyłącznie od uczestników dyskusji a nie od autorA.jA MOGĘ PODTRZYMYWAĆ JEDYNIE REAKCJE ŻYCIOWE TEGO TOPIKU.

To nie wyścigi tylko nasze typy ulubionych książek, do których wracamy :) A co czytacie obecnie? Ja dziś zaczynam \"Sprawiedliwość owiec\" - wydarłam koleżance, która wczoraj ją skończyła :)

Ja dzisiaj zasiadam do Pilcha, niestety nie Jerzego, tylko Tadeusza:(.Raz się czyta dla przyejmnosci, raz dla poszerzenia wiedzy naukowej:)Ale na pocieche samej siebie i moze innych zamieszczam jeszcze kilka cytacików z Coelho : \"Stłucz ten kieliszek i uwolnij nas od tych przeklętych przesadów, od tej manii wyjaśniania wszystkigo i robienia tego, co podoba się innym\"(\"Na brzegu rzeki Piedry siadła i płakałam\") \"Powinniśmy zawsze słuchać małego dziecka, którym niegdyś byliśmy - i które wciąż w sobie nosimy.Ono dobrze wie co to są magiczne chwile\" \"To było ważne :mieć imię(...)każdy z nas ma imie od kołyski, ale musi być zdolny wybrać dla swojego życia nowe imię aby nadać mu sens\"(\"Piąta góra\") \"Mistrzu wpadłem w otchłań, wody są tu głębokie i mętne.\"Pamiętaj o jednym\"-odpowiada nauczyciel-\"To co pogrąża człowieka , to wcale nie upadek do wody lecz pozostawanie pod nią\"(\"Poradnik Wojownika Światła\") \"Miłość jest dziką siłą.Kiedy próbujemy ją okiełznać pożera nas, kiedy próbujemy ja uwięzić czyni z nas niewolników, kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach\"(Zahir\")

Metodologia znaczy? Czyżby praca magisterska powstawała? :)Metodologia i tak lepsza niż statystyka, nad którą właśnie siedzę :P

ja uwielbiam Marqueza ...ma tez super stronę w necie, tytuły, cytaty i cos wzruszającego \"List pożegnalny\"-znajdzcie pozdrawiam

Gość katranka
Ja też uwielbiam:) nalogowo - chociaż nie zawsze czas pozwala.. Czytam co wpadnie mi w ręce w bibliotece, kupuję głównie książki medyczne, potrzebne mi na studiach, wiec na kupienie beletrystyki już mi nie wystarcza;) Przekopuję więc bobliotekę, ale najchętniej czytam thrillery. Kryminaly mnie wkurzają bo przeważnie się domyślam wcześniej kto zabił:) Polecam każdemu Kinga, Robina Cooka, Mastertona, Chmielewską ( zabójcze poczucie humoru:) lubię też, chociaż już stara jestem.. Niuziurskiego i Musierowicz - mam całą kolekcję ich powieści i moge je czytać w kółko - mają taki cudowny klimat:) Trudno mi wskazać ulubioną, ale jesli ktoś lubi sie bać to polecam Dziecko Ciemności Mastertona:) Nie moglam się od niej oderwać, a potem zasnąć;)

Gość PoDnOsEeEeE

Na podróż zabieram\"Milczenie owiec\", jak tylko skończę, opiszę wrazenia i porównanie z ekranizacją.Pozdrawiam

Kolejny piękny cytat z literatury japońskiej: \"Rzekł pewien asceta,że nawet jemu , którego nic juz nie wiąze ze światem doczesnym, jednego byłoby żal-rozstać się z widokiem nieba\" (Kenko)