Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o_n_a

proporcje dziecka w 32 tc

Polecane posty

Gość o_n_a

Mam problem i bardzo proszę o pomoc wszystkie mamy, które przeżywały podobne niepokoje w ciąży! W ubiegłym tygodniu maiałm robione USG, które wykazało pewne dysproporcje w e wzroście dziecka. Oto wyniki: BPD - 7,99 (32tc) HC - 29,33 (32tc) AC - 27,02 (32tc) FL - 6,53 (33tc i 5d) Martwi mnie bardzo ta rozbieżneżność między małym obwodem brzuszka (AC), a dość dużymi wymiarami kości udowej (FL). W poniedziałek mam mieć powtórne badanie USG na lepszym sprzęcie, ale potrwornie się martwię o zdrowie mojego dziecka. Bardzo proszę o pomoc.

myslę, że niepotrzebnie się martwisz. 1. należy wziąć pod uwagę błąd pomiaru - kilka milimetrów róznicy to nawet kilka dni, lekarz mógł zmierzyć niedokładnie, sprzet też mógł być nienajlepszej jakości 2. normy rozwojowe to są dane uśrednione. Nikt z nas nie jest identyczny. Jedni mają krępą budowę ciała, a inni są smukli jak trawa. z tych wyników wygląda, że Twoja dzidzia jest zupełnie proporcjonalna, tyle że będzie miała zgrabne długie nóżki. To chyba dobrze, gorzej by było gdyby nóżki były o dwa- trzy tygodnie krótsze. A odnośnie wymiaru AC - nie widzę, żadnych odchyleń - 32 tc tak jak pozostałe wymiary Głowa do góry, wszystko jest w porządku!!

u mnie tez kolo 32 tc Usg pokazywalo zupelnie szalone wyniki.. glowa 2 tygodnie w przod, nogi tydzien w tyl nic sie nie zgadzalo z data, tez sie tym martwilam... w 39 tc urodzila sie zdrowa, sliczna i jak najbardziej proporcjonalna dziewczynka. Wierz mi ciezko zmiezyc taki zawiniete dzieciatko, a gdyby cos bylo nie tak napewno lekarz by Ci powiedzial, wiec niczym sie nie przejmuj :)

Gość szamira
Dziękuję bardzo za słowa otuchy. Co do wymiarów to zauważyłam, że błędnie napisałam obwód brzuszka , który wskazuje na 32, a nie 32 tyddzień. Jutro mam ponowne USG na lepszym sprzęcie. Całym serduszkiem wierzę, ze jednak wszystko będzie ok. Raz jeszcze dziękuję!!!

Gość szamira
AC trzydziesty pierwszt tydzień! Komp mi wariuje i cały czas zamiast "jedynki" wrzuca "dwójkę":)