Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość descarada1

WIT. E w ampulkach - mozna smarowac nia twarz??

Polecane posty

Gość descarada1

Przede wszystkim czy wit. E mozna aplikowac na twarz? Jesli tak, to co do niej dodac, aby czasteczki faktycznie przeniknely do wlasciwych warstw skory a nie tylko dzialaly na powierzchni??

Gość upii
chodzi ci o tabletki? ja kupuje capivit robie igla dziurke i smaruje okolice oczu

Gość descarada1
Tak, chodzi i wit. E w ampulkach albo w tabletkach. Tylko nie wiem czy sama wit. E przenika przez skore.

Gość descarada1
Nikt nic nie wie??

Gość descarada1
Chomik, dzieki za odpowiedz:) Tylko co to sa te oleje bazowe? I do jakiego kremu mozna dodac te mieszanke? Np. do kremow nawilzajacych Avene cy LPS?

no oleje bazowe to wszystkie poza olejkami eterycznymi czyli - jojoba, olej z orzechów laskowych, olej sojowy, olej makademia. olej z dzikiej róży...sporo tego jest. Wit E ta w kapsułkach i taka w buteleczce jest zazwyczaj rozprowadzona w tłustej bazie - możesz ją dodać do każdego kremu i avene i LRP - bierzesz trochę kremu na rekę i wyciskasz do tego wit E, mieszasz i na buzię (najlepiej na noc).

Gość descarada1
A moge sama wit. E do kremu nawilzajacego dodac? I gdzie mozna kupic te oleje bazowe?

Gość descarada1
Mam wit. E w kapsulkach i jest to TOKOFEROL. Czy bedzie ona dobra?

możesz i tak będzie dobra oleje kupić możesz w zielarskim, w sklepach ze zdrową żywnościa, w Tesco na \"pólce zdrowia\" widziałam też olej ze słodkich migadłów, a najwygodniej przez net: www.ecospa.pl www.mazidla.com www.biolander.com www.apmp.natura.xip.pl w mazidlach zajrzyj w dział Receptuariusz, w sera do twarzy - tam chyba też jest przepis na serum z wit C i E.

Gość descarada1
Dzieki Chomiku za informacje:)

Gość OlciaO
to ja tez sie wypowiem jesli wolno: ja juz od prawie roku stosuje wit E na twarz. Raz na jakis czas, czasem i codziennie, po prostu rozsmarowuje na twarzy. Na poczatku bylam w szoku jak to wygladzilo. Np. nakladalam gesta wit E (w buteleczce) gruba warstwe, a nastepnego dnia mialam mieciutenka buzke. Ale tez zauwazylam ze jak za czesto, to robi mi sie po prostu przetluszczona skora i musze dac sobie spokoj. Faktycznie moze zapychac pory chwilami. Wiec po prostu stosuje raz na kilka dni. Probowalam tez sama jojoba, ale jakos nie lubi moja skora. Probowalam tez wit A ale tez nie widze rewelki. Na C jestem uczulona wiec nie wiem, ale slyszalam ze dobra.