Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczuplak1

Kto nie pracuje, a chętnie i często po sieci buszuje.- c.d.

Polecane posty

Sylvik..jesli mozesz, to mi rowniez przeslij. Lubie czasami cos przygotowac :-) No wlasnie, juz mam, dzieki!!! Przepis na baileys pyszniutki!!!juz mam ochote!

Sylviku🌻thx za przepisy i za troske, Landri🌻-dzieki za trzymanie kciuków,

Helołki Babeczki 🖐️ Własnie wrociłam z miasta ;) Kupiłam trochę pierdołek typu skarpety , majty, bokserki dla chłopakow no a sobie zapodałam zakiecik i kurteczkę z dżinsu ;) I zakiet i kurtka krotkie do pasa, Zakiecik dopasowany , ladnie lezy , kolor stalowy i dałam za to w sumie 10 zł ;) A co , zaliczyłam Lumpex i powiem Wam szczerze, ze są na prawde ładne i wyglądają jak nowki nie smigane ;) Sylvik > nie ma za co.... ;) mowiłam, ze drobnostka . I nie musisz mi się wcale odwdzieczac , bo nie zrobiłam tego liczac na cos w zamian tylko w przypływie miłosci do Was :P :P Przepisy na likiery juz zapisałam i na swieta zrobię Baylejsa . Inne cacka zrobię, jak zaopatrze się w spirytus z Czech. Tam litr spirytusu naszego kosztuje 25-30 zł w zaleznosci od przejscia ;) Ja czasami robie tez coś na kształt ajerkoniaku tylko na bazie rumu;)/ Buteleczkę 250 ml rumu mieszam z puszką gotowanego chłodnego mleka kondensowanego. Wychodzi z tego około o,7 l likieru. Proste , tanie i przepyszne ;) Szczuplak > gratuluje I miejsca. Masz zdolna pannę ;) A i przepis na likier z czarnych porzeczek tez mozesz wrzucic. Sprzedam go tesciom. Oni mają troche porzeczki na ogrodzie i moze zamiast wisniowki zrobią w tym roku czarną porzeczkę ;) Mróweczko > ja myślałam, ze Ty to taka spokojna dusza :P Julii > jak bede cos wysyłac to wyslę, bo zazwyczaj robię tak, ze gdy coś dostanę godnego uwagi to od razu wysyłam a potem kasuje . Net ka > ales Ty tajemnicza jest :O . Pisz co Cie gryzie , moze coś uradzimy wspolnie ;) Pati > jak tam na placu budowy ? Zyjesz ? ;) Buty kupiłas ?

ja jestem bardzo spokojna dziewczyna, szczególnie za kierownicą samochodu, gdy ktos mi na trzeciego sie pcha ;) :P paczuszka oczywiscie doszła, powiem tylko Landri ze masz zacięcie, sliczny koszyczek jutro kupie do niego jakiegos puchatego kurczaczka i będzie piękny stroik, dziękuje :) teraz biore sie za namaczanie mięska bo jutro będę po południu piekła, do południa jeszcze praca poza domem, troszkę sie wypogodziło więc poszłabym na spacer ale misio wczoraj był szczepiony no i dzis gorączka więc zadnego szwendania :( co do strojów na lato 2007 to chyba sie na żaden nie załapie, nie widziałam tam swojego rozmiaru ;) miłego wieczora :D

Landrus, to nie tajemnica juz, po prostu jako człek bezrobotny, a tym samym ubogi-szukałam jakiegokolwiek zajecia, aby grosz wpadł i nie siedziec tylko w domu. Po ciezkich cierpieniach znalazłam-od po swietach bawie sie w opiekunke do 5-latka.Plus taki,ze to juz duze dziecko, wiec powie o-ce -be, a przede wszystkim to po sasiedzku prawie, wiec mam nadzieje na wskoczki do domku z małym i pchniecie obiadu dla dzieciaków.Pozdrowionka:)

Ja tak tylko w kwestii ścisłości: Baileys jest na bazie whiskey a nie wódki więc smak jest zupełnie inny. Takiego \"baileysa\" z wódką to można w Aldi za 3,99 kupić. Ja tam zostane przy oryginale jednak. Landrii twój przepisik z rumem próbowałam dawno temu jak go pierwszy raz podałaś. Pycha było tylko że starczyło mi na dwa dni - 1,5 litra :O Butki kupiłam od Lasockiego. Na budowie do przodu, tylko kontenery dostane dopiero po świętach więc gruzu i śmieci się nazbierało przy płocie już peeeełno. Przedwczoraj weszliśmy na dziłkę z drugiej strony domu, przedtem widzieliśmy ją tylko z ulicy i się normalnie zakochałam w tej częsci ogrodu ... prawdziwy tajemniczy ogród a najfajniej że bedzie mi na niego wychodzic okno kuchenne. Szczuplaczku, nie buduje od podstaw tylko przebudowuje i remontuje domek z końca XIX wieku. Jak pewnie pamiętacie albo nie w zeszłym roku kupilismy duzy dom ale po pewnym czasie stwierdzilismy że ratowanie go tylko dlatego że jest zabytkowy nie ma sensu. W przyszłości chcemy go zburzyć i postawić duży drewniany norweski dom i kilka małych letniskowych. Narazie zajmujemy sie tym małym u nas w mieście. Domek był przerabiany na przestrzeni lat, oberwał tez nieco w czasie wojny, zamieszkłay był jeszcze niecałe dwa lata temu. Ogród jest przepiekny, duzo owocowych drzew, orzech i takie tam inne. Mam nadzieję zrobić z niego prawdziwy dziki, wielski ogród i musze się Wam przyznać że zaprząta mi to teraz wiekszość myśli. No dobra to idę Aaaa Landrii jak Ty to robisz że ten koszyczek taki sztywny i prościutki?

No to i ja sie dołaczam-wesolutkich Wam zycze, kolorowych jajuszek, baranka w rzezusze, żólciutkiego kurczaczka i słodkiego buziaczka-ode mnie👄🌻❤️

Dzien dobry ;) Julii > jak to gdzie ? U mnie wczoraj wietrznie było, wiec latałam sobie tu i ówdzie . Ale juz mam zakupy zrobione , wszystko porobione, teraz tylko trzeba pomyslec aby to przetworzyc do konsumpcji ;). Dzis jeszcze jeden wyjazd z moimi coirami, Chcą jechac do Faktory , ponoc jakis sklep gdzie firmowki są przecenione np ze 120 zł nawet do 20 zł ;) . MOze wiec i ja sobie coś zafunduje ;) TakTaczku > koszyczki te krochmale w specjalnym , gotowym krochmalu i nakladałam je na naczynia , ktore posiadam w domu . Są to miseczki, słoiki, salaterki,jakies butelki, itp. Potem ładnie to naciągam,odwracam do gory nogami i przypinam brzeg koszyczka szpilkami do styropianu , po czym susze to ;) Julii > czy we Wloszech tez obchodzi się tak swiatecznie czas Wielkiej Nocy ? I czy wskazane jest wyslanie do Wlocha zyczen z tej okazji ? Jak to sie tam celebruje ? ;) I tak a propos tego balsamu, bo zawsze zapomniam o nim wpsomniec. Tez jestem z niego bardzo zadowolona. NIe smierdzi jak samoopalacz, nie zostawia smug i nadaje skorze ładny , delikatny odcien opaleniżnie . Jest do tego tez krem do twarzy , ale to kupie sobie po swietach ;) Netka > no i bardzo fajnie z tą pracą . Ja tez o ty myślałam, ale tu u mnie w okolicy juz takich odchowanych dzieci nie było :/ Mogłam opiekowac się 9miesiecznym brzdącem, ale stwierdziłam ze przy mojej leniowosci do takiego bobasa nie nadawałabym się już :( Buziaczki dla Wszystkich na Dzien dobry 👄.

witam wczoraj miałam sabat czarownic, czyli babski wieczor przy robieniu pazurów ;) lubie takie spotkanka, posmiać się mozna, zrelaksować :) Świeta? hmm u mnie jakby ich nie było, dopiero dzis mam zamiar coś kupić do jedzenia, posprzątam chyba jutro, atam jakoś to będzie hihi ide myć włosy bo nie moge się tak pokazać w mieście ;)

a ja witam z kawusią w ręku, a potem zaczynam wielkie pieczenie placuszków :) a życzenia wklejam tak profilaktycznie bo moze nie będę miała, juz potem czasu Samych radości, Kolorowych jajeczek, Białych owieczek, Uśmiechu bez liku I bakalii w serniku Kiełbaski tłuściutkiej I atmosfery milutkiej Życzy mrówka

Czesc babsztyle, Tez Wam życzę Wesołych Świąt chociaż sama juz od kilku lat ich wcale nie robię. Raz że nie lubuię jakoś wielkanocy a dwa że wolę iść na spacer albo gdzieś pijechac niż stać przy garach a potem i tak polowe wywalić. Dlatego jutro jedziemy na działkę pracowac i potem grillowac a w niedziele pewnie bedziemy leniuchowac i plany uzaleznoone pozostają od pogody. Landrynuś jeszcze raz przepraszam że tempo w odpisywaniu na esemeska ;) Położyłam się do łużeczka przed ósmą s planem oglądania meczu i pamiętam z niego może 10 minut ... ponoć był bardzo interesujący :P W nocy mi się śniło że coś dzwoni, potem byłam juz pewna że coś dzwoni (moja komórka przypomina mi co jakiś czas o nieprzeczytanym smsie) także wstałam kolo 4tej i przeczytałam co to za cholera mnie budzi ;) :D Jak tylko rano oczy otworzyłam to męską część obok zapytałam o zdanie. Kupiłam wczoraj trochę nasion na allegro i u mnie w ogrodniczym tez. Teraz biorę się za planowanie na papierze gdzie, co i jak. Trzymajcie kciuki ;)

również skladam Wam życzenia: Kiedy Wielka Noc nastanie życzę Wam na Zmartwychwstanie dużo szczęścia i radości, które niechaj zawsze gości w dobrym sercu, w jasnej duszy i niechaj wszystkie żale zagłuszy.

Ja tylko na chwileczke...tak przy herbatce...kurde, juz mi sie nie chce... Wczoraj zachcialo mi sie zmian i poprzestawialam w pokoju, narobilam balaganu jakich malo, a teraz latam ze sciera i konca nie widze :-) Landrii..slij zyczenia jak najbardziej! jak chcesz to cos Ci uloze :-) Ja lubie swieta, ale tylko w domu w Polsce, tutaj nie ma tej atmosfery, bo nie ma mojej rodzinki.... Reszta pozniej, na razie!

Cześć Dziewczyny! Ja Wam tylko pomacham 🖐️ bo na nic innego nie mam juz siły. :oOd rana piekę i walczę z maluchami, bo nikogo nie ma, żeby się nimi zająć. A w pierwszy dzień świąt będę miała gości, więc coś do kawy upiec trzeba. Kochanieńkie ja Wam wszystkim rownież życzę pełnych spokoju, radości i miłości Świąt Wielkanocnych oraz dobrego wypoczynku i wiosennych nastrojów :D. Do zobaczenia 👄!

Hej Babki ;-) ! Ja juz moge rzec, ze mam wolne. Co do mnie nalezało zrobiłam . Swirowac tez nie mam zamiaru, bo i po co ? Ciasta mam popieczone, bez tego niestety u mnie ani rusz , bo my wszyscy łasuchy ;) TakTaczku > w sumie masz i rację, gdybym była sama to tez bym za wiele nie robiła. Wolałabym ten czas przeznaczyc na inne \"uciechy :, ale robie to wszystko z myślą o dzieciaczkach , bo to niby dorosłe ale swieta musza byc tak na nieco wyzszym poziomie jak inne swiateczne dni wolne :-) Juli > ja smaa nic nie wymyśle, chodzi mi o jakies standartowe zyczenia , takie jak Włosi sobie skladają :) Wystarczy zdanie, dwa..... Dla Wszystkich 👄

a ja jedynie zrobiłam bigos :( w domu bałagan, w lodówce echo dopiero jutro co nieco ugotuję i upiekę. idziemy na wesel więc nie będę szalała jedynie dla syna cos musze zostawic w lodówce aby z głodu nie padł ;) a może podpowiecie jak bigos przechować? za zamrozić czy lepiej w słoiku zamknąć? ile sie gotuje lub parzy taki słoik z bigosem? laik ze mnie :P Taktapraszam Cie ale napisałam dp Ciebie emaila z prośbą o tłumaczenie, nie moge sobie poradzić :( tak troche glupio może napisałam ale nie mam niemieckich znaków i za nic naleźć ich nie mogłam ;) z góry dziękuje za dobre serducho 👄

Sylvik > ja jak gotuje bigos i chce go przechowac na dłuzej to wkladam taki bardzo gorący do słoików :-). Ale moja kolezanka np. wklada przestudzony do woreczkow i mrozi. I tak jest dobrze i tak. Zycze Ci udanej , weselnej zabawy . Pozuj do zdjęc i potem ku nam wysyłaj :) Dla WSZYSTKICH : 🌻🌻🌻 WESOŁYCH SWIĄT, duzo odpoczynku i dni pelnych radosci , spokoju i miłosci 🌻🌻🌻👄👄

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny! Pękających na drzewach pąków, ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy, na koncie bankowym ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu!

a ja jeszcze do podusi życze kolorowych snow, :) tak na marginesie to ja uwielbiam te świeta :D

Sylvik, odpisałam na maila, sorry ze dopiero teraz ale dopiero teraz jestem przy kompie. Mam nadzieje ze pomogłam. Landrynus, ja Boże Narodzenie robie jak sie patrzy a Wielkanocy nigdy nie lubiłam i traktowałam bardziej jak majówke - juz od dziecka tak mialam.

Gość TakaJednaIfcia*
a ja witam was poznym wieczorem:)...wesołych i nie objedzonych świat każdej z was:)

Hej Babulce :-) ! Jak tam po swietach ? Wypoczete ? Objedzone? Sylvik jak weselicho ? Pozdroweczka 🖐️

na chwile tylko :) Taktaku bardzo dziękuje, pomoglas mi bardzo 👄 na weselu było poprostu cudnie, wybawiliśmy się, popiliśmy, pojedliśmy :) oczywiście jeśli jakieś fotki dostane to podeśle, bo ja zrobilam kilka ale oczywiście na żadnym mnie nie ma :( ubranko zrobiło furore (ufffff), wszystkim się podobało i większość była ubrana na luzie więc dobrze zrobiłam że nie kupowałam kreacji balowej :) dobra spadam spać bo rano nic nie pospałam, a potem jeszcze byliśmy na poprawinach bo znowu była orkiestra :) bay bay do jutra 👄

POBUDKA KONIEC ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kawusia stygnie :)