Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi wybrac

ktorą wanienke wybrac??????

Polecane posty

Gość alicja nie bożenka
ja miałam zwykłą wanienkę i na prawdę nie było żadnego problemu z kąpaniem dziecka - to wbrew pozorom nie takie spomplikowane , jak sie moze wydawac patrząc na te koromysła. Ale jeśli masz za duzo pieniędzy i wanienka 6 razy droższa od zwykłej, to nic, to radzę tą drugą - wydaje się byc wygodniejsza od pierwszej... cho najwygodniejsza jest chyba zwyczajna...

ta druga to na długo Tobie nie posłuzy,wiem z własnego doświadczenia.Ona jest poprostu za mała. Dlatego też uważam że najlepsze wanienki to te zwykłe

Gość pomozcie mi wybrac
mysle ze jak wyrosnie z tej 2 wanienki to bedzie na tyle duzy zeby myc go juz w normalnej wannie najbardziej chodzi mi o komfort mycia niemowlecia, bo nawet moja mama jak urodzila trzecie dziecko(moją siostre) to babcia przyjezdzala ją kąpac jak byla taka malutka bo mama sie bala wiec nie wiem sama juz co wybrac

na tvn style jest taki program- mamo juz jestem czy cos takiego. porownyali wszystkie wanienki. najlepsza okazała sie ta zwykla, polska wanienka,bez udziwnien i bajerów. z tych co pokazałas dziecko szybko wyrosnie, a nie bedzie jeszcze na tyle duze zeby kąpać się w normalnej wannie. a wtedy kregosłup ci pęknie.

mojemu ta wanienka posłużyła do 3 mieisąca to zdedowanie za mało

mówie jak było ,dla mnie za mała.Lepiej poczytaj jeszcze opinie tego allegrowicza

Gość ludzie....
o Jezu... nie chcę nikogo obrazić, ale przy trzecim dziecku nadal matka się boi kąpać niemowlaka?????? To przy którym już się nie boi? Przy czternastym????? A poza tym potwierdzam opinię pozostałych mam - zwykła wanienka jest the best. A ja z wanienki zrezygnowałam po paru kąpielach i zabrałam dziecko do zwykłej wanny. Tak, boli kręgosłup jak się tak wisi nad maluszkiem, ale ile dzieciak ma frajdy! Jak pływa, pluska, nurkuje nawet - tego słowa nie opiszą.

Gość spytaj net-ar

Ja też mam tą wanienkę z Fisher Price i chociaż jeszcze czekam na moją Kruszynkę to wanienka wydaje mi się bardzo mała :( Obawiam się że dzidzia bardzo szybko z niej wyrośnie i tak czy siak będę musiała kupić jeszcze zwykłą wanienkę :( ... Na szczęście ta z Fisher Price jest prezentem i nie stracę wydanej na nią kasy :o

Gość teraz jest dużo lepiej
Ta druga świetnie wygląda, ale tylko wygląda, potem i tak będziesz musiała kupić zwykłą.

ja mam od ponad 3 lat wanienkę z IKEA, taką standardową zieloną (morską?). Jest malutka, ale bardzo stabilna. W środku i pod spodem ma gumki zapobiegające ślizganiu i jestem z niej bardzo zadowolona:) Wprawdzie teraz jest używana sporadycznie, jak mamy gości, ale wiem, że innej mi nie trzeba przy małej dzidzi:) Mogę szczerze polecić:)

Gość Mama Pauli
Ja tez polecam standardowa wanienke i najlepiej ta wieksza,ta mala zaledwie starczy Ci tylko do 3 mies.Moja Paula ma 6 mies i ma najwieksza wanienke ta zwykla i jak lezy na brzuszku to juz nozkami obija o koniec Wanienka dlugo sluzy przynajmniej do samodzielnego siedzenia a to ok 7,8 miesiaca .Tym bardziej jak jestescie wysocy to dzidzia tez sie poda na Was i bedzie wysoka wiec naprawde lepiej wieksza>ale kazdy i tak wybieze to co woli a My piszemy bo wiemy z doswiadczenia.

Gość lampka wina
te wszystkie bajery i udziwnienia to tylko chwyty na naciąganie roddziców na wydatek. producent oczywiscie zapewnia,ze w niej dziecko ma najwygodniej - dobre sobie... jak w tej pierwszej widze te wystające plastiki to mi to bardziej jakąś wannę tortur przypomina. najwygodniej dziecku w wanience w której ma luz i swobodnie ręka czy noga poruszy.. a problwem kąpania dziecka to kwestia "przełamania się". ja od poczatku kąpałam moje dziecko sama, absolutnie sama. to moje pierwsze dziecko i wcześniej nic a nic z dziecmi wspólnego nie miałam, może parę razy w życiu przez chwilę trzymałam na rekach czyjeś. i tyle! jak kąpac dziecko pokazała nam babka w szpitalu. jak pokazała, jak trzymac dziecko itp, a potem mi kazała to zrobic, to miałam łzy w oczach tak się stresowałam.. teraz się z tego śmieję, bo to tak samo skomplikowane jak zmienianie pieluchy. nie daj sie naciągnąc na chwyty marketingowe i kup zwykłą wannę - najrozsądniejszy wybór i sporo zostanie ci w kieszeni!

Gość Wanienka
A ktoś w ogóle odpowiedział jej na pytanie?Ona pyta którą z tych dwóch wybrać a nie czy kupic zwykłą!!!Wszystkie się mądrujecie ....

autorka topiku również się zapytała która będzie bardziej funkcjonalna i bardziej wygodna dziecku.Te które mają te wanienki powiedizały co myślą o niej i już.Mama muśi sama zdecydować bo jak dla mnie to może wydać i 500 zł ,to jej kasa jak równiez to czy wymieni ją za mieisąc czy za rok nikogo nie interesuje

Ja mam tę pierwsza wanienkę. Kąpałam w niej synka dopóki nie zaczął sam siedzieć potem przenieśliśmy małego do dużej wanny. Polecam zwłaszcza mamom które boją się same kąpać noworodka. U nas świetnie się sprawdziła.