Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anis1984

ratunku po depilacji mam cale nogi w ogromnych krostach!!

Polecane posty

Gość anis1984

Gość AsiaJ.
Zagoją się. Cierpliwości. Z czasem skóra Ci się przyzwyczai i nie będziesz już miała tak intensywnych reakcji.

Gość anis1984
dostalam od faceta depilator i niestety po uzyciu skutek jest oplakany.nogi mam cale usiane w bolacych krostach.mam z tym klopoty nawet po goleniu wyskakuja mi czesto nie wiem jak sobie z tym poradzic.pomozcie

Gość anis1984
czy napewno skoro nawet po goleniu mam takie klopoty. a do tego wrastaja mi wlosy i mam juz kilka dosc widocznych blizn

Gość AsiaJ.
Może masz wrażliwą skórę? Zmień środek do depilacji i daj skórze trochę odpocząć. Nie wiem co ci jeszcze poradzić.

Gość AsiaJ.
Wrastanie włosów po depilacji to typowy efekt uboczny, który niektórym się zdarza.

Gość anis1984
:( dawalam odpoczac nawet na 3tygodnie. przewaznie golilam nogi ale tez mialam krosty i wrastaly mi wlosy.pewnie mam wrazliwa skora ale jak sobie z tym poradzic nie wiem.robie pillingi nawilzam ale to i tak nie pomaga:O

Gość truskawka23
ja mialam bardzo nie mile doswiadczenie. w tej chwili moje nogi sa juz wygojone, ale sa blizny. jeszcze w sierpniu 2006 roku moje nogi byly cale w strupach-tragedia to wszystko wina depilatora, koszmar

Gość anis1984
to tak jak ja niezbyt optymistyczne.zna ktos sposob jak zaradzic takim podraznieniiom

Gość Maryla
kilka dni po depilacji zaczynam robic peeling z soli, lub masuje - tre nogi szorstka gabka aby nie wrastaly mi sie wloski..robie to co 2-3dni i uwiezcie, ze pomaga... oczywiscie nie tre az do krwi ale masuje dosc intensywnie :) poza tym peeling pomaga w usuwaniu malych blizn po przez scieranie naskorka :) na innym topiku ktos proponowal do depilacji smarowanie nog CLITROMAZOLEM to ten krem do psiutki co kosztuje ok 5-7zl z starcza na dlugo i jest przeciw grzybiczny!!

Gość anis1984
wlasnie gdzies widzialam nazwe tego kremu ale zapomnialam nazwy dzieki!! a pomaga??

ja mam ten sam problem po depilatorze właśnie i znalazłam super sposób po depilacji co 2 dni wchodze do bardzo ciepłej wody i biorę pumeks i delikatnie pocieram nim nogi to dziala podobnie jak peeling ale chyba troszke lepiej sciera skore , otwiera meszki, wloski wychodzą spod skóry a krostki znikaja po 2 dniach tylko nie trzyj za mocno bo pumeksem mozesz sobie zrobic krzywde ;)

Gość anis1984
pilling tez robie sol+oliwka i duzo nawilzam oliwka ale dupa!!

Gość truskawka23
jak sa podraznienia to trzeba czekac az sie to zagoi, mialam znajoma ktora chodzila do lekarza, nie mozesz teraz robic peelingow itd bo moze sie zrobic cos jeszcze gorszego, ja wyciagalam te wloski igla, bylo ich mnostwo tam pod skora, kupowalam rozne masci i smarowalam smarowalam i smarowalam kilka miesiecy az strupy sie wygoily, pozniej probowalam cos na blizny, ale niestety nie wszystkie zeszly, teraz szpeca mi nogi, ale naszczescie nie ma ich tak duzo, no i pozegnalam sie juz z depilatorem!!

no albo można ostrą gabka jak Maryla ;) te wszystkie peelingi już gotowe są jak dla mnie zbyt delikatne wiec znalazlam inny sposob ;)

Gość Maryla
uzywam zwyklej kuchennej soli, samej albo z plynem pod prysznic!! trzeba cierpliwosci ale zacznij robic czesy peeling i zobaczysz, ze bedzie lepiej!! jak nie to w aptece sa rozne kremy wlasnie przeciw zapaleniom skornym naloz cienka warstwe i zostaw zeby sie wsiaknal.

Gość anis1984
no ja mi sie zagoja rany to moze co pomajstruje z pumeksem.teraz to bym rzeźnie jeszcze gorsza zrobila

a z depilatorem wcale nie trzeba sie żegnać po kilku depilacjach wloski nie bedą takie twarde i takie grube i po jakims czasie same przestana wrastac pod skore na piczce depilowalam sie juz kilkanascie razy (pęsetką jak jeszcze depilatora nie mialam) i po kilku pierwszych razach tez mialam pełno strupow i powrastanych wloskow a teraz juz jest elegancko nic nie wrasta i jest gladko przez 3 tygodnie

Gość Maryla
zraz mnie Teoria poprawi za ortografie :) ja usowalam penceta i bylo strasznie na pamietkie mam kilka blizn :( nie wyciagaj ich tylko masuj, szoruj!!

Gość anis1984
oby sie jak najszybciej zagoilo.narazie ratuje sie tormentiolem bo tylko to mam

Gość Maryla
peseta!! :P

Gość anis1984
z dwa miechy temu tez atakowalam penseta i kilka blizn wiecej na nogach

Gość Maryla
termentiolem ?? hymmm moze jakis kremik do psiutki na zapalenia...

a ja na piczce tylko peseta jadę i po kilku razach teraz nie mam ANI JEDNEJ krostki i ANI JEDNEJ blizny ;)

Gość Maryla
Teoria >> fajna z ciebie babeczka, kiedys mi pomoglas w innym watku :) dzieki

Gość anis1984
to jak radzicie odstawic depilator?kurcze facet sie poswiecil i na prezent mi kupil ale kapa:(

Gość truskawka23
teoria na piczce??? ja kiedys powyrywalam tam peseta wszystkie i wrastaly cholernie, szorowalam pozniej i szorowalam strupy sie robily. teraz czasami wyrywam ale tylko kilka, chcalabym moc je wyrywac zawsze ale to wrastanie doprowadza mnie do szalu, mowisz ze po jakims czasie nie beda wrastac, moze jeszcze raz sprobuje, moze to z moja skora jest cos nie tak

Gość anis1984
to jak radzicie odstawic depilator?kurcze facet sie poswiecil i na prezent mi kupil ale kapa:(

Maryla --> i tam pewnie Cię poprawiałam nie ?? ;) czasami jak mam dzien i mnie niesamowicie błędy rażą to poprawiam :P truskawka23 ---> tak na piczce ;) i na serio po chyba 5 razach wrastały ale ich nie ruszałam poswędziało trochę a potem przestawało i w końcu te włoski same wychodziły spod skóry jak juz wszystkie powyłaziły to wyrywałam od nowa wszystko i tak przez kilka razy no i teraz elegancko nic nie wrasta a włoski sa cieńsze, jasniejsze, słabsze i jest ich tak jakby mniej :D