Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DnSs - chlopak inny niz inni

GŁODÓWKA CAŁKOWITA-60 DNI, MOJA DROGA DO WYZWOLENIA.

Polecane posty

Gość marysia***
oj zibi zibi, i Dns powiem wam cos, :) nigdy nie bedziecie sie dobrze odzywiac, wiecie czemu? bo podsatwy -to,co jest nam potzrebne do zycia sa zkazoen, woda, powietrze, ziemia, wiec uwierzcie czynnik zewnetzrny jest bardzo warzny.

Zgadzam się, że głodówka jest dobrem, ale trzeba wiedzieć jak ją zastosować. W czasie głodówki organizm \"zjada\" najpierw złogi, toksyny, więc głodówka jest pochłaniaczem chorób. Tylko że nie zawsze. Z tego co widzę, nie jesteś Autorze przygotowany. Podchodzisz do problemu zbyt entuzjastycznie. Trzeba umieć trzymać rękę na pulsie. Obserwować swój organizm robiąc wyniki laboratoryjne. Korzystać z dobrodziejstw naszych czasów, jednocześnie żyjąc zgodnie z naturą. tak do końca nie uda ci się żyć zgodnie z naturą. Środowisko jest zbyt zatrute. Nasze organizmy muszą się nauczyć przystosować do tych warunków. Jeśli nauczysz swój organizm żyć tak, aby omijać chemię i zatrucie środowiska, to osłabisz je. Wiedziałeś o tym?

Organizm to cud na cudami. Mozesz w niego pakowac ile sie da zanieczyszczen , a on po regulanych glodowkach 1-2 razy w roku i diecie na cale zycie ...gwarantuje Cie funkcjonowanie az do momentu gdy zabraknie Ci enzymow. A wybacz...lecz enzymy niemaja nic wspolnego z tym ze cos jest skazone czy nie. Enzym jest we wszystkim co rosnie.....roslinach. Gdy jesz cos co enzymow nieposiada.....powoli umierasz, chorujesz. Bajka o zanieczyszczeniach......jest bajka stworzona na potrzeby korporacji. Jedz bo i tak zginiesz.

Gość marysia***
jestem za dazeniem do zmiany trybu zycia, jexzenia, mysle,ze mozna to osiagnac w mniej inwazyjny sposob jak 60 dniowe oczyszcanie sie.Nie jestem za jedzeniem zwierzat.tyle w tym temacie 🌻

Bajka o zanieczyszczeniach......jest bajka stworzona na potrzeby korporacji. Hmmmmm...... Dobranoc więc, chłopcze. Nie zamierzam tracić czasu na rozmowę z kimś, kto pisze takie słowa. Ale pisz pisz. Kafeteria jak papier, wytrzyma dużo. Abyś tylko nie używał brzydkich wyrazów. Papa, kolorowych snów.

Gość marysia***
Dnss--> bez wzgledu na odmiennosc naszych pogladow podziwiam cie za wytrwalosc, poczatki sa cholernie trudne, sama tego doswiadczylam.Dkla mnie problemem jest jednodniowa glodowka a co dopiero taka , jaka Ty stosujesz.Jestes strasznie zaparty w tym co robisz

Gość przymrużone oko
DnSs - wszystko tłumaczysz naturą, ale gdyby nie cywilizacja, nie jadłbyś klementynek, ani winogron w zimie, zresztą w ogóle byś ich nie jadł, bo takie coś nie rośnie w naszym klimacie :p Czy więc jedzenie takich rzeczy - obcych Ci gatunkowo i klimatycznie - nie jest wynaturzeniem ? ;)

Gość hmm jak wytłumaczysz to
że ludzie mają uzębienie heterodontyczne tzn mamy siekacze, trzonowce - i kły - kły mają drapieżniki - skoro my je mamy tzn ze jesteśmy wszystkożerni, także mięsożerni... Zauważ że to nie jest niczyj wymysł tylko natura wystarczy popatrzeć do lustra aby je zobaczyć.... czy wiesz że człowiek od zawsze żył z pasożytami i bakteriami za pan brat? te organizmy to najliczniejsza grupa organizmów na Ziemii która żyje w ten sposób od tysięcy lat. cały zachodni świat cierpi na alergie bo ich układ immunologiczny kolokwialnie mówiąc nie ma co robić więc reaguje alergicznie na niechorobotwórcze czynniki. W krajach trzeciego świata gdzieśtam w głębi Afryki ludzie nie wiedzą co to alergia. Tak więc całkowity detoks także nie jest wskazany. Poza tym całe kultury bakteryjne w naszym przewodzie pokarmowym to bardzo ważna rzecz po prostu nie możemy ich osłabiać i niszczyć (czyt. głodując) ja też nie jestem za całkowitym i bezwarunkowym zaufaniem do lekarzy, ale medycyna konwencjonalna to naprawdę skarbnica wiedzy i trzeba wiedzieć co z tej wiedzy wykorzystać. medycyna to nie tylko antybiotykoterapia ale też spisane zasady co i jak się dzieje w naszym organizmie - a chyba to jest ważne dla Ciebie? nie wiem jak możesz być tak obojętny wobec wielu stuleci ważnych odkryć w tej dziedzinie... mam więc pytanie - co byś zrobił gdybyś miał głupie zapalenie wyrostka? zapalenie otrzewnej też byś wyleczył głodówką (o ile byś dotrwał..)?

Wiecie co ? Mam juz dosc zaprzeczania i dyskutowania o skazonym srodowisku , budowie uzebienia, propagandzie mediow, dietach.....po prostu zaprzeczcie temu cytatowi. Jesli wam sie to uda bede pelny uznania; \"Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. \" Autor: Plutarch Jezeli twierdzisz ,ze mamy kly......zabij sarne....tak jak wilk. Nie chce po prostu bzdurnie dyskutowac o niczym. Robcie co chcecie i co wam lekarze radza. Ja ide wlasna droga. A w zasadzie wybieram innosc. Mam gdzies , ze ludzie beda sie dziwili, mam w nosie , ze beda gadali. Jak to Wisniewski spiewal, a niech gadaja.....a ja dalej robie to co chce. Inni beda tyrali....ja bede podrozowal. Inni beda chorowali...ja bede zdrowy. Inni bede jezdzili Fordami czy fiacikami. A ja Porsche. Wlasnie taka jest nagroda za innosc.

Gość ta sprawa tutaj
przypomina mi to jak kedys ludzie wierzyli,ze ziemia jest plaska i podpieraja ja krokodyle.Dopiero , gdy ktos odwazny zdobyl sie na podroz, majaca udowodnic, ze tak nie jest ,ludzie uwierzyli ,ze jest okragla. Nie wiem czy twoja "droga do wyzwolenia" jest sluszna,bo mam zbyt nikla wiedze na temat tego, jak dziala organizm czlowieka, ale mimo wszystko szczerze Ci zycze i nam,zeby nia byla. Bo jest w tym dzialaniu jakas logika, zwlaszcza biorac pod uwage przyczyny chorob. Nie przemawiaja za mna obecne sposoby na zdrowe zycie, nie w czasach kiedy propaguje sie niby zdrowa a tak naparwde chemiczna zywnosc i faszerowanie chemia chorych (chociaz nie raz w ten spsob uratowano czlowieka) dlatego zycze Ci wytrwalosci w tym, co robisz. Zdrowia 🌻 p.s. Prosze o relacje tu na forum z Twoich dzialan

Gość zybi33
Ale zauważ że na zachodzie to nie jest tak jak piszesz że żyja wyjałowieni bez bakterii,maja skażoną i sztucznie modyfikowaną żywność,system immunologiczny wtedy reaguje alergią kiedy ma tyle roboty że nie moze odrużnić co jest dla człowiaka dobre a co złe,natomiast w Afryce skażenie jest dużo mniejsze i zywnosc naturalna wiec ich systemy maja na tyle mocy przerobowej wolnej że zadna alergia nie ma prawa bytu,pozdrawiam

Gość Ktoś tu ma problem
Znam Cię z "diet", wypowiadałam się tam. Jednak widzę, że dopiero na temacie tutaj wychodzi Twoja niekompetencja i nieumiejętność odnoszenia się do argumentów przytaczanych przez innych. Opierasz się tylko i wyłącznie na irracjonalnej wierze w pewną ideę, a jeśli ktoś próbuje sensownie ją podwarzać, reagujesz jak dzieciak (dajcie mi spokój, róbcie jak chcecie, z nikim nie będę gadał itp.). Cóż, właściwie jesteś jeszcze dzieciakiem, więc jak gówniarz się zachowujesz (bez obrazy) :) I super, tylko nie rób z siebie autorytetu w temacie, bo naprawdę średnio Ci to wychodzi. Czy możesz mi wyjaśnić to: "Inni beda tyrali....ja bede podrozowal. Inni beda chorowali...ja bede zdrowy. Inni bede jezdzili Fordami czy fiacikami. A ja Porsche. Wlasnie taka jest nagroda za innosc."? Rozumiem fragment o zdrowiu, ale co ma reszta (samochody i brak konieczności pracy) do sposobu odżywiania? Czyżbyś myślał, że od wpieprzania kiełków na drzewach w Twoim ogródku zacznie rosnąć mamona? ;) Fiksujesz, chłopie :) Zdrówka życzę :P

Gość epson
DnSs- ciesze sie, ze sa ludzie, ktorzy rozumieja jakimi prawami rządzi natura. Zdrowie ludzkie zależy właśnie od przestrzegania praw natury...człowiek obecnie choruje na ok. 2500 róznych chorób, wmawiaja nam sie na okrągło, że medycyna XXI wieku uleczy wszystko he, he, he...masz racje wystarczy naturalny posiłek oraz cykliczne glodówki, mogą byc krótkie a organizm sam zadba o swoje zdrowie, ilu ludzi rozumie madrośc i prostotę oczyszczania organizmu, ilu wie, że odpowiednia dieta, cwiczenia oddechowe, ruch i inne metody naturalne pomagaja zachowac zdrowie do bardzo póżnej starości... Co do miesa, to widze te miesozerne osoby, bez naturalnych zebów, ze słabymi mięsniami szczęk jak jedzą surowe mieso, w naturze jada się tylko na surowo...kto z ludzi ptrafi rozgryzc orzecha laskowego, co kilkadziesiąt lat temu nie sprawiało problemu, napewno młodzieży, obecnie jada sie posilki, które sa rozgotowane, pozbawione wartości odrzywczych własnie przez gotowanie, nie zmuszajace szczek do intensywnej pracy itd... Trzymaj sie DnSs, nie daj zbic sie z dobrze obranej drogi...za duzo złej logiki wśród ludzi , ludzie walcza o pokój i żeby byc bezpiecznym zbroja sie, zamiast sie rozbrajac...tak samo jest z medycyma akademicką, zamiast leczyc, proponuja serwis części zamiennych-wymiana, nerek, wątroby itp... akcja propagandowa trwa, oddaj swój narzad potrzebujacym:( a moze należy postąpic inaczej, należy zadbac o swój organizm aby do konca dni mógł służyc zgodnie ze swoim przeznaczeniem..:) powodzenie DnSs :)

Chcialem podziekowac 2 osoba, ktore wbrew tysiecy innych, potrafia jednak zrozumiec co jest prawda uniwersalna. Wlasnie o to chodzilo. Niech na 10tys chociaz jedna, bedzie podobnego zdania, a wiem ze dobrze czynie. Dziekuje Wam i zycze powodzenia w Waszym zyciu. Postaram sie opisywac zgodnie z prosba, ale bedzie to mialo miejsce nie czesciej niz 2-3 razy w tygodniu. Z gory zastrezgam , ze juz niewdaje sie w zadne dyskusje dotyczace zdrowia, nauki, lekarzy itp. Jezeli ktos uwaza , ze ja klamie i pisze bzdury. Proponuje zapytac sie prezydenda Georga Busha o bron masowego razenia.......ktora byla bezposrednia przyczyna ataku na Irak i wymordowania przez amerykanow okolo MILIONA ludzi. Przeciez Bushowi ufa prawie cala Polska, bo jak ameryka moze byc morderca? To Husajn byl morderca....bo zabil 150ludzi.....a Bush tylko Milion i wciaz ma sie dobrze. Tak wiec zycze Wam wszyskim byscie zatkali sobie uszy, wylaczyli TV,RADIO, a wlaczyli szare komorki i patrzyli pod nogi...moze cos odkryjecie?

Do calego podsumowania chcialem dodac 2 cytaty , bardzo inteligentnych ludzi. Oczywiscie juz widze te komentarze......a piszcie co chcecie. W koncu zyjemy w pseudodemokratycznej Polsce. Dla mnie bynajmniej te 2 osoby glupie nie byly i nigdy nie beda. A co uwazaja o tym inni? Lepiej zastanowcie sie czy te 3 cytaty to prawda czy falsz. Ocena nalezy do Was. I wiecie co?....Historia lubi sie powtarzac. Wystarczy tylko odrobine poglowkowac. A nie bezmyslnie przytakiwac i glosic to co inni glosza. Oto cytaty: Szerokie masy ludu łatwiej ulegają wielkiemu kłamstwu niż małemu.\" Adolf Hitler \"Mein Kampf\" \"Jedna śmierć to tragedia, milion to statystyka\" Józef Stalin \"Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy.\" Józef Stalin P.s. ...i piszta co chceta.

Gość Ktoś tu ma problem
"Z gory zastrezgam , ze juz niewdaje sie w zadne dyskusje dotyczace zdrowia, nauki, lekarzy itp." To oczywiste :) Wdawałeś się w nie bardzo krótko, a kiedy zaczęło brakować Ci argumentów na logiczne wywody innych, którzy wcale nie twierdzili, że poznali... ee... "prawdę uniwersalną" (?), a jedynie chcieli podyskutować, tupnąłeś nóżką i zabrałeś zabawki :P Twój argument o Bushu jest śmieszny :) Jeśli uważasz, że masz monopol na prawdę o poczynaniach jego i amerykańskiej polityki w ogóle, to jesteś naprawdę dziecinny. Uwierz mi, oficjalna polska TV i prasa nie jest jedynym źródłem informacji dla inteligentnych ludzi, więc po co popisujesz się wiedzą o rzeczach np. dla mnie oczywistych? Odnoszenie się do cytatów potworów daruję sobie, bo znów nie wnoszą nic do dyskusji i są obok kontekstu. A potwór inteligentny to wciąż potwór :)

Gość Ktoś tu ma problem
Jakbyś jeszcze mi odpowiedział na pytanie co ma porsche i podróże do tego, co szamasz na obiadek, to byłabym wdzięczna. :)

Gość ta sprawa tutaj
ludzie,przestancie juz na chlopaka naskakiwac, On wie sam najlepiej czego chce w zyciu, jest przeciez dorosla osoba, myslicie ,ze wasza krytyka jego zachowania cos da? On juz wie3,ze nie ma zwolennikow swojego postepowania i w zyciu prywatnym i tutaj -wirtualnym.i Takie nieustanne proby podkrecania go nie maja sensu. Temat zamaist o zywnosci skonczy sie na polityce, dajcie spokoj.

Ktoś tu ma problem Świetnie to napisałaś! Wywody chłopaka są bardzo dziecinne. Stosowanie diet i głodówek ma się tak do posiadania porshe, jak wstawanie o świcie do bycia zakonnikiem. Już piernik z wiatrakiem mają więcej wspólnego :D:D:D Odmienne zdanie nie trzeba traktować jako krytykanctwo, tylko ścieranie się odmiennych poglądów. Jeśli jesteś Chłopcze przekonany do tego co robisz, nie chcesz wziąć pod uwagę żadnych rad (np.badań laboratoryjnych), to rób swoje. Wiem, że nie jesteś przygotowany do głodówki, ani wiekowo, ani psychicznie, co starałam ci się wyjaśnić wcześniej. Aha, jeszcze jedno - czas diety zacznij odliczć od dnia następującego po włomotaniu bagietek i batoników.Chyba się tutaj ze mną zgodzisz?

Gość power
Chaber - wiesz, to taki wiek ;) Nic nie da dyskutowanie, przekonywanie, wiem, bo byłam taka sama :D Najfajniejsze są ;) te " napadówki " tzn. wiesz, najpierw się głodzisz kilka dni, a potem nagle, w taki pusty żołądek, wrzucasz mięso, słodycze - kaloryczny mix ;) Znam to z autopsji, przez kilka lat balansowałam między rygorystycznym zdrowym odżywianiem, a okresami łapczywości na wszystko co " niezdrowe ". Najlepszy jest umiar w jedzeniu i rozsądek, mniej szkodzi przeciętna, średnio- zdrowa dieta, niż ciągłe balansowanie między skrajnościami, bo to takie terapie szokowe fundowane własnemu organizmowi.

Gość Ktoś tu ma problem
To bardzo uczciwie z jego strony, że się przyznał do tego napadu jedzenia :) Myślę, że do następnego już się nie przyzna :P A to po prostu go wzywa "natura", którą tak wielbi i domaga się jednego: KALORII! :D Chłopak 19-letni czasie jeszcze intensywnego rozwoju i świetnej przemiany materii postanowił, że będzie zasuszonym lewitującym mnichem przez 120 lat (jeżdżącym porsche!) ;) Cóż, bywa... Na szczęście z tego się najczęściej wyrasta ;) Tak jak np. z przekonań typu, że tylko on młody-gniewny posiadł tajemnicę prawdziwych motywacji tych brzydkich Amerykanów, którzy robią innym narodom kuku tylko po to, żeby jakiś buraczany Johnny z Arizony mógł jeździć na paliwie tańszym od wody mineralnej :P Ech, "młodości dodaj mi skrzydeł..." ;) :D Nie musisz wcale jeść mięsa. Chwała Ci jeśli go nie ruszasz, serio. Jest całe mnóstwo rzeczy pysznych i zdrowych. Np. domowy chleb z ziarnami mojej teściowej wypiekany na zakwasie, ciemny ryż, kasze (uwielbiam), sałatki i warzywa w ogóle, otręby dodawane do zup i sypane na kanapki... :) Naprawdę nie każdy kto się z Tobą nie zgadza jest jakimś otłuszczonym zjadaczem fast-foodów. :) Tyle, że wie, że jak sobie takiego fast-fooda zapoda, to nie będzie potrzebował reanimacji ;) Umiar i luz. Po prostu.

Bylem dzieckiem, jestem dzieckiem i zawsze bede.....dzieckiem. Bo tak chce. I wciaz ciesze sie ze wszystkiego jak dziecko, bo tak mi zostalo i pozostanie na zawsze. Wiec mysle rowniez jak dziecko. Bo dziecko uczy sie na bledach.....kto nie sprobuje ten nie ma. Kto nie ryzykuje ten stoi w miejscu. Kto nie poprosi ten niedostanie itp. Jeszcze jedno....dziecko wali prosto z mostu i nieklamie.....dlatego osiagam wiele. Dziecko nie patrzy sie na innych tylko robi swoje...wiec jestem dzieckiem i niech tak pozostanie. Dla mnie doroslosc jest glupota. Wole byc jak dziecko i wole byc uwazany za dziecko. Bo dziecko wojen niewywoluje, a dorosli owszem. Slowa zachowujesz sie jak dziecko, sa dla mnie na pozadku dziennym i stanowia swoisty komplement. Dziekuje wszystkim za i przeciw. Moj czas juz nadszedl. Machina ruszyla dzisiaj.

Gość no i jak tam
???? jestes juz na samej glodowce, pisz jak jest, :)

Gość nie żeń się
nie zen sie, bo jako ojciec swoim dzieciom musisz byc dorosly dzieciom nie mowi sie, ze sa dziecinni, bo tacy powinni byc jesli czesto slyszysz o sobie opinie, ze jestes dziecinny (a masz juz 19 lat), to nie masz sie doprawdy czym chwalic badz pogodny, ale dojrzaly jak na swoj wiek baw sie i miej pogode ducha, ale nie badz dziecinny w twoim wieku mozesz stosowac czasowo diete warzywno-owocowa, glodowka ci zaszkodzi

Gość Ktoś tu ma problem
Jest różnica między posiadaniem w sobie "wewnętrznego dziecka", czyli umiejętnością świeżego i radosnego patrzenia na świat a byciem niedojrzałym i dziecinnym. A to co robisz w swoich odpowiedziach na krytykę, to klasyczne odwracanie kotka ogonkiem :) Demagogię uprawiasz, młodzieńcze ;)

Gość no i co mu jeszcze dowalisz
??? malo ci? on juz wie,ze tego nie popierasz, wiec daruj sobie.Nie wiem po co tutaj ludzie wchodzicie i sie powtarzacie.

Gość Ktoś tu ma problem
"Nie wiem po co tutaj ludzie wchodzicie i sie powtarzacie." To, że Ty nie rozumiesz, to nic nie szkodzi, naprawdę. ;) Ja z kolei nie rozumiem, po co ktoś wchodzi z tak nic nie wnoszącym postem, jak Twój :P Ale po to chyba jest forum, żebyśmy mogli wypowiadać swoje kwestie, nawet pozostając w kompletnym, wzajemnym niezrozumieniu. ;) Miłej nocy życzę :)