Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwojna mama

czy mogę karmić piersią bedąc w ciąży???

Polecane posty

Gość podwojna mama

karmie corke piersia - ma 10 miesiecy, i jestem w 4tc., czy nadal moge karmic corke piersia?

Gość ale masz przerabane
P.S Czy jestes maszynka do rodzenia dzieci, czy taki pomysl na zycie masz ????

Gość do ale masz przerąbane
jesteś debilem

Są rózne stanowiska lekarzy w tym temacie, niektórzy uważają, że należy bezwzględnie przerwać karmienie inni, że jeżeli wyniki są dobre to nie ma takiej potrzeby. Przyznam Ci, że ja uważam że to dość duże obciążenie dla organizmu, niedużo czasu upłynęlo od ostatniej ciąży i powoli odstawiałabym już pierwsze dziecko od piersi, może nie bardzo drastycznie i od razu jeśli wszystko jest w porząku ale jednak. Planuję drugą ciążę i byłam ostatnio u swojego ginekologa. Uzgodniliśmy, że pokarmię Małą do roku (czyli jeszcze z tydzień) a potem na trzy miesiące przed staraniami dam organizmowi odsapnąć i wtedy dowitaminizuję się i duża dawaka foliku.

Ja karmiłam:) Krótko, bo starszemu się znudziło ale tak było mi lepiej, że sam zdecydował. Tzn karmiłam dwoje na raz:D Czyli całą ciążę i potem przez jakieś 2 miesiące. Jeden z jednego, drugi z drugiego:P

Gość podwojna mama
a czy w czasie ciazy nie mialas skurczy macicy przez to ze karmilas pierwsze dziecko? troche sie obawiam tego, czytalam tez ze jest ryzyko odklejenia sie lozyska... moj lekarz w sumie powiedzial ze moge karmic ale przekonywujacy nie byl a teraz mam rozterki. corce nie usmiecha sie rozlaka z piersia:)

Czy gdybym miała jakieś przykre przeżycia z ciąży byłabym w niej po raz czwarty?;) Nie, nic mi się nie działo, pomimo karmienia drugiego syna urodziłam 2 tyg po terminie, zdrowy jak rydz;)