Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antalique

Rodzenie na życzenie

Polecane posty

a Ty dziewczyno,prosze Cie idz do jakiegos psychologa...a jak nie to powiedz o swoich uczuciach ginekologowi lub swojemu lekarzowi -mam nadzieje,ze gdzies Cie dalej pokieruja...a moze rozmowa z kims bliskim Ci pomoze?... dasz rade!nie chce nic mowic,ale przed Toba cale zycie i ciaza w porownaniu z tym co nas czasem czeka to \"pikus\"...mam nadzieje,ze sie zreflektujesz i przemyslisz sobie pare spraw...powodzenia:)

Autorko, nie przesadzaj i nie dąsaj się..Nie pisz prowokacyjnie, przepraszam, ze żyję, nikogo nie obchodzi jak się czuję- bo gdyby nas nie obchodziło, nie pisalybysmy na twoim topiku:) Jednak Ty patrzysz na sparwę bardzo subiektywnie- i to jest normalne. My patrzymy na to z boku, chłodniej i troche obiektywniej. Prawda jest taka, ze zdecydowalas sie donosić ciążę-i chwala Ci za to- a teraz mimo wszytsko nie da sie nic zrobić. Musisz dotrwac do konca, najlepiej by bylo dla Ciebie, abys dotrwala z jak najmniejszym uszczerbkiem na zdrowiu. Doradzam mimo wszystko spotkanie z jakimś specem, nie musisz mówić tego, czego nie chcesz-wierz mi, trochę się znam na tym. Nikt nie moze uzalezniac powodzenia terapii od tego, czy opowiesz mu o tym, co cie mocno boli. Powodzenia i spróbuj zawalczyc o siebie:)

ewlina_ ja tylko powiedziałam wprost co myślę o egostycznych matkach - ot co ! dziewczyna zdecydowała sie na dziecko a nie lakę wiecniech sama w tej chwilii zachowuje sie jak dojrzały dorosły człowiek i jezeli potrzebuje pomocy - niech jej szuka w poradni u lekarza a nie na FORUM !!! skad ja moge znacJej sytuacje Jej stan zdrowia emocjnalnego etc ? mnie poprostu razi takie \"gadanie \" ze ma sie dosc ciąży i chec jej zakonczenia w 6 MIESIACU !!! - do tego sie odniosłam w swojej wypowiedzi !!!! autorko- Tyjestes juz mamą !!! i bedziesz Nią całe życie !!! Bedziesz odpowiadac za małego bezbronnego człowieka !!!! Całę życie !!! I nie zawsze bedzie kolorowo ! Wiec nie mozesz \"Dawac sie \" dołom ... potrzebujsz pomocy - idz do lekarza !!!!!!!!!!!! nie widze innego rozwiązania...... w temat mysli samobójczych nawet nie \"wchodze\" mysle ,ze tylko lekarz moze z Toba na ten temat rozmawiac a nie forumowiczki !!!! Zachowuj sie dojrzalej i na miare swojego nowego\"zadania\" - jestes mama !!!!!

Gość do acha
Ty jednak nie umiesz czytać :-( Ona nie będzie matką tego dziecka -ZROZUMIAŁAŚ ??????? Dla niej argumenty typu : jak urodzisz, to dopiero zobaczysz co to znaczy zmęczenie, nie trafiają . Autorko - współczuję Ci - jednak jeżeli zdecydowałas sie na donoszenie ciąży to cofaj sie w połowie drogi. Daj mu jako matka to co możesz dać tylko Ty - bezpieczny okres w Twoim brzuchu. Trzymaj się 🌻

Gość Antalique
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Do "a_cha" - nie możesz powiedzieć że zdecydowałam się na dziecko - bo się na nie nie zdecydowałam świadomie, ani nawet nieświadomie! Moja ciąża jest wynikiem czegoś bardzo bardzo chorego, tak chorego jak moja psychika. I moja sytuacja dała mi do zrozumienia że czasem nie wolno się poświęcać, bo źle się na tym wychodzi!!

faktycznie nie doczytałam....sorry ale daj mu chociaz \"ciepły brzuszek\"przez 9 m-cy ..proszę🌻

dla mnie i tak to jest absurd jak kobieta moze miec takie podejscie. A co bedzie po porodzie? Jesli tak teraz Ci zle w ciazy to moze lepiej po porodzie oddaj je do adpocji.Rozwazalas to? Bedzie maluszek mial chociaz kochajacych rodzicow, ktorzy marza o dziecku ale nie jest dane im go miec. też przyszła - już obecna mama uspokoilas mnie swoim postem. 👄 dla Ciebie. Obawialam sie, ze maluszki urodzone tak wczesnie maja minimalne szanse. Ale Kacperek wyglada juz na silnego chlopa :) jest przeslodki.

Gość Antalique
A jak mogę mieć inne podejście?? chyba niektóre z Was myślą że to bardzo przyjemne być w ciąży w wyniku jakiegoś chorego układu, z którego miało wyjść całkiem co innego! Po porodzie oddam dziecko do adopcji, to jest FAKT

a wiesz co to jest antykoncepcja? nie no mi rece opadaja po prostu jak czytam wypowiedzi takich osob...

Oczywiście masz prawo oddać dziecko do adopcji i w tej sytuacji, to chyba będzie najlepsze wyjście. Ale skoro zdecydowałaś się urodzić (mogłaś usunąć) jesteś zobowiązana donosić tę ciążę. Nie ma czegoś takiego jak rodzenie na życzenie. Powiedz o tym lekarzowi, to Cię wyśmieje. Nawet CC na życzenie wykonują w 9 miesiącu. Musisz wziąć się w garść i poczekać cierpliwie do porodu.

A co jej z antykoncepcji skoro już jest w ciąży? Autorce topiku radzę iść do psychologa, potrzebuje pomocy. Fachowej, nie z forum.

euglena bo jak jest sie w chorym ukladzie to sie moim zdaniem nie idzie z kims do lozka i to juz w ogole bez zabezpieczenia

Ale mimo wszystko dajcie na wstrzymanie. Dziewczyna jest w strasznym stanie psychicznym, a wy ją jeszcze dobijacie. Żaden lekarz się nie zgodzi na rozwiązanie ciąży tak wcześnie, więc gadanie żeby tego nie robiła i tak nie ma sensu. Moim zdaniem powinna się skonsultować z psychologiem.

Do autorki topiku, wiem, ze nikt nie chce rozmawiac z psychologiem lub psychiatra o swoich problemach, ale mysle ze warto. Przeciez taka pomoc jest anonimowa i nikt procz ciebie i psychologa, nie bedzie o tym wiedzial. Jesli masz mysli samobojcze, to znaczy ze to jakis rodzaj depresji, lekarz napewno przepisal by tobie, chociazby lekkie srodki uspokajajace. Jesli rzeczywiscie nie chcesz tego dziecka, to sprobuj dac mu godny start w zyciu, a mozesz to zrobic utrzymujac ciaze jak najdluzej, przynajmniej do 36tyg.ciazy. Wtedy maluszek napewno urodzi sie zdrowy i silny, a ludzie ktorzy go zaadoptuja, beda ci zawsze wdzieczni, ze dalas mu zycie. Rodzac dziecko za wczesnie byc moze, bedzie cale zycie kaleka, chore, uposledzone, tego nie mozna przewidziec, a Ty napewno nie chcialabys sie za to obwiniac. Daj z siebie wszystko, a kiedys zycie cie za to wynagrodzi. Pamietaj, ze po deszczu zaswsze wychodzi slonce. Teraz czujesz sie zle, ale przyjdzie czas ze pokochasz zycie i bedziesz szczesliwa, tego zycze Ci z calego serca!

Gość Antalique
Nie wiem po co piszecie o antykoncepcji - bo co ma antykoncepcja do czegoś podobnego do gwałtu??

Pierwsze - zdecyduj się, w końcu czy cię zgwałcono, czy to był po prostu \"wypadek przy pracy\". I nie pisz \"coś podobnego do gwałtu\", bo obrażasz kobiety zgwałcone... Drugie - napisałaś, że to wynik twojej chorej psychiki. WIĘC IDŹ DO PSYCHOLOGA. I MYŚL! Trzecie - jeśli dzieciak urodzi się za wcześnie i ty możesz umrzeć. Natura pomyślała tak, by w ciągu tych 9 miesięcy ciąży przygotować i matkę i dziecko do porodu. Czasem żal dupę ściska jak czytam niektóre posty...

Gość Antalique
Napisałam "coś podobnego do gwałtu" z tego względu IŻ facet wykorzystał to że chciałam mu pomóc - nie chodzi o to że spoufalił sie ze mną za bardzo i zaciągnął mnie do łóżka. Poprostu bił mnie za to że nie chciałam z nim sypiać!! Nie piszcie mi "mogłaś iść na policję" czy czegoś w tym stylu - moja koleżanka też tak miała i wszystko przekręcono tak że wyszło na to że sama się o to prosiła!

Gość nanequja
do autorki - nie czytaj wiekszosci tych komentow,bo tu sa same matki polki ktore sa tak idealne i bez skazy ze az oko boli od tego blasku.One wszystkie sa takie czule i kochajace i nie potrafia zrozumiec ze ktos moze myslec inaczej niz one. Ja osobiscie uwazam ze powinnas byla te coaze usunac, ale skoro zdecydowalas sie urodzic to trzymaj sie dziewczyno, zobaczysz, szybko zleci i niedlugo bedzie po wszystkim, trzymam mocno kciuki. Skoro juz zdecydowalas sie rodzic to postaraj sie dotrwac do konca - na pewno dasz rade, moze rzeczywiscie psycholog moglby ci pomoc, zastanow sie nad tym,zwlaszcza ze sytuacja w ktorej sie znalazlas nie nalezy do prostych,ja trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno:) I na koniec chcialam napisac, ze niezaleznie od tego co pisze autorka , nazywanie jej "egoistyczna idiotka" swiadczy o klasie i kulturze - a raczej ich braku - osoby komentujacej.

Gość No brak slowwww
CYTAT - I na koniec chcialam napisac, ze niezaleznie od tego co pisze autorka , nazywanie jej "egoistyczna idiotka" swiadczy o klasie i kulturze - a raczej ich braku - osoby komentujacej. a autorka to osoba kulturalna?? Jak myslaca kobieta moze byc z facetem, kotry ja bije i zmusza do seksu?? I nie obrazaj zgwalconych kobiet autorko... Bo przeginasz. Najpierw dorosnij do zwiazkow, pozniej w nich badz myslaca kobieta. A nie stluczonym psem. Bo pomysl jakie zycie przez twoja glupote bedzie mialo to dziecko???

Gość Alexxxa
Antalique - po twoim pierwszym poście bylam nastawiona do ciebie bardzo negatywnie. Teraz jednak zmieniłam zdanie. strasznie ci współczuję sytuacji, w której się znalazłaś. I abstahuj ę w tej chwili od faktu czy ze swojej winy czy nie. Zgadzam się, że potrzebujesz pomocy psychologa albo nawet psychiatry. Urodzenie dziecka niczego nie rozwiąże. Ty jesteś w fatalnym stanie psychicznym, ciąża tylko pogłębia te dolegliwości. Jesteś młoda, przed tobą całe życie i musisz się rozprawić z całym bagażem negatywnych emocji, które podsuwają ci mysli o samobójstwie. Bez tego nie uporządkujesz swojego zycia. Jeżeli juz nie potrafisz inaczej, to spójrz na to z praktycznego punktu widzenia - dzieci chore i kalekie mają minimalną szansę na adopcję. A ty chcesz zapewnić swojemu dziecku normalny dom a nie dom dziecka albo osrodki pomocy.

Gość Antalique
Do osoby podpisanej "No brak slowwww" - zauważ że mam dopiero te głupie 18 lat, kiedy zaszłam w ciążę miałam jeszcze 17! I wątpię żebym była jedyną osobą słabą psychicznie - może TY nie jesteś, ale ja tak i bardzo dobrze zdaję sobię z tego sprawę!! Jeśli jesteś tak bardzo mocna psychicznie to GRATULUJĘ!! I zazdroszczę!!

Gość Hejjjjj
Antalique wyluzuj...po co sie denerwować.Teraz musisz pamietać o tym żeby urodzić zdrowe dziecko bo tylko takie ma szanse na adopcje.I pomyśl tez o sobie bo tylko normalnie zdrowo donoszona ciąża da ci szanse na kolejną bez powikłań-przecież kiedys bedziesz chciala mieć dziecko! Pozdrawiam i głowa do góry