Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adwokat z urzędu

Sądy 24-godzinne - o co tym sądzicie ?

Polecane posty

Ja osobiście uważam, ze zatkają sądownictwo totalnie ... Bo przez te \" gówniane sprawy\" te powazniejsze będą czekały na wyznaczenie miesiącami ... i wiem co mówię. A te bzdury, ktore dzisiaj usłyszałam o etatach sadziowskich i administracyjnych to totalna bzdura. W znajomym mi sadzie rejonowym w mieście prawie 30-to tysięcznym sądzi jeden sądzia i nie ma nowych etatów , a na wieśc o wprowadzeniu tych zmian , jakiekolwiek starania o nowe etaty dla pracownikw administracyjnych kończą się smiechem na sali, nie ma etatów i już. Jutro wchodzą sądy 24-godzinne , a jeszcze nawet nie wiadomo gdzie te sprawy mają być rejestrowane , jak załatwiane , jak płacone pracownikom dyzury . No ale A minister już się chwali .

mowa oczywiście o wydziałach karnych i grodzkich zawalonych po uszy i pracujących juz teraz po godzinach (nieodpłatnie oczywiście). Nie wiadomo gdzie policja będzie tych ludzi zatrzymywac , a jaki to będzie koszt dla państwa, bo każdy klient dostanie obrońce z urzędu !

Pewnie, minister Niszczarka się chwali bo nabija punkty, a że zabrał się do sprawy od d.... strony to jego to wali. Państwo zapłaci. Też chciałbym żeby ten system działał ale w Wolsce to niemozliwe.

to prawda, najpierw wprowadzają zmiany a jeszcze nie ma absolutnie przepisów wykonawczych. Prezes znajomego mi sądu do piątku latał jak z pęcherzem , bo nie bardzo wiedział jak załatwić tedyzury i kto ma je pełnić. Nie ma pracowników , nie ma adwokatów , nie ma sędziów , pieniędzy ... A jeslic chodzi o urzędówki to za zwykła sprawę adwokat dostake ok. 500 zł i tutaj tak będzie .

Gość g...prawda
jako pracownica z branzy czarno widzę - jest nas za mało już teraz, jeszcze te dyżury - kiedy do k. nędzy my mamy pracować???etatów nie ma i nie będzie!!!I niech rząd nie chromoli że są na to pieniądze - gdzie?!!!!