Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zle sie chyba zywie

CZY duża skolioza zawsze boli ??czy majać duze skrzywienie mozna nie czuc bólu?

Polecane posty

Gość zle sie chyba zywie

moze wiecie?

ja mam i mnie nie boli;)))))))))))))ale nie wiem czy ma dużą gorzej jest tylko przy okresie boli mnie dół pleców zamiast brzucha, ale to chyba normalne i nie ma nic wspólnego ze skoliozą

Gość a to skolioze
da sie jakos wyleczyc czy tylko operacyjnie? i od czego sie robi skolioza?

Gość gooooooooooooooogle
goooooooooooooooooooogle a nie dupe ludziom zawracac lenie

Ja mam skolioze, dość dużą. No i bolą mnie plecy wtedy gdy dłużej pozostaje w niezmienionej pozycji (stoję, siedze, kucam, cokolwiek innego) Pare lat temu, jak jeszcze nie mialam dolegliwości tego typu, moj lekarz poradzil mi abym zaczela chodzic na basen. Poczatkowo to lekceważyłam. Dopiero od niedawna (od pol roku) chodze na basen, i musze powiedziec ze to swietny pomysl. Plecy juz mnie tak nie bolą:) Co do wyleczenia skoliozy, to poczatkowo stosuje sie cwiczcenia korekcyjne.U mnie one nic nie dawały, skolioza sie powiekszała.Dodatkowo mam asymetrie klaki piersiowej. Nigdy nie dowiadywałam się o leczenie operacyjne, poza tym z tego co wiem, to jest to ostateczność. Moja kolezanka miala tego typu operację, ale u niej skolioza byla tak zaawansowana, ze groziła jakimis powaznymikomplikacjami(cos na cos miało nacisnąć, a w ekfekcie dac nawet smierc). przeszla operacje, kregosłup nie jest idealnie prosty, ale poprawa jest znaczna (widzialam zdjecia sprzed i po) no i dzis jej zazdroszcze tego ze ma super prosta postawę.OSobiście na operacje bym się nie decydowała (bardzo długi okres wyjęty z życia, dluga rehabilitacja, no i mozliwe jak przy kazdej operacji-komplikacje) dopoki mogę normalnie żyć, to wybieram takie życie.

Gość a to skolioze
ale od czego bierze sie ta skolioza? to jakas krzywica z dziecinstwa?

Gość ale onie nie tanie sa
cholera a skadm oge wiedziec czy mi nie naciska kregoslup na cos?boje sie aż.:(

Gość aFSFsd
ale od czego bierze sie ta skolioza? to jakas krzywica z dziecinstwa?