Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotaee**

Czy dziecko jest takie drogie?

Polecane posty

Gość dotaee**
ale masz juz dwojeczke:) ciesz sie! A jakbys sie kiedys zdecydowala to zycze powodzenia:) Pozdrawiam dwójke urwisów.

mój zarabia 2000 brutto a ja pracuję i już nigdy nie będę mieć więcej dzieci (bo jak nie teraz to kiedy) i to jest przykre żyć w takim kraju gdzie nie możesz mieć dzieci ile chcesz

mam dwie córki i czasami tak mało czasu że ni mogę wypić herbaty :) i nie będę miała już więcej dzieci :( a bardzo bym chciała młodsza ma już roczek, a mi się marzy jeszcze jedna kruszynka

Gość dotaee**
no niestety Polska nie robi nic zeby mamy i ich dzieci zyly wygodnie, dali na odczepnego jakies becikowe (smiac mi sie chce) i to ma nas zachecic!! dajcie spokoj. Zreszta prawda jest jedna jezeli chcesz to nie bedziesz patrzec na to ile daje panstwo. Smutno mi ze pragniesz a nie stac Cie. Moze kiedys los sie usmiechnie i zrobi Ci mila niespodzianke:)

Anka, jeszcze zatęsknisz za tymi czasami, że nie mogłaś wypić herbaty:D U mnie przed chwilą było gwarno (6 dzieci:D) a teraz się zawinęli i poszli dalej :D Jeszcze chwila i zostanę sama 😭 ;)

Gość ja cie rozumiem
mamo trojeczki, juz niedlugo bedziesz tesknic za tym gwarem. Moja mama zawsze sobie mowila ze jak juz jej dzieci dorosna to sie w koncu wyspi do woli. Teraz moze spac ile chce, ale tak teski za tamtymi czasami, i mowi ze to tak szybko minelo. ja na razie tesknie za czyms czego jeszcze nie doznalam, czyli za macierzynstwem. No nic musze uciekać, coś do jedzenia wymyslic dotaee** życzę owocnej rozmowy:) daj znac jak ci poszlo. Pozdrowienia dla wszystkich :)

Mi ten gwar absolutnie nie przeszkadza. Ze spaniem też nie mam problemów, moje dzieci budziły się tylko na karmienie, nie wybudzałam ich, jeżeli cierpię na bezsenność to nie z powodu dzieci. Największy problem ja k wieczorem \"wpadnie robota\" na rano,a ja ok. 23 \"padam na pysk\" Chyba się starzeję:D

Gość powiedz mi
anka 23 finansowo mamy podobnie, tylko TY masz 2 a ja 1, mam wrazenie ze nam nie starczy ale z drugiej strony kiedy miec to 2 dziecko, potem z kazdym rokiem coraz gorzej. A poza tym chyba 2 "taniej sie chowa" Mieszkacie sami, wynajmujecie?

Gość hehhdddd
najlepszy wiek to 20-27 dzialaj!!!

przeprowadzamy się niby do swojego (bo kredyt spłacają rodzice) więc jeśli nawet coś zaoszczędzimy to próbujemy spłacać kredyt dlatego gdybym nawet zaszła w ciążę, to nie mogłabym urodzić tego dziecka to smutne i przykre że w naszym państwie jest taka nędza, nie ma pracy, a przedszkola tak pracują że matka nie może znaleść jakiejkolwiek pracy która pasowała by godzinowo i pokryła koszty przedszkola i żłobka i zostało pensji coś jeszcze

anka mam nadzieję, że minimalizujesz ryzyko zajścia w ciążę i dobrze się zabezpieczasz, bo okrutne to co piszesz:( Nie mogę sobie jako matka wyobrazić, że mając dzieci kolejne bym zabiła \"z braku kasy\" Tym bardziej , że z tego co piszesz, to nie jesteś w jakiejś tragicznej sytuacji. Więc postaraj się o dobrą antykoncepcję;)

Moja koleżanka jak zaszła w 4 ciążę, to usunęła, nie wyobrażała sobie, mąż na dorywkach, ona bez pracy, zresztą przy trójce dzieci przedszkola i żłobki wszystko by pochłaniały a co dopiero czwarte...za rok znowu zaszła w ciążę, ale nie miała pieniędzy na skrobankę. Urodziła a jej córka jest w wieku mojego synka. I żyją, jakoś się poukładało. teraz sobie nie wyobraża, że małej mogło nie być... nikt nie wie, co się jutro zdarzy.

no właśnie o to chodzi mam już dzieci i wiem jaka to radość i miłość i chciała bym mieć więcej a tu co - wbrew mojej woli muszę się zabezpieczać nie jest źle finansowo, ale musimy uważać na to co kupujemy wiem że inni mają gorzej nie mogę narzekać, mam dzieci i mam dom (szkoda że tylko dwujkę)

Gość kasssssskaaaaaaaaaaaa
no wlasnie ile taka sliczna przyjemnosc kosztuje???