Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

specyficzna

odnaleźć kobiecość na wiosnę

Polecane posty

Gość Mini_Mini22
ja kiedys stosowalam cepan i nparawde nie warto, a stosowala dluugo. Mam nadzieje ze masa perlowa da lepsze rezultaty

od cepanu lepszy jest contratubex droższy, niby ma podobny skład, ja kiedyś go stosowałam na bliznę pooperacyjną i rozjaśnił ją i wygładził tylko nie wiem czy on by na potradzikowe się nadawał całkiem dobrze się sprawował acne derm jak ten kremik nie pomoże to wróce do tej maści

Gość Mini_Mini22
no ja wlasnie cos chcialam zrobic ze sladami na plecach po krostkach i chyba polece w pon po ten contratubex

może poczytaj o acne dermie, on jest typową maścią na tradzik i blizny po nim, ja mam gorzej bo mam zaczerwienienia na twarzy :( bez podkładu to to strasznie wygląda

Witam Was Wszystkie:) , przeczytałam topic od deski do deski i postanowiłam do Was dołączyć:) Zacznę od tego ,że najważniejsze jest pozytywne nastawienie ,chociaż są w życiu takie momenty ,kiedy trudno być optymistą , ale to nie zmienia faktu że trzeba się starać. Wszystkie jesteśmy wartościowymi kobietami, pamiętajmy o tym. Niech nasze mocne strony pomogą nam w drodze do wybranego celu. A więc pozytywne nastawienie to priorytet.. Jeżeli chodzi to aspekty urody to chciałabym troszkę ujędrnić swoje ciałko, ale jakoś nie potrafię się do tego zmobilizować .Co roku wiosną biegam ,więc chciałabym kontynuować tę formę ruchu. Postaram się też regularnie stosować żel wyszczuplajacy z kompleksem antycellulitowym. Oponki na brzuszku nie posiadam ,mam waską talię ,ale mimo wszyetko chciałabym ujedrnić ciało ,bo niestety mam małe oznaki cellulitu :/ Życzę Wam Wszystkim pozytywnego nastawienia i wytrwałości w dążeniu do celu ! :*

Gość Mini_Mini22
masz racje poniewaz kobieta radosna i szczesliwa =kobieta atrakcyjna :D

ziółko witaj w naszym gronie :) uśmiech jest najtańszym kosmetykiem ;) a komplementy słyszane od innych dodają nam skrzydeł wiecie co jest najgorsze? goniacy czas, bo człowiek się spieszy i zapomina o sobie, o swojej urodzie i zdrowiu.. ostatnio staram się robić kilka rzeczy na raz, np wracam z zajęć, zmywam makijaż, nakładam maseczke i robię sobie przez te 20 minut obiadek a już widzę że cera mi sie poprawia

Gość Mini_Mini22
a czesto stosujesz maseczki?

Ja tez od jakiegos czasu staram sie bardziej o siebie dbac. Ostatnio sobie uswiadomilam, ze jak ma sie stalego partnera to czlowiek sobie troche odpuszcza..Nie znaczy to, ze pokazywalam sie mojemu facetowi smierdzaca czy tez z brudnymi wlosami itp, zawsze bylam swieza i pachnaca, ale mniej zwracalam uwage na fryzure, makijaz, ubranie tez takie sobie byle bylo wygodnie. I musze stwierdzic, ze zle mi z tym! Kiedys sie staralam i czulam sie naprawde atrakcyjnie! Od jakiego czasu zawsze mam ogolone nogi ( nie mialam dlugiego wlosia, czasem tylko 3-4 dniowe odrosty :P ), pomalowane paznokcie, zadbalam o wlosy, makijaz, czesciej obcasy..i czuje sie o wiele lepiej :) Bede tu do Was zagladac, czasem cos pisac, zawsze mozna sie dodatkowo zmobilizowac i czegos nowego dowiedziec.

Gość Kasia Krzysztoszek-Stempien
Wydaje mi się, że najważniejsza w działaniu ku kobiecości jest systematyczność. Z zawodu jestem kosmetologiem i stylistką, nie mogę pozwolić sobie na zaniedbanie, ale wiadomo, że każdy ma zły dzień. Zdarza się, że zabiegi pielęgnacyjne robię sobie na siłę, aby nie straszyć "klientek" :) Jeżeli będziecie potrzebowały pomocy kosmetycznej, zapraszam na gg: 7095038 Buziaki, Kasia

Zgadzam się ze specyficzną na temat tego że pośpiech nie jest najlepszym doradcą jeżeli chodzi o dbanie o swój wizerunek..Regularnie staram się dbać o dłonie ,gdyż to one są wizytówką każdego człowieka. Odżywka i delikatny lakier to podstawa pielęgnacji ,nie zapominam także o oliwce do skórek.. Dłonie muszą być zadbane zwłaszcza teraz ,kiedy nie chowamy ich pod rękawiczkami :)

Gość big trio
a ja dziś mam zły dzień...

Czesc dziewczynki :) Jak tam u was pogoda umnie świeci sloneczko, ale zimno. Ja się zaniedbałam przez ten tydzień jak byłąm chora, na nic nie miałam ochoty tylko spałam. Ale już biore się dzisaj za siebie. Zrobie sobie w domu małe SPA Wezme kapiel gorąca wypróbuje moj nowy plyn do kapieli Mango i yogurt. Balsamik, dokładna depilacja. Wypróbuje sobie tez olehej na gorąco z kokosa na wloski, zrobie maseczke. odrazu się lepiej czuje po takich zabiegach. :) Buziaki dziewczyny

Gość Mini_Mini22
ja dzis wystawilam troszke buzie na slonce

big trio ,mam nadzieje że Twój kiepski humor odszedł w zapomnienie.. Doskonale Cie rozumiem sama też ostatnio przeżywam różne stresy,ale staram się pozytywnie myśleć chociaż są momenty kiedy jest to bardzo bardzo trudne..:( Szczupła betti masz rację takie zabiegi upiększające ciało potrafią poprawić nastrój ,wtedy kobieta czuje się też zrelaksowana:) A wiosna i pierwsze promienie słońca tylko motywują nas do działania

Gość Julia_1985
Czesc Dziewczyny ! :) bardzo sie ciesze, ze trafilam na Wasz topic :] przeczytalam caly i od razu nabralam checi na dzien upiekszajacy :) za oknem tak wiosennie wiec chęci nie brakuje tez chcialabym odnalezc w sobie kobiecosc..zima troszke o to trudniej ale teraz -Wiosna mamy pole do popisu :) zawsze te spodnie ..moze częściej ubierzemy spodniczke? tak uroczo, tak kobieco ..obiecuje ze sie przynajmniej postaram choć nogi wolalabym sobie wymienic..na lepsze oczywiscie :) lece depilowac nozki i robic maseczke na twarz ..wpadne jeszcze pozniej :)

cześć Dziewczyny ;) dziś to piękna pogoda, aż czuje jak mnie energia roznosi :) oj ja marze o tym żeby się bardziej kobieco ubierać tyle że mało w mojej szafie takich rzeczy (zresztą jak je mam to i tak w nie nie wchodzę ;) ) i na kobiecy ubiór poczekam jeszcze, majac nadzieje ze uda mi sie zrzucic kilka kg.. to dbanie o siebie wprawia mnie w lepszy humor:) hmm kolczyki chyba są kobiece co ? bo ja nigdy nie miałam uszu przekutych, a teraz mnie korci ;) odpowiadajac na pytanie o częstotliwość maseczek, kiedys robiłam od przypadku do przypadku, teraz staram się 2-3 razy w tygodniu jak Wam idzie z tymi maseczkami itp ;)?

Gość Mini_Mini22
ja przebilam sobie uszy calkiem niedawno-rok temu i teraz kolczyki to normalnie moja pasja mam ich mnostwo hehe

mini mini długo uszka dochodziły do siebie? byłaś u kosmeyczki ?ciekwi mnie ile moze cos takiego kosztować

Gość Mini_Mini22
troszke bolalo na poczatku ale na szczescie nic sie nie papralo no i nie jest to droga sprawa a kolczyki naprawde dodaja uroku

Ja tez mam kolczyki, przebilam uszy jak bylam mala jeszcze chyba 1 klasa podstawowki. Ja bardzo lubie kolczyki, zreszta pisalam, ze uwielbiam dodatki :P Buziaki, P.S Chyba juz wiosna idize do nas

Gość Mini_Mini22
ja oprocz kolczykow mam tez szal na paski

O paski tez fajny dodatek do stroju, musze sobie jakis paseczek sprezentowac na wiosne do spodni :) A uszka bola tylko na poczatku , z kazdym dniem jest coraz lepiej. Umnie za przebicie cos kolo 30 zł sie placi teraz

oj chyba się skusze na te kolczyki ale po pierwszym jak zastrzyk pieniężny będzie ;) chyba sobie popedałkuje troszkę przed snem wiecie taka kobiecość to też wewnątrz nas powinna się obudzić ;) z czym Wam się kojarzy kobiecość ? moje pierwsze skojarzenie to delikatność

Gość Mini_Mini22
delikatnosc, cieplo. zmyslowosc ja szukam teraz ladnego zapachu na wiosne a tu ma kafe przeczytalam ze ladny jest zapach mel merio z rossmana, zaciekawilo mnie to i sprawdzilam wczoraj-rzeczywiscie super na wiosne i tani. Jutro lece kupic

ja w tej chwili ie mam zadnych perfum, jedynie próbkę od koleżanki która bardzo mi się podoba, tylko jest problem bo ona nie pamięta jak się nazywał ten zapach hehe jak będę w rossmanie to zobacze jak pachną te perfumki jeszcze bym dodała do Twoich cech \"wewnętrzne ciepło\" no ale kobieta czasem też musi pokazać pazurki prawda?

Jeśli chodzi o biżuterię i torebki to mam dosłownie fioła na ich punkcie ;) ,cały czas kupuję sobie coś nowego.Uwielbiam nosić kolczyki , łańcuszki, zawieszki ,bransoletki ,piersśionki..we wszystkim musi być jednak zachowana równowaga nie o to przecież chodzi ,aby wygladać jak przysłowiowa choinka..W tym sezonie modne są koraliki ,więc zakupiła już sobie 2 sztuki tej formy biżuterii. Lubię też delikatne kobiece komplety np. z turkusikiem czy kryształem górskim :) Nie podoba mi się natomiast brak umiaru jeżeli chodzi o dobór dodatków , pierścionek na każdym czy nwet co drugim palcu odpada :( .. Zawsze dbam o to ,aby mieć dopasowaną torebkę do stroju , mam ich bardzo dużo ..,więc starannie dobieram sobie torebeczki pod wzgledem koloru cy fasonu do całości mojego wizeruku :) . Moim zdaniem złe dopasowanie dodatków nie ma nic wspólnego z kobiecością a nawet graniczy z kiczem. Jeśli chodzi o cechy charakteru to kobiecość niewatpliwie kojarzy mi się z delikatnością, optymizmem i naszą wewnetrzna siłą ,którą powinnysmy stale pielęgnować w sobie :)

Gość usmiechnieta
ja wlasnie koncze te perfumy mel merio. tez kupilam pod wplywem kafeterii :) nie sa zle ale niewystarczajaco dobre zebym kupila nastepne. za szybko odparowuja i bardzo krotko je czuc. zreszta ja stawiam na dezodoranty i antyperspiranty. znacie jakies skuteczne, ladnie pachnace i nie za drogie?

Gość Mini_Mini22
uesmiechnieta troszke mnie zasmucilas ale i tak je kupie, w koncu za taka cene nie mozna sie cudow spodziewac. A co do przesady w dodatkach to spojrzcie tylko na rece i dlonie Dody-tragedia