Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tetley

dieta owocowo-warzywna ...zapraszam

Polecane posty

Witam Tetley :) i Was wszystkie:) Diety nie opuściłam, ale przez weekend miałam monitor spieprzony i nie miałam jak się odezwac. Dietkę trzymam, ale wczoraj u znajomych na kawce nie odmówiłam kawałka ciasta. Chyba znacie to...no wez skosztuj itd...nie cierpię tego, dla świętego spokoju zjadłam kawałek:O. Tak poza tym to dietę trzymam,rano jakiś owoc jem, a potem warzywa, jakaś zupka jarzynowa czysta i surówki:).Czuję się wyśmienicie tak lekko,pomimo moich 80kg:P Pozdrawiam, buzki;)

Gość dziewczyny interesuje
mnie ta dieta ale zastanawiam się ile miej więcej w ciągu tygodnia można schudnąć?

Gość vega71
Tetley, Przeszłam na weganizm, a odchudzam sie od początku świata :) Weganie zupełnie eliminują z diety wszystkie produkty odzwierzęce. To jest o tyle fajne,że automatycznie przestajesz jeść śmieciowe jedzenie, bo prawie we wszystkim jest jeśli nie tłuszcz to białko albo żelatyna. Świetny sposób na bezstresowe pozbycie sie pseudo jedzenia z diety. Sezam kupuje w Herbapolu. Białko - kasza gryczana, wszelkie fasole, sezam, kiełki, brokuły. Ja też się cieszę, że tutaj jestem :) Pozdrawiam.

Gość Tetley
hej Deferencja, ale fajnie ze jednak się z nami odchudzasz, juz się bałam, że zostane sama ;( na szczęscie doszły też nowe dziewczyny :) To jest dziwne, no nie? że jedząc warzywa i owoce odrazu czujesz się lekko, nawet jeśli waga jeszcze nie zdąży się zmienić :D Jak wspomniałam, mi narazie spadło 1.5 kg w ciągu tygodnia. Największa rewolucję, przeszła moja cera.Jest o niebo lepsza. Od weekendu dodaję do warzyw chudy jogurt naturalny i ryby. W niewielkich ilościach, ale zawsze. Boję się sobie zaszkodzić nie jedząc białka ;|. Wielkie dzieki Vega 71 za informacje :) w weekend wyrusze po kasze, fasole itd. A powiedz mi jeszcze, znasz może fajny przepis na kotlety sojowe? Ale nie takie z paczki. Te zawsze wychodzą mi paskudne,guma o smaku kostki rosołowej, w której były gotowane. Zato zawsze gdy jem w barach wegetarianskich, to kotlety sojowe są rewelacyjne. Dzisiaj zjadłam: banan + 1/2 jabłka ( sałatka) kubek soku pomidorowego sałatka z pomidorów,ogórka,sałaty,cebuli+ jogurt nat z czosnkiem,szczypiorek obiad: gotowana marchewka z groszkiem( dodałam krople oliwy) i gotowana ryba herbata jednodniowy sok z marchwi na kolacje: reszta sałtki z obiadu, ale dodam do niej tunczyka Pozdrawiam wszystkich :)

Hej ja sie przyłacze,ale bede na diecie warzyno owocowej jakies 5 dni liczac od jutra.chcem sie troszke oczyscić,skurczyć zoładek i zmniejszyć brzuszek,Mam nadzieje,że po tej kuracij naucze sie jeść normalnie i zdrowo:) musze dać rade.Raz byłam na takiej diecie jeden dzień i czułam sie super,na drugi dzień miałam mniejszy brzuszek:) ale przez głupote nie pociagnełam dalej.Mam nadzieje ze tym razem mi sie uda wkoncu.

Gość vega71
Rima, Znam chłopaka który jest veganinem od 10 lat. Ma 10 razy wiekszą wiedze o jedzeniu niż ja, jest zdrowszy, pełen energii i wygląda rewelacyjnie. Ja byłam kilka lat wegetarianka i też sie bałam że jeśli zostawie sery i bialko bede chora, ale im wiecej czytam tym wiekszą mam świadomość tego że to mnie zabija. Stąd decyzja gwałtownej zmiany diety.Weganizm jeśli sie troche poczyta po pestka. Białka jest w zwykłej kaszy gryczanej prawie tyle co w mięsie. Pomyśl o plusach wykluczając nabiał przestajesz wprowadzać do organizmu tony antybiotyków, leków hormonalnych i innego świnstwa któro jest w mleku i pochodnych. Jeśli czujesz się gotowa to poprostu to zrób :) Ja dryfuje w strone surowego jedzenia zupełnie ale jak na razie kocham kasze gryczaną wiec chwile to potrwa :) Kilka linków : http://www.wolfpunk.most.org.pl/weganizm.htm Z warzyw "awaryjnych" z dużą ilością białka jest groszek - Chick peas - to są takie żółte groszki w puszkach które się idealnie nadają jako dodatek do sałątek np. http://www.all-creatures.org/recipes/i-chickpeas-can.html Można go dostać bez wiekszego problemu w sklepach. Pozdrawiam :)

a powiedzcie mi czy moge pić kawe z odrobiną mleka?bo jakoś nie umiem bez niej siedzieć przy kompie.ALe jak nie to zajme rece szklanką wody. A herbatki? wszytkie dozwolone?

Gość vega71
Tetley , Niestety o soji nie mam zielonego pojęcia bo staram sie jej nie jeść bo wiekszość soji na rynku jest genetycznie modyfikowana. Ale tutaj znajdziesz tysiące róznych fajnych przepisów : http://vege.spinacz.pl/str.php?dz=57 W Twojej diecie widze soki z warzyw jednodniowe - dlaczego jednodniowe ? Jakie to ma znaczenie ? Diane, Możesz jeśli lubisz :) Ja jestem uzależniona od kawy i strasznie cieżko mi przychodzi się z nią rozstać ale mam cicha nadzieje,że tak samo jak zupełnie usunełam biały cukier tak samo pozbęde się kiedyś kawy :) Jak organizm zaczyna się oczyszczać z toksyn to ochota na kawe znika. Kiedyś po kilku tygodniach intensywnego odtruwania reagowałam na sam zapach kawy mdłościami. Dlatego warto wierzyć swojej intuicji w końcu nasze ciało wie najlepiej co mu pasuje :)

Oki dzieki. wsumie lubie kawke głownie przez to ze dobrze mnie przeczyszcza, jutro snaidanie zaczynam od sałatki:kapusta pekinska,zielony ogórek i czerwona papryka, na obiad pewnie beda gotowane warzywka a na kolacje jabłko;) Moze byc na poczatek? Dobrze,że jabłka nie sa drogie i nigdy ich w domku nie brakuje.Nawet w chwilach głodu mozna je bezproblemu na miescie za grosze kupić:)

Gość vega71
Diane, A jaki efekt chcesz uzyskac ?:) Moim zdaniem ciut za mało białka i zero tłuszczu.

własnie jak byłam jeden dzien na warzywach i jabłku,zaobserwowałam,że mniej paliłam niż jadłam normalnie:) Moze przez to wogle ogranicze papierosy i uda mi sie rzucić wogle-bo o tym marze. O pieknej sylwetce i nie paleniu:) Kiedys nie paliłam juz trzy miesiace-przytyłam może na własne zyczenie tylko 3kg ale nie było tak widać,potem przez swoja głupote wróciłam szybko do nałogu:( A kaw to ja moge wypic nawet 6 w ciagu dnia,ale z mleczkiem. Cukru do kawy i herbaty naszczeście nie uzywam. Musze,musze-uda sie wytrwam warzywnie te pare dni:) Po prau dniach do jadłospisu dodam jakieś maslanki i jajka i tak stopniowo. A i chcem własnie ziemniaki,makarony,ryż-zastapic do pisiłków kaszą:)

Gość vega71
Diane, Ja osobiscie wierze w "tombakowe" kuracje cytrynowe jesli chodzi o odtruwanie. Wypija się sok z około 200 cytryn w 2 tygodnie. Końska kuracja ale odchudza, odtruwa i robi ze skory poemat :) Cytryny są zasadowe i działają jak balsam.

Efektem ma być skurczony zoładek,przez co bede jeśc mniej;) No i pewnie samopoczucie sie poprawi i wogle;) 161/58 kg chciała bym warzyć miedzy 50-52 kg. Po tych dniach warzywno owocowych(ale głownie warzywnych) chcem zacząc sie rozsadnie odzywiać z wykluczeniem chleba,ewentualnie od czasu do czasu razowe,zero słodyczy. Na sniadanie raczej wiecej owsianki itp:) no zobaczymy czy dam rade pociągnąc. Jak wytrwam te pare dni na warzywach i owocach-mysle,że sukces odniose. Ogólnie to chcem sie zacząć zdrowo odżywiać. Czyli jeść tylko dobre weglowodany i odpowiednio łaczyć posiłki. Bedzie to ala SB ala montignac-jak to tam sie pisze;)

Gość vega71
Diane, Więc idealne bedzie duzo małych posiłków w ciagu dnia. Optymalnie co 3 godziny :) Żebyś nie miała gwałtowych skoków poziomu cukru we krwi. I niestety ograniczenie kawy, bo kawa gwałtownie obniża cukier i wtedy chce nam sie słodkiego i to już ;) I zauważ jedną rzecz , piszesz o tym na zasadzie życzeniowej " chciałabym, może " tak jakbyś nie była do końca pewna czy chcesz :) Jeśli jesteś gotowa na zmiane to ją wprowadz i już :O) Twoje ciało Ty rządzisz :P

Masz racje.:) To chciała bym= zrobie i osiągne:) CZuje,że ten topic bedzie fajną motywacją;) Teraz rozkładam koc i biore sie za 8 minut abs na nogi,pupe i brzuch:) Moze ta kawa rzeczywiście mnie gubi;/

Cześc dziewczyny!:) Vega71 cieszę się, że jesteś z nami. Ja od jakiegoś czasu mam ochotę przejśc na wegetarianizm, choc całe życie jem mięso:O. Poprostu od jakiegoś czasu nie mogę patrzec na ięso i wędliny, nie wiem dlaczego. Unikam też nabiału i serów, które uwielbiałam:O. Mój mąż jest mięsożercą i wiem, że jego nie zmienię, dla niego obiad bez mięsa to nie obiad, a kanapka bez szynki to nie kanapka:(. Nic na to nie poradzę. Ale dzieciom mięsa nie wpycham. Jak nie chcą to nie jedzą i córeczka częściej wybiera moje zupy jarzynowe, czyste bez mąki i śmietany na obiad niż kotlet tatusia:P. Kochana córeczka mamusi:D. Naprawde chce zostac wegetarianką, chwilę temu czytałam dużo o tym na internecie i co ważniejsze informacje zapisałam w zeszycie:P, żeby miec pod ręką. Trzymajcie za mnie kciuki;). A ja trzymam za was:).

Gość Tetley
Vega ...dzięki za info :) soki piję tylko warzywne, pomidorowy lub marchwiowy. Marchwiowy jednodniowy, bo akurat takie są w sklepach, ale łudzę się też,że nie maja konserwantów przynajmniej teoretycznie nie powinny miec ...;) w pomiodorowym jest tylko pomidor i woda, czasami sol, wiec mam nadzieje,że tez nie jest naszpikowany toną konserwantów. Nie piję kubusiów itp, są za słodkie. Co do kawy, to nie wiem dlaczego, ale nie mam na nią ochoty. Jakoś cięzko mi się robi na samą myśl o kawie...kiedyś głownie kawą sie zapychałam, bo muliła żoładek na jakiś czas. Teraz piję herbate zioloną, wode i soki warzywne. Raz na tydzień zwykła herbate z cytryną. W przyszłym tygodniu zacznę dodawać kasze...boję się świąt ;| boję się, że cała moja silna wola i zdrowe jedzenie szlag trafi i sie nawpieprzam jak świniak :| Chociaż jedząc zdrowo nie czuję ani głodu, ani żadnych dolegliwości, to na święta chyba jednak się przywiąże do kaloryfera :(

Gość rima
Vega 74, Dzięki za linki:) Ja już od dłuższego coś tam sobie kombinuję na ten temat i chyba tej wiosny wreszcie spróbuję:) Tetley, Warzywa bogate w białko, to brukselka, groch, fasola, soczewica itp. Także orzechy.

Gość Tetley
Deferencja, widzisz już jakieś efekty? :)

Gość Tetley
Rima, dzięki za podpowiedź :) orzechów sie boję...uwielbiam je i nie opanuje sie. Już w weekend jak dorwałam fistaszki, to wydzieliłam sobie dokładnie 15 i schowałam resztę, bo mogłabym wciągnąc kg bez hamulców ;)

Tetley, ważę 79-80kg, ale dużą różnicę widzę, spodnie i bluzki są luzniejsze, brzuszek mniejszy i czuję się lekko, jem tylko jak jestem głodna i tylko tyle, żeby głód zaspokoic, polubiłam uczucie pustego żołądka:P. No i bardzo się cieszę:).

Gość Tetley
kurcze, ale z Ciebie lecą te kilogramy....3kg w 5 dni! rewelacja :) a bierzesz jakies tabletki, błonnik, czy cośtam jeszcze ?

Mogę się najeśc jedną marchewką. Naprawde chrupię ją powoli, dokładnie przeżuwam i jak ją kończę jeśc to jestem poprostu najedzona:) Kiedyś w życiu bym w to nie uwierzyła:)

Nie biorę. może jakiś miesiąc temu kupiłam Bio CLA, i cieszę się, że tylko 1 blistr a nie całe opakowanie, bo to wogule na mnie nie działało, tylko wkurzona chodziłam że nie chudne:O

Zrobiłam te 8 minutówki i siódme poty ze mnie zeszły.Teraz ide sobie obejrzeć na wspólnej-potem wezme kąpiel i przy okazij zrobie masarz szorstką gabką a potem oliwką antycel. z ziaja. Do do jutra!!!

Gość olka17
Hej! Wie ktoś moze jakie owoce sa niskoweglowodanowe? Bo jestem na tej diecie i zastanawiam się czy jablka i pomarancze maja wysoki poziom IG?

Gość a czy macie swiadomosc
ze bedziecie mialy po tym mega efekt jojo?

Gość Martkunia
vega71 jak Ty bialka szukasz w kaszy to ja wspolczuje :(

Po co te nie potrzebne komentarze? Jak ktoś rozsądnie podejdzie do diety to nie bedzie zadnego efektu jojo. A zreszta chodzi tu głównie o małe oczyszczanko:) Tak wogle to cześć!!:) 🌼 mam już za sobą poranną gimnastyke,przed chwilka sie delektowałam jabłuszkiem i popijam zieloną herbatke z wcisnietym sokiem z cytryny. Rano na czczo wypiłam szklanke wody z sokiem z cytryny. Ponoc dobrze wypłukuje toksyny. To miłego dnia wam życze:)

Kasza gryczana - kasza wytwarzana z gryki. W Polsce z gryki produkuje się także kaszę krakowską. Zawiera dużo białka, tłuszczu i składników mineralnych. Białka tej kaszy są cenniejsze niż białka zbóż, a zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych. Zawiera także wytaminy B1 i PP oraz związki mineralne wapnia, żelaza, fosforu, potasu i miedzi.