Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Que Bonita

A gdy stworzył kobietę, nie mówił jej ile ma ważyć!!! - Czyli razem do celu!

Polecane posty

Tak nazwała ten topik. Pewnie ktoś spyta dlaczego. Nazwa miała być niekonwencjonalna. Jak zacząć? Więc.. Odchudzanie rozpoczynałam już z 10000000000000000000000000 razy mimo, iż jestem bardzo młoda. I cały czas, całe to przecudnie katujące przedsięwzięcie mi nie wychodzi.Przeze mnie samą. Oczywiście. Oczywiście przez wszelkiego rodzaju święta (ruchome i statyczne) urodziny, imieniny, rocznice itd, także wszystko licho bierze. I mogę to odchudzanie tak przekładać z 100000000000000...(000)... razy. W nieskończoność. Ale.. no cóż moja młodość już dobiega końca, a ja zmuszona jestem do powagi. Ugrzęzłam w tłuszczu. A gdzie (bądźmy szczerzy) dziki seks, taniec, podryw, flirt, balangi, opalone ciało, przygoda? No gdzie ? No pytam? Gdzie to wszystko się podziało? Było w ogóle (słyszymy odpowiedź - NIE ) no niestety. Nie. A gdzie się podziało? Y... yy... Zamiast siedzieć i pisać te durne (bez urazy) dzienniki, wypisywać sentencje motywujące, dzielić się z innymi tym co się zjadło, a na co się ma ochotę, należałoby raczej ruszyć krągły zad i wziąć się wreszcie do działania. Moją motywacją jest np. zdrowie i młodość. Ale cóż po motywacjach skoro ta cała \"silna wola\" to w 90% przypadków jedno wielkie (nie owijając w bawełnę) gówno. Zawodzi - cholera jasna - po tygodniu. Jak nie wcześniej. Ale kto steruje silną wolą ? No ? MY! Kobity, faceci. Grubasy, szczupłasy, palący, pijący, dokuczający i inni. Więc nie ma co siedzieć i wyobrażać sobie jak to by się nie wyglądało gdyby się miało tych kilku (nastu, dziesięciu etc. ) kilogramów lub centymetrów mniej. Nie ma też co przypominać sobie jakie to się ma zwałowane, tłuste, porośnięte cellulitem i innym grzybem (dosłownie cholera jasna) dupsko. No bo dobrze wiadomo, iż chwilę po takich destrukcyjnych myślach polecimy po coś do żarcia. I na pewno to nie będzie sałata!!! Najgorsze jest jednak to,że my wszyscy - otyli, z nadwagą lub ogólnie z jakimś tam problemem - ludzie o tym wiemy. Patrzymy na Pamelę i inne plastiki z wycinanymi żebrami i już sobie myślimy - Ooo! Tak bym chciała wyglądać. Ale nie będę. WYHODUJ TASIEMCA! Łatwe? NIE!!! Najłatwiej jest raczej przejść na coś w rodzaju krucjaty , drogi krzyżowej z dobrym zakończeniem. Należałoby zmienić coś w sobie, ale nie w du.. pośladkach i wałach na brzuchu, ale gdzieś w głowie. W podejściu. Zamiast zachwycać się kanonami mody wagowej i sylwetkowej stworzyć coś w rodzaju własnej budowy. Pomyśleć jak najlepiej wyglądałoby się. Odejść od stereotypów, obłudnych motywacji i dążeń. \"Będę Winoną Ryder\". No nigdy w życiu ! Bo sam Twój kościec w biodrach to 95 cm, w dodatku masz małe niebieskie oczka i pokaźny nos. Bądź sobą! Gdzieś wyczytałam - \"Zamiast widząc kobietę na ulicy myśleć - Wredna suka, zazdroszczę jej - Należałoby po prostu podejść do tego w następujący sposób - Ale fajna laska, super ma figurę, ja też będę nieco podobna, będę tak samo zgrabna, piękna i witalna\". Po pierwsze - PRZESTAŃ OSZUKIWAĆ! Zżarłaś ciastko to nie rzygaj (bo najłatwiej jest wsadzić sobie serdeczny palec do krtani i wyrzucić z siebie coś co gryzie nasze sumienie). Pierwsza rzecz- zrób z 3 pompki, 10 brzuchów i 20 skłonów, a przede wszystkim nie poddawaj się! Ucz się na błędach. Po prostu zastanów się co zrobiłaś, a przy najbliższej chęci na ciastko pomyśl sobie jak się czułaś, do czego byłaś zdolna, kiedy tylko odrobinę złamałaś dietę. Rzucanie diety w takich momentach to podstawowy błąd - jeden fałszywy krok i cały mechanizm wali się, burzy i eksploduje. Stąd bierze się tzw. efekt jo-jo. I te tępe, idiotyczne i nawet nie infantylne ( bo dzieci się tak nawet nie usprawiedliwiają) myśli: \"I tak nie schudnę (kęs), zawsze będę gruba i brzydka (gryz) poco się tak katuję skoro mogę chyba już taka zostać (wizja takiej otyłej Pameli w tłustych włosach i bez makijażu nie robi już w takich sytuacjach na Tobie wrażenia prawda?) I tak mi się nie uda (mlask)\" Woła o pomstę do nieba nie? Albo to debilne przekładanie diet. \"Od jutra, bo ten ser jest taki dobry\", \"Od jutra bo to ciastko jest takie smaczne\" , \"Od jutra, bo ten produkt (baton, ciastko, jogurt, cukierek, budyń instant, fiki miki dzikie węże ) jest podobno pyszny - muszę go wypróbować\". ( I w głowie mam tą wizję z Dnia Świra jak baba w początku wyżera swojemu synowi czipsy mówiąc - to już ostatni). A co do cholery jasnej! Nie możesz tego zrobić jak już będziesz szczupła ? No co? Bo już nie będzie sklepów, a tamto (cokolwiek...) zniknie? Wyparuje? Zadaję Ci pytanie: CZYM SIĘ USPRAWIEDLIWIASZ ? \"Nie czytam książek, bo prąd jest drogi\" ( A W SZUFLADZIE TYSIĄC ŚWIEC... ) Nie można się za każdym razem demotywować i usprawiedliwiać. Nie ma żadnego usprawiedliwienia (prócz ciężkich chorób) dla otyłości i nadwagi. Choć to co napisałam powyżej wygląda tragicznie i na pewno masz ochotę teraz iść do lodówki, zastanów się nad swoim postępowaniem. Czy masz ochotę, tak jak ja grzęznąć w tłuszczu? Ja właściwie od jutra, odchudzam się. Może chcesz to robić ze mną? Nie masz ochoty? Możemy się tutaj dzielić swoimi dietami, spostrzeżeniami i trzymać za ręce w chwilach upadku. Podnosić na duchu, pomagać w trudnych chwilach. Nie masz na to ochoty? No trudno. Ja osobiście właśnie założyłam tutaj swój \"DZIENNIK ODCHUDZANIA\". Choć to nie moje pierwsze odchudzanie, i choć z nadzieją patrzę w przyszłość, raczej nie ostatnie. Pozdrawiam Was mocno, całuję i ściskam. Czekam także na odzew!

No trudno. Ja osobiście właśnie założyłam tutaj swój \"DZIENNIK ODCHUDZANIA\". Choć to nie moje pierwsze odchudzanie, i choć z nadzieją patrzę w przyszłość, raczej nie ostatnie. Pozdrawiam Was mocno, całuję i ściskam. Czekam także na odzew!

jesli mialabys ochote zapraszam na nasz topik :) nie mamy tu konkretnej diety, kazda jest inna i walczy w inny sposob o szczescie. ale jedno jest wspolne - wspieramy sie, radzimy, opieprzamy nawzajem :) a oprocz tego dzielimy sie wszystkim - problemami, sukcesami i obawami :) nie tylko dietowymi ! spowiadamy sie z zarcia - to nasze glowne zalozenie:) a oprocz tego sie kumplujemy :D mamy rozny wiek (18-24 l.), jestesmy z roznych miast, wazymy roznie, jestesmy rozne :D i dlatego jest fajnie :D pozdrawiam! i zapraszam wszystkich ktorzy maja ochote🌼

hej! super to napisałaś, z humorem , lekko się czyta i sama prawda!! ten tekscik nadaje sie do wydrukowana i czytania gdy brak motywacji- hehe, jutro to zrobie :) powodzenia 🌼

Uległam pokusie ;) Doszłam do wniosku,że i tak jestem piękna, ale jak będę szczupła będę jeszcze piękniejsza. Nie dziwię się \"kultowi ciała\" w starożytnej Grecji. Jak się jest pięknym i szczupłym, to się więcej dostaje od życia :) Podobno.. Tak mówią przynajmniej szczupli :)

Po za tym: Dziewczęta WITAM WAS :) RAZEM RAŹNIEJ :) _katia_ - dzięki za zaproszenie, na pewno zajrzę! samarkanda, lemonkowa - cieszę się,że do Was trafiło :) przede wszystkim miało POKRZEPIĆ :)

świetny tekst :D normalnie każda to sobie myśli, tylko dokładnei to do niej nie dociera zdecydowanie nabrałam więcej motywacju, humoru o otuchy możenapisałabyś ile ważysz itp?? :)

Ja też się z chęcią do Was przyłączę:) Zdrowo się odżywiam i chodzę na siłownie, narazie efektów nie widzę, ale się nie poddaje:D

Gość PoDuChA
Zgadzam się z Tobą . Nie ściemniasz.

Ważę 95 kg, mam 171 cm wzrostu i 17 lat :) zdziwiona Olu - nie martw się o nic, daję głowę,że waga zaraz ruszy. Często jest tak,że waga z początku nie rusza, bo organizm musi najpierw wypłukać z organizmu sole i musi zejść z Ciebie woda :) Na przykładzie : Moja ciotka odchudzała się 2 miesiące, pierwszy miesiąc waga stała, bodajże schudła tylko 2 kg, za to w drugim gdy organizm się przestawił schudła 8 :) Razem 10 :)

Ja raz sie sobie podobam, a raz nie :) raz stwierdzam, ze musze troszke schudnac, a raz, ze wlasciwie jest ok i nie bede sobie odmawiac pysznosci :) Dlatego od miesiaca cwicze co drugi dzien bez diety jakiejs szczegolnej i zobacze co sie bedzie dzialo. W obecnej chwili moge stwierdzic, ze zaczynam miec miesnie i cialo bardziej zbite..aha, waze 59kg, mam 164cm. A tekst jest swietny, bo nie wazne ile sie wazy, ale podobnie sie mysli :p

Gość zdiwiona ola
Właściwie to ja nie jestem gruba, ale chce zrzucić jakieś 4kg, te moje nogi mnie dobijają i ten cellulit:O Moim celem jest także wyeksponowanie mięśni i spalenie zbędnego tłuszczu. Mój dzisiejszy jadłospis: - grahamka z białym serkiem i pomidorem - duszona pierś z kurczaka i buraczki - jabłko - chudy biały ser z: orzechami włoskimi, migałami, paroma rodzynkami i odrobiną miodu (sama to wymyśliłam, pyszne:D ) - dwie małe kromeczki razowego chleba z tuńczykiem w sosie własnym, cebulą i ogórkiem kiszonym (wszystko poszatkowane) Do tego 4-5 dni siłownia + czasami basen/ tydzień

Gość big trio
Witajcie! chyba się dołącze :) Waga: 62 kg Wzrost: 164 cm Wiek: 21 lat Jutro napiszę wiecej, a dziś kładę się spać bo padam na twarz

Gość Mariola 102

Gość que bonita - zaglądasz tu cza
sem? bardzo mi zależy, by się z tobą skontaktować ;)

Gość uuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość dupa góry
c c

no i jak tam?:) ja dzis od rana 1 banan 1 danio do picia salatka z tunczyka na obiad teraz pije kawe i .... na dzis koniec (oprocz wody mineralnej) obym dala rade:)

Gość salamandra plamista
cosmo zapraszam do nas "szczuple na wiosne dolacz i ty"