Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 Pryszczata 30 stka

30 lat i tr膮dzik?!

Polecane posty

Go艣膰 Crystal Carington
Wybaczcie drogie Panie, poniewa偶 nie poczyta艂am wszystkich post贸w i mozliwe, 偶e moja uwaga ju偶 tu si臋 pojawi艂a. Dbaj膮c o siebie od zewn膮trz cz臋sto zapominamy o dbaniu swojego organizmu od wewnatrz. Dzisiejsza 偶ywno艣膰 nafaszerowana jest chemi膮, za偶ywamy spore ilo艣ci lek贸w, nie dbamy o to jak sie od偶ywiamy, palimy papierosy, jednym s艂owem nasz organizm zostaje nafaszerowany toksynami. Nasze cia艂o pozbywa si臋 toksyn na wiele sposob贸w: poprzez pocenie si臋, poprzez pory na sk贸rze (艂贸j zatyka pory i z tego tworza sie zaskorniki a z tego pryszcze). Musimy popatrzec od siebie od srodka, oczyscic krew. Czasem warto zastanowic si臋 czy nie chorujemy na cos, czy nasz organizm nie ejst oslabiony i czy nasze cialo bez naszej wiedzy nie zmaga sie z candida czy nie mamy w sobie innych bakterii.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bognisia
Witam Panie szanowne Mam problem z PCO (policystyczne jajniki) i do tego niedorozwoj enzymatyczny watroby. Dla mnie wszystkie kuracje hormonalne odpadaja i podobnie czesc anytbiotykow na wypryski. W ostatnim przypadku zauwazylam czeste nawroty wypryskow po odstawieniu leku zatem nie ma sensu ponawiac czegos co nie dziala. Przetestowalam, ze bardzo stabilizujaca na tlusta skore dzialaja toniki i zele do twarzy z Clinique i krem do tlustej/mieszanej cery z Biotherm. Do tego kuracja u kosmetyczki slabymi kwasami jesli nie ma jeszcze wybroczyn z wyprysku. Kwasy dzialaja bardzo gleboko i jakby rozpuszczaja wyprysk kiedy jest w fazie tworzenia sie a juz boli jak diabli. Mi pomoglo ale nie bylo tanio. Polecam dla dziewczyn o skorze ze strefa T i z tendencja to bardzo glebokich wykwitow. No i jeszcze stres - jak dla mnie nie ma lepszego pomagiera w wyzwalaniu problemow z pryszczami. Slyszalam tez ze bardzo pomocny jest laser w leczeniu i wciskanie tlenu pod skore pod cisnieniem. Zabieg zaawansowany ale zabija bakterie jak marzenie. No i nie boli. Dziekuje autorce topiku gdzie wspomina o gronkowcu i wymazach ze skory. Bardzo wazne i tak czesto zapominane. Tez sprobuje. Pozdrawiam wszystkich i odwagi z walce o piekna skore.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agad_24
Wlasnie jestem jakies 10 dni po wizycie u dermatologa (spirytusu nie wypr贸bowalam tym razem :P) Pani dr zapisala mi tabletki Tetralasyl, jak skonczy sie to mam mam wziasc Sumamed. Dodatkowa do smarowania raz dziennie Duac. Po 10 dniach widze poprawe :) sk贸ra rzeczywiscie sie zalecza. Mam tylko nadzieje ze nie bede jedna z tych na kt贸rych leki dzialaj膮 ubocznie, (ponoc po tetralysalau co niekt贸rzy zauwazaja wypadanie w艂os贸w, brak apetytu) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marecage
Przejrzalam sobie co bylo napisane i widze, ze nie jestem samotna, aczkolwiek leku na moja dolegliwosc nie znalazlam. Moze jednak komus moja rada tez pomoze. Otoz borykam sie z tradzikiem, glownie na plecach i dekolcie, od ponad 30 lat, mam ich bowiem 44. Nigdy nie zostalam z niego naprawde wyleczona. Kuracje ograniczaly sie do zaleczenia. Po urodzeniu drugiego dziecka pojawily mi sie masowo wypryski na szyi, nawet latem chodzilam z zaslonieta szyja i pewna babcia poradzila mi picie gliny. Jak zajrzycie pod ten link to tam znajdziecie wyjasnienia http://209.85.129.132/search?q=cache:fvYUpKY6ndsJ:www.glinka.com.pl/argiloterapia.htm+glina+do+picia&hl=fr&ct=clnk&cd=1&gl=fr Pomaga mi bardzo, bo pryszcze z szyi zniknely, a plecy takze sa czyste. Jednakze... i tu chyba nie powiem niczego odkrywczego, przed miesiaczka pojawiaja sie znowu; Gdzieniegdzie, ale sa. I w dodatku sa bolesne, o wiele bardziej bolesne niz kiedys. Dla informacji, (ktora moze naprowadzi niektore osoby ktorym dokucza tradzik na doszukanie sie przyczyn tej dolegliwosci) dodam, ze cierpie na zesp贸艂 wielotorbielatych jajnik贸w (艂ac. syndroma ovariorum policysticum, PCOS - od ang. PolyCystic Ovary Syndrome, znany r贸wnie偶 pod kliniczn膮 nazw膮 zespo艂u Steina-Leventhala. Dolegliwosc ta jeszcze nie zostala do konca zbadana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 donaldo
Witam' Polecam peelingi. te偶 mia艂em ten poroblem i sk贸ra po nich mi si臋 super poprawi艂a. Ale by艂y to profesjonalne peelingi lekarskie. Polecam dr Janowsk膮 0601 77 10 99.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariola/Witam
Mam 31 lat od ponad tygodnia mam te uci膮偶liwe pryszcze. No po kr贸tce przeczyta艂am artyku艂y i ciesze sie sa w艣r贸d naszej spo艂eczno艣ci osoby kt贸re uwa偶aja z braniem antybiotyk贸w.Mam lat ile mam ale uwiezcie mi antybiotyki zazywa艂am pierwszy raz od grudnia zesz艂ego roku(2008) tak wysz艂o i po tym wszystkim co sie jescze nie skonczy艂o[ czyli jakis stan zapalny w org].wysz艂y mi pryszcze narazie zaczynam walczyc z pryszczami wychodzac z zalamania po chorobie kt贸rej skutki sie nie skonczyly-jak wida膰,i nie jedyne -my艣l臋 偶e gdyby艣my wszystkie 'da艂y sobie kopa'to damy rad臋,zacznijmy pi膰 soki warzywne owocowe.No chyba starczy jak kto艣 b臋dzie chcial wiedzie膰 wiecej pytajcie nie uwa偶am sie za najmadrzejsz膮 ale uwa偶am 偶e to najskuteczniejszy naturalny pomys艂 :) Zapraszam do przeczytania ksi膮偶ek modelki Agnieszki Maci膮g lub tylko jej wypowiedzi wystarczy i Micha艂a Tombaka warto sie zastosowa膰 trzeba du偶o silnej woli kt贸rej i mi zabrak艂o mam nadziej臋 偶e chwilowo....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariola/Witam
A i jeszcze cos zgadzam sie z tym stresem...stu procent.ja mam zamiar z niego wyj艣c tylko te sytuacje 偶yciowe....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uppppppppppppppppppp

Udost臋pnij ten post

je艣li problemy z tr膮dzikiem pojawiaj膮 si臋 pod d艂u偶szej przerwie od okresu dojrzewania (25-35 r偶) to naprawd臋 warto porobi膰 badania hormonalne bo mo偶e to by膰 skutek zaburzonej gospodarki hormonalnej organizmu. Inne mo偶liwe przyczyny to: - d艂ugotrwa艂e przyjmowanie lek贸w - wbrew pozorom cz臋艣膰 kosmetyk贸w dzia艂a zatykaj膮co na pory sk贸ry co r贸wnie偶 mo偶e by膰 przyczyn膮 pojawiania si臋 pryszczy - niedok艂adne oczyszczanie sk贸ry twarzy - z艂a dieta - silny lub d艂ugotrwa艂y stres - zm臋czenie Warto si臋 nad sob膮 zastanowi膰, po艣wi臋ci膰 chwil臋 dla w艂asnego organizmu. Zrobi膰 badania, zaczerpn膮膰 opinii dermatologa. Objawowo polecam Acnosan (dost臋pny w ka偶dej aptece) ok. 10 z艂 oraz profilaktycznie lini臋 FLOS LEK= pianka do mycia i jak kto lubi bardzo dobrze dzia艂aj膮ca maseczka na twarz wzbogacona o oczyszczaj膮c膮 krzemionk臋. To s膮 naturalne kosmetyki w niewyg贸rowanej cenie a naprawd臋 skuteczne. Cena jak sprawdza艂am w necie to np. na kremoteka.pl ok 20 z艂. Nic jednak nie zast膮pi konsultacji ze specjalist膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dla mnie te偶
dla mnie te偶 antybiotyki to ostateczno艣膰 p贸ki co na pryszcze stosuje 偶el Benzacne i jestem zadowolona z wynik贸w kuracji, na razie kr贸tko go u偶ywam ale ju偶 widz臋 popraw臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 urszulaolisk
ja polecam aknenormin. dieta nie ma a偶 takiego wp艂ywu na tradzik.. w kazdym razie pospolity, u mnie problemy byly zawsze zawsze i to bez wzgledu na super diete (warzywka, duuzo przeciwutleniaczy, soki warzywne, ryby, oliwa z oliwek itd). hormony juz predzej, ale mialam robione wszystko i kicha, tzn w sumie dobrze, ze wszystko w normach, ale tradzik jak byl tak byl i zniknac nie mogl, myslalam, ze po ciazy mi przejdzie - tez nie. wiem, ze jak ktos slyszy retinoidy, to na nich blady strach pada, ale nie wiem czemu. mi naprawde pomogl.

Udost臋pnij ten post

wkejam z innego topiku, te偶 mam 30 lat i boryka艂am si臋 z tym problem d艂ugo, w tym roku w ko艅cu moge nosic bluzki na rami膮czkach ostatnio zam贸wi艂am z internetu myd艂a naturalne: konopne - do t艂ustej sk贸ry oraz myd艂o alep z 40 % oleju laurowego, myje nimi ca艂e cia艂o, cz臋艣ciej u偶ywam tego konopnego bo mam t艂ust膮 sk贸r臋, przesta艂am u偶ywa膰 balsamu do cia艂a (no chyba, 偶e po goleniu na nogi), je艣li chodzi o twarz to zrezygnowa艂am z toniku, kremu u偶ywam z rossmana babydream na noc a na dzie艅 z daxa ale teraz nie pami臋tam dok艂adnie nazwy, myd艂a te stosuj臋 ju偶 ponad 3 tygodnie i musz臋 powiedzie膰, 偶e wygl膮d mojej sk贸ry znacznie si臋 poprawi艂, mniej si臋 przet艂uszcza, mniej wyskakuje wyprysk贸w i zask贸rniak贸w, do tego sporo mi ich znikn臋艂o zw艂aszcza z policzk贸w, na nosie zosta艂y ale jakby mniejsze dodam jeszcze, 偶e od kilku miesi臋cy pij臋 pokrzyw臋 i staram si臋 ogranicza膰 w臋glowodany (s艂odycze precz)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upppppppppp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZebraJadwiga
Witam wszystkich serdecznie :) ja r贸wnie偶 od 3 miesi臋cy nale偶臋 do grona "wybra艅c贸w" my艣la艂am ze w wieku 27 lat mo偶e mnie spotka膰 wszystko opr贸cz tr膮dziku :/... przeczyta艂am z zapartym tchem Wasz膮 walk臋 z tym paskudztwem... i dochodz臋 do wniosku 偶e jest niesamowicie ci臋偶ko wygra膰... Jak na razie sama postanowi艂am sobie z tym poradzi膰... stosuj臋 od kilku dni krem Skin Heath Creme z miodem manuka (podobno po forumowych opiniach jest skuteczny)... zobaczymy, postanowilam tez zakupi膰 kosmetyki naturalne jak glony (spiruline) i glinke... je偶eli nic nie pomo偶e to obawiam si臋 偶e ja r贸wnie偶 b臋d臋 musia艂a podj膮膰 kuracj臋 przepisan膮 od dermatologa... najbardziej obawiam si臋 tego 偶e trafie na jakiego艣 konowa艂a i zniszczy mi twarz :( pozdrawiam Was i mi艂o by by艂o jak by kt贸ra艣 z d艂ugowalcz膮cych kobiet odpisa艂a czy jest ju偶 jaka艣 poprawa :) to by doda艂o mi otuchy :) bu藕ka :*

Udost臋pnij ten post

Kurcze widz臋 偶e nie jestem sama. ja mam 24 lata i nigdy nie mia艂am pryszczy, a偶 do lipca tego roku. Wysyp straszny, na czole i jednym policzku. Obecnie stosuj臋 do mycia 偶el "garniera czysta sk贸ra 3 w 1", na dzie艅 krem matuj膮cy z Lirene, a na noc smaruje tylko sk贸r臋 bez pryszczy. I nie ma poprawy. Zasi臋gn臋艂am wi臋c opini kuzynki kt贸ra mia艂 ten problem, i ona poradzi艂a sobie tak: my艂a twarz 偶elem clean&clear, punktowo stosowa艂a 偶el z nivea young na wypryski, no i najwa偶niejsze raz w miesi膮cu robi u kosmetyczki mikro-dermabrazj臋. I wierzcie mi sk贸r臋 ma idealn膮. Ja wybieram sie na ten zabieg pod koniec wrze艣nia, bo po nim nie wskazana jest ekspozycja na s艂o艅cu, a jak wiadomo obecnie jeszcze ci臋偶ko go unika膰

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie nie spodziewajcie si臋 poprawy po miesi膮cu:) W jej przypadku dopiero po 4 zabiegu sk贸ra si臋 oczy艣ci艂a, a po roku by艂a idealna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZebraJadwiga
a mnie to w艂a艣ciwie zastanawia jak to jest 偶e nagle pojawia si臋 ca艂kiem poka藕ne stadko pryszczy u ludzi ju偶 dojrza艂ych i nie maj膮cych nigdy z tr膮dzikiem problemu :( to chyba jakie艣 fatum albo po prostu koszmar i jeszcze si臋 nie obudzi艂am :) jak czyta艂am o tej Waszej walce szanowne forumowiczki to normalnie jak jaki艣 trzymaj膮cy w napi臋ciu scenariusz filmu akcji... boj臋 si臋 tego 偶e to walka z wiatrakami... na razie mam nadziej臋 ( malej膮c膮 z ka偶dym kolejnym pryszczem) pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niespo
Mam 27 lat i tr膮dzik od 13 roku 偶ycia. Stosowa艂am wszystko co by艂o mo偶liwe a偶 do momentu kuracji antybiotykowej trwaj膮cej 2 lata, kt贸ra wyko艅czy艂a mi doszcz臋tnie w膮trob臋 i musia艂am przesta膰 stosowa膰. Oto leki kt贸re u偶ywa艂am pomijam sterte lek贸w "robionych" bo tych niestety ani nie jestem w stanie zliczyc ani poda膰 sk艂adu a by艂y to zar贸wno papki jak i p艂yny nawet tabletki czy czopki no naprawd臋 wszystko ju偶 chyba wypr贸bowali na mnie. A wi臋c:unidox, tetra... i jej odmiany, brenoxyl, szare myd艂o, ma艣ci cynkowe np. pasta lassari i inne cynkowo - siarkowe papki, p艂yny siarkowe, kwasy Aha, zabiegi laserem, r贸偶ne "co leci" toniki mleczka ze sklepu(zazwyczaj jak po miesi膮cu nie pomaga to kupuje inny i tak wk贸艂ko) a zacz臋艂o si臋 od jednej serii poleconej przez kosmetyczke, a i tak nic nie pomaga, by艂 czas 偶e szpikowana by艂am witaminami ale potem przesta艂am i biore non stop og贸lne witaminy, 偶eby ich nie brakowa艂o, oillatum i inne pantenolowe ma艣ci, differin,aknemycin, davercin, no oczywi艣ci acnosan, afrodyta, metronidazol,pami臋tam jeszcze 偶e prze kr贸tki okres stosowa艂am kosmetyki vichy ale niepomog艂y, by艂 jeszcze taki zestaw kosmetyk贸w specjalnie dla sk贸ry tr膮dzikowej. pami臋tam 偶e wyda艂am na niego maj膮tek ale niestety bardziej kojarze w danej chwili opakowanie ni偶 tytu艂, by艂 jeszcze cepan na zaleczenie slad贸w do kitu, krem z masy per艂owej do kitu, zineryt,r贸偶ne herbatki zio艂owe w tym oczywi艣cie bratek, mia艂am te偶 odtruwanie organizmu, tabletki dro偶d偶owe, by艂y te偶 leki ze skrzypem i innymi zio艂ami wybaczcie 偶e nie wszystko pami臋tam prawie 15 lat z tym 艣wi艅stwem totalnie mnie do艂uje. Zawsze mia艂am krosty odk膮d pami臋tam, ale najpierw mia艂am cer臋 t艂ust膮 (krosty na czole, brodzie i nosie). Nie a偶 tak silny 艂ojotok, no ale by艂 potem krosty w raz ze zmian膮 cery na mieszan膮 przenios艂y si臋 na policzki to by艂o jakie艣 6 lat temu i okolice szyji, teraz zreszt膮 jest coraz gorzej. na dekolcie i plecach mialam kiedy艣 sporo krost teraz rzadko, ale obserwuje wysyp krost w r贸偶nych miejscach na moim ciele i wi臋kszo艣c bagatelizuj膮c problem m贸wi 偶e sobie przenios艂am. Dodam 偶e krost na czole brodzie i nosie nie mam wcale:), wi臋c musze to chyba bardzo inteligentnie przenosi膰:). Co do wyciskania jedna z dermatolo偶ek oduczy艂a mnie tego wog贸le, bo wcze艣niej raz na tydzie艅 jakie艣 potwory wyciska艂am, ale przy tym z du偶膮 dba艂o艣ci膮 o higien臋 i czysto艣c czyli zawsze w 艂azience i ka偶dy dotyk do twarzy poprzedzony myciem r膮k w wodzie z myd艂em, a po wyci艣ni臋ciu przemywam alkoholem. Dziewczyny prawd臋 m贸wi膮c straci艂am nadziej臋, gdy wraz z dermatologiem udowodni艂am jej 偶e sobie nie przenosz臋 krost i tak sko艅czy艂a ze mn膮 najlepsza dermatolog w 艂odzi do kt贸rej na wizyte czeka艂am 2 lata. to bylo jakie艣 10 lat temu. Obecnie codziennie stosuje ma艣膰 lassara, przemywam twarz alkoholem ale tak 偶e dotykam twarzy wacikiem(bro艅 bo偶e przeciera膰, tak na wszelki wypadek zabezpieczam si臋 przed niechcianym roznoszeniem, wpierw zreszta myje si臋 偶elem, potem drobny peeling, potem 偶el, potem peeling, potem 偶el, potem peeling, czasami potrafie to powt贸rzyc 10 razy a偶 twarz chocia偶 w minimalnym stopniu zacznie przypomina膰 g艂adk膮 sk贸r臋, potem alkohol, krem z alkoholem np. mleczko, balsam, potem ma艣c. Nast臋pnego dnia albo za 2 dni to samo.( kiedy艣 ba艂am si臋 u偶ywa膰 peelingu tak cz臋sto i czasami go odstawiam, ale tylko to dzia艂a tymczasowo na moj膮 twarz. Moje krosty to w du偶ej mierze grudki, brak zask贸rniak贸w, ropne bol膮ce wraz z krwistymi, wbrew temu nie wygl膮dam po tylu latach 藕le ale s膮 dni kiedy boj臋 si臋 wyj艣膰 z 艂azienki nie mowi膮c o wyj艣ciu z domu. Pryszcze pojawiaj膮 si臋 w r贸偶nych okresach cyklu, brak jakichkolwiek powi膮za艅. badania hormonalne robi艂am bo obecnie jestem w 3 ci膮偶y i niby by艂o ok(tak endokrynolog m贸wi艂a), teraz jestem w trakcie oczyszczania organizmu i musz臋 i艣c do dentysty bo zawsze mialam okropn膮 pr贸chnic臋, ale 偶eby by艂o ja艣niej najpierw pojawi艂 si臋 tr膮dzik potem pr贸chnica. tak czy siak czyta艂am 偶e mo偶e zapalenia w organi藕mie, toksyny i inne mog膮 rzutowa膰 na twarz. A tak wog贸le to nigdy nie pali艂am nie pi艂am nie przyjmowa艂am tabletek hormonalnych,zdrowo si臋 od偶ywiam, nie lubi臋 s艂odyczy, nawet b臋d膮c w ci膮偶y, za to cz臋sto cierpie na zaparcie mimo r贸偶nych pr贸b pomocy mi w tej chorobie, st膮d ci膮g艂a dba艂o艣膰 o oczyszczanie b膮d藕 jak kto woli przeczyszczanie organizmu.Wiem 偶e nie wymieni艂am wszystkich lek贸w w moim przypadku jest to po prostu niemo偶liwe, ale z tego co czyta艂am wasze posty to napewno nie bra艂am runocidu czy jak mu tam, cz臋sto o nim piszecie, ani tej diane 35.Proponuj臋 za艂o偶y膰 oddzielny w膮tek w zasadzie to dwa dla ludzi z tr膮dzikiem r贸偶owatym zaczynaj膮cym si臋 po 30 roku 偶ycia kt贸ry przebiega inaczej, i ludzi kt贸rzy tak jak ja tr膮dzik maj膮 prawie od urodzenia. Cho膰 w moim przypadku wyst臋powanie krost na policzkach przy cerze mieszanej czyli w miejscach suchych jest r贸wnie wielk膮 zagadk膮(jak dla mnie) jak ca艂a moja dolegliwo艣c i leczenie tego cholerstwa. Ale sie rozpisa艂am, przepraszam mam nadziej臋 偶e do艂o偶y艂am si臋 do problemu i mo偶e kto艣 znajdzie dzi臋ki mnie co艣 na podstawie czego b臋dzie wiedzia艂 gdzie tkwi przyczyna, bo ja mimo wieku nie znalaz艂am odpowiedzi, ale wci膮偶 szukam. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Polaris30
Straszny jest ten tr膮dzik i jeszcze w naszym wieku:( ja ostatnio robi艂am kuracj臋 u kosmetyczki na co w sumie wyda艂am 750z艂,偶adnych efekt贸w,teraz chc臋 zakupi膰 kosmetyki z firmy Ziaja i seri Pro dla tr膮dzikowej,zaczn臋 te偶 pi膰 zio艂a,bratek,maseczki z zielonej glinki ale szczerze m贸wi膮c niewiem czy to wszystko co艣 da:(((

Udost臋pnij ten post

Dzisiaj zaczynam bra膰 Curacne. Moja dermatolog powiedzia艂a, 偶e dla os贸b w naszym wieku to jedyne rozs膮dne leczenie. Nie pomog艂y antybiotyki, nie pomog艂y hormony (po androkurze, kt贸ry przeklinam do dzi艣, mam pryszcze dos艂ownie wsz臋dzie). Boj臋 si臋 jak b臋d臋 znosi膰 to leczenie, ale marzenie by cho膰 przez chwil臋 by膰 jeszcze m艂od膮 a ju偶 bez pryszczy jest silniejsze. 呕yczcie mi powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niekr贸tkom贸wna
Witam! Mam 27 lat, tr膮dik od 16tego roku 偶ycia. Przeczyta艂am duuuuuuuuuu偶o r贸偶nych informacji i for贸w na ten temat. Dziwie si臋, 偶e ca艂y czas depczecie si臋 w tym samym miejscu: ci膮gle antybiotyki, anty, roaccutan i temu podobne... no szok... prawie ka偶dy potem pisze, 偶e nie pomog艂o, albo wr贸ci艂o, a i tak ludzie brn膮 w coraz inne i mocniejsze leki z nadziej膮 偶e innym nie pomog艂o, ale mi mo偶e pomo偶e! Nie rozumiem tego! Chyba najwi臋ksza wina w tym jest dermatolog贸w, kt贸re tylko zarabiaj膮 na tym. Powiem jedno - nie warto zatruwa膰 organizmu tymi wszystkimi lekami!!!! Potem w staro艣ci, jak ju偶 tr膮dzik sam minie, to b臋dziecie schorowane na maxa, p贸ki m艂odo艣膰 kwitnie, to si臋 wydaj臋 偶e to wszystko przemija i je偶eli odrazu nie ma zauwa偶alnych 偶adnych powik艂a艅, to si臋 obesz艂o. Mam m臋偶a lekarza, to si臋 troch臋 znam na temacie. J偶eli do sedna, to nie ma szansy na wyleczenie przewlek艂ego tr膮dziku w bespieczny spos贸b!!! To jest poprostu wada por贸w, taka nie dobra struktura sk贸ry, kt贸ra zmienia si臋 co kilka-kilkana艣cie lat. Dla tego, p贸ki si臋 znowu nie odmieni, to mo偶na tylko opanowywa膰 stan tr膮dziku i wygl膮da膰 ca艂kiem nie藕le, ale na ca艂kowicie zdrow膮 sk贸r臋, zw艂aszcza na d艂u偶sz膮 met臋 nie ma co liczy膰. Wy偶uccie wszystkie leki, oprucz witamin, zio艂k贸w i t.d. nie trujcie si臋! Wy偶u膰膰ie wszystkie ma艣ci tr膮dzikowe - nie psujcie cery! Podstawa - to wyselekcjonowane kosmetyki. 呕eby dobra膰 dobr膮 pil臋gnacj臋, trzeba mocno poszpera膰 i zdoby膰 wiedz臋 na temat sk艂adnik贸w kosmetyk贸w. Bespiecznych jest naprawde nie zbyt wiele, ale troch臋 jest. Dosy膰 cz臋sto zmienia膰 kosmetyki, 偶eby sk贸ra si臋 nie przyzwyczai艂a. Sk贸a musi by膰 regularnie oczyszczana, peelingowana, du偶o maseczek, zr贸wno oczyszczaj膮cych, jak i nawil偶aj膮cych. Zanic nie wolno przesuszy膰 sk贸ry, ani jej przet艂u艣ci膰. Obserwowa膰 sk贸r臋, czego porzebuj臋 na dany dzie艅 i od tego aplikowa膰 krem, czy to z艂uszczaj膮cy, czy normalizuj膮cy, czy nawil偶aj膮cy, czy od偶ywczy. Nie jest to tania pil臋gnacja, du偶o dobrych (chocia偶 nie przesadnie drogich) kosmetyk贸w trzeba w domu mie膰. Wyciera膰 buzi臋 jednorazowymi r臋cznikami papierowymi. Obowi膮zkowo stosowa膰 kwasy AHA i BHA, raczej nie zalecam peeling贸w w mocnych st臋偶eniach, raczej regularnie z przerwami dobre kosmetyki z kwasami. Retinol w kremach, a nie w ci臋偶kich postaciach w strasznych lekach! Najtrudniej chyba znale偶膰 podk艂膮d bespieczny dla naszych cer. Polecam mineralne, tylko nie takie typu Max Faktor Loreala i takie taam, nie s膮 wpe艂ni naturalne. Polecam puder mineralny z Mary Kay (wraz z p臋dzlem specjalnym), naniesiony grubsz膮 warstw膮 jest jak podk艂膮d, na zatuszowanie niedoskona艂o艣ci wi臋kszych korektory z EDM. Najpierw sk贸ra c臋sto si臋 艣wieci po minera艂ach, potem b臋dzie OK. Na zmatowienie - puder mineralny Jadwiga. Optycznie wyr贸wna膰 cer臋 pomo偶e na zako艅czenie makija偶u puder Sally Hansen Cornsilk translusent. Mam du偶o roz艣wietlaj膮cych drobinek, dlatego ja po艂ow臋 odsypuj臋 i domieszam skrobi臋 i mo偶na doda膰 przysypki Alantan. Pierwsze co zr贸bcie, to przej偶yjcie wszystki swoje kremy i ma艣ci i bro艅 bo偶e u偶ywa膰 czego艣 z parafin膮, wazelin膮 , lanolin膮, olejami mineralnymi. To b艂臋dne ko艂o, nigdy nie b臋dzie porawy, je偶eli ca艂y czas tym zapycha膰 sk贸r臋! Du偶o tu na forach pisz膮 o kremie Bambino! Czy wy zg艂upiali艣cie? Przecierz to jest wi臋kszo艣ci膮 swoj膮 parafina!!! Co dobre dla dzieci, to dla nas zab贸jstwo! Owszem mo偶e dobrze 艂agodzi膰, ale niemi艂osiernie zapycha! Kidy艣, jak jeszcze nie wiedzia艂am noc o sk艂adach, to u偶ywa艂am jedne ma艣ci, kt贸r膮 mi dermatolog przepisa艂 na trudnogoj膮c膮 si臋 rank臋 na nodze. A wi臋c to wygl膮da艂o tak, 偶e robi艂am sobie w艂asnor臋czne czyszczenie mechaniczne twarzy, potem t膮 masakr臋 smarowa艂am t膮 ma艣ci膮, a rana wygl膮da艂am zar膮bi艣cie, jak po takiej masakrze, ale za dzie艅-dwa wszystko trzeba by艂o powtarza膰 wk贸艂ko! Bo pomimo dobrego sk艂adnika, zaci膮gaj膮cego i 艂agodz膮cego poranienia, to pod艂o偶e by艂o wazelina, no czego innego mo偶na by艂o by si臋 spodziewa膰?! Og贸lnie mog臋 pisa膰 tu bardzo du偶o, ale wiem 偶e i tak s艂abo na was to wp艂ynie. Bo ta nadzieja na wyleczenie si臋 z tego 艣winstwa przemaga nad zdrowym rozs膮dkiem i dalej b臋dzieci臋 brn膮膰 w te swoje eksperymenty nad w艂asnym cia艂em i organizmem. Ja si臋 pogodzi艂am, ogranicza oczywi艣cie to du偶o 偶yciowych mo偶liwo艣ci, du偶o czasu pi艣wi臋cam swojemu wygl膮du i czytaniu na ten temat, a tak偶e poszukiwaniu wnikliwemu nowych dobrych kosmetyk贸w, ci膮gle 艂ykam jakies witaminki, suplementy, ale 偶adnych lek贸w. I napewno nie wygl膮dam gorzej od tych, kt贸re szpiguj膮 sie antybiotykami i widz膮 jak膮艣 czasow膮 popraw臋. Naprawde mo偶na mie膰 takie same, a nawet lepsze efekty d膮偶膮c do ozdrowienia organizmu i cery, a nie m臋cz膮c je! Pozdrawiam wszystkich i 偶ycz臋 powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niekr贸tkom贸wna
Witam! Mam 27 lat, tr膮dik od 16tego roku 偶ycia. Przeczyta艂am duuuuuuuuuu偶o r贸偶nych informacji i for贸w na ten temat. Dziwie si臋, 偶e ca艂y czas depczecie si臋 w tym samym miejscu: ci膮gle antybiotyki, anty, roaccutan i temu podobne... no szok... prawie ka偶dy potem pisze, 偶e nie pomog艂o, albo wr贸ci艂o, a i tak ludzie brn膮 w coraz inne i mocniejsze leki z nadziej膮 偶e innym nie pomog艂o, ale mi mo偶e pomo偶e! Nie rozumiem tego! Chyba najwi臋ksza wina w tym jest dermatolog贸w, kt贸re tylko zarabiaj膮 na tym. Powiem jedno - nie warto zatruwa膰 organizmu tymi wszystkimi lekami!!!! Potem w staro艣ci, jak ju偶 tr膮dzik sam minie, to b臋dziecie schorowane na maxa, p贸ki m艂odo艣膰 kwitnie, to si臋 wydaj臋 偶e to wszystko przemija i je偶eli odrazu nie ma zauwa偶alnych 偶adnych powik艂a艅, to si臋 obesz艂o. Uwie偶cie mi, ze inne choroby, b臋d膮 gorsze ni偶 tr膮dzik. Mam m臋偶a lekarza, to si臋 troch臋 znam na temacie. J偶eli do sedna, to nie ma szansy na wyleczenie przewlek艂ego tr膮dziku w bespieczny spos贸b!!! To jest poprostu wada por贸w, taka nie dobra struktura sk贸ry, kt贸ra zmienia si臋 co kilka-kilkana艣cie lat, nie mo偶e samoistnie dobrze oczyszcza膰. Dla tego, p贸ki si臋 znowu nie odmieni, to mo偶na tylko opanowywa膰 stan tr膮dziku i wygl膮da膰 ca艂kiem nie藕le, ale na ca艂kowicie zdrow膮 sk贸r臋, zw艂aszcza na d艂u偶sz膮 met臋 nie ma co liczy膰. Wyrzuccie wszystkie leki, opr贸cz witamin, zio艂k贸w i t.d. nie trujcie si臋! Wyrzu膰膰ie wszystkie ma艣ci tr膮dzikowe - nie psujcie cery! Podstawa - to wyselekcjonowane kosmetyki. 呕eby dobra膰 dobr膮 pil臋gnacj臋, trzeba mocno poszpera膰 i zdoby膰 wiedz臋 na temat sk艂adnik贸w kosmetyk贸w. Bespiecznych jest naprawde nie zbyt wiele, ale troch臋 jest. Dosy膰 cz臋sto zmienia膰 kosmetyki, 偶eby sk贸ra si臋 nie przyzwyczai艂a. Sk贸ra musi by膰 regularnie oczyszczana, peelingowana, du偶o maseczek, zr贸wno oczyszczaj膮cych, jak i nawil偶aj膮cych. Zanic nie wolno przesuszy膰 sk贸ry, ani jej przet艂u艣ci膰. Obserwowa膰 sk贸r臋, czego porzebuj臋 na dany dzie艅 i od tego aplikowa膰 krem, czy to z艂uszczaj膮cy, czy normalizuj膮cy, czy nawil偶aj膮cy, czy od偶ywczy. Nie jest to tania pil臋gnacja, du偶o dobrych (chocia偶 nie przesadnie drogich) kosmetyk贸w trzeba w domu mie膰. Wyciera膰 buzi臋 jednorazowymi r臋cznikami papierowymi. Obowi膮zkowo stosowa膰 kwasy AHA i BHA, raczej nie zalecam peeling贸w w mocnych st臋偶eniach, raczej regularnie z przerwami dobre kosmetyki z kwasami. Retinol w kremach, a nie w ci臋偶kich postaciach w strasznych lekach! Obowi膮zkowo filtry! Najtrudniej chyba znale偶膰 podk艂膮d bespieczny dla naszych cer. Polecam mineralne, tylko nie takie typu Max Faktor Loreala i takie taam, nie s膮 wpe艂ni naturalne. Polecam puder mineralny z Mary Kay (wraz z p臋dzlem specjalnym), naniesiony grubsz膮 warstw膮 jest jak podk艂膮d, na zatuszowanie niedoskona艂o艣ci wi臋kszych korektory z EDM. Najpierw sk贸ra c臋sto si臋 艣wieci po minera艂ach, potem b臋dzie OK. Na zmatowienie - puder mineralny Jadwiga. Optycznie wyr贸wna膰 cer臋 pomo偶e na zako艅czenie makija偶u puder Sally Hansen Cornsilk translusent. Mam du偶o roz艣wietlaj膮cych drobinek, dlatego ja po艂ow臋 odsypuj臋 i domieszam skrobi臋 i mo偶na doda膰 przysypki Alantan. Z dobrze dobranymi korektorami, mo偶na uzyska膰 naprawde mocne krycie nawet w tych gorszych dniach. Tyko 偶e nabawi膰 si臋 przy tym trzeba. Ale efekt... Niedawno zda偶y艂o mi si臋 mie膰 taki makija偶 przez 36 godzin, a w wyniku 艂adna bu藕ka i zero zapchania, nie naciesze si臋 z tych kosmetyk贸w ))) Pierwsze co zr贸bcie, to przej偶yjcie wszystki swoje kremy i ma艣ci i bro艅 bo偶e u偶ywa膰 czego艣 z parafin膮, wazelin膮 , lanolin膮, olejami mineralnymi. To b艂臋dne ko艂o, nigdy nie b臋dzie porawy, je偶eli ca艂y czas tym zapycha膰 sk贸r臋! Du偶o tu na forach pisz膮 o kremie Bambino! Czy wy zg艂upiali艣cie? Przecierz to jest wi臋kszo艣ci膮 swoj膮 parafina!!! Co dobre dla dzieci, to dla nas zab贸jstwo! Owszem mo偶e dobrze 艂agodzi膰, ale niemi艂osiernie zapycha! Kidy艣, jak jeszcze nie wiedzia艂am nic o sk艂adach, to u偶ywa艂am jednej ma艣ci, kt贸r膮 mi dermatolog przepisa艂 na trudnogoj膮c膮 si臋 rank臋 na nodze. A wi臋c to wygl膮da艂o tak, 偶e robi艂am sobie w艂asnor臋czne czyszczenie mechaniczne twarzy, potem t膮 masakr臋 smarowa艂am t膮 ma艣ci膮, a rana wygl膮da艂am zar膮bi艣cie, jak po takiej masakrze, ale za dzie艅-dwa wszystko trzeba by艂o powtarza膰 wk贸艂ko! Bo pomimo dobrego sk艂adnika, zaci膮gaj膮cego i 艂agodz膮cego poranienia, to pod艂o偶e by艂o wazelina, no czego innego mo偶na by艂o by si臋 spodziewa膰?! Og贸lnie mog臋 pisa膰 tu bardzo du偶o, ale wiem 偶e i tak s艂abo na was to wp艂ynie. Bo ta nadzieja na wyleczenie si臋 z tego 艣winstwa przemaga nad zdrowym rozs膮dkiem i dalej b臋dzieci臋 brn膮膰 w te swoje eksperymenty nad w艂asnym cia艂em i organizmem. Ja si臋 pogodzi艂am, ogranicza oczywi艣cie to du偶o 偶yciowych mo偶liwo艣ci, du偶o czasu pi艣wi臋cam swojemu wygl膮du i czytaniu na ten temat, a tak偶e poszukiwaniu wnikliwemu nowych dobrych kosmetyk贸w, ci膮gle 艂ykam jakies witaminki, suplementy, ale 偶adnych lek贸w. I napewno nie wygl膮dam gorzej od tych, kt贸re szpiguj膮 sie antybiotykami i widz膮 jak膮艣 czasow膮 popraw臋. Naprawde mo偶na mie膰 takie same, a nawet lepsze efekty d膮偶膮c do ozdrowienia organizmu i cery, a nie m臋cz膮c je! Pozdrawiam wszystkich i 偶ycz臋 powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niekr贸tkom贸wna
O kurcze! Stona by艂a nieczynna, a potem widomo艣膰 by艂a niewidoczna, dla tego wys艂a艂am jeszcze raz i wysz艂o podw贸jnie! Sorki! Za drugim razem co艣 tam dopisywa艂am, tak偶e pierwse wykasowa膰 )))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawik
Witam Panie serdecznie. Najlepsze lekarstwo: zadzwocie po faceta, kt贸rego splawilycie a byl dobry lub zaopatrzcie sie w dobry przybor!!! Sam tak z moja partnerka wielokrotnie praktykowalem - w zasadzie to ona! Skutecznosc 100% i gwarantowana. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawik
i nie gniewajcie sie Panie zaraz i gwaltownie na to co napisalem ale to na prawde sprawdzony sposob. tylko aby to bylo na calosc trzeba bez skrepowania a do tego potrzeba kogos kto juz sie w takich okolicznosciach sprawdzal. pozdrawiam ponownie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agad_23
mOJ DROGI MAM SUPER SEXLIFE ALE NIE POMAGA :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kalinau28
Ja dobijam 40 i te偶 mam pryszcze........ Lekarka zapisa艂a mi EPIDUO i kosmetyki CETAPHIL. Zrezygnowa艂am z t艂ustego, ostrego jedzonka oraz s艂odyczy. Jak na razie efekt jest taki 偶e uby艂o mi tu i 贸wdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kalinau28
zapomnia艂am dopisa膰, 偶e centymetr贸w, a nie pryszczy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawik
Aga_d - to Ci serdecznie wsp贸艂czuj臋 (te pryszcze) a jednocze艣nie z tego co napisa艂a艣 gratuluj臋 (sex).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agad_23
Nie wiem co sie dzieje, byc moze odpowiednie kosmetyki ktorych uzywam, ale musze sie wam pochwalic ze mam czysciutenka twarz, praktycznie zero pryszczy. Uzywam mleczka i toniku dla skory wrazliwej AA Oceanik i krem matujaco nawilzajacy z tej samej serii. Moze to tez przez te polskie mrozy? wszystkie bakterie wymrozilo pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰