Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agentka fiku miku

Wczoraj na naukach rekolekcyjnych......

Polecane posty

dla matek dowiedziałam się że żony dzielą się na 2 grupy: 1.te które nic nie wiedzą- NIEWIASTY 2.te które wszystko wiedzą-WIEDŹMY;) Drogie Panie, jak to jest z Wami??? Panowie, Wy też się wypowiadajcie:D

Gość Troche nie na temat...
A ja wczoraj na rekolekcjach dowiedzialam sie, ze tsunami na Tajlandii bylo kara boska za rozpuste jaka tam miala miejsce.. bo Bog nie lubi, kiedy sie z niego kpi... a mimo przestrogi Bożej domy publiczne byly pierwszymi odbudowanymi :] ... i to niedopuszczalne zeby kobieta, ktorej lekarze nie pozwolili uzunac dziecka, mimo, ze grozila jej utrata wzroku - dostala odszkodowanie 25 tys. euro... .... i mamy uczyc nasze dzieci szczodrosci, bo kpia z kosciola wrzucajac na tace drobniaki... .... i co to za matka, ktora wychowala syna alkoholika, ktory prowadzac samochod po pijanemu zabil siebie i 4 inne osoby! ... i jak mozna podac reke lekarzowi dokonujacemu aborcji!? .. ech ... chyba w te Swieta nawrocenia nie bedzie :(

też nie na temat - ja chodze do Kościoła jak muszę bo jest jakas rodzinna uroczystość w przeciwnym razi eide sama się pomodlić a nie wysłuchiwać farmazonów ( poza tym mdleję więc mam wymówkę) i to nie znaczy, że jestem niewierząca- wierzę ale w Boga a nie w Księdza

--->trochę nie na temat-Ło matko, to faktycznie ten kaznodzieja głosił Ewangelię, swoją drogą to wolę teorię, że Bóg jest miłosiernym ojcem niż tyranem, który tylko karze.

ja tez omijam-od kiedy omijam jestem szczesliwsza i spokojniejsza:)

No dobra kobietki, ale jak to z Wami jest???Wiedźmy, czy niewiasty??? Powiem że ja czasem jestem wiedźma, ale przeważnie staram się męża utrzymać w świadomości że to on wszystko wie;):D

agentka...---> no ten ksiądz miał po prostu poczucie humoru. Ten żart był akurat taki sobie, ale chciał pewnie rozluźnić atmosferę Trochę nie...-----> Miałaś pecha, trafiłaś na skrajnego mohera. Ale nie wszyscy rekolekcjoniści są tacy. Naprawdę!

Gość Troche nie na temat...
Dokladnie tak dziewczyny! ja rowniez wierze w Boga, chodze do kosciola, do spowiedzi, ktora mi pomaga jakos sie "oczyscic" wewnetrznie.. i z reguly nie przejmowalam sie dziwnymi pogladami, ktore ksieza glosili z ambony... Jednak prawda jest taka, ze na nasze rekolekcje przyjezdzaja ksieza wynajeci z zewnatrz, przeze mnie nazwani jako "miastowi", bo mieszkam na wsi, ktorej parafia jest bardzo uboga, ksieza maja duzo pracy, sa skromnymi, cieplymi ludzmi... I zauwazam diametralna roznice! Ksieza z miasta sa zuchwali.. jacys tacy pewni siebie i wszechwiedzacy! jakby sie z Bogiem zamienili miejscami! sa zupelnie inni od naszych! Nie przejelam sie tym, tylko poklocilam sie z mama (zagorzala katoliczka:> ), ktorej powiedzialam, ze spodziewalam sie innej nauki - pelnej ciepla, wiary, nadziei i milosci ... Jestesmy slabi i grzeszni , jednak Bog jest milosierny, nie chce dla nas zle, wybacza i spelnia nasze modlitwy.. nie jest msciwy... ! takiego kazania sie spodziewalam! A tymczasem ciagle mam w glowie slowa tego ksiedza : "Nie chce was straszych drodzy bracia i siostry, a Bog nie lubi kiedy sie z niego kpi!!!!!!" .. hm.. a moze cel ksiedza zostal osiagniety?! badz co badz zapamietalam jego slowa ... ech.. trudne to wszystko :(

mam się za niezłą wiedźmę :) i nikogo nie staram się przekonywać, że nic nie wiem

paradajka.... przypomniały mi się słowackie pomidorki i kofola :)

No, to własnie od pomidorka, nie mogłam nic wymyślić czego by już nie było:D

Gość jasne że wiedźma
i to zołzowata :D a to źle czy dobrze wg tego kaznodzieja?

Z tego co zrozumiałam, to chyba nie do końca dobrze ;) On opowiadał anegdotkę o kobiecie, która przyszła do poradni rodzinnej i rozmawiała z księdzem co można poprawić w jej małżeństwie, a właściwie to ona mówiła jaki to jej mąż jest beznadziejny, że wszystkie sposoby wypróbowała i nic nie skutkuje itd. itp i nie dopuszczała księdza do słowa, więc żeby jej dziób:D zamknąc on powiedział o tym podziale.Na co ona wykrzyknęła tylko:\"więc wg.księdza ja jestem wiedźmą!!!???\" i wyleciała z poradni jak z procy:D:D:D

Gość jasne że wiedźma
ksiądz udzielający porad małżeńskich :D:D:D

Gość jasne że wiedźma
taa tylko że to doświadczenie kochanka :P

Nie zgodzę się z Tobą Amanciku;) Bywałam na prawdziwych naukach rekolekcyjnych, np.szczególnie miło wspominam rekolekcje dla maturzystów w Kotanii(PKR) Ale prawdą jest że czasem aż uszka więdną od kazania:D

Gość wiedzma_wroc
najlepiej nie chodzić na rekolekcje

Gość wiedzma_wroc
agentka,ja pochodze z Gorlic :)

Gość wiedzma_wroc
widzisz jaki ten świat mały;)gdzie do średniej chodziłaś?