Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo rodze

skurcze = twardnienie brzucha??????????????????????

Polecane posty

Gość niedlugo rodze

jak to jest, jestem w 38 tygodniu ciazy i tak naprawde nie wiem czy mam wogole jakies skurcze , czasami brzuch mi twrdnieje ale nie jest to takie bolesne, jak opisują dziewczyny ze mialy takie straszne skurcze, wiec juz nie wiem co mam myslec czy twardnienie brzucha to są skurcze?, wiele dziewczyn pisze ze ma skurcze juz od 30 t.c a ja tak naprawde nie wiem co to są te skurcze, bol mi sprawia jedynie jak sie przewroce na drugi bok , to strasznie mnie cos ciagnie w okolicach jajnika az nie moge sie od krzyku powstrzymac ale mi sie wydaje ze to nie ma nic wspolnego ze skurczami, oświeccie mnie bo juz zglupialam

Gość Monikaaaaaa
To skurcze ale przepowiadające chociaż ja miałam takie skurcze od jakiegoś szóstego miesiąca ciąży brzuch mi często twardniał bolesne to nie było ale nieprzyjemne.I myslałam że przez to mogę szybciej urodzić a tymczasem dzidzi się na świat nie pchało i poród miałam wywoływany.Tak więc w moim przypadku te skurcze przepowaidające nic nie przepowiadały:)

Gość niedlugo rodze
no to jak wygladają te wlasciwe skurcze , i ile czasu przed porodem sie pojawiają?

Gość _d_
skurcze porodowe sa regularne. jak beda co 10 minut to jedz do szpitala. brzuch robi sie twardy jak kamien. teraz mozesz miec tzw bole przepowiadajace.

mnie w 37 tygodniu dopadly takie bolesne skurcze brzuch jak kamien 4 , zadnego ruchu dziecka, skurcze co 10-8 minut , czyscilo mnie, do tego bole od krzyza po 4 godzinach nie czucia dziecka pojechalam do szpitala, takie bole mialam juz od dawna, ale przechodzily po paru minutach i pozniej czulam malego a teraz nic ktg ok, rozwarcie na 3 cm, skrocona szyjka (to wszystko od 35 tygodnia), po badaniu zaczelam mocno krwawic, dostalam zastrzyk na powstrzymanie akcji (37 tydz) pozniej odeszly wody i musialam urodzic mi mowili zeby do szpitala jechac jak skurcze beda regularne juz dosyc dlugo co 5 minut jezeli cos Cie niepokoi jedz na ktg :) zawsze bedziesz spokojniejsza :) pozdrawiam