Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuur

nie poszłam dzis do kosciola i mam dosc ..rodzicie mowią ze jestem ateistką !!

Polecane posty

Gość uuuur

nie odzywaja sie do mnie albo krzyczą ..:( mam dosc ..

Gość uuuur
mama powiedziala ze kara bedzie mnie czekac za to ..;( naprawde mam dosc tej jej gadki jaka to jestem ateistka.. przeciez wierze i to mocno..:(

Gość rzyg i nic wecej
to idz na wieczorna msze to sie zamkna

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbb
ale masz problem................

Gość ghghghg
ale u nas juz nie ma wiecej mszy: ostatnia byla o 4 :(

Gość BRAWO *
niech rodzice zyja swoim zyciem!!!!!!!!! a ty rób jak uwazasz:)

Gość mam wyrzuty straszne ee
oni nic tylko siemodlą i słuchaja rydzyka:(

wychodz na msze po rodzicach, przez rozpoczeciem mszy postoj toche przed kosciolem, potem zwiewaj do domu (jesli masz klucze), albo do znajomych, posiedziec ta godzinke.

Gość Moja corka ...
ostatnio tez nie chodzi do kościoła, rozmawialam z nią na ten temat , ale ona ma swoje racje ja swoje i to szanuję. Z tego co obserwuję to w obecnych czasach dużo młodych ludzi odchodzi od kościoła kat. i coś w tym jest ... Uważam, że nikogo do niczego nie mozna zmuszać, a juz napewno nie mozna kogoś zmuszać do pojścia do kościoła, przeciez nie o to chodzi.

Gość o gfake
do Moja corka ... rzeczewiscie coraz wiecej mlodych ludzi przestaje chodzic do kosciola. Ja tez nie lubie chodzic, ale dzisiaj bylam. I wiecie co/..myslalm ze juz nie zwytrzymam, msza trwala ponad godzine a dokladnie 1h20min. maskara nie dosc ze bylo nudno to i dlugo.

Gość ile masz lat dziecinko

--> o gfake :D Typowy obraz polskiego katolika chodzi na mszę mimo ze jest długa i nudna. :D Tak z ciekawości (bo nie chodzę do kościoła) na msze się chodzi by była ciekawa i krótka ?

Gość lenka-p1
Ja znam rodziców co płacą dziecku, żeby chodziło na msze, a jak była msza za babcię to nawet zapłacili jej żeby poszła do spowiedzi i komunii, bo jak to bedzie wyglądało. To się nazywa postawa chrześcijańska.

Gość Do ... Myrevin
eehhhhhhhhh nie przesadzaj, kazanie może być ciekawe, nie uwazasz ? Poza tym msza 1h20min, kto to wytrzymie

--> Do ... Myrevin Bardziej chodziło mi o to że zdecydowna większośc tych chodzących do kościoła nie chodzi tam z potrzeby duchowej a bo tak wypada. Jakie moga byc kazania.. nic mi do tego.

hakuna, dzieciak popelnil blad pozwalajac rodzicom wiedziec, ze nie poszedl do kosciola, bo moze ma niereformowalnyc rodzicow, wiec mu mowie, co ma robic, zeby oszczedzic sobie wkurwiania sie na pzyszlosc. gdy jeszcze mieszkalam z moimi rodzicami, nie pomagaly wszelkie tlumaczenia. albo chodze do kosciola, albo mam przejebane. wolalam miec swiety spokoj niz wojne w chacie.

Gość CiupakPospolity
Tak to bywa z ta wiara, wiele osob wierzy pod przymusem!!! Poza tym nie powinnas sie wstydzic tego, ze jestes ateistka, ale oni powinni sie wstydzic tego, ze wierza. Zacofani ludzie ... sa manipulowani przez tzw. poslannikow Chrystusa i potrafia lyknac kazdy kit im wsuwany. Ostatnio tyle sie mowi o cudotworcy JP2, ktorego to obecnosc potrafila leczyc z chorob. Pewnie przekazywal swoja magiczna moc poprzez rece ;) Eh ... ludzie, kiedy wy w koncu zrozumiecie, ze "religia" miala na celu podporzadkowanie sobie ciemnej masy, czasami poprzez grozby (wierz w Boga, bo pojdziesz do piekla). A smiesza mnie totalnie zdania typu "blogoslawieni Ci, ktorzy nie widzieli a uwierzyli", to zdanie jest po prostu majstersztykiem manipulatora. Powtarzane nagminnie staje sie mantra, ktora ciemny lud z biegiem czasu przyjmuje za pewni. Jedyne, za co podziwiam "promotorow" to znajomosc technik psychologicznyc. Biblia to przeciez jednej z nalatwiej dostepncyh podrecznikow do manipulacji.