Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z kubkiem herbaty..

dziwna historia, której nie umiem sobie wyjaśnić...

Polecane posty

Gość taka jedna kobieta
do dziewczyny z kubkiem-----wydaje mi sie, ze masz racje tzn. ze autorka nie ma za duzo czasu gdyz u nas tzn. ta nasza ciotka lekarze jej nie dawali jej szans i to, ze wyszla ze spiaczki to cud i teraz normalnie zyje i wszystko jest ok. Wiec dziewczyno dzialaj szybko szkoda czasu moze chlopak ciebie potrzebuje.

Dzięki.Zadzwonie zaraz na informacje i zapytam.

Gość taka jedna kobieta
dzwon dzwon i napisz nam, bo na prawde to moze pomoc dla innych. I nie straszcie tu schizofrenia, bo od tego jest ona daleko.

nie jestem pewna ale mam przeczucie że musisz działać szybko do taka jedna masz absolutnie racje takie przypadki są i to czesto dusza ludzka która jest w zawieszeniu szuka kogoś kto może pomuc. Autorko musisz ta sprawe dokończyć dzwoń czekamy na rozwój

oj jagoda jakże łatwo od razu kogoś schizofremikiem nazwać ale chciałabym ci powiedzieć że przeważnie osoby które w to nie wierza sa świadkami takich zdażeń lub zjawisk. jest wiele rzeczy nie wyjaśnionych i tak bedzie skoro wierzysz w Boga jeśli wierzysz to jak nazwiesz objawienia schizofremią? ale my nie jestesmy tu po to aby dyskutowąc z tobą lub rozwązac objawy chorób. ja czekam autorko oby żył

Gość taka jedna kobieta
ja tez mam nadzieje, ze bedzie zyl i ze autorka moze mu pomoc. Takich rzeczy nie mozna bagatelizowac to sa powazne sprawy, za ktore jestesmy odpowiedzialni. Jezeli ona nic w tym kierunku nie zrobi to bedzie miala wyrzuty sumienia do konca zyci

Gość stare lustro
A ja sądzę że kiedy go zobaczyłaś na światłach -pierwszy raz, on juz nie żył. Stąd to dziwne uczucie, dziwny jego wzrok itd. Ja myślę że to była prośba o modlitwę lub o coś co sie wyjaśni w trakcie Twoich poszukiwań. Odszedł i wybrał Ciebie, by Cę zaintrygować, wciągnąć i zaangażować -nie wiem dlaczego i po co, moze by prosić o pomoc. Pozdrawiam.

tu nie chodzi o wyżuty ponieważ ona niekoniecznie może wiedzieć co tak naprawde w tym wszystkim chodzi ale może być osoba o dużej intuicji którą ma nie rozwinięta, a o takich rzeczach sie nie zapomina

Gość taka jedna kobieta
widzisz ja sie na tym nie znam widac, ze ty masz o tym pojecie. Ja wiem tylko, ze cos w tej histori jest i jakos musi ona zostac rozwiazana i mam nadzieje, ze sie uda to naszej autorce

Gość teraz moje zdanie
do: "taka jedna kobieta" i "do dziewczyny z kubkiem" - dziewczynę tylko podkręcacie, no na prawdę dajcie spokój... widać, ze nie wiesz nic o chorobach psychicznych - schizofreNia, a nie schizofreMia. jagoda ma rację - to są objawy zapowiadające chorobę psychiczną, jaką jest schizofrenia! Piszę to, jako psycholog. Idź do lekarza, proszę... dla swojego dobra. Na początku wydawało mi się, ze masz po prostu przywidzenia, ale kolejne wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że potrzebujesz pomocy.

widze zę jest tu trochę rozsadnych osób to dobże że są osoby które wiedzą o co chodzi stare lustro------>oczywiście ze tak to jest włąsnie możliwość jeśli nie żyje ale nie dokońca ludzie którzy są na chwile przed śmiercią dni tydzień mają coś dziwnego w oczach coś niewytłumaczalnego mówie tu o osobach które mają zginąc śmiercia naglą

Gość no jasne.......
jestem z Lublina i studiuje dziennikarstwo, kiedy byl ten wypadek, mam Dzienniki Wschodnie z ostatnich 2 tygodni, moge poszukac

Gość taka jedna kobieta
teraz moje zdanie------------wyobraz sobie, ze znam osobe, ktore choruje na schizofrenie. I nie wierze, ze autorka popada w ta chorobe, po pierwsze jak znalazlas cos niepokojacego to odrazu uwazasz, ze to schizofrenia. Prosze to sa objawy schizofrenii zachowuje się w sposób trudny do zrozumienia, wyraźnie inny niż dotychczas, przestaje interesować się światem zewnętrznym, zarzuca większość obowiązków, wycofuje się z kontaktów społecznych, zmienia swoje zapatrywanie na świat, oddaje się niezrozumiałym dla innych dywagacjom, przestaje logicznie myśleć, mówi językiem niespójnym i pozbawionym sensu, zaczyna wypowiadać sądy, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, miewa halucynacje (najczęściej w postaci głosów, które słyszy, a które mówią mu, co ma robić), uskarża się na spiskowanie przeciwko niemu, obojętne zjawiska odnosi do siebie. Wiec tutaj nic sie nie zgadza i nie strasz chorobami, bo to jest powazne oskarzenie!!!

Gość taka jedna kobieta
no jasne-----ten wypadek byl we wtorek tak pisala autorka

taka jedna ------jest tysiąc osób które w nic nie uwierza dlatego tez Jezus został ukrzyżowany. ale wracając do tematu jesli nic nie znajdziesz mam możliwość może ale nie wiem czy policja w in nym mieście może sprawdzić to co sie dzieje w innym mieście

Gość stare lustro
MI w sumie chodziło nie o to że miał coś dziwnego w oczach przed śmeircią (choć to też możliwe) , ale że już nie żył kiedy go zobaczyła. POwtórzył swoją ostatnią prostą za kółkiem -zanim do niego dotarło cos ię stało. Myślę że tzreba się pomodlić za niego. I wybaczyś sobie to że nic nie można już zrobić, i że zrobić nie można było. Pozdrawiam.

Słuchajcie niczego konkretnego się nie dowiedziałam.Czyli nadal stoje w martwym punkcie.W informacji podali mi telefony do wszystkich możliwych szpitali, do których mógł zostać przewieziony.Do żadnego z nich nie przywieziono we wtorek nikogo z wypadku samochodowego, poza jednym mężczyzną, ale godzina się nie zgadza, a poza tym miał lekkie obrażenia i po 24h obserwacji wypuścili go do domu.Ja narazie musze kończyć bo jutro czeka mnie praca.Jeżeli dowiem się czegoś nowego to napisze.

Gość teraz moje zdanie
taka jedna kobieta --- nie pisałam o Tobie, to ta druga napisała schizofrenia przez M pisanie, że komuś grozi choroba, to nie oskarżenie!!! Ja chcę jej pomóc. To nie jest jej wina, ze akurat coś takiego mogło się jej przydażyć. Poza tym nie mówię, ze na pewno zachoruje, ależeby zglosiła się po pomocdo lekarza. Jeżeli potrzebuje pomocy, to on jej udzieli. A co do objawów: - zmienia swoje zapatrywanie na świat, - kiedyś nie wierzyła w duchu (chyba coś takiego napisała) - przestaje logicznie myśleć, - no sory, chyba nie powiesz, że to jest logiczne - zaczyna wypowiadać sądy, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości - no comments - obojętne zjawiska odnosi do siebie - "chciał mi coś przekazać" Ale myślę, ze nie wymieniłaś wszystkich możliwych objawów. Poza tym są różne rodzaje schizofreni.

Gość stare lustro
NO, jeśli nie do szpitala to kostnica miejska albo firma pogrzebowa od razu. Nie wiem sama. Nie przejmuj się tym. To już minęło.

może i tak być że on nie żyje ale ja bym była za ta drugą wersją ze względu na to że nikt o tym wypadku nie wie a tro juz jest dziwne a i może napisałam prze m nie przez n i cóz wziązku z tym może pujde do lekarza:Dprzepraszam ja tak żartobliwie ale musisz zrozumieć że nie wszystko to schizofrenia

Gość taka jedna kobieta
nie wydaje mi sie, ze ona pobada w schizofrenie , bo to jest bardzo powazna choroba i po praru objawach nie mozna odrazu stwierdzic, ze ona ma schizofrenie. Bo ty nie znasz jej i nigdy nie znalas dlatego nie mozna jej oskarzac. Ja wiem, ze najlepiej jest jak sie do wszystkiego podchodzi racjonalnie, ale niestety sa rzeczy na tym swiecie , ktorych sie nie da poprostu wyjasnic racjonalnie, a czasami nawet nie mozna ich zrozumiec ani pojac. Ale sa takie rzeczy dlatego zanim powie sie, ze ktos jest chory to trzeba ta osobe poznac i z nia dluzej porozmawiac. Prawdziwy psycholog nie stwierdza takiej choroby po przeczytaniu paru zdan gdyz ta choroba jest powazna!!!

Gość koooolka
laski ale was wkreca ta z kubkiem, przeco prima aprilis jest. a wy gupie baby sie podniecacie, brakuje wam wrazen w zyciu, albo witamin w platkach sniadaniwych buahahah :D

Gość taka jedna kobieta
ok dziewczyny milo sie rozmawialo, ale ja musze uciekac. Bede tutaj jutro i mam nadzieje, ze cos sie wyjasni. Pozdrawiam i dobranoc

Gość teraz moje zdanie
no oczywiście, ze nie wszystko to schizofrenia, są jeszcze inne choroby psychiczne ;) też żart :D w liceum wierzyłam w dziwne rzeczy, duchy, UFO itp. Czytałam gazety takie jak "czwarty wymiar" , "nie z tej ziemi" i wydawało mi się, ze Ci wszyscy przebrzydli racjonaliści są w potwornym błędzie! Że cały świat się oszukuje... no cóż, teraz mam inne zdanie. Sporo lat minęło, ja zmądrzałam i wielu rzeczy się nauczyłam. Nie wykluczam zjawisk paranormalnych. Myśle, ze jest wiele rzeczy, które są neiwyjaśnione. Ja jednak wyjaśniam je teraz od drugiej strony - naukowej. To jest o wiele skuteczniejsze. Wyobraźcie sobie, że kiedyś ludzie nie wiedzieli, co powoduje błyskawice. Powiedzmy, ze tłumaczyli sobie to w ten sposób, że Zeus zsyła na nich pioruny, albo że jakiś duch się na nich mści. Potem wyjaśniono czym są pioruny. Naukowo. Nie wiem, czy wiecie, co chcę powiedzieć... Jeśli nie, to trudno. Ja chciałam pomóc. Trzymaj się dziewczyno z kubkiem. Mam nadzieję, zew kronikach policyjnych znajdziesz informację o swoim tajemniczym kierowcy i to Cię uspokoi.

Gość Jeśli
on umarł to w szpitalu ci nic nie powiedzą, karetka nie zabiera trupów, ale firma pogrzebowa.

Gość pasza
dziewczyno z kubkiem herbaty!!!! co słychać???? jak sytuacja???

Gość prima aprylis
wczoraj był :)

Gość jak mozna sie
smiac z tak powaznych rzeczy???? oby ci zycie tego nie zwrocilo i to z nawiazka