Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NightExpress

ABORCJI TAK!!!

Polecane posty

Gość przegładam topic
zapewniam cię ze wiem jak wygląda 12-tygodniowy płód tylko ż ejakby nie wyglądał to nie odczuwa i nie ma świadomości wg mnie nie jest czlowiekiem granica 12-tyg nie wzięła się z kosmosu tylko została wyznaczona przez medycynę tu aborcja powinna być na życzenie (i w praktyce jest a kto tego nie rozumie to mam problem) nie domagam sie prawa do aborcji w późniejszym czasie (chyba że wyjdą na jawe uszkodzenia płodu lub zagrożenie dla zdrowia i żcyia matki)

Gość Stanowczo nie
Rozumiem, że ty też uważasz że to tylko skrzep ...... skrzep z rączkami, nóżkami itd ...... przecież to człowiek. Nie chodzi o to czy on coś czuje, chodzi o sumienie kobiety (o ile wogóle je ma).

Gość przegładam topic
skoro uważasz że to człowiek to nikt cię do aborcji nie zmusza

Gość Stanowczo nie
Ja nikogo przekonywać nie będę, to są moje argumenty. Ja jestem świadoma i wiem jak to wygląda. Gdyby choć część tych młodych kobitek wiedziała, może by się zastanowiła 5 razy. Nie chcę jednak, by to było legalne i ogólnodostępne dal wszystkich, bo młode osoby nie są uświadomione w tym temacie. Równie często, co popełniają samobójstwa (z niedojrzałości), równie często podejmowałyby tą pochopną decyzję o aborcji.

Gość ABORCJI NIE NIE NIE
co za głupi wpis Ktoś tu napisał: ? Poza tym ciąża to sprawa wyłącznie kobiety? ( pominę tu już wszystkich, któży jak wspomniałąm wyżej czują obowiązek oborny życia ) A OJCIEC?? nic nie ma do gadania? nie ma praca decydować, czy jego dziecko się urodzi? ojciec? Człwoeiku, jakby ojciec kochał matke i dziecko, to w ogóle aborcji by nie było! Gdyby co tzreci facet nie reagował na wieść o ciązy, ze to TWOJA sprawa, zrób coś z tym, to niemoje dziecko i jeszcze - nie ząłozę prezerwatywy , bo mi niewygodnie! JAK MYŚLISZ STEREOTYPMI, TO ZNACZY ŻE NIE DOJRZAŁEŚ/AŚ JESZCZE DO JAKIEJKOLWIEK ROZMOWY NA POWAŻNE TEMATY. KAŻDY PRZYSZŁY OJCIEC TAK REAGUJE ?? ZAWSZE ABORCJA WYNIKA Z OLANIA SPRAWY PRZEZ FACETA ?? bo ja słyszałam o ojcach, którzy dziecka bardzo chcieli, ale nie mieli nic do gadania. ty nie? ty tylko o pokrzywdzonych kobietach? to czas rozejrzeć się dookoła , bo świat nie jest czarnobiały

Gość ABORCJI NIE NIE NIE
dla mnie osoby popierające aborcję, to albo ludzie bez wyobraźni, albo osoby skrajnie egoistyczne, pieprzeni hedoniści, niedojrzali i nieodpowiedzialni ludzie, którzy nie potrafią wziąść na własne barki odpowiedzialności za życie. A jak sobie pościelesz, tak sie wyśpisz...

Gość fluchte
❤️ dla wpisu wyzej nic dodac nic ujac

Gość klementyna wonna
Wiesz co, odpu ść sobie - statystyki móiwa, ze pzrecietnei kobieta ma w trakcie zycia dwa poronienia o któreych nei ma pojęcia ! Zdarzaja się zazwyczaj w 4-6 tygodniu od zagniezdzenia. Też je miałaś pewnie juz jestli dobijasz do 40-stki. I wiesz jak to wygląda? Własnie tak - krwawy skrzeop na podpasce, zadnych rączek i nózek, wiec nie wklejaj mi tych opisów , bo mnei to nei rusza. Wierszyki gadających plodów też sobie odpusc.

Gość fluchte
a co do pogladów typu ono nic nie czuje nie ma swiadomosci etc etc to dlaczego grozi kara za zabicie psa?? przeciez on tez nie ma swiadomości??? a poglady typu ono nie czuje ....totalna bzdura...nawet dzieci które urodziły sie bez mózgu a z przedłuzonym rdzeniem kręgowym czują nawet opotrfaią oceniac co lubią a czego nie

Gość klementyna wonna
Własnie - moze czas rozejrzec sie dookoła, swiat nei ejst czarno- biały, a aborcji nei dokonują li tylko wredne kobiety, które nie kochaja nikogo, tylko boja sie utyć, oraz małolaty , które dają dupy - a to pokazujecie w większosci wpsióww tym topicku pro-lifeowcy./ nie dac im wolnosci, bo bedą sie skrobać, sui, jak urodza to co z dzieckeim dalej neiwazne, wazne , ze urodziły - czekaja na te dzieci jakieś mityczne rodziny zastępcze w jakichś mitycznych kolejkach...Akurat kolejki to sa - ale dzieci do adopcji, nei chcacych je brać.

Gość klementyna wonna
Pies ma pałną swiadomosć - chyba tylko kompeltny idiota moz uwazać , ze pies nie ma swiadomosci. Pies to poziom przeciętniego 3 latka - wiec nnie bredź mi, ze pies nei ma swiadomosci. A 6 tygodniowy płód nie ma swiadomosci, bo nei mamózgu- czy pies wg ciebie nie ma mózgu? Tak, wiecej jest dla mnie warty zyjacy pies, niż zapłodnione jajo stojace w lodówce do sztucznego zapłodnienia kobiety. Jakby palił sie gmach zapłodnien invitro, to ratowałabym psa na dole, a nei lodówkę z zapłodnionymi jajami:P

Gość klementyna wonna
Wez kobieto idź sie pzrejść po powietrzu - dziecko, które urodziło sie bez mózgu umiera wraz z pierwszym oddechem, bo nei jest w stanie go wziać - neima osrodka oddychania w mózgu, bo nei ma mózgu, a ty mipiszesz, ze to dziecko wie, co lubi...Dobry dowcip./..

Gość fluchte
raaannyyy ja chyba pisze do jakiejs małolaty??? pies i swiadomosc...ty wiesz co to swiadomosc?? To swiadome wykonywanie jakis czynnosci...moze masz pieska co siusia do sedesu???

Gość fluchte
ooo nastepna...no prosze sa dzieci urodzone z przedłuzonym rdzeniem nie zyją długo ale opiekują sie nimi siosry zakonne oglądałam o tym ciekawy program w tv

Gość Stanowczo nie
Samoistne poronienia, to zupełnie odrębna sprawa, nie mamy na to wpływu, więc nie porównój tego do świadomego usunięcia ciąży. A co do tego, że cię rączki i nóżki nie ruszają, to nie mam najmniejszych wątpliwości. Zabiłaś już pewnie nie jedno nienarodzone dziecko .... też bym się już na twoim miejscu znieczuliła, bo psychika by mi inaczej siadła.

Gość ABORCJI NIE NIE NIE
przesądza o prawie do zabicia kogoś to, czy ktoś czuje i czy jest świadomy?? to proponuję dokonywać masowych zabójstw osób kalekich ( czym się różnią od wadliwych płodów??) przy uprzednim ich uśpieniu - nie czują, nie wiedzą co się z nimi dzieje , bomba :-D a w sumie czemu ograniczać się do kalekich?? wszystkich wyrżijmy!! dziewn, ze jest wielki bunt przeciw karze śmierci i odebraniu życia mordercy, który ma na sumieniu kilku niewinnych ludzi, a tak ochoczo pozbawiali byście życia dzieci, które nikogo nie skrzywdziły, a los dał im po prostu prawo do życia.

Gość Stanowczo nie
A na temat tekstu o invitro, nie będę się wypowiadać, bo co takie babsko jak ty może wiedzieć o chęci posiadania dziecka.

Gość Stanowczo nie
"Świadomość to stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Zwykły stan czuwania. Jak widać przez pojęcie "świadomość" można rozumieć wiele stanów - od zdawania sobie sprawy z istnienia otoczenia, istnienia samego siebie, aż do świadomości istnienia swojego życia psychicznego. W tym pierwszym przypadku świadomość możemy przypisać niektórym zwierzętom, świadomość samego siebie posiadają najprawdopodobniej szympansy, wreszcie świadomość swojego życia psychicznego - samoświadomość - jest właściwa tylko ludziom."

Gość klementyna wonna
A niby dlaczego mam nei porównywać tak wczesnego poronienia do aborcji? Mechanizm jest dokładnie identyczny - w wydopadku poronienia to naturalne hormony, w wypadku aborcji - hormonm podany w zastrzyku. No i co? No i to samo - nie ma zadnych raczek i nózek , tylko krwawienie - pytam, gdzie te mordowane czujace płody sa w szóstym tygoniu o którym tu mowa?

Gość Stanowczo nie
Chyba jasno się wyraziłam, czemu to porównanie nie jest na miejscu. Bo nie masz na pewne rzeczy wpływu, czy to tak trudno zrozumieć? Decyzję o aborcji podejmujesz świadomie. I nie wypisuj ciągle o tym zastrzyku, bo to tylko technika wykorzystywana na samym początku ciąży. Większość aborcji, to poprostu najzwyklejsza skrobanka. Nic ci to nie mówi? Czy ty wogóle wiesz jak to wygląda? Łyżeczkowanie..... kawłek po kawałku ........ oczyszczanie macicy. Ty albo masz 16 lat ..... albo udajesz taką głupią, bo niewierzę, żeby ktoś dojrzały wygadywał wciąż takie bzdury z równie bzdurnymi argumentami.

Gość klementyna wonna
Jest to technika wykorzystywana do 8 tygodnia ciązy, jesli ci o tym nie wiadomo - to trudno, twój problem. Przykro mi, ale tak to wyglada, wiem, ze wolałabyś zeby wyrywano krzyczącemu dziciątku ręce i nogi, ale tak nie jest. I jeszcze coś - jakby ci nie było wiadomym to ciązę przerywa sie własnie na samym poczatku , a nie w 5 czy 6 miesiacu - a takie zdjecia z uporem maniaka serwują organizacje katolickie

Gość klementyna wonna
Nie piszesz do 33 letniej kobiety - tak pies ma swiadomosc. Jesli o tym nie wiesz, to chyba w zyciu nie miałaś psa. Pies zdychajacy przychodzi sie pozegnać z włascicielem - wiezialaś o tym? No to juz wiesz - pies czuje kiedy własciciel jest chory itp . To jest własnei swiadomosc . Ale zeby o tym wiedziec to w ogóle tzreba jakiegoś psa mieć przez kilka , kilkanascie lat - jak widac ty go nei masz i nie masz o tym pojcia.

Gość klementyna wonna
Większośc aborcji to po prostu zwykłe skrobanki. Zapomniałas dodać - większość aborcji W POLSCE, która jest wiekszym zadupiem niż arabia saudyjska pod tym względem, bo o paradoksie, nawet tam nei ma zabroninej aborcji.

Gość fluchte
oohhh zaraz sie rozpłacze :((( szkoda ze tej szansy nie ma nienarodzone dziecko jego pozegnania nie słyszysz...

Gość Stanowczo nie
Kończę już tą rozmowę z tobą. Nienawidzę bezdusznych suk, które sprawe poczęcia traktują jak jakieś piętno. Może gdybyś choć w połowie pragnęła dziecka tak jak ja, zrozumiałabyś cokolwiek.I tak widzę, że ja najdłużej wytrzymałam z twoimi głupimi teoriami. Jesteś pieprzoną egoistką i nie chcę mieć nic współnego z tobą, nawet na forum. I jeszcze jedno. Wydaje mi się, że przy okazji pomocy w usuwaniu ciąży, usunięto ci również mózg. Sprawdź to !!! Jeszcze jedno; mam nadzieję, że kiedyś zostaniesz rozliczona za swoje "dobre uczynki". i że to się na tobie odpowiednio zemści, w jakikolwiek sposób.

Gość klementyna wonna
Nikt cię nie zmusza , zeby mnie lubić. Ale ja w pzreciwieństwie do Ciebie, nie wyzywam cie od bezdusznych suk itp ciekawostek, które swiadczą o katolickim dobrym wychowaniu . Mnie twoje zycie nie interesuje - chcesz, miej czwórke dzieci, nie chces - nie miej , zyj jak chcesz i wychowuj swoje dzieci jak chcesz, ucz je antykoncepcji, albo nei - jak sobie zyczysz. Tylko nei pakuj swoich poglądów w zycie innych ludzi, zwłaszcza kiedy tego nei chcą i nei nakazuj im zyć tak jak ty:) Z pozdrowianiem, wredna suka , która ma jak widac wiecej wyrozumiałaosci wobez poglądów innych niżli ty:)

Gość Stanowczo nie
......zapomniałam dodać; po twoich wypowiedziach można poznać, że ty właśnie tylko psa miałaś a sama nawet suką nie jesteś, bo suki tak nie postępują (może właśnie dlatego, że nie mają świadomości ...... jedynie instynkt ..... ty nawet jego nie masz)

Gość klementyna wonna
Aha i bardzo dzięuję za katolickie pzresłanie miłosci w postaci nadziei na to, ze spotka mnie wszystko najgorsze:) Kocham ten katolicki altruizm i miłosierdzie:)

Gość fluchte
stanowczo nie zabrzmiało to jak klątwa:) ale nie łudz sie nie zemsci sie to na takich kobietach dzis tylko bezwzględnym i bez sumienia zyje sie dostatnio i dobrze tak jest ten swiat skonstruowany ❤️

Gość Stanowczo nie
fluchte> ja wolę pod przysłowiowym mostem z ukochanym dzieckiem pozdrawiam