Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otumaniona-rozkojarzona-dorota

poznałam Wlocha...???

Polecane posty

Gość podniose sobie
I CIąG DALSZY..... ''Zalamana 1 Kwi 2007, 14:43 '' Mam tylko 1 kolezanke Polke,ktora mieszka 2 min. ode mnie. Problem w tym,ze ona w ten dzien przyszla mi z pomoca i sama tez oberwala.Potym wszystkim jej maz zabronil kontaktow w obawie o zycie jej i ich dziecka. Pozatym jak zauwazylam we Wloszech ludzie niechetnie pomagaja w takich sytuacjach i wola stac obok.Ja chcialam sie tylko dowiedziec czy moge dostac mieszkanie (to gdzie teraz mieszkamy jest wynajete) i gdzie moge szukac pomocy. Czy sa jakies instytucje? I czy moze mi ktos wytlumaczyc co bedzie jak zloze te cale D'annuncio (mam na to 90 dni) czy ma to jakis sens?

Gość podniose sobie
I JESZCZE COś Coraz więcej gwałtów Włoskie prawo stosunkowo łagodnie traktuje gwałcicieli. W ostatnich sześciu latach nastąpił we Włoszech wzrost tego rodzaju przestępstw o 38,5%. Blisko 29% mężczyzn, którzy popełnili lub usiłowali dopuścić się gwałtu, to małoletni niemający ukończonego 14. roku życia. Jedynie 21,9% gwałcicieli to osoby obce ofiarom gwałtu.

Gość przestan*****
"Podniose sobie" przestan pierdolic w kolko to samo,jak masz jakies zle doswiadczenia z Wlochami to twoj problem,ale nie gnoj ich wszystkich bo przez 10 lat napewno poznalas i w porzadku osoby. Ja mam wiele kolezanek w Polsce ktore nieraz dostaly w morde od mezow POLAKOW i udaja jakby nigdy nic.To jest indiwidualna sprawa kazdego jak ktos chce byc tak traktowany to bedzie a jak ma charakter to odejdzie.Moja kolezanka odeszla od meza Wlocha bo sie zakochala w innym Wlochu,dzieci sad przyznal jej,ex-maz tylko weekendy,i jej byly maz nigdy na nia reki nie podniosl,nawet jak sie dowiedzial o drugim.Wystarczy nie pozwolic sobie wejsc na glowe,tak jak z kazdym facetem na swiecie. Jestes jakas biedna sfrustrowana kobieta po przejsciach,rozumiem ok,ale licz sie z tym,ze sa osoby bardzo szczesliwe w zwiazkach pol-wloskich

Gość INFO TO FRAJER KTORY
PRODUKUJE SIE NA FORUM O WLOSZECH. WSZYSCY GO TAM ZNAJA I JADA Z TROLEM CIAGLE ZAKLADA JAKIES GLUPIE TOPICKI POD INNA KSYWA. TEN TOPICK O GWALTACH ZAKLADAL NA INNYM FORUM JAKO SZUKAJACA MLODA POLKA POMOCY BO WLOCH JA BIJE !!!!!!!!!!!!!

tu jest wejdzcie na forum to zobaczycie te pierdoly.. www.wloski.ang.pl

A ja powiem tak , wlosi sa 100 razy lepszymi partnerami niz kobiety .Bylam Z ZPolakiem teraz jestem 6 lat z Wlochem , traktuje mnie jak ksiezniczke .CO sobie zazycze mam, w nocy mi gotuje bo jestem glodana, w zyciu zaden Polak nie dorowna podejsciem wlocha do kobiety ! polacy sa zimni!

Gość podniose sobie
i wlasnie dlatego tak pierdole zeby ustrzec was przed zyciowymi pomylkami.ale jak widac jestescie za tepe zeby to zrozumiec,niestety... nie jestem jedyna,ktora ma takie zdanie... jasne ze poznalam tez porzadnych ludzi...choc nie bylo ich wielu... i dodam ze nie mieszkalam na poludniu Wloch tylko kolo Perugii. poza tym na pewno nie jestem sfrustrowana...jestem szczesliwa kobieta,mam kochajacego mezczyzne,dwoje dzieci i dobra prace,ktora daje mi wiele satysfakcji... dziele sie z wami moimi doswiadczeniami bo po 10 latach mi ich nie brakuje...i zycze szczescia bo naprawde bedzie wam ono potrzebne...

blad! (niz polscuy faceci)zamiast kobiety!

Gość O Ludziach
dopóki nie dostaną po ryju to nie uwierzą:P:P:P:P:P

Gość ja tam z moimm
fecetem lejemy sie az chalupa sie trzesie!lepsze zapasy niz zdrady i brak pieniedzy

Gość hahahahaha dobre

Gość ja tam wole dostac po lbie
niz ma mnie zdradzac!

Gość ja tam wole dostac po lbie
niż mam nie mieć kasy i fajnego autka,jednak wolę Włocha:)

Gość no cos za cos
lepiej dostac po lbie i miec wszystko. niz dostac po lbie bo zupa byla za slona i nie ma na drugie..

To ja Dorotka:))) wrocilam juz z wloch zadowolona i jeszcze bardziej zakochna. miedzyczasie topik sie rozrosl jak widze i jeszcze powstaly jakies domysly ze mnie porwano. nikt mnie nie porwal. A - moj wloch okazal sie byc wspanialy - on i jego rodzina. byam bardzo krotko ale pobyt byl super. teraz niedlugo on do mnie przyjedzie a ja miedzyczasie zaczynam uczyc sie wloskiego:)) saluti

Gość hihihi hahaha
było super pewnie dlatego,że krótko:D:D:D:D

NO A W Polsce to wogole jest cudowne prawo i kazda kobieta bita przez swojego faceta dostaje od razu ochrone policji 24h a gwalty sa surowo karane. co wy nie wiecie gdzie mieszkacie? tutaj jest nie lepiej niz we wloszech. mordercy i gwalciciele chodza na wolnosci albo dostaja rok w zawieszeniu, a do przemocy w domach nikt sie nie chce wtracac.

Gość do fredda
a nie wiesz dlaczego tak jest?? Bo baby sa pojebane i w polsce i we wloszech i wszedzie na siwecie.... najlepszy przyklad masz pare postow wyzej... wole miec wszystko i zbierac ciezki wpier..ol, niz zyc skromnie i spokojnie. ot cala filozofia!!

Gość do fredda
oczywiscie nie ma u nas doskonalego prawa w tym temacie. ale nawet nie pytaj ile zgwalconych i bitych kobiet nigdzie tego nie zglasz i nikomu o tym nie mowi zeby samej nie bhyc napietnowana!! To jest kwesti mentalnosci spoleczenstwa u nas , a u Wlochow kultury obyczajowej. Dosc rozne kwestie, nie??

widze ze z mojego topika zrobila sie niezla debata:)) Aktualnie moja sytuacja jest taka: wciaz jestem w kontakcie z A (mom Wlochem), codziennie do siebie dzwonimy i gadamy ( po angielsku jak na razie). Moj pobyt we Wloszech byl niestety bardzo krotki ale wystarczyl by stwierdzic ze sie sobie podobamy. za tydzien to on do mnie przyjezdza aja miedzyczasie zapisuje sie na wloski. do wakacji zostane w polsce by nauczyc sie jezyka i od pazdziernika chce zapisac sie na studia we wloszech. z exem juz nie mam kontaktu pozdrawiam

Gość otumaniona
chyba troche jeszcze musisz sie pouczyc naprawde:P saluto, nie saluti jesli chcialas blysnac.... a poza tym wiesz.......... na dzien dobry powinno byc: bon giorno:) no.... to jak masz jeszcze cala twarz i wszystkie palce, to pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.... i ciao:P

chce tez dodac cos a propos bicia. poznalam rodzine A i jak widze nikt tam nikogo nie bije. sa wogole bardzo mili i serdeczni. jego mama pracuje normalnie i wogole to normalna rodzina pozdrawiam

Gość eeeeeeeeeeeeee
........ kurwa szlag mnie trafi -----> opanuj sie!!;) to jest ich sprawa!! jak za dwa- trzy lata zobaczymy top w temacie "o moj Boze co ja zrobilam? mialam takiego fajnego faceta w polsce, a teraz siedze zgnojona przez wlocha.. pomozcie!!", to trzeba bedzie odkopac ten temat i jej przypomniec jak to bylo.... a pozniej powiedziec "cierp cialo, jak chcialo"! I ciao!!:P

Gość ***elitte***
Saluti tez moze byc np tanti saluti i a zablysnac to chyba chcialas ty,co ci sie zreszta nie udalo,BUONGIORNO!!!!!,a nie bon giorno. Kurwa jakie tu pojeby siedza,same nie wiedza a innch krytykuja

Gość agnieszka------agusia---italy
il saluto - pozdrowienie i saluti - pozdrowienia jak najbardziej jest poprawny zwrot tanti saluti - moc pozdrowien mozna tez powiedziec 1 buon giorno 2 bon giorno jezykowo poprawna jest bardziej pierwsza forma, ta druga wziela sie z tzw mowy powszedniej (mowia tak glownie w srodkowych wloszech) i teraz tez jest uzywana w kontaktach bardziej nieformalnych np spotkanie znajomego, kolegi:))

Gość eeeeeeeeeeeeee
elite..... coz pojechac ludziom siedzac przed monitorkiem potrafi kazdy. Jak widac ty tez zablysnelas wlasnie:P i kto jest pojebem, tlumoku??

Gość ***elitte***
Przeciez nie bede podkreslac liczyby pojedynczej i mnogej,odnosnie saluto,saluti;Agnieszka napisala Ci typowo slownikowo il saluto-pozdrowienie,ale jak Agnieszka posiedzi jeszcze troche dluzej we Wloszech to bedzie wiedziala ze saluto to rowniez pozdrawiam jak np vi saluto-pozdrawiam was;a ze dziewczyna-autorka topiku napisala saluto,bardziej poprawna jest moja forma,nie widzialam zeby ktos na koncu maila lub listu pisal il saluto,pisze sie ti saluto lub vi saluto(pozdrawiam cie,pozdrawiam was) O bon giorno nigdy nie slyszalam,najpoprawniejsza wersja to buon giorno,co rowniez mozna pisac buongiorno czego rowniez Agnieszka nie podkreslila. Pisownia jezyka wloskiego jest skomplikowana,wielu,wielu Wlochow poprawnie nie pisze.Dlatego jestem przekonana ze Ty-mam na mysli eeeeeeeeeeeee,niewiele wiesz na temat tego jezyka,wiec nie krytykuj wlascicielki topiku.Ja napewno znam jezyk lepiej od Ciebie choc napewno jeszcze nie perfekcyjnie(tego zaden Polak nie zna)

Gość 1111111111111111
zawistne baby, wredne , zlosliwe, ehh szkoda gadac....

Gość ***elitte***
Wiesz zgodze sie z Toba,ale nie uogolniaj. Niedawno czytalam topik dziewczyny wyjezdzajacej do Anglii,ktora w Polsce ukonczyla anglistyke i uczyla angielskiego w szkole,owa dziewczyna napisala ze obawia sie wyjazdu i jednym z motywow byl tez nieperfekcyjny jezyk,bo zdawala sobie sprawe,ze ksiazkowo to nie to samo co na codzien. Niestety malo jest osob,ktore chca to zrozumiec.Moja kolezanka wyjechala do Stanow i po 2 miesiacach stwierdzila,ze swietnie jej leci i po angielsku wszystko rozumie,nigdy nie uczyla sie ang w Polsce. Mnie osobiscie wkurzaja takie osoby,a jeszcze bardziej zlosliwe krytyki osob ktore niewiele wiedza.Ja nigdy nie poprawie osoby bezpodstawnie,ale jak widze taka" eeeeeeeeee"co niewiele wie a pisze to normalne,ze reaguje. Moj wloski w skali od 1 do 10 oceniam na 7-8,jestem Polka i na 10 nigdy sie nie ocenie,akcent zostanie na cale zycie.