Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otumaniona-rozkojarzona-dorota

poznałam Wlocha...???

Polecane posty

Gość agnieszka------agusia---italy
We Wloszech mieszkam juz na tyle dlugo ze zdazylam sie nauczyc odmiany czasownika salutare i wiem tez jak mozna pisac buon giorno. Zas przedstawilam "saluto" w liczbie pojedynczej i mnogiej bo na ten temat wlasnie toczyla sie dyskusja. niektorzy na tym forum bardzo lupia sie czepiac i za wszelka cene udowadniac swoje racje:))

Gość taaa to pewnie
ta Agnieszka co tak promuje swojego bloga :o

Gość sapete una cosa
andate tutti a fare in culo! może teraz ktoś zabłyśnie tłumaczeniem:P:P:P:P:P?

Gość sapete una cosa
e poi...si vede che tutti conosciete l'italiano,mi fate ridere,e soltanto questo:D:D

Gość taaa to pewnie
przetlumacz prosze bo nic nie czaje

Wiecie co moj Włoch jest kochany i to on sie uczy plskiego a nie ja włoskiego!!!!!!!!!!!!!

Gość chyba sie zesikam
włoch uczy sie polskiego:D:D:Dto sobie pogadacie!

Gość sapete una cosa
pewnie ze moge przetlumaczyc ale zalezy kto prosi;)

nie znasz go wiec nie oceniaj mój Włoch zna juz cztery języki i świetnie idzie mu nauka plskiego. Nie weim co w tym jest dziwnego i dlaczego to kobieta ma sie uczyc włoskiego!!!!!!

Gość agnieszka------agusia---italy
Moj maz Wloch ma dyplom Letterature e Lingue Straniere. zna bardzo angielski, hiszpanski i w stopniu srednim francuski. polskiego uczy sie od niedawna- troche ucze go ja, dostal tez od mego ojca stary podrecznik do polskiego:)) zawsze z uwaga przysluchuje sie gdy gadam przez telefon z rodzina w Polsce a potem pyta o niektore zwroty. dosc sporo rozumie, jak jestesmy w polsce nie musze mu tlumaczyc slowa po slowie - niestety ma problem z gadaniem. Ogolnie to troche prawda ze Wlosi nie sa zbyt dobrze jesli chodzi jezyki obce ale obserwuje ze coraz wiecej mlodych ludzi jednak zauwaza ze warto sie ich uczyc. coraz wiekszym zainteresowaniem we wloszech ciesza sie wyjazdy na rozne stypendia zagraniczne oraz kursy jezykowe. powoli zaczyna sie dostrzegac waznosc. otumaniona dorotka - co u ciebie?

Gość sapete una cosa
auguri e figli maschi!

Gość czy to koniec tej historii

Gość nio czekamy
na relacje Dorotki :D

Gość otumaniona-rozkojarzona-dorota
Widze ze steskniliscie sie za mna:)) U mnie jest okey. Niedawno przyjechal z wizyta do mnie moj Wloch. zatrzymal sie na pare dni ale bylo fajnie. Zaczelam tez nauke wloskiego, na razie sama od maja mam zaczac chodzic na kurs i w wakacje jade do mojego A na dluzzsza wizyte:)) Jakis cza temu spotkalam sie tez z moim ex. pogadalismy i wyjasnilismy sobie wszysto na spokojnie- bez emocji i wyzwisk. Oboplnie stwierdzilismy ze od dluzzszeo czasu miedzy nami bylo tak sobie. W zasadzie dom - praca i zero miejsca by okazywac sobie uczucia. O pewnych klopotach wolelismy nawet nie gadac no i teraz taki tego efekt. Pogodzilismy sie w sensie przeprosilismy za wyrzadzane krzywdy i podalismy reke na zgode. Z calego serca zycze mu jak najlepiej bo to dobry czlowiek. On tez zyczyl mi powodzenia w nowym zwiazku. Od tak tyle u mnie. pozdrawiam

Gość kikiki
sorry ale to włoch...ja bym sobie nadziei nie robiła. Znam trzech włochow, leca na polki bo sa łatwe. takie maja o nas zdanie drogie panie, i wiem to z samego zrodla. samej przykro mi bylo to uslyszec. Niestety.

Gość alicja_wwa
jak ta historyjka pokazała, polki wcale nie są łatwe dziewczyny szanujmy się trochę !

Dzisiaj dostałam email od swojego Włocha po Polsku myślałam że umre ze śmiechu, ale większość zrozumiałam troche kiepsko z odmianą ale jak na poczatek to super. Uwielbiam go za to!!!!! :)

Gość ale pieprzycie
Porownujac WLOch czy POlak , zawsze bedzie lepszy Wloch, jest bardziej czuly , szarmandzki , oni dbaja o kobiety perfumy ciuchy .. Polak bardzo rzadko ktory..

Gość pewnie że będzie
lepszy Włoch materialistki pierdolone

Gość mjatusia
Co ma strona materialna do uczuć nie wiem. /Ludzie czy was już po waliło do reszty czy wszystko musi rozbijać sie wokół kasy. My piszemy o uczuciach a nie pieniadzach!!!!!!

Gość wiem.............
wlosi nie dosc ze przystojniejsi to maja wiecej pieniedzy!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość aga-jago-jaga
wlosi sa przede wszystkim ladniejsi w urodzie a polacy czesto chodza zaniedbani i nie potrafia okazac czulosci kobiecie. stad one wola cudzoziemcow. forsa ma raczej male znaczenie

Gość hihihih to ja
ale zwas kretynki,wlosi tylko na latwa dupe leca

Gość simpatica ragazzina
ja znam bardzo duzo zwiazkow polsko - wloskich nawet malzenstw w ktorych dziewczyny sa bardzo szczesliwe i dobrze traktowane. a faceci tak gadaja bo zazdroszcza

Gość mjatusia
A polacy to niby inteligentnych szukają!!!! same latawice wybierają bo nie potrafią sie starać i boją sie o własne ego:) żeby czasem mądrzejsza nie była...

Gość agnieszka------agusia
Wloch to czlowiek - w nich tez sie mozna zakochac

Gość amerykanie...............
no pewnie przystojny szarmandzi do tego bogaty...

Gość tesoro
...ale sobie humor poprawiłam! szkoda że takiej debaty nie ma o Hiszpanach, Turkach albo Polakach ;) będziemy się licytować kto gorszy, a kto lepszy? Nie przetłumaczysz zakochanej kobiecie, że jej wybranek to być może mamon zdradzający na prawo i lewo. Zresztą po co... być może właśnie spotkała księcia. Co z tego, że za kilka lat koronę zgubi... Każdy jest indywidualnością, może być podobny ale to i tak różne sytuacje, uczucia i osoby!Więc Polacy to pijacy i złodzieje, a Polki łatwe dziewczynki? Dalej myślcie stereotypami! Pozdrawiam...

Popieram ta debata nie ma sensu a głosy sprzeciwu to zazdrosni ludzie ktorzy szukaja szczęścia i zazdroszczą innym:) Moj Włoch jest kochany i być może spadnie mu ta korona z glowy ale mi pewnie też.

Gość marzycielkaa
ahhhhhh tez bym chcial sie tak zakochac....:):):):) tak z danie na dzien rzucic wszytsko i poleciec na drugi koniec europy do ukochanego... mmmmmm:):):):):):):):)