Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelnerka

Kelnerki za granica, ile zarabiacie?

Polecane posty

Gość kelnerka

Ja jestem w Anglii i mam ok 350 funtow tyg. (na prowincji). Napiwki niestety sa slabe, bo sa wliczone w service :( Wiem, ze niektore dziewczyny wyciagaja nawet po 100 funtow dziennie w weekendy.

Gość karolinka......
za 350 to ja bym z domu nie wychodzila,min 600 +napiwki nie ma jak to porzadna turecka restauracja

Gość do kelnerki
Piszesz, ze masz 350L tyg....jakos trudno mi w to uwierzyc. Gdzie placa kelnerce 1400L miesiecznie??

Gość kelnerka
280 na tydzien (stala pensja, nie na godziny), niestety napiwki kiepskie (bo service charge) 70-100/tydz. To razem 350 funtow w gore. Jesli pracujemy w swieta albo bank holiday, placa 1,5 stawki. Wiem jednak, ze w niektorych restauracjach dziennie maja nawet po 100 funtow napiwku. Pracuje we francuskiej restauracji.

Gość do kelnerki
a jak cie tam przyjmowali to musialas miec jakas wiedze o winach np. czy zrobili ci szkolenie?

Gość kelnerka
Zrobili mi szkolenie.

Gość zcfgs

Gość ze co..
masz 350 f. i ci nie pasi, na kelnerke?

Gość jak na kelnerke to zarabiasz
dobrze wiec nie wiem czemu ci sie wydaje mało??

Gość chyba sie wam w d...
poprzewracalo. zarabiasz 350 na tydzien i jeszcze narzekasz. To sobie przelicz ile inni zarabiaja i jakos nie wymyslaja beznadziejnych postow. Minimum to 5.35 na godzine wiec musisz miec wiecej wiec lepiej szanuj ta prace bo mozesz kiedys ja stracic i dopiero docenisz jak duzo zarabialas. Nie rozumiem takich Polakow ktorzy w Kaczogrodzie mieli po 700 zl na miesiac a tu przyjezdzaja i zachowuja sie jak hrabiostwo...

kurcze 350 to calkiem przyzwoita placa dokladnie :)

tez tak sadze, to przyznam sie ze ja pracuje za biurkiem i mam mniej:( ale jak pisalam wczesniej umowa mi sie konczy wiec chyba zmienie profesje. A w jakim barze daja te 350?

wlasnie o to chodzi w biurze mniej sie czasem zarabia

Wiem juz nie raz sie z tym spotkalam. Troche dziwne ale w sumie co maja mi placic kokosy za klikanie na kafeterii:) Wlasnie jestem w pracy, ale mam za soba regaly i nikt nie widzi co robie.

co konkretnie robisz ? jakie masz stanowisko moge wiedziec ? lubisz swoja prace ?

a angielski jaki ? plynny czy komunikatywny ?:)

powiem tak pracuje w department for work and pensions. Jezyk mam gorszy plynny:) komunikatywny to zdecydowanie za molo powiedziane. Ale konczy mi sie umowa:( pisalam to juz na innym forum. i nie wiem czy cos znajde

znajdziesz tylko to wymaga czasu, macie sie z czego utrzymac, nie jestes sama - wiec mysle ze to plus :)

A TY MARTKI CO ROBISZ I GDZIE MIESZKASZ, JA JESTEM Z SOUTHAMPTON

Gość salamandra plamista
mozesz zawsze wyslac swoje CV do agencji szukajacej pracy biurowej. Sa takie ktore szukaja pracy tymczasowej ale i stalej i przynajmniej sama nie musisz sie tak nachodzic. Moja kolezanka w Szkocji sie do takiej zglosila i juz kilka ofert jej dali wiec mysle ze to calkiem niezly pomysl. powodzenia

ja w Kent, na razie chodze na Esol i biore sie na powaznie za jezyk, tylko leniwa jestem - tez bede chciala w biurze cos znalezc :) mamy male dziecko wiec na razie nie pracuje

ja chodzilam na esol ale zrezygnowalam, w grupie na 8 osob mialam 4 polki, bez sensu. Ucze sie sama Mam takis pecjalny zeszyt i jak jestem w pracy to pisze wszystko co uslysze ajk nie wiem jak tp zapisac to sie pytam.

ja nie pracuje - wiec chociaz mam slycznosc z jakism angielskim - w sumie w dobrej grupie jestem - sa ode mnie wyzej wiec mnie to motywuje nie nudzimy sie :) gdybym pracowala pewnie tez nie chodzilabym na to, tak mysle :) poza tym traktuje to tez jako okazje do poznania kogos

Z tym poznaniem kogos to racja, ale ja jakos nie mam szczescia w poznawaniu nowych \"kolezanek\" moze to ze mna jest cos nie tak. Nie wiem Ja chce sie zapisac na jakis kurs zeby podniesc kwalifikacje. Mysllam o bookeper ale nie wiem jak to ugryzc

ja tez ale to za jakis czas mysle ze w przyszlym roku jak bede miec jeden stopien wyzej jezyk - teraz jeszcze za wczesniej. Ja tez mam problem tu kogos poznac - ludzie troche stronia od siebie nie wiem czemu tak jest, przeciez sama praca czlowiek tu nie zyje, fajnie jest gdzies wyjsc na zakupy piffko czy kawe.. :) co do kursow sprawdz sobie ta stronke : http://www.learndirect.co.uk/ jest tez infolinia po polsku zreszta w roznych jezykach dla ulatwienia, zadzwon dowiesz sie napewno czegos :)

mam tu jeszcze jeden link przyszedl mi informator w dzisiejszej poczcie : www.hlctrain.co.uk :)