Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość majrel
do beti- 10.21czyli stocholm nie wyjdzie u ciebie tak jak na zdjeciu i testerku, lepiej uzyj odcienia viking powinien wyjsc ladny chlodny blond

Gość majrel
do sylwia 0309- powinnas na odrost nalozyc najlepiej farbe mocno rozjasniajaca profesjonalna np koleston perfect z welii odcienie specjal blond np 12/22 z woda 12% lub profesjonalna farbe londa odcien 12/8 tez z woda 12%, jesli masz problem z dostepem do farb profesjonalnych to taka silnie rozjaniajaca jest garniera nutrisse 101 lub feria loreala 102

Gość sylwia0309
Mam jeszcze jedno pytanie! Czy moge juz dzisiaj nalożyć np. ta ferie 102, jeśli wczoraj farbowałam tym preferenc 03? Jeśli tak to ile mam trzymać? A jesli nie to jak długo odczekać do kolejnego farbowania? Chociaż i tak nie wiem czy wytrzymam bo drażni mnie ten złocisto-rudy kolor odrostów-koszmar! Prosze o jeszcze jedną radę i dam już pani spokój :)

Gość beti3232
Dziękuję:) A 10.21 excellence nie powinien wyjść jaśniej niż viking?

Gość majrel
spokojnie mozesz ten 102 nalozyc juz teraz tylko na sam odrost z tym ze nie ma tu 100% gwarancji ze wyjdzie super chlodny blond

Gość majrel
odcien 10.21 jest preznaczony do wlosow jasny blond na srdnim blondzie wychodzi juz o wiele ciemniej ale mozesz sprobowac bo kazdy ma inna strukture wlosa oraz wszystko zalezy od naturalnej melaniny we wlosach jesli jest duzo barwnika czerwonego to wiekszosc blondow wychodzi bardzie zlociscie.

Gość qwertyk
mam na wlosach casting swietlisty blond czy perlowy blond jest ciemniejszy? jaki mniej wiecej kolor z palety marijel to wlosy pofarbowane swietlistym blondem?

Gość beti3232
Bardzo dziękuję za odpowiedź:) Farbowałam kiedyś odcieniem Scandynavia i wyszło bardzo ładnie, i dla tego myślałam że 10.21 wyjdzie podobnie tylko z popielatym refleksem. A czy farba marijel odcień 9.02 albo 10.21 też nie wyjdzie na moim średnim blondzie?

Gość majrel
skoro scandynavia wyszedl ok to mysle ze w takim razie wyprbuj stocholm, farby blond majirel sa bardzo delokatne i nie rozjasniaja tak jak te sklepowe raczej musisz uzyc farby majiblond z woda 12% np odcien 901 lub 902

Witam.Potrzebuję porady.Mam włosy w kolorze ciemnego brązu z pasemkami w kolorze jasnego blondu robione rozjaśniaczem.Od pewnego czasu zastanawiam się nad zafarbowaniem całości , i tu pojawia się problem, bo nie wiem której farby czy też szamponu powinnam użyć, aby otrzymać ciemniejszy kolor blond.Proszę o radę i z góry dziękuję;)

Gość beti3232
Jeszcze raz wielkie dzięki za radę:) Pozdrawiam cieplutko :*

Gość majrel
na sredni blond lepiej wyjdzie 101

Gość kolor_wlosow
Droga Majrel! Jestes świetnym fachowcem i bardzo zalezy mi na Twojej opinii. Mój kolor włosów to ciemny blond, średnio dobrze rozjasniających się (włosy mają trochę czerwonego pigmentu). Eksperymentowałam z róznymi kolorami i w ciemnych mi brzydko a w jasnych niewyraźnie, no ewidentnie mi nie pasują. Najlepiej wyglądałam w pasemkach blond, ale chcialam od nich odejśc i farbowac włosy na jeden kolor, samam w domu. Szukam czegos pomiędzy - koloru jaśniejszego od mojego, ale nie "typowego blondu". Mam troche misz-masz teraz na głowie, ale to nieważne - szukam czegoś co dobrze wyszłoby na moich ciemny blond odrostach. O resztę włosów będę martwić się i dopasowywac do reszty później :D. Stosując np jakieś średnie blondy, włosy mogą się za słabo rozjasnic i pozostac rdzawe; myślałam o jakims średnim wodzie + woda 9%, może wtedy wyszedłby kolor o jakim marzę? Utworzyłam na naszej - klasie fikcyjne konto ze swoim zdjęciem i kolorami, które mi się podobają (najbardziej zdj 1 i 2). Bardzo proszę, poradź mi w czym byłoby mi dobrze i jak taki kolor uzyskać. Troszkę czytałam o farbach i fajny podobo wychdzi Belle Color nr 2 - Blond , oraz Nutrisse 80 lub 81. A może cos jeszcze całkiem innego ?:) Czekam z niecierpliwościa na Twoja opinie i z góry serdecznie dziękuję!!!

Gość kolor_wlosów
AAAAAAAAAaaa juz podaję dane na nk oto link, który trzeba wkleić w okno, gdy wejdzie się na nasza klasę (najpierw trzeba się zalogować) http://nasza-klasa.pl/profile/28541282

Gość kolor_włosów
Ach i jeszcze jedno - jesli nie masz konta na nk, wyśle Ci login i hasło do tego konta na maila :)

Gość cziczi czuczi
Witam. Mam mały problem:) Od dwóch lat rozjaśniałam włosy u fryzjera, rozjaśniaczem niestety. włosy po nim są zniszczone, wiec postanowiłam sama pofarbować je farbą. Użyłam do tego farby garnier nutrisse nr 111 " jasny popielaty bląd"; na 3 cm- rowych odrostach wyszedł nawet ładny słoneczny- koniakowaty blond, ale na tych rozjaśnionych jakby szaro- niebieski, mimo iż trzymałam farbę na końcówkach 10-15min. Chciałabym wyrównać jakoś te kolory i pozostać przy blondzie. Czy powinnam użyć jeszcze raz tej farby z nr 111 tylko na odrosty nie malując końcówek, czy raczej jakiś inny cieplejszy odcień blondu i położyć na całość?? Proszę o pomoc i poradę jakiej farby użyć!!! Pozdrawiam:)

Gość kolor_włosów
Hej! Ja nie jestem znawczynia, ale chyba wiem co Ci doradzić :-) Takie własnie rozjasniające odcienie wychodzą w ten sposób na rozjasnianych włoskach. Broń Boże nie nakładaj farby!!!! Musisz poczekać, aż ten poblask się zmyje, nic się nie martw. Wiem,że szmpony przeciwłupiezowe spierają kolor. SDzkoda niszczyć włosów farbą, a tu masz niemal 100% gwarancję,że kolor z tych rozjasnianych zejdzie!!! Poczekaj jeszcze co napisze Majrel, ale myślę, że tutaj mycie głowy rozwiąże problem. pozdrawiam:)

Gość cziczi czuczi
nie wiem czy to jest ważne, ale mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, na moje oko nawet mysi brąz.ale wolałabym zostać przy jakimś chociaż odcieniu blondu:)

Gość cziczi czuczi
dziękuje, za podpowiedz:), jednak chciałabym zrównać te koniakowate odrosty z tymi popielato- szaro-niebieskimi końcami , tylko nie wiem jakim odcieniem i czy w ogóle pokryje? teraz nie podoba mi sie za bardzo to co mam na głowie:(

Gość aga20dde
witaj MAjirel dotychczas uzywalam farb LOreal preference -viking a potem garnier nutrisse super jasny platynowy blond. ale teraz wlosy juz rosną a kolor wpada w zółty. po farbowabiu mialam taki odcien jak na pudelku VIKINGA. ale farbowalam tylko odrosty. chcialabym miec teraz jasniejsze ale CALE> co mi doradzisz jaki kolor?

Gość majrel
do kolor wlosow- jesli zalezy ci na naturalnym blondzie to polecam farby majirel odcien 9.0 lub 9.03 z woda 9% odcien 9.03 jest odcieniem zlocistym ale na wlosach ciemny blond wychodzi bardzo naturalnie i nie jest to zolty blond, z farb komercyjnych polecam odcien 9 excellence creme, lub bardziej naturalny ale ciut ciemniejszy 8.13 natomiast 80 z nutrisse wychodzi dosc ciemny

Gość majrel
do czi czi najlepiej takie wlosy zneutralizowac odcieniem zlocistym najlepszy bedzie tu excellence creme nr 9.3 wyrowna kolorki wlosow na wlasnie koniakowaty blond , jesli chcesz uzyc bardziej delikatnej farby polecam odcien majirel 8.3

Gość majrel
do aga- a jaki jest twoj naturalny kolor wlosow?

Gość kolor_wlosów
Hej! Dzięki wielkie! A jako fryzjerka pewnie znasz się na tym co komu pasuje, bo wiadomo - kolor może wyjśc zamierzony, ale nie pasować do danej osoby.... Czy uważasz,że coś takiego będzie mi pasowac? Bo szczerze mówiąc, jesli stwierdzisz,że tak będzie lepiej to jestem w stanie nawet pofarbowac ciemnym brązem ;) Jesli nie masz konta na nk , to moge nawet tutaj podac hasło i login :)

Gość cziczi czuczi
Witam,czy ja też mogę liczyć na podpowiedz?:)

Gość cziczi czuczi
Oj dziękuję bardzo :), nie zauważyłam. Pozdrawiam.

Witam.Potrzebuję porady.Mam włosy w kolorze ciemnego brązu z pasemkami w kolorze jasnego blondu robione rozjaśniaczem.Od pewnego czasu zastanawiam się nad zafarbowaniem całości , i tu pojawia się problem, bo nie wiem której farby czy też szamponu powinnam użyć, aby otrzymać ciemniejszy kolor blond.Proszę o radę Majrel i z góry dziękuję

Gość aga20dde
moj naturalny kolor to ciemny blond

Gość Kluseczkkkka
Wiem ze to forum o farbach loreal ale moze uzyskam podpowiedz, mam w domu farbe reene blanche 8c blond z odcieniem jasnego popiolu i wode 9% wlosy mam rozjasnione rozjasniaczem i woda 12% jaki moze wyjsc odcien po tej farbie z 9%woda?Bo martwie sei ze zbyt ciemny...

do majrel: właśnie zafarbowałam sobie włosy exelence bardzo bardzo perłowy blond i kolor wyszedł mi nie taki jak na opakowaniu. Wyszedł mi jakiś dziwny, wpadający w słomkowy i nie jestem z niego zadowolona. Proszę o poradę co mama teraz zrobic zeby uzyskać "ładny" jaśniutki odcień blondu??? Pozdrawiam