Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gośćlistopadowamama
Ania3211 Moze sie spotkamy :)

Gość agaesiowa
A czy w razie kiepskiego samopoczucia (w sumie nie wiem jak przeżyje powód) i w potrzebie skorzystania z toalety czy prysznica można maleństwo oddać w opiekę położnych?

Gość mami 78
do agaesiowa - a w domu jak ci sie zechce iść do kibla to bachora oddasz do sąsiadów ?

Gość gość_M
ja mialam pokoj jednoosobowy i bylo mi bardzo dobrze :) obok na sali jak nie jedno to drugie dziecko plakało na przemian (jedno budzilo drugie). U mnie goście mogli być tak długo jak chcieli i w dowolnej liczbie na raz. Mąż mógl nocowac, co jest super w przypadku cc. Dostawaliśmy dwie porcje każdego posiłku. ja polecam :)

agaesiowa - z oddaniem maleństwa pod opiekę na oddziale nie ma problemu, położne same to proponują i zawsze można poprosić i zabiorą dzieciątko.

Gość agaesiowa
Do mamy 78. Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja będę miała dziecko a nie bachora. Trochę kultury.... W domu będzie przy mnie mąż a chcąc wziąć kilkuminutowy prysznic w szpitalu nie zostawię przecież maleństwa samego.... Stąd było moje pytanie.

Gość agaesiowa
Ania3211 bardzo dziękuję. Pozdrawiam

mam pytanie odnośnie jedzenia. czy jest tak jak w państwowym szpitalu czy są lepsze warunki?

Gość gość
Dziecko po porodzie spi wiekszosc czasu. Nie bedziesz miala problemu z prysznicem uwierz

Gość gość zaciekawiony
Z jedzeniem o niebo lepiej, ale jeśli nic się z dzieckiem i Tobą nie dzieje to i tak za często nie skorzystasz z posiłków, zalezy też jaki poród. Do gość_m a ile odpłatny jest jednoosobowy pokój??

Gość agaesiowa
Jednoosobowy pokój, koszt 800 zł. Za cały pobyt.

Gość gośćlistopadowamama
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz odnośnie pokoju jednoosobowego bede musiała to jeszcze przemyśleć i upewnić sie czy pokoj bedzie wolny w moim terminie.Mam jeszcze pytanie jakim mleczkiem dokarmiają dzidziusie bo ja bede miec cesarke i wiem ze za pierwszym razem pokarm miałam dopiero po 3 dniach a i tak strasznie mało aż wkoncu musiałam przejść na mleko modyfikowane.

Gość mm_wrzesien
różne mleczka są do wyboru:)

Gość KM_85
Ja już po :) W poniedziałek urodziłam przez cc moje 3 dzieciątko :) I 3 raz jestem zadowolona z opieki na Łubinowej :) Choć była to moja pierwsza planowana cc ( dwie poprzednie były po próbie porodu sn) i stres był przeogromny do tego mały był owinięty pępowiną i zachłysnął się wodami to wszystko skończyło się dobrze i wiem, że miał najlepszą opiekę. Bardzo dziękuję za wszystko, bo już więcej się tam nie pojawię ;)

Gość gość
jesli wszystko jest OK, po CC - 3 doby. po porodzie Sn 2

Gość gośćlistopadowamama
Listopadowa_mama na kiedy masz termin?ja tez ciagle mysle o tym pokoju jednoosobowym ale nie widm czy to ma sens

Gość Grudniówka 2014
Dziewczyny oczywiście wybór jednoosobowego pokoju jak najbardziej można rozważyć natomiast ja po pierwszym porodzie pierwszą noc spędziłam z współlokatorką a drugi prawie cały dzień, noc i następny dzień do popołudnia byłam sama i nie było to fajne.. Nie bardzo miałam jak pójść do toalety nie mówiąc już o prysznicu i w ogóle jakoś tak inaczej jest z drugą osobą na sali. Oczywiście to indywidualny wybór, ja piszę tylko jakie są moje odczucia bo mam porównanie.

Gość listopadowa_mama
ja mam termin normalnie 26 listopad, ale że cesarka to pewnie 18/19. Datę będę znała w przyszłym tygodniu. Ja jestem 20 miesięcy po pierwszej cesarce w bogucicach i jedynym moim marzeniem jak tam leżałam był pokój jednoosobowy. Miałam fatalną dziewczynę, u której cały dzień siedział mąż. I wszystko ok, bo mój też był od rana do wieczora, ale starał się nie przeszkadzać. Ten cały czas coś komentował, gapił się i byli oboje mega głośni. a ja czułam się fatalnie i jak miałam wstawać to bardzo się krępowałam. Jedną noc byłam sama i to było coś pięknego :)

Gość gośćlistopadowamama
Listopadowa_mama ja mam termin na 21 listopada a cesarke zaplanowana na 17 go,sama juz nie wiem czy decydować sie na ten pokoj,to moja druga cesarka,pierwsza miałam w klinice Eskulap jak jeszcze mieli kontrakt z Nfz i byłam w pokoju z bardzo fajna dziewczyna i miło to wspominam gdyz ona rodziła sn i bez problemu śmigała po sali i nie raz podała mi mojego szkraba jak miałam trudności ze wstawaniem oraz mozna było pogadac i nie czułam sie sama,tymbardziej ze teraz maz nie bedzie mógł byc przy mnie cały czas gdyz bedzie musiał opiekować sie moim starszym synkiem dlatego tak to rozważam choć tez wszystko zalezy od tego na jaka współlokatorkę sie trafi a nie chce czuć sie skrępowana a po cesarce nue bede tryskać energia,mam jeszcze pytanie do mam które tam rodziły jakie mleko mleko modyfikowane jedt do wyboru?

dziewczyny to może się spotkamy :-) i będziemy razem na sali, ja też mam termin cesarki na 18 listopada . A co do mleczka to jest kilka do wyboru, ja jak leżałam pięć lat temu to moją córcie z tego co pamiętam bebilonem dokarmiali i był jeszcze hipp a teraz to dokładnie nie wiem.

Gość gośćlistopadowamama
Ania3211 moze bedziemy miały szczescie i sie spotkamy mam cicha nadzieje,ze bede miała jakas fajna wspolokAtorke bo zawsze to tak milej i raźniej na sali :)

Gość Listopadowa_mama
Jak widac wszystko zależy od tego jakie kto ma doświadczenie :) mi głownie zależało na "jedynce" zeby mąż mógł zostać na noc. Ostatnio tak źle przeszłam cesarkę ze na noc musiałam synka oddawać i serce chciało mi peknac. Ani zasnąć nie mogłam. I z bólu i chyba wyrzutów sumienia. Zobaczymy na czym stanie..

Gość gość
a czy na Łubinowej dostaje się jakąś paczkę próbek dla Malucha przy wyjściu ze szpitala?

Gość gość
Czesc dziewczyny.....chcialam Wam powiedziec a zarazem rozwiac Wasze watpliwosci porod na Lubinowej wspominam bardzo milo...polozne super,pomocne,trzeba sie ich sluchac a wszystko bedzie ok...,rodzilam w marcu ale przy kolejnym bobasku tez mam w planie ten szpital...dla mnie jako mlodej mamy,przy pierwszyn diecku liczylo sie to ze moglam polegac na pielegniarkach ktore fachowo mi pomagaly,przygotowaly nas swietnie na kapiel w domku i pielegnacje bobaska...fakt trwafilam na jedna nie zbyt mila pania no ale takie tez sie zdarzaja...mimo to porod tam i nasz pobyt wspominam bardzo pozytywnie....powodzenia przyszle mamy:-):-):-)p.s my jadlysmy mleczko Nan

Gość mm_wrzesien
tak, wychodząc ze szpitala dostaje się dwie paczki niebieską i różową

Dziewczyny a jak u was ze skurczami macicy? Bo ja dostaje coraz silniejszych a to 33 tydzień i lekarz kazał mi zmienić preparat i zwiększyć dawkę magnezu a jak to ie pomoże to bedzie musiał położyć mnie na oddziale na 2 dni i kroplóweczki podać .

Gość gośćlistopadowamama
Ania3211 ja mam nadzieje ze dotrwam do tego 17 listopada choć nie ukrywam ze jest mi juz mega ciezko wszystko mnie boli kłuje a przede wszystkim mam straszny ucisk na kręgosłup a musze latać za moim żywiołowym czterolatkiem co mi nie ułatwia czuje tez takie bole jak na miesiączkę ale na ostatniej wizycie u lekarza było ok a następna mam 21 go

Gość agaesiowa
Dziewczyny - doświadczone juz mamusie - jakie pieluszki polecacie i krem do pupy? W sumie kupiłam pampersy ale drogie i reklamowane nie zawsze znaczy dobre. Moja siostra urodziła we wrześniu, używała właśnie pampersow i mały juz jest odparzony, mimo częstego wietrzenia i zmian pieluszek. czy któraś używała pieluszek dada lub rossmannowskich? A może inne?

Gość agaesiowa
Ja termin mam na 24 listopada ale cały czas miewam twardy brzuch. Skurczów nie odczuwam. Czy któraś z dziewczyn, mających termin w okolicach ma podobnie? lekarz póki co zalecił mi nospe, magnez i duphaston.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się