Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
Badz przygotowana jak do porodu. Nigdy nic nie wiadomo;) Torba w bagazniku ,w torebce potrzebne wyniki badań i karta nfz. Powodzenia:)

Gość gość
A na ktg umow sie telefonicznie. Bo moze byc od groma kobiet i bedziesz tam kwitnąć

Gość mm_wrzesien
Dzięki za pomoc, tak zrobię:)

Gość mama To
U nas po wczorajszym KTG zero skurczów i zero rozwarcia także córciaa pewnie zaczeka na swój termin czyli min imum do 15.09

Gość mm_wrzesien
mamaTo umawiałaś się na samo KTG, a badali Cię też ginekologicznie na rozwarcie?? ja umowilam sie na jutro ktg i chce wiedziec na co sie przygotowac

Gość gość
po albo przed ktg teraz juz nie pamietam;) badaja na fotelu ginekologicznie.

Gość mm_wrzesien
dzieki;)

Gość gość
mm_wrzesien tak najpierw było KTG a potem przyszedł dr i mnie zbadał

Gość gość
Wrzesien i jak tam? Juz Po?:D

Gość mm_wrzesien
tak po, mialam ktg, usg i badanie gin. ale lekarz byl zdziwiony,ze przed terminem przyszlam i, ze sie tak nie przychod*******azdym razie ani skurczy, ani żadnych innych oznak zblizajacego sie porodu:(

Gość mm_wrzesien
a co do pełni to chyba coś w tym było, bo dziś mi lekarz powiedział, że mieli już 5 cc, a wczoraj też słyszałam stolik obok w poczekalni jak babki, które rodziły wczoraj sn rozmawiały z rodziną:D no cóż, ja się nie załapałam, ale może to i lepiej, że na taki tłok nie trafiłam:P Kto wie.

Gość misiagesia
Witam i przepraszam ze się wtrącam w trakcie dyskusji. Byłam tutaj aktywna dwa lata temu przed porodem pierwszego dziecka. Teraz postanowiłam a nowo odświeżyć swoje doświadczenia. Termin porodu obecnej ciąży mam na święta bozego narodzenia, są tu jakieś "ciężarówki" z podobnym terminem?

Gość gość
W tej pełni chyba coś jest mnie zostało 18 dni do cc a w nocy pojawiły się bóle w krzyżu znikały i pojawiały się strachu co niemiara, mam nadzieję, że dotrzymamy :)

Gość Mama grudzień
misiagesia:) tak, jesteśmy chyba już w trójkę w takim razie :) ja z terminem na 27.12.

Gość Mama grudzień
wrzesień- no bo na KTG zaczyna się jeździć na dwie doby po wyznaczonym terminie z OM. Pewnie stąd jego zdziwienie:)

Gość gość wrześniowy Mati
Dziewczyny, na wczorajszej wizycie u lekarza dow.sie, ze na łubinowej praktykuje sie pojawienie sie na kontrolne Ktg, badanie gin.i usg w piątej dobie po terminie om. Ja mam termin jutro, wiec mam zadzwonić i umówić się Ew.na środę 17go, jak dalej nic nie ruszy to stawiamy sie na przyjęcie do szpitala 19go na 8:30. Kiedyś było tak ze co dwa dni ale widać od tego odeszli. Misiagesia pozdrowienia! :) tez urodziłam dwa lata temu córkę w sierpniu i bywałam tu na forum, wtedy jako sierpniowa Małgosia.

Gość gość
Zmniejszyli liczbę dób jesli chodzi o wywoływanie bo bylo 10, co wedlug mnie przy donoszonej ciazy bylo niezrozumiale, a zwiekszyli lb. przy ktg. Moze to i lepiej:)

Gość Grudniówka 2014
misiagesia a kiedy dokładnie rodziłas pierwsze dzieciątko? Bo ja chyba kojarze Twój pseudonim z mojego udzielania się na forum:) Teraz termin tez mam na 27.12:)

Gość Mama grudzien
Grudniowka, jak sie czujesz? Jak szyjka? Duzy masz brzuchol juz? Ja rodzilam w 2011:) wiec troche minelo. Jutro mam wizyte, wiec zobaczymy co tam slychac?;) Wogole ta ciaza idzie w tempie expressowym, pierwsza sie ciagnela okrutnie...

Gość misiagesia
Ja rodziłam 5 września. Sierpniową Małgosię pamiętam :) termin mam wg okresu na 28 grudnia, a wg usg ostatnio na 20 grudnia. Ja bede mieć cesarkę bo mam dysplazję macicy. Ciekawe czy się z którąś grudniówką spotkam :)

Gość Grudniówka 2014
Mama grudzień dziękuję, że pytasz:) Ja sobie z pessarem chodzę a raczej leże bo mam prowadzić spoczynkowy tryb życia od którego już mi niedobrze:( I dlatego też ta ciąża mi się baaaardzo dłuży. Ile można czytać książki? Ale najważniejsze żeby z Malutkim wszystko było ok i się nie spieszył za bardzo z przyjściem na świat. A wtedy może rzeczywiście jakieś forumowe grudniówki spotkają się na Łubnowej: ) A jak u Ciebie, wszystko ok?

Gość Mama grudzien
U mnie jako tako, nie moge wyleczyc infekcji . Biore juz kolejne globulki . Wszystko jest dobrze na chwile poczym znowu wraca jak bumerang! I kolejne leki:/ juz 4te z kolei. Do tego doszlo bialko i leukocyty w moczu:( Ta ciaza pod tym wzgledem jest zupelnie inna bo za pierwszym razem nie mialam pół infekcji. A teraz bez przerwy cos! Jeszcze ponad 3 miesiace...

Gość Grudniówka 2014
Mama grudzień u mnie podobnie. W pierwszej ciąży niewielkie problemy a teraz cały czas coś.. No ale damy radę już 2/3 za Nami więc niewiele zostało:)

Gość gość
Pytanko: mam lekarza prowadzacego na Lubinowej (dr Wieczorek). Czy moge liczyc na L4 do pracy od niego? Ktoras moze wie? Mam 6 miesiac i ciezka prace i nie daje juz rady fizycznie z plecami...

Gość gość
Chodzilam do dr Wieczorka, bez problemu da Ci l4 jesli tylko powiesz ze praca Ci juz ciazy i chcesz sie juz skupic tylko na malenstwie :)

Gość mm_wrzesien
gość wrześniowy Mati - urodziłaś już czy dalej czekasz? ja czekam...

Gość misiagesia
Oj u mnie się dzieje, mam biegunkę z wymiotami do tego cukrzyca ciazowa, koszmar. Poradzcie co mi wolnojesc. Leki już mam.

Gość gość az
Urodziłam 6 września na Łubinowej, wieczorem w pt pojawiły się skurcze, pojechałam do szpitala o 23.00, przy badaniu lek. odeszły wody, no i zostałam przyjęta na oddział. Położna na oddziale skwitowała to jednym zdaniem "to jeszcze potrwa, tu się dopiero wszystko zacznie rozkręcać.." i się rozkręciło :)1.25 przywitałam swojego synka, poród przebiegł bardzo szybko i sprawnie. Zawdzięczam to oczywiście doświadczonej położnej Pani Sabinie, oraz mężowi, który mnie wspierał. Zero znieczulenia, zero leków p/bólowych, da się przeżyć :) pozdrawiam