Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość VS
Czesc dziewczyny! :-) jestem "swiezo" po porodzie sn. Jak dla mnie ten szpital to rewelacja. Jestem bardzo zadowolona z opieki nade mna i małą. Przyjecie do szpitala to zapis ktg, badanie i papiery... polozna dokladnie wyjasniala dane podpunkty przed podpisaniem przez nas czegokolwiek. Ogolem u mnie szybko poszlo, bo jak na 1 dziecko to urodzilam w 2.5godz. Niestety z nacieciem krocza,ale tragedii nie ma. Tabletka przeciwbolowa i mozna wytrzymac. Do szpitala nie trzeba brac kosmetykow dla dziecka, bo oni kapia dzieciaczki. Tylko pieluchy i chusteczki. Ubranka... nie ma co brac za wiele. W 1 dobie oni dziecko ubieraja, kapia itp. A potem jak dziecko jest juz z wami to sobie przebieracie i dbacie jak chcecie :-) Ogolem szpital wyglada jak jakis hotel ;-) opieka super, ciagle ktos przychodzil i sie interesowal, jak sie czuje , jak idzie karmienie (karmie od poczatku i tak wlasnie chcialam nikt nie zmuszal) panie cierpliwie odpowiadaly na wszystkie moje wymyslne pytania. Sala 2os.z lazienka, jedzonko super nie trzeba sie "dokarmiac" jak to w innych szpitalach bywa. Pozdrawiam i zycze szybkich i malo bolesnych rozwiazan ;-)

Gość gość
VS super, że opisałaś jak wyglada pobyt, a czy ktoraś opisałaby pobyt podczas planowanej cc? Już się doczekać nie mogę.. jeszcze kilkanaście dni

Gość GoscKasika87
Ja mialam planowane cc pod koniec sierpnia, i jak VS dokładnie tak samo, przychodzisz rano wypelniasz papiery tzn polozna pisze ty tylko na koniec dajesz podpis daja ci koszule taka z ala flizeliny,(mozesz miec swoja ale ta szpitalna lepsza bo po znieczuleniu masz ograniczenia ruchowe)i zabieraja na blok operacyjny tam mierza ciśnienie i daja znieczulenie po znieczuleniu spr igla czy dziala jak dziala to od razu lekarze robia zabieg (mozesz czuc mdlosci ja tak mialam) ogólnie trwa ok 10-15min ,dzidziusia biorą na wazenie i daja tacie do przytulania (skora do skory) po zszyciu biara cie na sale i daja dzidzie tobie do ciala i tak prxytulasz maleństwo ok 1-2h mozesz przystawic do piersi w tym czasie,po ok 7h pionizuja i polecam wyprostować sie do pionu później duzo lepiej sie dochodzi do siebie, (ja po pionizacji normalnie funkcjonowalam)polozna lub praktykantka pomaga sie umyc....moze to byc mąż lub partner.powiem szczerze bardzo milo bardzo grzecznie i jedyne co mnie bolalo to......zakladanie wenflonu heh :-)

Gość gość
GoscKasika87 dziękuje za super wypowiedz. Ulżyło mi troszke, to moja druga cc, ale od poprzedniej mieło juz troche dobrych lat... Szwagierce rodzacej u nas w miescie odeszły dzis wody i ur w 37 tyg małego z inf płuc, lezy w inkubatorze. Ja tez mam miec cc w 37 ale dr w Łubinowej juz dał mi jedna dawke dexavenu w pt kolejna. Boże mam nadzieje ze ten dexaven faktycznie działa, ale jestem juz uspokojona ze mój lekarz działa profiaktycznie

Gość GoscKasika87
Uwazaj na siebie i dużo lez ,wypoczywaj, i bedzie dobrze :-) trzymam kciuki bys dotrwala i obys miala tak mile wspomnienia jak ja :-) pozdrawiam

Gość mamaluty
Cześć Dziewczyny. Mam pytanie. prowadzę ciążę u dr Matuszewskiego na nfz , jestem w 18 tc . On nie chce mi wystawić l4 bo twierdzi ze ZUS go sprawdza. I tym sposobem chodzę do pracy gdzie cały dzień siedzę przy komputerze , kręgosłup i nogi nawalaja. Wcześniejsza ciążę prowadziłam u dr Kozy prywatnie i l4 dostałam od 1 miesiąca. Jak to jest? do tego podpisałam ten cały KOC i nie wiem czy mogę zmienić lekarza teraz. helpppp

Gość mm_wrzesien
pierwsze słyszę o tym KOC, coś wyszukałam w necie, ale dokładnie i tak nie wiem co to:P ALE... wydaje mi się, że masz prawo wyboru lekarza zawsze i wszędzie. wszyscy prywatni lekarze, do których chodziłam, w tym dr. Koza, dr. Ślęczka, dr. Jędrzejko L4 dawali. na NFZ jak chodziłam do innych lekarzy to jedna lekarka nie chciała dać pomimo sporych przesłanek, a inna też na NFZ wciskała mi L4 choć nie chciałam. więc nie wiem od czego to zależy. Może przepisz się i choć prywatnie do innego lekarza z Łubinowej .

Gość gość
A ja mam pytanie odnośnie tego jak wygląda sala porodowa? Na stronie jest napisane, że jest dwuosobowa - tzn, że jak odbywają się 2 porody jednocześnie to jesteśmy skazani na wzajemne towarzystwo? Czy mają to jakoś rozwiązane, aby zapewnić kameralność?

Gość mm_wrzesien
Są dwie sale , w każdej jedno łóżko . Ale jeśli byłyby trzy / cztery rodzące to obie sale maja możliwość dostawy jeszcze jednego łóżka i wtedy kotarą się odgradza

Gość gość
A no to teraz rozumiem! Dziękuję za wyjasnienie :)

Gość soltys695
Witam ! 38 tc. Jestem po konsultacji anestezjologicznej:) spotkanie z pania anestezjolog trwalo ok. 20min. Podczas konsultacji pani doktor zadawala pytania o przebyte choroby, wady, uczulenia itd. Zbadala mnie tzn. Tetno i oddech. Kazala zrobic mi badanie na d- dimery ze wzgledu na dusznosci. Czy ktoras z was miala takie badanie? Czy lekarz ginekolog moze wypisac skierowanie czy trzeba prywatnie?

Gość gość
Dziewczyny po cc gdzie ściągali wam szwy? Umawiałyście się w szpitalu czy ze swoim lekarzem?

Gość gość
pilne pytanie ! Czy w łubinowej wystawiaja mezowi opiekę nad mamą po porodzie, po cc? Z góry dziekuje za odp

Gość gość
ale prowadzacy lekarz z łubinowej?;-)

Gość GoscKasika87
Lubinowa nam wystawiala opieke na mnie po cc

Gość GoscKasika87
Co do szwow umawialam sie z moim lekarzem w gabinecie gdzie chodziłam w ciąży,

Gość gość
Ja ściągałam na Lubinowej przyjechałam 10 dni po CC w zabiegowym lekarz dyżurujący mi wyciagal bo szew mi wrósł a normalnie to położna wyciąga

Gość gość
zupełnie z innej bajki! Czy drogie panie orientujecie się może gdzie w miare blisko i tanio Łubinowej znajde noclegi dla męża z synem? Mieszkamy ponad 60 km, i lepiej byłoby dla nas by podczas mojego pobytu w łubinowej, chłopcy byli takze na miejscu. Za odpowiedz bardzo dziekuje

Gość gość
Pytam rzecz jasna o jakies kwatery, hostele w poblizu

Przede wszystkim zastanów się kto zajmie się synkiem jak mąż Będzie w szpitalu bo dzieci do 11 lat nie mogą odwiedzać w lubinowej . A co do noclegów to poszukaj w Google "piotrowice Katowice noclegi " tu bedą mieć najbliżej

Gość gość
juz rozmawiałam z lekarzem i nie ma żadnego przeciwskazania by syn był z nami, ma 9 lat. Po za tym moja mama pracuje w katowicach wiec w dzien bedzie on z nią, niestety ona wraca wieczorami do rodzinnego bielska. Znalazłam juz kilka fajnych ofert, ale dziekuje, zerknę na to co polecasz. ;-)

Gość gość
Najlepszy jest poród domowy gdy nie ma komplikacji bo nie zarażą cię i mąż nie jest tylko podczas porodu ale caly czas ,oczywiście gdy nie jesteście zacofaną parą. Nie liczy się klinika lecz obecność męża przy badaniach i porodzie.

Gość gość
Najlepszy jest poród domowy gdy nie ma komplikacji bo nie zarażą cię i mąż nie jest tylko podczas porodu ale caly czas ,oczywiście gdy nie jesteście zacofaną parą. Nie liczy się klinika lecz obecność męża przy badaniach i porodzie.

Gość izzzyyy
Każda z pań rodzi w taki sposób w jaki uważa za najlepszy. O ile dobrze czytam, pani, która zapytała o nocleg, nie pytała o to w jaki sposób ktoś poleca jej rodzić. Każda uwaga jest cenna jednak nie zawsze potrzebna ;-)

Gość Moniaaa28
Witam. Czy ktoras mamusia ma termin na ok 25 marca? Tzn ja bede miec 3 cesarke na Lubinowej , wiec pewnie jakis tydzień wcześniej. Fajnie bylo by poznac jakas mamusie wcześniej. Trochę razniej by bylo :)

Gość Nikita78
Część ja ma termin na początek kwietnia 4 cc jeżeli wszystko dobrze się potoczy.

Gość gość
Rodziłam sn w maju br. Lepszej opieki nie mogłam sobie wymarzyć. Wszystkie położne - począwszy od tej, która przyjmowała mnie do szpitala, kończywszy na tej, która nas żegnała - są rewelacyjne! Położna, która była przy mnie przy porodzie to już mistrzostwo świata - w jednym czasie rodziła jeszcze jedna dziewczyna obok w sali - ona jedna przyjmowała oba porody (poród był w nocy), ciągle instruowała jak oddychać, kiedy przeć i jak długo. Myślę, że dzięki temu też nie miałam naciętego krocza, skończyło się jedynie na trzech szwach wewnątrz. Opieka po porodzie też na najwyższym poziomie - położne stale zaglądały do mam i dzieciaczków, poświęcały nam tyle czasu ile potrzebowałyśmy, uczyły jak przewijać maleństwa, jak ubierać, jak przystawiać do piersi, dużo opowiadały jak i co z karmieniem (i ja i koleżanka z sali karmiłyśmy piersią). Do niczego nikt nie zmusza, o wszystkim mówią gdzie i po co zabierają maleństwa. Jedzenie smaczne, porcje wystarczające. Chcę jeszcze dodać, że całą ciążę prowadził lekarz który nie ma nic wspólnego z Łubinową i to nie było żadną przeszkodą do rodzenia w tym szpitalu. Na ok 1,5 msca przed porodem byłam raptem na jednej wizycie u zastępcy ordynatora i na dwa tygodnie przed porodem na konsultacji anestezjologicznej. Życzę powodzenia wszystkim Mamom :)! Niech pociechy nam dobrze i zdrową rosną :)!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się