Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość Doti**
szczeze mówiąc miesiąc przed okresem (moim pierwszym) też miałam śluz ale było go baaaaardzo duzo i tez miał nieprzyjemny zapach

Gość xxxxpoollaaaaxxxx
no wlasnie mojego tez jest barrrrrrrdzo duzo czyli co mam sie przygodowac do dostania okresu? ;/ ?

Gość xxxxpoollaaaaxxxx
odpisujcie pliss

Gość Doti**
no tak musisz sie przygotować bo za niedługo mozesz dostac ;)

Gość Noś wkładki ...
Musisz się przygotować do okresu ! Noś ze sobą wkładki higieniczne zakładaj je sobie przed szkołą lub podpaski ! Pierwsza miesiączka nie powinna być obfita, ale każdy organizm jest inny ! Ktoś ma skąpą 1 miesiączkę a Ty możesz mieć obfitą ! Powodzenia !

Gość ja już nie mogę
Hej ja mam 13,5 lat i jeszcze nie miałam okresu, ale od kilku dni mam duuuuużo więcej śluzu niż zwykle(mam go już jakieś 1,5 roku). To jest okrpnie denerwujące bo cały czas czuje jak bym sikała(Zakładam wkłdki). Czy to znaczy że zbliża się okres? Prosze odpisuujcie!!!!!!!!!!!!!

Gość Doti**
Przygotuj sie bo za niedługo mozesz dostać :)

Gość xxxxpoollaaaaxxxx
ja tez nosze wkladki chyba tylko dzoeki temu normalnie funkcjonuje. . . ;(

Gość do Doti**
Chcialam sie zapytac czy przed okresem ten twoj sluz mial caly czas niepzyjemy zapach? bo u mnie tylko przez 3 dni

Gość Doti**
a u mnie przez jakieś 5 dni miał nieprzyjemny zapach, i było go bardzo dużo potem przez tydzień miałam mało i nie było zadnego zapachu no i po tym tygodniu dostałam okres.

Gość Ag95
Cześć wszystkim. Mam problem. Wczoraj chyba dostałam 2 miesiączki. Poszłam siku noi na majtkach był biały śluz z krwią. Od razu założyłam podpaske. Ale była czysta no to ją miałam do dzis. No ale teraz wogóle nic nie leci zadna krew nic a nic. Tylko taki ciemnożółty śluz. Założyłam wkładke higieniczną ale była troszeczke brudna. Czy to nie jest dziwne?? Jak miałby to być okres to go długo nie miałam aż 39 dni!! Ja już nie wiem. Czemu to wszystko jest taki skomplikowane :(:( A ja sie mamy wstydze o to zapytać, nawet nie powiedziałam o pierwszej miesiączce. Trzeba tylko siąść i czekać. Pozdrowienia :*:*

Gość Ag95
I co Wy o tym myślicie. Też takie miałyście problemy jak ja przy drugim okresie?? Prosze o odpowiedzi :):)

Gość karolcia2451
mam 13 lat...mam chyba wielki problem..! piersi rosną mi od roku...mam owłosienie łonowe średnie a na pachach dopiero mi rosną malutkie włoski...i tak w niedziele pierwszy raz zabolał mnie brzuch na dole...gdy poszłam do ubikacji zobaczyłam majtki brudne..pomieszane z jakimś śluzem jakby brązowym i krwią bardzo się boje...ból brzucha pojawił się trzy razy a krew i ten śluz coraz mniejszy jest a gdy mnie ten brzuch boli zaś tego jest dużo na majtkach...mam zacząć nosić podpaski i nie martwić się czy iść do lekarza...karolcia542@op.pl

Gość lallla
Karolcia prawdpodobnie to byl twoj pierwszy okres Gratulacje!

Gość karolcia2451
mam na imię Karolina mam 13lat mieszkam na śląsku... chodzi o miesiączkę.... mam 148..wzrostu a ważę 46kg...od jakiś 3 miesięcy powiększają mi się piersi nie dużo ale zaokrąglają się..pupa i biodra też...owłosienie łonowe mam średnie...a pod pachami dopiero małe włoski...ogólnie rozwijam się wolniej ale ostatnio podskoczyłam z dojrzewaniem... nie wiem ale chyba mam poważny problem...jak wiadomo miałam na początku śluz..kremowy i lekko! zielonkawy z brzydkim zapachem...raz zdarzyło się że na parę dni nic nie miałam a teraz w niedziele zauważyłam na majtkach plamę:brązowa raczej ciemna,kleista,bez zapachu...nic mnie tam nie bolało nawet przy oddawaniu kału...bolało mnie pod brzuchem a raz na prawej stronie niżej...głowa akurat mnie nie bolała...miałam zły humor źle się czułam byłam agresywna i wszystko mnie wkurzało nawet z kuzynkami się pokłóciłam i płakałam...z czasem ta wydzielina malała ale brzuch i tak bolał...raz gdy szłam siusiu to na bieliźnie zauważyłam samą krew....trwało to 4 dni dziś nic nie mam...tylko samopoczucie takie wahające się....

Gość fghjk
tak jak wyżej, to był Twój pierwszy okres, nie musisz być do końca rozwinięta żeby ją dostać, ja po pierwszej miesiączce jeszcze sporo urosłam i biust mi sporo urósł. Gratulacje! :)

Gość fghjk
Rozumiem Was dziewczyny też wstydziłam się powiedzieć mamie o pierwszym okresie, bo ona wcześniej ze mną o tym nie rozmawiała...ale sama po jakimś czasie zauważyła, że mam okres. Wasze mamy też zauważą. Tez wstydziłam się zmieniać podpaski, że szeleściły w łazience, to chyba na początku normalne, nie ma co się wstydzić, przejdzie wam to po jakimś czasie. Wasze miesiączki na początku mogą być nieregularne, radzę Wam zawsze mieć przy sobie podpaskę i sobie mniej więcej wyliczać kiedy możecie dostać następny i będzie ok :), da się z tym żyć :)

Gość Doti**
Dziewczyny mam taki problem tydzień temu skończył mi sie okres i było wszystko okey (musze dodac że tamten okres był bardzo bolesny) nosiłam wkładke jak to zawsze po okresie i miałam cały czas taką żółto-brązową wydzieline. Ostatnio dwa dni temu byłam z mamą na zakupach w sklepie nagle czułam że cos mi leci no to poszłam do łazienki i pacze a tam cała wkładka zakrwawiona, a przeciez tydzień temu skonczył mi sie okres !!! :( i tak do dnia dzisiejszego krwawie ale nie dużo... w nie mam żadnych bulów . Czy to jest normalne ?? czy któraś z was też tak miała?? Prosze o odpowiedzi :( bo nie wiem

Gość Do Doti**
To jak najardziej normle ! Masz niereguralne miesiączki, uregulują się do 4 lat od 1 miesiączki. Jeśli tamta miesiączka była strasznie bolesna udaj się do ginekologa, to może być coś złego ! Jeśli macie jakieś problemy piszcie na mojego meila - jestem specjalistką od spraw dojrzewania ! Pozdrawaim Małosia :)

Gość sabbi
Hej .. Mam taki problem.. Ide teraz do 1 gim i nie mialam jeszcze miesiaczki! troche mnie martwi bo moje niektore kolezanki juz mialy.,.. Rosna mi piersi i mam wlosy lonowe.. Depiluje sie pod pacha mam 170 wzrostu.. Wydzieline mam od 3 miesiecy i jest jej troche duzo... Co sie ze mna dzieje..? Kiedy dostale pierwszej miesiaczki..? Boje sie zeby to nie bylo w szkole.... =/

Gość Do sabbi
Z Tobą jak najbardziej wszyskto ok ! Jak sama pisałaś 'niektóre' koleżnaki mają, a więc nie wszystkie... To, że idziesz do 1 gimnazjum nie znaczy, że z Tobą jest coś nie tak ! Jeśli nie dostaniesz miesiączki do 16-17 roku życia wtedy powinnaś zacząść się martwić ! Mówiłaś, że masz dużo śluzu i włoski łonowe oraz depilujesz się pod pachami. Miesiączkę możesz dostać wktóctce nie da się tego dokładnie obliczyć... Jeśli obawaisz się, że możesz dostać ją w szkole, zakładaj sobie zawsze wkładki higieniczne i noś ze sobą podpaskę ... Wszystko będzie ok :) Pozdrawiam Małgosia - Masz jakieś nie jasności, wątpilwości lub pytana ? Napisz na gosiula9@interia.pl odposzę napewno ;)

Gość Ag95
Do sabbi: Cześć Jeżeli wydzielinę śluzową masz dopiero od trzech miesięcy to jeszcze nie dostaniesz okresu tak szybko... chociaż każdy różni się od siebie i każdy w innym wieku wchodzi w okres dojrzewania, zależy to od wielu czynników. Twój organizm sam podejmie decyzję w najwłaściwszym dla niego okresie. Ja dostałam okres po 1,5 roku wydobywania się śluzu. Tak też to pojawiło się u innych dziewczyn gdzie czytałam na podobnych stronach do tej :):) Pisze też to w broszurce Always: -szybciej rośniesz -sylwetka nabiera kobiecych kształtów: lekko zaokrąglają się biodra, uda i ramiona, ruchy stają się płynne, łagodniejsze -rosną piersi- początkowo jedna może być więkksza. (nie martw się potem ta asymetria zmniejszy się) -wzmaga się pocenie- uwaga na nieprzyjemny zapach! Pamiętaj o codziennej higienie - może przetłuszczać się skóra twarzy i włosy -może pojawić się trądzik lub łupież - na wzgórku łonowym, pod pachami oraz na nogach rosną włosy -pojawia się wydzielina śluzowa z pochwy - i największe przeżycie: PIERWSZA MIESIĄCZKA!!! Towarzyszą temu często zmiany samopoczucia: wahania nastrojów, rozdrażnienie, czasem zmęczenie, niepewność czy przygnębienie Ogólnie mówiąc zaczynamy miesiączkować: -- około 2 lat po tym, jak zaczęły rosnąć piersi -- niedługo po wystąpieniu owłosienia w okolicach intymnych -- po pojawieniu się pierwszej wydzieliny śluzowej z pochwy Także nie przejmuj się dostaniesz okres w swoim czasie. A jeżeli boisz się że okres pojawi się w szkole to zawsze ze sobą noś podpaski. Jeśli wydzielina Ci przeszkadza i brudzi bielizne to noś wkładki higieniczne. Mam nadzieję że dużo pomogłam. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :*:* :):) Aha i jeszcze jedno odpisujcie na moje wcześniejsze pytania :):)

Gość lolcia00
cześć mam 11 lat wczoraj zobaczylam na papierze tgoaletowym małe plamki krwi na bieliznie nic a dzisaj juz nie ma tych plAMEK CZY TO MOZE OZNACZAC ZE NIEDLUGO MOGE DOSTAC PIERWSZA MIESIACZKE

Gość sabbi
Dzieki.. :** Duzo mi pooglyscie.. Bo wstydze sie o tym rozmawiac z mama.. =/

Gość Ag95
Nie ma za co :D Witaj w klubie ja tez się baardzo wstydze o takich rzeczach rozmawiać z mamą (nawet nie powiedziałam jej o tym że juz miałam pierwszą miesiączkę) , a wogóle z kimkolwiek :D Pozdro :*:*

Gość Do lolcia00
Otuż to wcale nie musi oznaczać pierwszej miesiączki ! Za mało napisałaś o swoich objawach :(... Miałaś śluz, bóle podbrzusza, piersi Ci urosły, biodra się zaokrągliły ? Jeśli tak to jest to bardzo prawdopodobne, jeśli nie to oznacza, że poprostu dojrzewasz ;) Pozdrawaim Małgosia - macie jakieś problemy, wątpliwości itp. związanie z dojrzewaiem ? Napisz na mojego meila gosiula9@interia.pl ;) :)

Gość Do lolcia00
Aha... Nie ma się czego wstydzić ! Przecież Twoja Mama też jest kobietą i też to samo przeżywała, prawda ? No... nie wstydź nie o takich rzeczach rozmawiać z Mamą ... Jeśli dalej nie będziesz miała odwagi to PAMIĘTAJ ZAWSZE MOŻESZ NAPISAĆ NA MOJEGO E-MEILA gosiula9@interia.pl :D

Gość sabbi
Wiem ze powinnam gadac o tym z mama ale wiecie jak to jest.. =/ Dzieki.. :** bd miala jakies pytania to napisze ci na e-maila.. =) PooOoozdro.. ;**

Gość anka9912
dzięki Doti

Gość anka9912
a o co chodzi z tymi biodrami ?? co to ma wspulnego z miesiączką??