Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość kasiusia13
mam 13 lat wyrosły mi włosy łonowe i pojawił się też biały śluz! czy to znaczy ze w najblizszym czasie dostane okres?? czekam na odp. na poczte!! POMOCYyyyyy!!!!! i napiszcie też jakie sa najczestsze objawy przed pierwsza miesiaczka!! blagam pomóżcie>(

Gość CullenowaXD
Hejka:) Ja mam 13 lat. Od ok. 2 lat mam na majtkach gęstawą, przeźroczystą wydzielinę (śluz). Jest jej b. dużo, a majtki brzydko pachną. Bardzo dbam o higienę i nie sądze by to było od brudu itp. nie mam jeszcze miesiączki. Rosną mi piersi mam gęste owłosienie tu i ówdzie. przy wzroście 163 cm ważę ok. 55 kg. Czy to oznacza że dostanę pierwszą miesiączkę? wstydze się o tym rozmawiać z mamą. opiszcie proszę.

Gość magdda
mozliwe ze dostaniesz ja tez dostałam okresu choc nie mialam duzych piersi nic strasznego tak stało sie nagle chyba w styczniu jak pamietam xd nos wkladki higieniczne jak sie martwisz :)

Gość Kinia12
Ja mam 12 lat i chodzę do 5 klasy . Mam wlosy na narządach rozrodczych i trochę pod pachami.Mam także śluz jest on koloru żółtego.Boli mnie czasami glowa i brzuch(ale dosyć rzadko).Biodra mam troche zaokląglone.Czy to są objawy miesiączki?Prosze odpiszcie!!!!

Gość Kinia12
Mam 12 lat i chodzę do klasy 5 . Mam włosy na narządach rozrodczych i pod pachami.Mam też śluz od ponad 1 , 5 roku jest on koloru żółtego.Czasami boli mnie brzuch i głowa(ale dosyć rzadko).Prosze odpiszcie czy mogę dostać w najbliższym czasie miesiączke?Jest to ważne poniewaz ze szkoły jeżdzę na basen.Pliss odpiszcie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kinia12
Mam 12 lat i chodzę do klasy 5 . Mam włosy na narządach rozrodczych i pod pachami.Mam też śluz od ponad 1 , 5 roku jest on koloru żółtego.Czasami boli mnie brzuch i głowa(ale dosyć rzadko).Prosze odpiszcie czy mogę dostać w najbliższym czasie miesiączke?Jest to ważne poniewaz ze szkoły jeżdzę na basen.Pliss odpiszcie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kinia12

Gość podobna sytuacja. dziewczyna.
a ja własnie dziś dostałam okres, mam 14 lat i dziś miałam diagnoze humanistyczną. Po wyjsciu z sali usiadłam na korytarzu i poczyłam... mokre majtki. W domu robiąc siku zobaczyłam cale czerwone majtki :D XD Nic mnie nie bolało.

Gość Temka
hej czy przed pierwsza miesiaczka wypadaja wlozy z drug rodnych

Gość Wiki4424
Dzieczyny wy mi moze pomozecie.jestem w kropce.chyba zbliza mi sie okres mam 13 lat i zaczyna mnie bolec brzuch od dawna mam juz wydzieline .jak dokladnie obiawia sie miesiaczka i czy to moze byc juz zblizenie do misiaczki??POMOCY!!!

Gość grzankaa
Hej! Mam 14 lat i 7 mc i nie mam jeszcze okresu. Śluz (obfity, biały i ciągnący się) mam już ponad roku (nie pamiętam dokładnie), włosy łonowe i po pachami od 2 lat a piersi rosną choć bardzo powoli (32A) mi od 2.5 lat. Moja siostra pomino tego, że jest odemnie o rok młodsza dostała już okres 2 mc temu. Nie zapytam się mamy kiedy ona dostała swój pierwszy okres bo mnie wyśmieje i powie że to nie moja sprawa(już próbowałam). Chciałbym wiedzieć keidy dostanę okres??? Prosze odpiszcie! na meila lub tutaj na forum. PS. Kiedyś, jakieś pół roku temu miałam na majtkach maleńką brazową plame wielkości najmniejszego paznokcia u ręki, jednak to nie był okres!

Gość Samotnik13
Hej mam problem... mam te włosy łonowe,włoski pod pachami sa ale małes,4 małe w okolciacach sutków. Piersi rosna,narazie jedna. Niewiem jak to z tymi plamami czasami mam,mam pytanie ale odpiszczcie kleiste białe,ma majteczkach i w no na wzgórku onowym troche niżej cos znaczy...AA ma 13 lat,bardzo chce mieć okres!! Prosze! Napiszczie jak wywołać miesiączke czy coś Pozdro;)

Gość adierene
Miesiaczke jako tako ciezko wywołac bez stosowana srodkow farmakologicznych. Wplyw na nia moze miec stres- niekiedy przyspiesza, niekiedy opoznia.. Jesli jeszcze nie macie- to sie cieszcie :p bedziecie jeszcze moze swoj los przeklinac, gdy rozboli Was brzuch, piersi i co sie tylko da :P Ja przed swoja perwsza nie mialam zadnych objawow zupelnie, poczulam na wf na silowni w pewnym momencie wilgosc. Na szczescie szkola byla blisko domu, a wf byl ostania lekcja.. Wiki4424 .. misiaczka bezposrednio objawia sie krwawieniem ;) a przed nia.. niekiedy kilka dni przed boli biust, mozesz miec ochote na wieksza ilosc slodyczy itd. Moze Cie tez bolec brzuch, mozesz byc tez rozdrazniona. Ale rownie dobrze mozesz nie miec zadnego z tych objawow, lub tylko niektore, a nawet jeszcze inne. Kazda z nas zupelnie inaczej to przechodzi :) Trzeba poznac swoj cykl i wiedziec, co jaki objaw zwiastuje :)

Gość weronika565
Hej! Mam problem, ponieważ mam 13 lat a dokładnie w grudniu 14 dziewczyny z mojej klasy maja okres a ja jeszcze nie! Martwię się ponieważ mam takie coś jak - włosy w intywnym miejscu - pod pachami małe ale są - szybko sie poce -mam taki jakby biały śluz od chyba 1 roku i bardzo mnie to denerwuje! Pliss pomuszci mi kiedy ja moge dostac okres! Czytałam w internecie ze na wyłowanie jest prawdopodobnie ocet ale nie chce z tego korzystac! PLISSS ODPISZCZIE!!

Gość Maagdusia
kilka dni temu chyba dostałam okres ale nie wiem dokładnie bo ta krew jest brązowa i się ciągnie nie wiem co robić prosze o szybką odpowiedz

Gość weronika565
Jest jakaś masc na wywołanie okresu?? pliss odpiszcie

Gość JUST =
Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! proszę was o POMOC!!! nie za bardzo chcę dostać miesią......ale chyba mam takie objawy!! *- mam śluz od 2 miesięcy i 16 dni (trochę krótko) *- mam 13 lat *- straszliwie przetłuszczają mi się włosy *- mam wypryski *- mam coraz więcej łupieżu *- mam włosy na poch..... nie mam pod pachami *- pocę się więcej niż przed rokiem *- zaokrągliły mi się biodra *- piersi rosną od ponad 2 lat PPPPPRRRRROOOOOOOOSSSSSSSZZZZZZZęęęęęęęęęęęęęęę o kontakt nr. gg: 10454433

ma pytanie troche dziwne czy jest cos tekiego czym można było by przyspieszyć okres ? odpiszczie i to szybkoo ! ;

Gość nika335
nie wydaje mi sie zeby byl jakis lek na przyspieszneie okresu poniewaz kazda dziwczyna i koieta dojrzewa inaczej i nie martw się jak bedziesz miała dostac okres to go dostaniesz:)pozdrawiam:)***

Gość Maagdusia
już wcześniej pisałam odpiszcie jak ktoś wie!!!!!

Do Maagdusia: To prawdopodobnie okres. Wydzielina miesiączkowa składa się z resztek złuszczonej błony śluzowej macicy oraz niewielkiej ilości krwi, która znajdowała się w tej błonie, a więc nie musi być ona koloru czerwonego. Ciemno-rdzawy, brązowy, brązowo-rdzawy kolor miesiączki pochodzi stąd, że wydzielina, spływając wolno przez pochwę ulega działaniu pewnych substancji, pod wpływem których ciemnieje. Moja pierwsza miesiączka także była gęsta i przeważał w niej śluz, krwi było mało i trwała tylko 3 dni. Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko :)

Do Maagdusia: To prawdopodobnie okres. Wydzielina miesiączkowa składa się z resztek złuszczonej błony śluzowej macicy oraz niewielkiej ilości krwi, która znajdowała się w tej błonie, a więc nie musi być ona koloru czerwonego. Ciemno-rdzawy, brązowy, brązowo-rdzawy kolor miesiączki pochodzi stąd, że wydzielina, spływając wolno przez pochwę ulega działaniu pewnych substancji, pod wpływem których ciemnieje. Moja pierwsza miesiączka także była gęsta i przeważał w niej śluz, krwi było mało i trwała tylko 3 dni. Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko :)

Do karolcia_88: Przyśpieszenie okresu? Każda dziewczyna staje się kobietą w swoim własnym rytmie, każdy organizm sam o tym decyduje. Może to być uwarunkowane genetycznie, jeżeli np Twoja mama czy babcia późno rozpoczęła miesiączkowanie to prawdopodobnie ty też późno dostaniesz okres. Nie martw się, prędziej czy później i ty dostaniesz miesiączke! Pozdrawiam :)

Gość tysiulka17
Pomocy!!! Wczoraj zobaczyłam na majtkach dwie czerwono-brązowe małe kropki.... nie wiem co to było... Rosna mi piersi i mam włosy w odpowiednim miejcu... Prosze o odpowiedz....!!!! z góry dzieki..

Tysiulka moze to byc okres... lub oznaka ze okres lada dzien sie pojawi. Ja pierwszy okrs wlasnie mialam taki jak ty 2 plamy i nci wiecej a nastepnego dnai opiero krawawienie takei jprawdziwe

Gość Maagdusia
Ale moja trwa 8 dni i jeszcze jest a u Ciebie 3 dni to normalne że tak długo trwa? odpisz i dzięki za 1 odpowiedz

Gość betinia13
hej mam 13 lat no i niewiem kiedy okres dostane mam włosy łonowe zaczynaja rosnac pod pachami włosy śluz od 2 miesięcy (małe ilości plamka wielkocci paznokcia) no i jestem dość drobniutka jak na 6 klase no bylam calkowicie plaska a teraz troche mnuiej że jak załoze obcisnieta bluzke do spania to wszystko przśwituje bolała mnie dziś głowa i raz na jakiś czas boli mnie brzuch w dole dziewczyny z mojej klasy mowia ze nie dostane bo jestem za drobna a ja bardzo panikuje poniewaz mam wycieczke do warszawy na dwa dni :( pomocy!!

Ja nie miałam absolutnie żadnych objawów, ogólnie wcześnie dostałam okres - nie skończyłam nawet 12 lat... Pamiętam, że to było wieczorem, pomagałam mamie rozkładać łóżko i byłam w majtkach i koszulce (upalny sierpień) i mama nagle do mnie \"a co Ty masz takie brązowe te majtki\" no i dała mi podpaskę, nic mnie nie bolało, czułam się dobrze. Skąpe okresy (takie, że wystarczała mi cienka wkładka) miałam jeszcze dłlugo a potem stopniowo coraz mocniej no i doszedł ten nieszczęsny ból...Dziewczyny nie chcijcie tego mieć bo to nic fajnego :P Ja bym wszystko oddała, żeby się nie męczyć z tym cholerstwem

Maagdusia, pierwsza miesiączka może byś skąpa jak moja, a może być bardzo obfita, także nie ma powodu do zmartwień. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że jedna z moich pierwszych miesiączek była taka, że trwała 10 dni :D i była tak obfita, że nie wyrabiałam z kupowaniem podpasek...ale na początku to normalne :) pozdrawiam