Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość Ola12
czy to normalne,że raz jestem wesoła,a raz smutna????

Gość silverose_Dior

Gość silverose_Dior
No miałaś rację Ola 12. Mam okres. Z początku brzuch mnie nie bolał ,ale wieczorem i dzisiaj rano zaczął OKROPNIE mnie boleć brzuch. teraz jest już lepiej. Przyznam ,że nie ma się co tak ekscytować okresem bo brzuch boli strasznie ,a krew śmierdzi. plusem jest to ,że ma sie zwolnienie z basenu i w-fu ! :)

Gość Marysiaxd 97
do Ola12 Tak to normalne. W okresie dojrzewania możesz mieć "huśtawki" nastrojów tzn. raz możesz być smutna, raz wesoła, podekscytowana i bardziej wrażliwa.. itp. A po za tym dzieki za to z tymi rozmiarami... a ty jesteś w 6 kl. wiec chciałam sie zapytac czy byla juz u was babka z aways-u .. u nas była w śr. ;D

Gość Ola12
jeszcze nie jestem w szóstej dopiero w 5

Gość Ola12
dopiero co skończyłam 12

Gość Marysiaxd 97
aha to sory bo ja też mam 12 i myślałam że jesteś w 6 kl tak jak ja... ja bede mieć 13 w tym roku...

Gość Do marysiaxd 97
co znaczy zmieniaja ci sie piersi ??? NIEDOINFORMOWANA

Gość Ada_
Cześć dziewczyny. Ja mam 13 lat i jeszcze nie miałam miesiączki. Też tak jak niektóre z was chciała bym ją mieć, bo nie trzeba ćwiczyć na WF-ie jest się zwolnionym z basenu itp. Lecz są też negatywne strony. Tzn, bule brzucha zmiany nastoju itd. Okres przyjdzie w swoim czasie, i nie czekajcie na niego, bo może zrobić wam na złość i się opóźnić ;D PS. Do Marysiaxd 97 Ja miałam w zeszłym roku tą wizytę ;]

Gość Do Dziewczyn Wszystkich
u mniw nie ma tych wizyt ani z always-u ani z ob :( szkoda bo dowiedziała bym sie moze cos wiecej

Gość Marysiaxd 97
do NIEDOINFORMOWANA Przed miesiączką czujesz, że twoje piersi się zmieniają, a biodra powiększają.. tzn. piersi mogą być trochę obolałe i nabrzmiałe.. a biodra się powiększają dla dziecka aby miało później więcej miejsca i wygodę... jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o miesiączce i dojrzewaniu to wejdz sobie na te stronki..: http://www.myob.pl/teen http://konkurs.always.pl/ przy okazji możesz się dowiedzieć więcej o tamponach i podpaskach... do Ada_ Aha... my z tej babki się potem śmiałyśmy.. i dostałyśmy podpaski i tą książeczkę.. a koleżanka od razu chłopakom pokazała i się chwaliła, że przydają jej się bo już ma okres ;/

Gość Marysiaxd 97
do Do Dziewczyn Wszystkich U nas była tylko z alwaysu... z ob nie.... może przyjdzie w gimn. czy coś...

Gość Ada_
Do Marysiaxd 97 U nas kilka dziewczyn dało podpaski chłopcom, a ci je nosili na spodniach ;)

Gość Paulla97
u nas była już w piątej klasie i dostałyśmy podpaski kilka wkładek książeczkę i kalendarzyk. (ja jestem teraz w szóstej) Ona była z alwaysa ale babka z W.D.Ż.R. mówiła nam że w gimnazjum chodzi babka z ob.

Gość Marlena *
Do plmokn : Hej.Nie iem czy jeszcze wchodzisz na kafeterię mam nadzieję , że tak a czy dostałąś już 2 miesiączki?

Gość Marlena *
Dziewczyny ? Czego najbardziej nie lubicie podczas miesiączki?Bo ja nie lubię jak boli brzuch i nie lubię zminiania podpasek, ponieważ ich wymienianie wydaje mi się niehigieniczne :(

Gość Marlena *
Czy wśród was jest ktoś kto używa tamponów?

Gość Patii xd
Cześc dziewczyny. Jak się zbliża okres to jak boli brzuch ? Wiem, że to trudno powiedzieć, ale tak mniej więcej, bo co chwile boli mnie brzuch...

Gość Marlena *
Do Patii xd - brzuch boli u dołu . Jest to kucie . Czasem bardzo mocne ;(

Gość Silverose_Dior
do Patii xD MNIE BOLI TAK ...JAKBY KTOŚ UWIĄZAŁ MNIE PASEM I ŚCISKAŁ :) Tak to opisuję inaczej nie mogę ;) do mnie ta babka z always-u nie przychodzi -za to nasza pani z WDR (wychowanie do życia w rodzinie tak to się u nas nazywa) na jednej z lekcji przyniosła podpaski i dała każdej po dwie.

Gość Silverose_Dior
Ps: do wątku Marleny* ja najbardziej nie lubia bólu brzucha i tego jak krew śmierdzi -OcHYDA!!!

Gość Misoa
Niech ktos odpowie na moj temat Boje sie!! palcze aclym dnimi i sie starslziwe boej prosze omozcie!!!

Gość zuzik15
mam taki problem mam15 lat wczoraj pojawił mi się czerwono brazowy śluz był skąpy przez noc jakby znikł dzis rano znowu się pojawił i teraz pod wieczór słabnie czy to może być miesiączka czy to normalne że jest tak skąpa a krwawienie zmniejsza się podczas 1 miesiączki odpiszcie proszę

Gość zuzik15
mam taki problem mam15 lat wczoraj pojawił mi się czerwono brazowy śluz był skąpy przez noc jakby znikł dzis rano znowu się pojawił i teraz pod wieczór słabnie czy to może być miesiączka czy to normalne że jest tak skąpa a krwawienie zmniejsza się podczas 1 miesiączki odpiszcie proszę

Gość Silverose_Dior
Do Zuzik... zazwyczaj przed pierwszą miesiączką biały śluz zmienia kolor na brązowy. A to ,że do tego pojawiły się u ciebie upławy (tzn. ślady krwi na bieliźnie) to znak ,że okresu dostaniesz już nie długo(byc może już go dostałaś) -w moim przypadku było tak ,że miałam 2 razy ślady krwi i przez 5 miałam brązowy śluz.

Gość Silverose_Dior
do zuzik: Ps: albo są to upławy ,albo okres. jesli to okres -to tak może byc tak skąpy. ja teraz przezywam pierwsza miesiączkę -i tak...brzuch mnie boli pod wieczór i rano. dużo krwi mi leci. dzisiaj podpaska mi ...,że tak się wyrażę "przemokła". Ps2: im później ,tym lepiej ja mam 12 lat :(

Gość
do zuzik15 Ta, to okres. I to normalne co pisałaś. Witam w świecie kobiet do Marlena * Ja chcialam uzywa tamponow, ale przeczytałam, ze sa bardzo nie zdrowe. Bo uszkadzaja cos w srodku. I odlamki tampona moga zostac w pochwie. I jak weszlam na strone myob.pl to sie dowiedzialam jak to sie gleboko wklada i nie jestem z tego zadowolona. Bleeee...

Gość Marysiaxd 97
Nie odpowiedziałyście ;( Skopiuje to jeszcze raz proszę o odp. Pisałam już jest to na str. 76 ale pisze znowu bo przedwczoraj strasznie bolał mnie brzuch, wczoraj też a dzisiaj tak samo... przypuszczam, że jutro jeszcze bardziej(to nie z przejedzenia czy coś, To strasznie boli ....) i prawie wcale już nie mam śluzu czy to może znaczyć, że moja 1 miesiączka bedzie za nie długo?? Bardzo mi zależy na odp. Gory96 i innych oczywiście też ;) (Na szczęście była u nas ta baba z awaysu i mam podpaski d szkoły w razie czego...) Odpowiedzcie ja wam pomogłam teraz wasza kolej ;(

Gość Silverose_Dior
do Marysixd 97 Cóż...w moim przypadku było to tak ,że tydzień przed pierwszą miesiączka przestał mi lecieć śluz ,skoro boli cie bardzo brzuch to bardzo prawdopodobne ,że niedługo dostaniesz okresu...z drugiej strony nie da sie przewidzieć kiedy dostanie sie pierwszej miesiaczki. możesz dostać za tydzień ,a możesz dostać za rok...kto wie :) sory za takie czarne myśli -nie martw się! nic nie tracisz ,że go nie masz! powtarzam: im później tym lepiej xD :D

Gość Marysiaxd 97
ok dziaaaaa;) A to co wcześniej pisałam tzn. że miałam taką krople krwi na bieliźnie przez 4-6 dni 2 mc pod rząd to mogła być misiączka? ja myśle ze to te upławy czy jak to się tam zwie....