Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość Dusa
Ej co ile sie zmienia podpaski? Dziś rano dostałam miesiączke. Ile kosztują podpaski, jakie powinnam wybrać i jaki rodzaj? A może dwa rodzaje?Ile może trwać okres? Miałam dużo tego na gaciach taki jakby troche dżem. fuj czy przez wkładki, jak dostane za miesiac bedzie widac ze mam? Pomocy proszse!

Gość baś16
Podpaski każdy wymienia róznie zależy jak bardzo obfity jest okres . Kosztują ok.3 zł chyba , że chcesz lepsze to troszke wiecej , Ja używam Podpasek Normal ze skrzydełkami ( najczęściej Naturella lub bella ) i uważam że sa najlepsze . Mój pierwszy okres trwał 7 dni . Z początku wymieniałam co 2-3 godziny , jakos tak . Najlepiej jak będziesz zaznaczac sobie w jakimś kalendarzyku , to moze ci sie przydac potem w wizycie u ginekologa . Pozdrowienia (;

Gość Dusa
dobra dzięki. ;* A jutro mam ćwiczyć na wuefie?

Gość Lollaxd
Do Dusa - popieram baś16 w 1000 % :) . Podpaski wymienia się w zależności od obfitości miesiączki. Wg. mnie powinnaś zaopatrzyć się w 2 rodzaje podpasek: -Bella for teens na normalne krwawienie ( są 3 rodzaje ) -Always night na bardzo obfite krwawienie, na noc. Wkładek nie używa się podczas okresu, chociaż wiele nastolatek tak robi. Mogą Ci przemoknąć :( :/ , bo na nich nie ma oznaczenia, na jak obfitą wydzielinę są zrobione :(. Co do podpasek : Bardzo dobre są też z Naturelli, bo są ultra cieniutkie i ładnie pachną :). Oczywiście kosztują one od. 2 zł - 10 zł. Tańsze są Bella Classic ( 2 zł ), droższe już Always'y za ok. 4-7 zł. Naturella to ok. 4 zł. Bella for teens ok. 4-5 zł.

Gość Lollaxd
Do Dusa - popieram baś16 w 1000 % :) . Podpaski wymienia się w zależności od obfitości miesiączki. Wg. mnie powinnaś zaopatrzyć się w 2 rodzaje podpasek: -Bella for teens na normalne krwawienie ( są 3 rodzaje ) -Always night na bardzo obfite krwawienie, na noc. Wkładek nie używa się podczas okresu, chociaż wiele nastolatek tak robi. Mogą Ci przemoknąć :( :/ , bo na nich nie ma oznaczenia, na jak obfitą wydzielinę są zrobione :(. Co do podpasek : Bardzo dobre są też z Naturelli, bo są ultra cieniutkie i ładnie pachną :). Oczywiście kosztują one od. 2 zł - 10 zł. Tańsze są Bella Classic ( 2 zł ), droższe już Always'y za ok. 4-7 zł. Naturella to ok. 4 zł. Bella for teens ok. 4-5 zł.

Gość a ś k a
ej a ja mam dużo paprochów wraz z śluzem to jest ok? No i czy trzeba mieć duże piersi żeby mieć okres? Bo ja małe w porównaniu z koleżankami(one już mają okres) Bym chciała już mieć okres. ;/

Gość didy.
można mieć okres przez 1 dzień. ? bo ja miałam 2 tyg.. temu takich plam czerwonych dużo na gaciach i mnie brzuch i cycki bolały wtedy . czy możliwe że to był okres , bo ni wiem już samaa. ;/;/

A ja mam jeszcze takie pytanko Czy drugiej miesiączki można dostać po 2 tyg. od zakończenia pierwszej...?

a ś k a: ja miałam dość małe piersi (75 A) jak dostałam, ale to wcale od tego nie zależy, bo mam koleżankę całkiem płaską, która już dostała.

sandy74 nie jest to normalne, powiem Ci tak ja miałam nieco ponad 15 lat jak dostałam pierwszą, i raz zdarzyło mi się mieć 2 w ciągu miesiąca.. ale zdarzyło mi się nie mieć przez 2 miesiące wcale.

Gość Tiko.
Uhm.. No więc tak: mam kolejne pytanie. Już pisałam, wsobotę dostałam okres (pierwszy). Pierwszego dnia był dość słaby... Za to w niedzielę, poniedziałek i dzisiaj był już bardziej obfity, podpaske musiałam zmieniać co 1-2 godziny. ;/ Niestey nie zapowiada się, żeby się to zmieniło. Ne mam wcale mniej obfitego niż wczoraj. Ile to może trwać?! W poniedziłe nie ćwczyłam na w-f, dzisiaj też. Jak jutro znowu zgłoszę pani, to mi będzie kazała ćwiczyć! Po prostu si boję... Brzuch już mnie przestał boleć, mogłabym ćwiczyć, ale się denerwuje że coś mi wycieknie. To musi być obrzydliwe.Prosze was o pomoc, jak najszybciej!

Mam pewien problem .. Od 2-3 tygodni mam taką wydzielinę na majtkach ..Może wiecie kiedy mogę się spodziewać okresu ? Proszę Piszcie .

Mam wydzielinę na majtkach od 2-3 tygodni .. Czy wiecie może kiedy mogę się spodziewać okresu pierwszego .?

Mam wydzielinę na majtkach od 2-3 tygodni .. Czy wiecie może kiedy mogę się spodziewać okresu pierwszego .?

Gość Tiko.
Noo. Ja tą wydzielinę miałam przez 2 lata, a jak znam życie, to okres dostaniesz, jak przestaniesz się go spodziewać. xd U mnie tak było.

Mam wydzielinę na majtkach od 2-3 tygodni ., Czy wiecie może kiedy mogę się spodziewać pierwszego okresu ?

Mam wydzielinę na majtkach od 2-3 tygodni . Może wiecie kiedy mogę się spodziewać pierwszej miesiączki .?

Gość didy.
odpowie mi ktoś . ? "można mieć okres przez 1 dzień. ? bo ja miałam 2 tyg.. temu takich plam czerwonych dużo na majtkach i mnie brzuch i cycki bolały wtedy . czy możliwe że to był okres , bo nie wiem już samaa. ;/;/

Gość didy.
odpowie mi ktoś . ? "można mieć okres przez 1 dzień. ? bo ja miałam 2 tyg.. temu takich plam czerwonych dużo na majtkach i mnie brzuch i cycki bolały wtedy . czy możliwe że to był okres , bo nie wiem już samaa. ;/;/

Gość natalka1997
postanowiłam sobie, ze nie wejdę na tę stronę dopóki nie dostanę pierwszej miesiączki i wczoraj gdy wychodziłam na lekcji historii do ubikacji patrzę a tu supriseee!!!!!!!!!!!!!!!!! trochę bolą mnie plecy a w pon. (czyli dzień przed) bardzo źle się czułam i miałam temperaturę 35,4 oprócz tej niskiej temperatury bolał mnie krzyż a jakiś czas w ogóle nie miałam śluzu no to tyle z mojej strony PS najczęściej dostaniecie 1 miesiączki niespodziewanie (ja tak miałam) i każda dostanie w swoim czasie jaka byłam głupia, że się martwiłam, że nie mam okresu (to nie jest aż taka straszna katorga jak niektóre dziewczyny mówią) a i jeszcze mam 12,5 lat ;p ;p ;p pozdrawiam wszystkie kobietki i te dziewczyny co się nimi stają ;) ;p ;*

Didy. można mieć jeden dzieni okres bo moja koleżanka tez miała tylko jeden dzień a czy jak nałozyłaś podpaske to coś ci leciało miałaś te plamy na podpasce odpisz:)

Hej ! Mam pytanie .. Mam wydzielię na majtkach przez 2-3 tygonie. Czy wiecie może kiedy mogę się spodziewac pierwszej miesiączki .?

Gość sanczojoa
dziewczyny pomocy!!! Mam 12 lat jeszcze nie mam okresu mam owłosienie tu i tam oraz meszek pod pachami ostatnio mam silne bule brzucha (u dołu) oraz bule głowy a z tym śluzem to było tak : zobaczyłam że mam jakieś 4 miesiące temu miałam go 1 miesiąc może 1,5 potem przerwa aż do marca tego roku czuje w kościach że miesiączka niedługo przyjdzie nie wiem co otym myśleć HELP!!! Do moniki 102 ta wydzielina może być nawet 2 lata

Gość do sanczojoa i natalka1997
sama powiedziałaś ze sluz trwac 2 lata a ty juz zaraz chcesz miec okres ja nie moge nie rob z siebie dziecka a natalka1997 gratulacje ciesze sie ze zrozumialas i ladnie wytlumaczylas innym dziewczynom nie majacym okresu

Gość Tiko
do poprzedniczki: Słuchaj, to przecież naturalne, że się przejmuje. Pamiętam jak ja sama panikowałam, kiedy dostałam pierwszy... śluz. ;P Myślałam, że chora jestem, że coś ze mną nie tak.. Później stwierdziłam, że po prostu popuszczam. Snaczojoa: spokojnie, masz jeszcze czas. Ja miałam śluz przez 1.5 roku, ale nie jest powiedziane, że u ciebie tak będzie.Równie dobrze możesz go mieć przez pół roku, albo przez 2 lata. DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN, KTÓRE SIĘ DENERWUJą, ŻE NIE MAJĄ JESZCZE MIESIĄCZKI: Słuchajcie, jeszcze kilka tygodni temu sama panikowałam. W maju skończę 14 lat. Bałam się że nie wszystko ze mną w porządku. xd Tak naprawdę to możecie się denerwować, jak nie macie okresu w wieku 16-17 lat. Mi np. dokuczały niektóre dziewczyny, bo one już miały, a ja nie. Tak bardzo chciałam mieć ten pierwszy okres! Teraz, kiedy już go dostałam, jestem... załamana, bo wolałabym go nie mieć. ;x Ale spokojnie, ten nastrój przejdzie mi za kilka dni, jak skończy mi się miesiączka.^^ I rzeczywiście: z jednej strony, najlepiej by było, gdybyśmy go nie musiały mieć. Ale z drugiej.. to nic strasznego. To niepowiedziane, że będzie cię bolał brzuch, że będziesz humorzasta. Moja przyjaciółka nic nie czuła i nie czuje, kiedy ma te dni, a mnie pobolewa brzuch, jestem trochę nerwowa.. Fakt, to mój 2 okres. ;d Pzdr. ;** Jak ktoś chce pogadać ze mną osobiście, mogę podać gg. ;)

Gość Tiko
A tak nawiasem mówiąc- dzisiaj postanowiłam ćwiczyć po raz 1 z okresem na w-f. xd Na moje nieszczęście, dziś była gimnastyka i rozciąganie. ;O Dodam, że takie lekcje mamy ze 4 razy w roku, więc niesamowicie trafiłam. ;| Cudem nikt nie zauważył nic, bo wszyscy byli zajęci rozmową na temat tego, czy było coś z angola, czy nie. ;)) Tylko moja przyjaciółka spostrzegła. ;D Na szczęście tylko ona..Jak ktoś chce ze mną pogadać, to może mi przesłać emaila tu : tipiripi95@o2.pl , a ja poda gg. ;)) Pozdroo. :*

Gość Werusia
Hej nie mam jeszcze okresu i zabardzo nie chce mieć. Bo pomyśleć ze te bule brzucha i wogóle, chociaz mam wszystkie objawy :/ Ale ciągle myśle o okresie nie wiem czemu. Nie chce go mieć a myśle że może dostale teraz albo sie obudze i będzie :/ Nie wiem czemu jak jakaś dziewczyna ma pomysł jak przestać to niech pisze :)

Gość Tiko
Wiesz, wcale nie musi cię boleć brzuch, nie musisz mieć tych objaw. ;) To, czy dostaniesz okres zależy też od tego, czy masz owłosiene tu i ówdzie, śluz, zaczęły ci rosnąć piersi... A jeśli naprawdę czujesz, że to już niedługo, to radzę zakładać wkładki. ;D 3maj się.

Gość sanczojoa
Mi chodziło o to dlaczego była taka długa przerwa między tym moim śluzem że 4 miesiące temu zobaczyłam a potem prawie 3 miesiące przerwy

Gość didy.
ja zobaczyłam te plamy wieczorem po całym dniuu, założyłąm podpaskę nasteępnego dnia już nic. i dlatego pytam czy to możeliwe jest . tym bardzierj żę mnie brzuch wcześniej, plecy i piiersi bolały bardzoo. ;/ nie wiem już sama. do sanczojoa: To normalene że masz taki nieregularny śluz. Ja też tak miałam i moje koleżanki również, więc nie martw się , z czasem będziesz go miała codziennie.;/