Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolkaaaaaaa

oczyszczenie się po świętach...

Polecane posty

Gość mariolkaaaaaaa

Mam jedno pytanko: jak się oczyścić po świętach najlepiej. Jakaś krótkotrwała dieta oczyszczająca? Muszę coś jeść, bo inaczej nie będę normalnie funkcjonować... Nie wiem... Może jakieś owoce lub warzywa? Tylko nic drogiego...

mysle, ze gdybys kupila sobie ten sok z tymbarka Fit i podzielila go na 5 porcji dziennie, po 100 ml + 100 ml wody, zmiksowane najlepiej i do tego 2-3 litry wody to spokojnie bys sie oczyscila. do tego polecam kiszona kapuste i slatki warzywne z tego co masz w domu. zrezygnuj z miesa, to na pewno.

Gość mariolkaaaaaaa
Dzięki za pomysł. A przez ile dni powinno się oczyszczać?

szczerze to nie wiem, ale pewnie ze 3 dni przydaloby sie. nie znam sie na oczyszczaniu bo nigdy nie robilam czegos takiego ale wydaje mi sie, ze nie zaszkodziloby wypic butelke piwa co przyspiesza prace nerek. natomiast kiszona kapusta wspomaga watrobe. tylko do kiszonej kapusty nie dodawaj cukru. ja ci proponuje taki przepis: kupujesz kapuste w sklepie, ok. 30 deko (1 kilo kapusty kosztuje u mnie 5 zlotych). do tego jeden sok FIt -2.50 zlotych. i kasze gryczana ktora kosztuje chyba ok. 2 lotych. gotujesz sobie kasze 3 razy dziennie. zjadasz ja z kiszona kapusta. kapuste robisz tak: kapusta, posiekana cebula i pol lyzki oliwy czy oleju. zapijasz sokiem. to pomysl autorki ale mysle skuteczny. do tego duzo wody i wiczorem, tak ze 3 godziny po kolacji 1 butelka piwa a potem jeszcze chociaz z litr wody.

Gość mariolkaaaaaaa
Dzięki, spróbuję :)

Gość ja sie nie znam
Nie wiem ile powinno trwac takie oczyszczanie, ale ja czesto robie sobie takie weekendowe (piatek sobota niedziela) oczyszczanie, i wypijam kazdego dnia 2 litry soku pomidorowego, oprocz tego litr wody mineralnej (gazowanej bo niegazowanej nie lubie). Ale moze lepiej by bylo gdybym zamiast mineralki pila jakies herbatki, zielona czy czerwona... A poza tym codziennie na obiad Warzywa na patelnie, a przed snem 2 lyzeczki mieszanki (siemie lniane, platki owsiane i otreby pszenne). Moze skorzystasz z mojego pomyslu. pozdrawiam.

Gość uppppppppppppppppppppppup

Gość anula anula
ostatnio poznałam nowy sposób na oczyszczenie, nie tylko po swiętach. Ja nie stosowałam - przygotowuję się psychicznie. Kto odważny może spróbować. Tak więc przy lekkiej diecie (jaką tam kto stosuje, nie żeby całkiem nie jeść) należy pierwszego dnia wypić sok z jednej cytryny. Kolejnego dnia z 2 i tak przez następne dni zwiększać ich ilość o jedną aż do pięciu. Następnie powoli schodzić kolejno z ilości. Widziałam efekty. Oko piękne, włosy lśniące i porcelanowa cera. Powodzenia. Ja zaczynam .....od jutra.

Gość witaminka234
tyle cytryny??? toż to zgagi sie nabawić mozna

Gość przesadzanie kwiatów
a ta cytryna to kiedy? rano? na raz te 5 cytryn? Prosze o szczegóły

jednodniowa dieta owsiana Należy ugotować owsiankę z 6-7 łyżek płatków owsianych na 2 litrach chudego mleka i podzielić ją na ok 5 porcji, tak by przez cały dzień jeść tylko owsiankę co 2-3 godziny (oczywiście bez cukru lub ewentualnie z małym dodatkiem słodziku). Dodatkowo można wzbogacić ją 2-3 łyżkami otrąb. Do pracy, czy do szkoły można owsiankę zabrać ze sobą w termosie. Owsianka jest sycąca, więc na tej jednodniowej diecie raczej nie można odczuć głodu. Ponadto owies dostarcza fitoestrogenów – hormonów niezbędnych dla zdrowia i zachowania atrakcyjnego wyglądu, reguluje przemianę materii i usuwa złogi tłuszczowe z naczyń krwionośnych. więcej na mym blogu:)